Jump to content

skitas106

Nariai
  • Pranešimai

    21
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Norvegija

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

skitas106 pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. skitas106

    Mėsinė galvininkystė

    Gerai tau galesi hobi tureti o as vis dairausi i skelbimus, ieskau didesnio zemes ploto ar sodybos.. bet arba be dvieju milijonu arba isvis nieko nera
  2. skitas106

    Mėsinė galvininkystė

    bet kiek reikia pinigu norint nuspirkti 50 buliuku, o dar zemiu.. laimejai milijona ?
  3. Visur gerai, kur musu nera .. Kai kas simtus milijonu doleriu laimi investave keleta zaliu i bilieta loterija
  4. o kokia suma maximum nuo Ha? mazdaug .
  5. skitas106

    Šaku smulkintuvai

    as nezinau ar patogu tokiais kurenti? isivaizduoju kaip i savo peciu reiktu tokias drozles krauti, ir kas valanda pakrauti savo "viadrus'a"? o gal turit jus pasidare kokius piltuvelius ar dar kazka ?
  6. Sveiki, Noriu pasiteirauti nusimananciu, apie mesiniu auginima neganant, ta prasme laikant visus metus tvarte. Ar toks budas imanomas, ar nevertas demesio ?
  7. skitas106

    Nedirbama zeme

    svarsciau ir tai, bet cia Norvegijoj, va siandien jau pradejoj saodinti ropes i daigynus, ryt kopustu eile... As abejoju kaip butu su relizacija, kur tas tarkim repes kisti, kur tuos salierus, gumbinius salierus, kopustus.? kaip su realizacija? Mano bosas turi gerus kontraktus, i savaite vasaros metu supakuojam po 50-70 tonu vien kopustu, ir viskas i vietine rinka, o dar nesneku apie rope, kai vasaros metu eijna i diena po 20 paleciu, paletej 300kg. jie vertina tai ka uzaugina norvegai, jei salia parduotuvej stovi ispaniska ir norvegiska preke, tai norvegas nedvejodas ima kad ir brangesne, bet norvegiska. va kur skirtumai manau. O po turgelius vazinet ar prie maximos kieme is bagazines prekiauti kazkaip nesinori..o ir darbo yra, o kiek chemijos suleidziam.. trasu.. o svarbiausia ranku darbo.. Darbo as nebijau, cia irgi dirbti reikia, juk nuo sodinimo iiki sodinimo dirbam aij tiesa, o kur dar saldytuvai produkcijai, kad ir ta pati rope su kopustu issilaikytu bent iki ziemos galo reikia laikyti ja +1 temperaturoj, vedinti ir dregme palaikyti tam tikra. O tie kondicionieriai baisiai daug elektros susuka, o prie tokios kainos lietuvoj ir gaunant po koki 50ct uz kg kopustu, manau bankrotas. Norvegai mokai uz elektra tiek kiek lietuvoj, bet uz ta pati kopusta gauna apie 6lt kg. o juokingiausia kad kad dirbu jau nuo 2007 pasji, o tos ropes nesu valges, tipo vires, tik siaip pasipjaustai pakuodamas pakramtai i tiek
  8. aciu uz naudingus patarimus nutraukti as nesiruosiu tos sutarties gi dabar nera galimybiu ta zeme dirbti tik del statybu idomu buvo
  9. Na siuo metu esu norvegijoj, dirbu jau keli metai, bet noriu netolimoj ateity grysti i lietuva ir ta zeme dirbti pats, ar avis auginti, ar mesinius kelis, ar pienines. Planuose yra dasipirkti zemes netoliese, dairausi i skelbimus, ieskau sodybu ir panasiai. Problema ta kad nusprendziau pastatyti fermike toj isnuomotoje kitam ukininkui savo zemej, kaip sakant noriu investuoti keleta litu ir isleist, o tai bankai griuva, euras arteja ir tt.. taip pat pasiimti traktoriu, kelis padargus ateiti. o pastatus, tai yra ferma ir jei pavyktu gaut leidima nama noreciau pradet statyt netrukus, kad gryzus i LT visam laikui nebereiktu laiko gaisti, o jau galeciau pradeti twarkyti dokumentus ukio registravimui, ir dometis NMA paramomis, verslo planais ir tt. TAi vat ir idomu del tu statybu isnuomotoje zemeje.
  10. As turiu galvoje kad zemes savininkas esu as, bet ja esu isnuomojes dar keturiem metam, su sutartim per registru centra.? tai per tuos metus noriu kraste sklypo pastatyti nedidele fermike ir gyvenama nama.
  11. skitas106

    Nedirbama zeme

    Tai joa, cia viskas suprantama. Todel ir klausiu zmoniu ismananciu sy reikala juolabiau kad dar tikrai i LT negrysiu be keliu metu o del pazymejimo irgi esu girdejes kad reiktu laikytis kursus. O siaip ieskau, dairausi zemes, ieskau sodybu, sklypu, ziurineju skelbimus. Nepuolu nieko atimineti ar kazkas panasaus juk ir nuomot pernai pasirasem sutarti, todel kad nestovetu apleista zeme. Cia viskas i ateiti, aisku bus matyti ir reiks vaiksciot veliau i NMA, teirautis situacija ir panasiai kokios bus naujos programos irgi neaisku po 2014 Tik smalsaujuos po truputi, ir nesitikiu kad kas atsius verslo plana i privata
  12. gal susiduret kas su tokia sutuacija, jei zeme isnuomota penkiem metam, ar imanoma nutraukti nuoma? ar gresia kokios baudos? sutartis pasirasyta iki 2017 ir nutraukiant reiktu atsakyti teises aktu numatyta tvarka. Kas tai per twarka? kokia bauda gauciau ? Ir dar klausimas, ar toje isnuomotoje zemeje galeciau pradeti statyti ferma, ar eijtu gauti leidimus ir planus kai zeme isnuomota ? ar butinai reikia laukti termino pabaigos ?
  13. Joa, apie avis irgi mastau. Vienas giminaitis nusipirko siemet 6 eriavedes eringas jau, tai preitos savaites begy apsieriavo jau, viena atsivede 3, kita 2, kita 1, viena dar neapsieriavo. Problema tik tokia kad zeme nuo namo mano yra apie 10km, tai svarstau apie persikelima i kaima, statyt nama ir fermike nedile ten. o gal susiduret kas su tokia sutuacija, jei zeme isnuomota penkiem metam, ar imanoma nutraukti nuoma? ar gresia kokios baudos? sutartis pasirasyta iki 2017 ir nutraukiant reiktu atsakyti teises aktu numatyta tvarka. Kas tai per twarka? kokia bauda gauciau ? Ir dar klausimas, ar toje isnuomotoje zemeje galeciau pradeti statyti ferma, ar eijtu gauti leidimus ir planus kai zeme isnuomota ? ar butinai reikia laukti termino pabaigos ?
  14. skitas106

    Nedirbama zeme

    parama imanoma ir su 20h bet tegausi tik 70stuku o su mesineis jei turi kur laikyti gali bandyti technikos dauk nereikes rulonams sukti gali pasisamdyti presa ir aisku turi daryti ekologini nes is mesineis ilgas procesas kol gausi litu jios pardaves o kai turesi ekologini bent ismoku daugiau gausi o tas 70stuku kaip sakai, kaip suprantu jie dengia tik kazkoki tai procenta, ar gaunama 100proc? aisku man reikia pralaukti iki kol zemes atgausiu, daug laiko. dar ir tos paramos gali keistis, gali but kad isvis neberems o gal susiduret kas su tokia sutuacija, jei zeme isnuomota penkiem metam, ar imanoma nutraukti nuoma? ar gresia kokios baudos? sutartis pasirasyta iki 2017 ir nutraukiant reiktu atsakyti teises aktu numatyta tvarka. Kas tai per twarka? kokia bauda gauciau ? Ir dar klausimas, ar toje isnuomotoje zemeje galeciau pradeti statyti ferma, ar eijtu gauti leidimus ir planus kai zeme isnuomota ? ar butinai reikia laukti termino pabaigos ?
×
×
  • Create New...