Jump to content

poema

Nariai
  • Pranešimai

    17
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Marijampole

poema pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Sveiki, pasimeciau, noreciau pagalbos jeigu galima gamyboje: 650 saskaitojje ( mieziu auginimas) likutis pradzioje 0. Debete 61 ir 62 paskirstytos faktines gamybos islaidos. Kredite uzpajamuota pagaminta produkcija faktine savikaina iskarto , kuri lygi 61 ir 62 sask. sumai, taip? Neikainavau planine, kadangi dbr atbuline tvarka skaiciuoju, ir nebenoriu zaist su planines koregavimu iki faktines. Likuti metu gale pagal ka turiu pasiskaiciuoti: pagal fakta kiek rudeni vel patyriau islaidu zieminiams kvietrugiams kitu metu derliui paseti? kur po to man deti ta likuti , kad uzdaryt 650 sask?
  2. Sveiki, ukininkas pardaves ilgalaiki turta, nuo kokiu pajamu turi sumoketi pajamu mokesti? kazka skaiciau kad ne nuo visu gautu pajamu..
  3. Sveiki, reikia pagalbos - kokias islaidas traukiate i augalininkystes savikaina? ir kaip paskirstote jas skirtingom kulturom uzauginti? Kokia verte uzpajamuojate katik nukultus javus? Butu gerai kad kas nuosekliai visa eiga pakomentuotu nuo islaidu paskirstymo iki savikainos paskaiciavimo. Aciu
  4. Dovanojimo sutartyje perkeltos tos pacios vertes is nuosavyes dokumento apie kurias ir klausiu..o pirkta buvo ar ne kazkada niekas nezino, greiciausia manyciau is kartos i karta perrasomos artimiesiems.
  5. Tik įsigijimo verte, nurodyta pirkimo sutartyje (dar galima pliusuoti išaidas notarui, registrų centrui). Ta zeme dovanota, tai turiu imti is nuosavybes dokumento verte kazkuria..
  6. Sveiki, paemus zemes nuosavybes dokumenta, nezinau kuria verte traukti i apskaita: indeksuota zemes sklypo verte, zemes sklypo verte, vidutine rinkos verte? ka tai reiskia indeksuota? gal kas paprotintu
  7. Matot pats bankas nusiskaito paskolos dengima, o kokia korespondencija to inesimo savo reikmems? D 27 K ?
  8. Paskaitykite 8-ą verslo apskaitos standartą „Nuosavas kapitalas“, viskas susidėlios į vietas Kodėl jis veda į ūkio sąskaitą? Tegu veda į ūkininko. Bet jei jau taip nutiko ir jei tai nesusiję su ūkio veikla, rodykit kaip ūkininko įnašą, kitos išeities nelabai yra tikriausiai. Konkreciau kalbant yra taip: zmona ukininkui praveda i ukio sask pinigu kad padengti paskola kas men., o paskola paimta dar pries uki iregistruojant ir nori nenori ji dbr velkasi ir maisosi su ukio islaidomis. Tai tas inesimas pinigu paskolai ir neduoda ramybes kaip jis skaitosi...
  9. Tarkim tokia situacija: tarkim kazkoks zmogus ne ukio partneris praveda i ukio sask. pinigu. Tai skaitosi kapitalo papildymas gyventojo inasu?korespondencija? D 27 K 31
  10. Ar gerai suprantu ukio pradzios balanse 30 sask. Nuosavas kapitalas likutis kredite pradzioje bus: IMT+ Atsargos+Pinigai. Ar dar kas daugiau?
  11. Dovanojimo verte. Gal dovanotojas turi kokius įsigijimo dokumentus, remkitės jais. Įsivertinkit, jei kyla problemų. Ne. Tik deklaruokite FR0471, kad galėtumėt nurašyti remonto sąnaudas. Savininko turtas, rezervai ir atidėjimai įsipareigojimams ir reikalavimams padengti, pelnas, dotacijos. Jei pasitikite vienas kitu ir žinot, kad nebus problemų ir apskaitoj nerodot, kad skolinotės iš kaimyno, nebūtina ta sutartis. Skolinimasis matosi per bank1, tai turiu omeny VMi tikrindama tikrai prisikabins jei nebus paskolos sutarties ar ne?
  12. http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... _id=229572 Paskaiciau si istatyma ir nesupratau kada reikia deklaruoti paskolintas ir pasiskolintas lesas? iki gruodzio 31 ar geguzes 1? cia ir ukininkam reiktu suprasti taikoma, jei lesos virsija 2000 lt.
  13. Įsigijimo verte. Nesirodo. Jei ne ūkio reikmėms, nerodote. Grąžinimą parodot kaip paėmimą asmeninėms reikmėms. Be abejo. Ir dar vekselį pasirašykite - ką žinai, kas kaimynui sušvies. O jei kaimynas man paskolino ir jis nesudare jokios paskolos sutarties? ar as pati turiu pasirupinti kad ja tureciau? ar paskola gali buti beprocentine- kiek paskolino tiek ir grazinu. gal turite pvz kaip ji gali buti suforminta?
  14. Kas ieina i nuosavo kapitalo saskaita 30? kas sudaro jo likuti laikotarpio pradzioje?
  15. O kaip tarkim jei zeme buvo dovanota? kokia tada verte rodosi balanse? Ar pagal panaudos sutarti turimas ilg.turtas (pastatas) rodosi balanse?
×
×
  • Create New...