Jump to content

Marrius

Nariai
  • Pranešimai

    31
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Jurbarko raj.

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Marrius pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

2

Reputacija

  1. Su Rolmaku apsisukinėjam keldami traukes ir važiuojam ant gumuoto volo, galinę lėkščių eilę šiek tiek kartais paliečia žemės, bet tai nieko tokio, vis tiek tai yra greičiau negu nuleidinėti ratus. Net nebandyk suktis neiškėlęs. Buvo pas mus jau pavyzdžių - lėkštės pradėjo atitrūkinėt nuo stebulių
  2. Marrius

    Plūgai OVERUM

    Prieš du metus nusipirkom šitą plūgą ir kol kas esu tikrai patenkintas. Rinkausi tarp Kuhno Kvernelando ir šito. Kvernelandą ilgainiui atmetėm, nes norėjau hidraulinės apsaugos. O tarp Kuhno ir Overumo jau grynai nulėmė mažesnė kaina, Tiek tas tiek kitas plūgas yra tikrai geri, tai čia vadybininko lankstumas apsprendė. Dėl to ratuko tai nematau ten jokių bėdų, beje labai patogiai ir greitai reguliuojasi gylis. Patiko platūs Overumo kaltai. prieš tai turėjome plūgą ant kurio buvo sudėti Kverno kaltai, tai įdžiūvusioje žemėje daugiau 12 cm neidavo įkišti. Tuo tarpu pernai su Overumu kokiu reikėjo gyliu, tokiu ir arėm. Kabinam prie 155 arklių traktoriaus, tai buvo pasvarstymų ir apie 5 korpusus, bet kadangi žemės tik 100 ha, tai užtenka ir 4. Dabar bus trečias sezonas, tai gal jau eigoje reikės apversti kaltus, nes pernykštis arimas juos stiprokai paėdė. O dabar apie minusus jeigu turi pinigų pasiimk plūgą su priešplūgiais, o ne kamporaižiais, nes ariant neskustą ražieną su smulkintais šiaudais nemažai šiaudų išmėto ant viršaus, o ne apverčia, prieš tai turėjom plūgą su priešplūgiais, tai to nebuvo. Sprendimas - mažint arimo greitį, ariant iki 8 km greičiu apsiverčia, o kadangi ariu 8-10 greičiu kai kas nusimėto ant arimo viršaus. Kur gerai suskusta, viskas apsiaria labai gražiai. Kuhnas turi platesnes verstuves, tai galbūt ir neturi šitos bėdos, nors kitą vertus - yra pas mus ariančių Kuhnais, tai jų laukuos irgi panašius dalykus matau.
  3. Nu nepabandęs nesužinosi, tuo labiau, kad jau daiktą įsigijai, tad nori nenori turėsi jį vilkti (o gal ir visai lengvai) Jau buvau minėjęs, kad kai rinkausi skutiką, galvojau ir apie 6 metrų, nes pagal specifikaciją arklių turėjo per akis užtekti. Vadybininkai irgi nebandė atkalbėti, bet visa laimė, kad kaimynas nuleido ant žemės.
  4. Ražienose ir neįdziuvusiame molyje manau, kad vilks ir penkių metrų
  5. Turėjau išlėkti, todėl ant pečiaus reikėjo kitą žmogų pasodinti, tad nuotraukų dabar negalėsiu padaryti. Šiandien iš ryto paleidom į pūdymą, o ne į pievą (lietaus vis praneša tai dar laukiam kad žemę įdžiūvusią šiek tiek atlytų). Pūdymas iš rudens stipriai sužėlęs buvo ir paliktas toks jovalas, tai dabar su Smaragdu manau būčiau nieko nepadaręs. Ką tik šnekėjau, tai sakė per pūdymą labai gerai eina ir greitį normalų eina paimti, kad lėkštės žemę maišytų. Dėl 5 metrų irgi buvo pasvarstymų, bet kai dabar šnekėjau su tėvu, tai sakė pats tas. Kadangi karts nuo karto mes lėkštes planuojam ir į arimą leisti tai 5 metrų aštunkė tikrai nevilktų (aš šneku aišku apie mūsų žemes ir apie normalų darbą, o ne vien padargo valkiojimą po laukus). Jeigu tavo žemės lengvos ir valkiosi tik ražienose tai manau rubiną 5 metrų pavilks, bet dabar aš jau turbūt nesirinkčiau tokio pločio. Nesvarbu, kad aštunkei ten tų arklių daug rašo, bet technika jau sena ir tie arkliukai pasilakstę būna.
  6. Sveiki, vakar parsivežiau namo prikabinimamą Rolmako 4m, su 56 lėkštėm ir gumuotu volu, kabinsiu prie pusantrinio V8. kaimynas turi analogišką tik 6 metrų ir tampo su kirovu. Sakė, kad kai kur ir Kirovecas pritupia kai reikia pavilkti. Taip kad apie platesnį per daug nesvajojau, nes žemės sunkios. Rytoj paleisiu į nupurkštą daugiametę pievą. Jeigu bus kam įdomu galėsiu parašyti kaip sekėsi
  7. Marrius

    kultivatorius

    Tadai, kaip kad kiti sakė, kad pas juos vėžėse javai yra geresni, tai mūsų atveju (miežiuose) atvirkščiai. Jie nėra retesni, tačiau dėl suformuoto pado jie daug lėčiau krūmyjasi ir atsilieka branda. Jeigu šiuo metu visur miežių varpos jau yra išplaukusios tai vėžėse vis dar ne. Dar vienas dalykas, kad jau buvo anksčiau minėta, tai tų pačių piktžolių naikinimas ko germinatorius iš esmės neatlieka. Tačiau, atsižvelgiant į mano finansines galimybes manau, jog kultivatoriaus pirkimas nueina kitiems metams, o šiais metais teks pirkti diskinį skutiką, nusižiūrėjau 4,5 metro Rolmako ir kabinsiu prie pusantrinio. Turiu dar 4 metrų Lemkeno Smaragdą, bet kadangi per javapjūtę JD dirba su priekaba, labai nusikelia skutimas, iš esmės jis apskritai netenka prasmės nes į lauką su skutiku galiu įvažiuoti tik 4-5 dieną po pjovimo, o pusantrinis tuo metu stovi padžiautas. Be to su lėkštėmis galvoju apsmulkinti ir arimą sunkesniuose ruožuose priešsėjiniam dirbimui. Žodžiu, kaimynas turi Rolmako 6 metrų, tampo su Kirovu jau kelintas sezonas ir yra labai patenkintas Kultivatoriaus reikia, bet prioritetą atiduosiu skutikui
  8. Marrius

    kultivatorius

    Bus įdomu išgirsti tavo nuomonę po rudeninės sėjos apie šį daiktą, bet manau, kad patirtimi dalinsimės abu Su turimu biudžetu ir žvelgiant į kainos ir kokybės santykį, kol kas nelabai matau ką būtų galima rinktis. Aišku dar žiūriu ir į Laumetrį. pas Laumetrį man patinka hidrauliškai reguliuojama segmentinė lyginimo lenta priekyje, tuo tarpu kai kongskildėje ji yra ištisinė ir reguliuojama rankiniu būdu. Kaip kad čia buvo peikiama Lametrio gaminių kokybė irgi su tuo nesutikčiau, turime jų germinatorių jau 6 sezonus (pirktas nenaujas) ir priekabą ketvirtą sezoną jau naudosim (naują pirkom) kol kas tikrai esame patenkinti. Žodžiu kitą savaitę paprašysiu komercinių pasiūlymų ir manau apsisprendžiant nulems kaina.
  9. Marrius

    kultivatorius

    Įdomu, įdomu ir kokios priežastys nulėmė, kad pasirinkai būtent šitą kultivatorių bei su kokia komplektacija pasiėmei, viengubu ar dvigubu volu gale ir su kokias nagais? Dar įdomu prie kokio traktoriaus jį kabinsi ir kokios žemės pas jus?
  10. Marrius

    kultivatorius

    Voluojame, kiekvienais metais nuo neatmenamų laikų, išskyrus šlapesnius metus, kad plutos nepadarytume, bet vaizdo tai nekeičia.
  11. Marrius

    kultivatorius

    Aš irgi galvojau, kad reiktų dublių, bet pasižvalgius kaimynų laukuose, kurie pusantrinius vaiko su dubliais, vėžės vis tiek matosi. Aš dar galėčiau bėdą versti primityviai sėjamajai (noraginis Stegstedas), kad sunkioje žemėje negali normaliai sėklos įterpti, bet kaimynai tai Vederius Rapidus tampo ir vis tiek tas pats. Žodžiu aš manau, kad šioje vietoje pagelbės kultivatorius ir kitais metais tikiuosi pasikeisti sėjamąją į diskinę.
  12. Marrius

    kultivatorius

    Sveiki, gaila, kad per vėlai įlindau į forumą, būčiau nepražiopsojęs Laumetrio lauko dienos, kadangi pats domiuosi jų KLL kultivatoriumi 7 metrų Beje, kaip tik tą dieną važiavau pasižiūrėti Kongskildės vibro masterio 6,5 metrų. Perskaičiau ankstesnes žinutes ir matau, kad ne aš vienas susiduriu su panašiu klausimu dėl kultivatoriaus poreikio. Iki šiol eilę metų dirvą sėjai ruošdavome pirmiausiai su savo gamybos balkiu (kartu su sunkiosiomis akėčiomis), o po jo eidavo Laumetrio germinatorius 6 metrų (tampo pusantrinis su 8 varikliu). Kai pradėjom arti vartomu plūgu balkį numetėm į šoną ir palikom tik germinatorių. Tiesa, praeitą rudenį vėl teko balkį išsitraukti, nes ant tokios įdžiūvusios žemės germis ir be nagų ir be volų būtų likęs. Dirbant vien tik su germintorium pasimatė vienas akivaizdus dalykas - sužialiavus pasėliams matomos pusantrinio vėžių juostos (ypatingai ten kur sunkesnė žemė). Šiemet paeksperimentavom vienam lauke ir vėl į senus kultivatorius įkinkėm MTZ'okus. Ten kur prieš germį praėjo kultivatoriai skirtumas matosi. Iš rimtesnių firmų prikabinamo kultivatoriaus neįkasim dirbam tik kiek daugiau nei 100 ha, todėl dabar apsistojom prie pakabinamų 6.5 kongskildės arba jau minėto Laumetrio. Abiejų kaina sukasi apie 11 EUR. Kabinsiu prie JD7710 nors ir senukas, bet sveikatos dar turi, turėtų traukti. Kalbėjau su vienu žmogum turinčiu Kongskildę, tai jis labai juo patenkintas, būtent link šio kultivatoriaus labiau ir linkstu.
  13. Marrius

    Alpler plūgai

    Nu va pasižiūrėjau ir Ovlaco plūgą, iš principo neblogai jis atrodo, kaina irgi už kvernelando mažesnė, tiek kad nudažymo kokybė labai jau prasta, Kuhn'as kurį apžiūrėjau po 4 sezonų ir 1000 suartų hektarų atrodė geriau negu šitas naujas. Truputį baisoka, kad jeigu jau nudažymo kokybė tokia, tai ir visų kitų gamybos darbų nebūtų tokia pati taip pat užgriebio reguliavimas, reikia kiekvieną korpusą atskirai nusistatyti, aišku šito darbo nedarysi kiekvieną dieną bet vis tiek. Aišku turi jis ir pliusų nemažai. Nu žodžiu variantų nemažai, o pasirinkti reikia vieną
  14. Marrius

    Alpler plūgai

    Dėl Overumo tai labai detaliai nesidomėjau dar, tik telefonu pakalbėjau, bet planuoju nulėkt pasižiūrėti ir jo. Tiesa, kainos startas bazinio modelio aukštesnis negu kverno gaunasi. Overumo pliusas, kad plūgas verčiamas per viršų, ratukas žemės nesieks jau, aišku 4 korpusų plūgai tai nėra taip aktualu.
×
×
  • Create New...