Jump to content

Veteranas

Nariai
  • Pranešimai

    14
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Šakiai

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Veteranas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Veteranas

    Galvijų ligos

    Nuo ,,sanarių'' vaistų nėra. Sanarių ligų, kaip ir jų priežasčių sąlygojusių tas ligas, gali būti įvairių- tai- gi ir gydoma pagal situaciją, tiksliai nustačius diagnozę ir tam atvejui tinkamais vaistais. Čia kažkas buvo įkėlęs nuorodą apie Ainil. Leidžiant juos į veną, dėl stipraus nuskausminančio ir antiuždegiminio poveikio galima daug ligų paengvinti. Tačiau Medutes atveju jau vėloka. Labai teisus Pienmėgys. Grupuoti. Šviežiapinės karvės šėrimas- atsakingas užsiėmimas. Aš visalaik linkes manyti, kad gyvulėlių savininkams labiausiai turėtų rūpėti ne ligų ir vaistų pavadinimai, o ligų priežastys ir prevencija. Žinau ponią, kuri paskaitinėjus po gabaliuką veterinarijos gydytojo žinyno, diagnozavo savo kaiulėms marą, bruceliozę, leptospirozę, o pasirodė, kad grūdus iš aruodo į malūną po pažasčia be maišo galima nunešti. Yra tokie dalykai kaip biochemija, anatomija fiziologija, histologija, patologinė fiziologija, klinikinė diagnostika ir....... . 5 metai akademijoje plius nenutrūkstamas tęstinis mokymasis, patirties kaupimas ir jau yra šansų tapti daktaru. Ir nebeliks noro gydyti internetu.
  2. Veteranas

    Galvijų ligos

    Jo tas kolega veterinaras - psichologas su simuliavimu tai užraitė. Net jeigu ligoniukas beviltiškas, galėjo tai diskretiškiau paaiškinti. Besarmatis. Ir prie ko tie antibiotikai - uždegimas, pakilusi temperatūra ar tik siekis sukelti dizbakteriozę ir suleisti vaistus nuo kurių yra išlauka pienui ir mėsai? Pavyzdžių kai pakilo beviltiškai atrodęs ligonis po kokį daugelis prisimenam. Tik teisingai buvo minėta, kas iš to naudos. Gydymas belekiek litų, laiko ir rūpesčio dar daugiau, o kokybiškos produkcijos kaip ir nėra. Šonai pragulėti, pieno lašas ir tas neaišku kokios kokybės, nes gulinčios karvės melžimas iššūkis ir gyvuliui ir gaspadinei. Taigi kada toks vargšas ligoniukas už visus vargus ir išlaidas atiduos litukus? Tikriausiai niekad. Tikrai esat šaunuoliai, kad taip mylit savo karvytę, bet tolesnis gydymas po tie laiko ekonomiškai tikrai nepagrindžiamas. Pradėti gydyti dabar tokį ligonį su tokia labai abejotina prognoze kitam daktarui, mano nuomone, būtų tiek pat neetiška kai diagnozuoti simuliavimą ir mauti į krūmus. Arba, jei jau toks kietas, tai pinigėliai tik visiškai pasveikus arba visai jokių. Kas pasiryžtumėt? Bandymus daryti už svetimus pinigus kiauliška ir aš manau, kad daugelis veterinarų, tik dėl šios priežasties nieko gero Jums ir nepasiūlo. Sėkmės priimant protingą sprendimą.
  3. Veteranas

    Galvijų ligos

    Aha senolių išmintis. Vakare niežti rūrą - ryte smirdės pirštai. Gal pabandykit sau į plaukus pristepti taukų ir pabūti tvarte kur netrūksta dulkių. Po keleto parų efektą tikrai pajusite. Brangieji, pabuskit, jau ne viduramžiai, yra ir šiuolaikiškų, nebrangių būdų kovoti su ektoparazitais. Tik laikykitės instrukcijų.
  4. Veteranas

    Galvijų ligos

    Minėjote, kad karvytė prieš veršį nesikėlė. Dabar ji tikriausiai dar netvirtai stovi ant kojų ir kiekvienas atsigulimas ar atsikėlimas jai kainuoja daugybę pastangų. Juk ir sveikas galvijas negriūva kaip pašautas, kad atsigulti jam dar reikia gerokai "pasirangyti". Pagalvokit kaip tai turi padaryti karvė, kuriai kinkos dreba. Tikriausiai karvutė jeigu stovi tai kažkiek ir guli.Tik kai jau atsistoja stengiasi ilgiau negulti, nes tai jai yra sudėtinga arba skausminga. Kvieskitės veterinarą kol gyvulėlio nenustekenot.
  5. Veteranas

    REIKIA PAGALBOS

    Nu nebūkim tokie jautrūs. Nenorėjau nieko sumalti į miltus, tik noriu, kad visi gyvulių laikytojai vieną kart ir visiems laikams pagaliau suprastų, kad tešmens uždegimas yra rimta liga, galinti pridaryti aibę problemų ir krūvas nuostolių. Patikėkit esu mates ne vieną bandą, kuri po ilgų savarankiškų bandymų gydyti viskuo, nekreipti dėmesio į melžimo higieną, rezultate turi 80-90 procentų karvių sergančių slaptu mastitu ir nuolatos besikartojančius klinikinius mastitus (krešuliai, sutinimai ir t.t.), 700 000-800 000 somatiniu lasteliu bendram piene. Ką Jūs patartumėt tokiu atveju??? Dėl to ar minimi vaistai žoliniai ar homeopatiniai ir ar tai tas pat ar ne tas pat manau neverta šiame forume diskutuoti, nes klausiančiam tai visai ne prie ko ir naudos vargu ar duos. Jeigu kyla abejonių patiems skaitykit: http://www.traumeel.lt.
  6. Veteranas

    REIKIA PAGALBOS

    Jo raudonuok neraudonaves, bet yra Traumeel LT, Belladonna-Homaccord, Lachesis compositum N ir dar krūvelė homeopatinių vaistų, kuriuos galima naudoti esant tešmens uždegimui. Taip išlaukos pienui nėra, bet ir efektyvumas kaip ir visų vaistų ne šimtaprocentinis. Veikiau vieni homeopatiniai naudotini esant slaptam uždegimui ir neišskyrus patogeninių sukėlėjų. Esant seroziniam mastitui, ką lyg ir buvo galima įtarti nuo pirmos dienos, reikia kvalifikuoto, skubaus, kompleksinio gydymo ir tai rezultatas ne visada džiugina. Po 2 sav tikrai galima tik rankom skėsčioti. Be antimikrobiniu tenka gydyti grybelio sukeltą mastitą, o daugeliu kitų atvejų be jų išsiversti neįmanoma. Tik kuo anksčiau tuo geriau, nes gydant neefektyviai vistiek turim pilti lauk pakitusį po to gydomo ir išlaukos laikotarpio pienuką ir dar susimažinam šansus išgydyti. Savaime nuo mastitio iki galo nepagyja. Tik nepersitenkit su antibiotikais ir jų ne parinkimu, o tai viskas baigsis atsparių sukėlėjų išauginimu, tešmens sukietėjimu, į balą išmestais pinigais ir inhibitoriais piene. Atsprašau už tokius ilgus komentarus. Tikrai save nelaikau nei visažiniu nei visai glušu, bet mane biesina, kai žmogai įsivaizduoja viską žinantys aplink save mato tik neišmanėlius ir plėšikus ir ieško nemokamų bet gerų specialistų po inernetą. Negi Jums protingai atrodytų daktaras,kuris pačių negalavimus pradėtų gydyti telefonu, laiškais ar dar kaip net nemates ligonio. Kreipkites į Kašperovskį.
  7. Veteranas

    Galvijų ligos

    Tos "antibiotiku" tabletes , sprendžiant pagal tai ką, bent jau mano kraštuose siūlo vet vaistinės, tikriausiai bus Trimerazinas. Tai būtų ne pats geriausias pasirinkimas juolab, kad jas sudavus viduriavimas tęsiasi kelias dienas. Išgydyti veršelių viduriavimą be antimikrobinių vaistų nedažnai nusiseka, bet antibiotikus naudokim labai atsakingai ir remdamiesi laboratoriniais tyrimais. O tai gaunasi vienam, antram nepadėjo, bet duosiu ir kitiem iš užsispyrimo neieškoti tikros priežasties. Visos kitos bandytos pagalbinės priemones tinkamos, tik su linų sėklom... Įsitikinkite ar jos tikrai kokybiškos t.y. nepripurkštos bala žino ko ir ar neužkrėstos pelėsiu. Tik negirdykit klijaus su tirščiais ir ne ilgiau kaip 2 sav. be pertraukos. Ir dar, visiems smarkiai viduriuojantiems, tiesiog būtinos izotoninių tirpalų injekcijos į veną ar bent jau pilvo ląstą. Patarčiau išdezinfekuoti veršelių laikymo vietas ir girdymo inventorių. Sėkmės. Stenkitės įveikti bėdą kuo greičiau. Nes per tą velnią mėlynąjį liežuvį veršelių tuoj bus pilni tvartai ir neduok dieve kosulių ir viduriavimų, kai iš visų kampų blizga prieauglių akys.
  8. Keletą kartų įdėmiai perskaitykite auskarų užsakymo puslatyje esančius patarimus arba skambinkit tiesiai į įmonę, iš kurios perkat ausų įsagus, ir viskas paaiškės. Jeigu nori "lupti" arba sutaupyti pirma reikia nors kiek investuoti. Žiniu pagažas vsam sviete geriausia investcija. Ateina verslininkas į viešą tuliką, o ten ant grindų litas guli. Galvoja, nu jau ne aš nuo tokių grindų jo neimsiu, bet dar kiek pamastes pameta šalia šimtinę- vot dabar kai šitiek investavau kvaila būtų nepaimti.
  9. Veteranas

    Galvijų ligos

    Nereaguokit taip skaudžiai. Tai ne kritika, o kvietimas diskutuoti. Taip dėl patarimo naudoti kalio permanganatą abejoju ir aš nes teoriškai tai visiška nesamonė, nors praktiškai daug kas tą neatsargų ir rizikingą gydymą labai labai silpnu silpnu tirpalu išbandę. Kad diarėja virusinė tik prielaidos ir ar yra koks nors patogenas iš viso nežinom. Tik sutikit, kad kai tvarte serga dauguma, tai yra pavojus kasdien rasti vis naujų ligoniukų, o tada būna labai malonu nejausti kaltės ir nepatirti kaltinimų, kad liga pernešta begydant sergančiuosius ar bebandant užkirsti jai kelią pas sveikus. Jeigu tvarte yra ne vienas gyvulys tai ir galvokim ne tik apie sergantįjį bet, ir apie likusiuosius, nes priešingu atveju vyksta kova ne su priežastimis bet su rezultatu to ko mes patys neįžvelgėm. Nesipykim. Jeigu Ponas esat šėrikas praktikas, tai Jūsų patarimai api dietinį šėrimą būtų tikrai vertingi.
  10. Veteranas

    Galvijų ligos

    Man atrodo, kad buvo gana aiškiai pasakyta, kad sveiku karviu žmogus jau kaip ir neturi. Ar Pienmegį Jūs garantuojate, kad tie veršeliai kurie dar kliniškai sveiki nėra inkubaciniam laikotarpyje? Ar įtaraint užkrečimą ligą aplamai logiška daryti manipuliacijas "burna į burną"? Ar tai nebus sukėlėjo pagreitintas pasažavimas? Kiek Ponas ne teoriškai esat pagydes galvijų perkišant gromulą ir nenaudojant rimtesnio gydymo? Nepatyrusį žmogų dar reikėtų perspėti, kad siekiant to išsvajoto gromulo pirštukai nepasiektų krūminių galvijo dantų, o tai gali nelikti ką traukti atgal.
  11. Veteranas

    Galvijų ligos

    Kokių tirpalų, prie ko čia tas kalis,o gal tai buvo kalcis? Ar tikrai nustojo kraujuoti? Gal kraujavo ir tebekraujuoja į vidų ir Jūs to paprasčiausiai nematote. Nenoras ėsti ir panašus simptomai tikrai ne tie pagal ką būtų galima ką nors patarti ar prognozuoti. Temperatūra, anemijos simptomai, pulsas, kvėpavimas ir t.t. vienu žodžiu normali diagnostika neakivaizdžiai neymanoma.
  12. Veteranas

    Galvijų ligos

    Tikrai nenoriu nieko peikti ar juo labiau įžeisti. Tik, kaip praktikuojantis veterinaras, esu priverstas jausti atsakomybę už savo konsultacijas ir jų pasekmes. Nes poto,kaip minėjo Vidas,gali nepavykti įrodyti savo teisumo, nekaltumo ir siekio išgelbėti karvutės gyvybę. Taip išlauka jokia blogybė tik reikia viską atlikti tvarkingai, o vaistai iš medikų, kai kurių klerkų požiūriu jau nusikaltimas.
  13. Veteranas

    Galvijų ligos

    Nelegalo patarimai. Dar pasakykit, kad analginui islaukos nėra ir kad jis gerina sirdies darbą. Paskutiniu metu gliukozės ir vitamino c derinys vertinamas gana prieštaringai del tarpusavio derinamumo ir del poveikio kepenims.
  14. Aš, kaip tarybinis vetrinaras, norėčiau Tamstai pasiūlyti pačiam nemastyti tarybiškai. Tokios telyčiukės gydymas bus labai nepigus dėl tam reikalingų nemažų dozių ir nepigiausių antibiotikų, daug laiko sanaudų, transporto išlaidų nebent tikitės, kad viskas bus daroma iš klokozo nup... resursais ir už puslitrą. Dėl tokio ligoniuko prėognozės. Ligos periode suliesės, pradėjus gydyti nepasiskersit ir neparduosit skerdimui dėl išlaukos vaistams. Jeigu galvojat auginti ir sėklinti galutiniam rezultate garantuota stafilokokinė dvipapė. Pagalvokit kur dabar pasideda užkratas iš esančio pūlinio, kuris jeigu dar neprakiuro tai prakiurs, o musytės ir kiti kraujasiurbiai tik to ir telaukia. Nelaikykit įsikibę stafilokokais užkrėstų gyvulių. Neduok Dieve, kad sekantys Jūsų klausimai neišmanėliams veterinarams būtų:kodėl pas mane daug tripapių, dvipapių karvių, kodėl karvės dažnai serga tešmens, gimdos uždegimais, kodėl viduriuoja veršeliai, kodėl piene daug somatinių lastelių, kodėl piene rado inhibitorių, kodėl iš pieno nėra pelno. Galvočiau, kad Jūsų daktaras žino daug ką Ponui patarti, tik nesipūskit, o drasiai mandagiai klauskit. Netikiu, kad nepadės. Sėkmės.
×
×
  • Create New...