Jump to content

Marijus197

Nariai
  • Pranešimai

    808
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    5

Atsakymai kurių autorius Marijus197

  1. Prieš 10 valandų, ludditas pranešimas:

    Karvės skaičiuojamos ne po deklaravimo o imamas kiekvieno mėnesio vidurkis už 6 mėnesius, SG dydis priklauso nuo gyvulio amziaus, laikymo trukmės. Atsives veršelį karvė ir visa skaičiavimo sistema sugrius, nes nuo to mėnesio įsives naujas gyvulys.

    Bet kiek randu, jei noriu VED pasiskaičiuoti 2024m liepos 1d., tai turiu susivesti galvijus už 12 mėn, nes imama už 2023 liepos 31 - 2024m birželio 30d🤔
    image.png.033f9a3f2c8f24f092dc83a2a07d68cd.png

  2. Sveiki, gal kas patars. Tarkim VED išraše, rašo, jog ūkyje yra 4.56667 vnt. karvių. Gal galima kurnors deklaravimo sistemoje pažiūrėti, kokie skaičiai bus po deklaravimo (po kablelio tikslumu)? Nes dabar tik PPIS sistemoje galima pažiūrėti sveikaisiais skaičiais, esančius ūkio gyvūnus🧐

  3. Ką tik, ludditas pranešimas:

    Nepalankių jau 2023 tokios mažos buvo.

    Čia turimos omeny ekoschemos, naujos ir esamos, dar labiau priskaidyta, o pinigų nepadaugėjo. Tai prie tų populiarių, ir sakė, kad skaičiuojant imkite pesimistinės sumas. Buvo skaidrėse nurodyta. Bet kas ten bus pasibaigus deklaravimui niekas nežino. Visos tos skaičiuoklės labai apytikslės pagal 2023 pavyzdį.

    Naujos ekoschemos DGP priežiūrai kur galima išmoka 202 arba 77 EUR, gali stipriai šauti į viršų, nes ten reikalavimų įgyvendinimui praktiškai jokių, vienintelis jos nesutarti. Tai ne tik, kad sumažins pačios ekoschemos išmoką, bet ir nusiurbs nuo kitų.

    Nepamirškim, jog priimtas leidimas vėl smulkinti pievas, tiems kas neturi gyvulių. Tai dar į viršų gali šauti ir durpžemių keitimas pievomis.

  4. Ką tik, miškinis pranešimas:

    Šiems metams bus gerai, tačiau po naujo deklaravimo liaudis greičiausiai vėl bus priarusi ir vėl problema sugrįš. Esmė, jog esam užburtam rate, gyvulininkų su pievomis mažėja, norinčių arti daugėja. Tai niekaip nuo pievų klausimo nepabėgsim🤔

  5. image.png.636b0f076ae8de2004b94fa39f7c5809.png

    image.png.974183bf78f9d115fd84a954cfaea85c.png

    Dėl GAAB 8, buvo rašyta, berods jei paliksi 4% ankštinių, jų negalėsi niekuom purkšti. Jei paliksi 4% tarpinių, už juos negausi tarpinių išmokos. Kažin yra gal jau taisyklės, kur būtų aiškiai aprašyta🤔

  6. Ką tik, Egida pranešimas:

    Perka dar.Kam pavz.reikia su kokiu krautuvu,nedideliems darbams.Pvz.pažystamas kažkokį New hollanda su krautvu pirko.Kelintų metų nepasakysiu.Bet jau amžiuje.Tipo ne belarusas,bus geriau.Žinau kad už tą NH sumokėjo 20 k.Finale per metus tiek į jį prikišo eurų kad sakė Kajovikoj būčiau nupirkes tą belerį su stoll krautuvu,ir gal tiek knistis ne būt reikia.

    Žinau irgi kelis, nemaži ūkeliai, bet irgi pasiėmė naujus bielkius su stoll, darbui aplink fermą, tai patenkinti jais. 

  7. Ką tik, dariius 30 pranešimas:

    Galima tu avizu uzaugint, bet kai pasiziuri jog vietiniai moka po 100e/t tai nusvyra rankos.

    Priklauso dar koks saikas, galima ir daugiau gauti. Bet manau geriau smėlį, durpėj avižas, rugius, grikius augint su mažom investicijomis. Nei kad suinvestuoti į kviečius, miežius, kurie paskui gali tiesiog "sudegti". 

  8. Ką tik, Planetarke pranešimas:

    2020 metus aš mesčiau iš derlių skaičiavimo sistemos, bent pas mus, nes derliai buvo neeiliniai. Užaugo visur viskas. As norėčiau 2023 metų vaizdus pamatyti avižų laukų per kūlimą ir sėjos datas, ir tada palyginti, nes avižos vietomis sulindo į žemę atgal, neskaitant sėjos laiko. 

    Pernai metų vaizdai (1, 2 foto) pasėta į smėlius ir durpynus, balandžio 11d. Tuo tarpu trečioj fotkėj, tas pats gretimas smėlis ir žieminiai kvietrugiai, nors atrodė daug žadančiai, tačiau sausra akyse juos pasiglemžė. Kai tuo tarpu kvietrugiai molyje su tuo pačiu trešimu (4 nuotrauka), atidavė po 6.5t/ha.

    IMG_7128.jpeg

    IMG_7132.jpeg

    IMG_6993.jpeg

    IMG_7121.jpeg

  9. prieš 7 minutes , Deutz fahr pranešimas:

    Kazin ar miskas augs tokioj zemej🤣

    Čia matau liaudžiai juokas tokie balai, bet pvz.: pas mane visas kaimas, keli šimtai ha tik tokie balai tevyrauja. O ir 21-25 balų laukų yra, bet kažkaip visas kaimas vistiek ūkininkauja ir laisvų žemių nėra🤷🏻‍♂️

×
×
  • Create New...