Jump to content

Abso

Nariai
  • Pranešimai

    39
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Abso paskelbtas turinys

  1. Dauginome tujas ne vienerius metus pardavimui. O darydavom taip: sodininko žirklėmis prikarpydavome šakelių (nesvarbu nuo kurios vietos) maždaug pusės delno dydžio. Nukirptas šakeles iškart merki į vandenį, kad neuždžiūtu. Tuomet sodindavome šiltnamiuose: kotelį merki į šaknijimosi miltelius ir į žemę 4 - 6cm(žemėje pasidarydavome skilutes, lenta prikalta vinių). Jei daigelis "užlūžta" kišant trauki ir meti lauk. Šiltnamis pora kart per dieną palaistomas. Na, o augimo metu svarbu daug erdvės duoti, taip augs daug greičiau. Daugindavome paprastai birželio gale liepos pradžioje. Pagrindinis užsiėmimas buvo raganių dauginimas, prikabindavom ir tujas. Rezultatas: baigėm šituos verslus ir sodyba pilna tujų, dabar labai smagu kai reikia kokią 4m tują persodinti Persodinti geriausia rudenį ir pavasarį, vasarą greičiausiai nukeps. Daug laistyti persodinus. Ir niekada nesugalvokit per daug apkarpyti. Tenka važinėjant daug tokiu meistrų šedevrų pamatyti. Tiek to mokslo. Išmokom visko iš senelio, kuris buvo selekcininkas.
  2. Būna šakos labai išrėtėja, jei kasmet nekarpomos. Dėdė karpė tujų tvorą (irgi apie 2m aukščio) taip nucackino šonus jog liko tik stagarai. Ten jau niekas neatauga. O šiaip tai sakau, jei aukštos tujos nuo mažens negenimos šakos apačia visad lieka plika. Gali būti ir šunys. Jei akivaizdžiai vešlios šakos nudžiuvo bus kokia liga.
  3. Sveiki, Turiu ~300kv/m patalpas, sutvarkysiu ir nuomosiu. Galvoju koki šildymą statyti. Kol kas apsistojau ant granulinio katilo. Dėdė iš Lenkijos veža, nebrangiai gaučiau. Dar galvojau apie geoterminį oras-oras, bet kad pastatas neapšiltintas. Žvakės nenoriu statyt, nes savaitgaliais nelabai kas kūrena tokių patalpų, o pirmadienį pakūrus ilgai laukti tektų kol užšils. Gal kas pasiūlysit kokių alternatyvų?
  4. Abso

    Saules jegaines

    Kol gausit visus leidimus manau kaina supirkimo duos tokią jog vargiai apsimokės, o rizika nemaža ir galima kur geriau tokiam laikotarpiui pinigus įkišti. Aišku jei yra krūva pinigų, kurių nėra kur dėti kodėl gi ne. Geriau nei banke laikyti.
  5. Abso

    sraiges

    tiesa nebent ta, kad sraigės ritasi iš ikrų
  6. Abso

    sraiges

    Aš sustojau su šia mintim, pora tuo užsiimančiu žmonių patikino jog kol kas visi biznį darosi tik iš pradedančiųjų parduodami jiems motinines bandas. Per metus domėjimosi supratau jog, labai daug aferistų tuo užsiima. Aferizmo viršūnė tai asociacija. Kadangi pats kurti verslo iš žmonių mulkinimo nenoriu tai sustabdžiau šį projektą. Gerai, kad smarkiai nenudegiau
  7. Sveiki, Ar teko kam susidurti su probiotikais? Kokia iš jų nauda? Ar neturi pašalinių padarinių? Girdejau ne vienas sraigių ūkis juos naudoja.
  8. Abso

    sraiges

    Taip pardavinėja... Už dyka šiais laikais sunkiai ką gausi.
  9. Abso

    sraiges

    Laukuose gali tik vynuoginių sraigių prisirinkti, jas nežinau kokia kaina superka. Čia kalbu apie helix maxima aspersa rušį. Legaliai turint ūkį su veterinariniais pažymėjimais ir pan tai galima išvešti užmigdytas.
  10. Abso

    sraiges

    sveiki, Ieškojau pirkėjų internete. Pakolkas radau tik vieną iš Lenkijos. Atrašė jog helix aspersa maxima 9-12 zl/kg perka. Grubiai 7-10lt/kg gaunasi. Jei būčiau garantuotas, kad taip ir nupirks tai sakyčiau verta pradėti. Gal kas ieškojot supirkėjų?
  11. Abso

    sraiges

    Jei po trijų metų sugebėsiu 10t užauginti tai busiu labai laimingas. Problema yra jas užauginti. Nereikia man jokių atsiprašymų. Matai aš neturiu nei vieno vaštaraščio, manau ir tu neturi. Sakau tik tiek kiek pavyko sužinoti per pusmetį. Lankiausi pas kelis augintojus kurie teigė, jog 10lt praeitais metais buvo netgi maža kaina. Kaina taip pat priklauso nuo produkcijos kokybės. Taip jau susiklostė, kad turiu gerų giminių ir gerų draugų kurie dirba gerose vietose ar užsiima gera veikla. Kas kad aš pareklamuosiu niekas nepažystamam už ačiū nedarys.
  12. Abso

    sraiges

    Kad tu pats į vėjo malūną panašus. Taip dabar jau atidarė paskutinį, prieš tai neveikė. Ar aš tau sakiau kad nereikia investicijų norint 10t užauginti? Reikia ir labai nemažai. Mano fermos sąmata apie 60 tukst lt. ir čia gaunant visą įrangą su minimum 30% nuolaida kuri ne kiekvienam suteikiama. Lenkai tiek moka lietuviams už lietuvių sraiges (kurias po to perparduoda ar perdirba ir parduoda) prie ko čia tie KM. Tai kodėl jie negali prekiauti su tais lenkais? reikės ir pats prekiausiu. As suprantu, kad uzmigdytos gyvos sraigės tai ne galutinis produktas ir kad ji apdoroti kainuoja. Sraigės ne vien maistui naudojamos, maža dalis tik suvalgoma. Daug informacijos žeri, bet tarpusavyje jos niekaip nesukabini ir nelabai sugliaudai.
  13. Abso

    sraiges

    Ką turėjau rasti Arčios užsakytame straipsnyje? Kokių kainų tu nori iš lenkų perpardavinėtojų? 6-7lt geriausiu atveju. Ir tu sraigių nevirsi nelukštensi, jas tik padžiovinsi ir išveši gyvas miegančias. Jei nori apdorot turi cechą su visais leidimais pasistatyt. Paskutinis linkas neveikia. Norint gauti daugiau reikia toliau pirkėjų ieškoti nei Lenkija. Arba parduoti su žmonėmis kurie juos jau rado.
  14. Abso

    sraiges

    Veislei sraiges pardavinėja nuo 0.70 iki 2lt už 1vnt, kilograme sraigių gerokai daugiau nei 5 ar 10."laukines" sraiges valgo pavasarį vasarą, o "veislines" rudenį. Kurioj parduotuvėj taip matei? manau iš piršto laužti tavo faktai. Tavo mintis apie pirkėjų ieškojimą tai man patinka, bet labai nelengva tą padaryti kai neturi ko parduoti dar.
  15. Abso

    sraiges

    Oboulių kainas parduotuvėje matei? Matei kiek jos gali skirtis? Tai ir čia lygini dvi skirtingas rūšis. Skaičiuoti ir aš moku. Dėl asociacijų tai tu 100% teisus. Buvau seminare pats norėjau pamatyti ar jau tikrai jie tokie blogi ten Ir tikrai blogi asociacija praitais metais užaugino ~20-30t sraigių. Narių joje ~ 100. 200-300kg kiekvienam. Problema yra tame, kad jas nėra lengva užauginti reikia idealių saligų ir žinių kaip tą daryti. Aš pakolkas išsirinkau augintojus kurie skelbiasi 10t užauginantys. Sraigės pas juos brangios, bet manau išmokys už tuos pinigus.
  16. Abso

    sraiges

    butent kad nereikia, bet kooperuotis apsimoka, nes už didesnį kiekį duoda geresnę kainą.
  17. Pas tave Achatina Fulica ir bus manau. Dėl dokumentų ir ne ka tegaliu pasakyti pabandyk i maisto ir veterinarijos tarnyba kreiptis.
  18. Abso

    sraiges

    Nesuprantu kas tau čia nerealaus? Matei kiek užsenyje kainuoja porcija paruoštų sraigių? 10lt už kg mesos nereali kaina? Plius čia ne lietuviam parduoti, o į užsenį veži. Kaikas supirkdamas "laukines sraiges" darosi juodą biznį vargšelių sąskaita Veisimui sraigės parduodamos daug brangiau nei 10lt/kg, kaikurie prideda ir informaciją kaip auginti, bet čia jau reikia tokius susirasti. Kad įtarimų kelia tai gerai, reiškia gyvas dar, dėl nieko ką sakau rankos kirsti neduosiu. Sakau tik tai ką sugebėjau išsiaiškinti bent iš keletos šaltinių. Paranojiku kuris viską mato tik juodai irgi nesinori būti, bet per rožinius akinius taip pat nežiūriu.
  19. Abso

    sraiges

    Na pirmus metus tikiuosi, jog auginimo sanaudos atsipirks. Patalpų įrengimas jei atsipirktu dar po poros metų jau būtų neblogai. Bet čia toks daugiau pesimistinis variantas
  20. Abso

    sraiges

    man išeina apie 60000lt, bet čia su šildomu grindų įrengimu, granulinio pečiaus statymu, ventiliacijos su rekupu, ir tt vnz turiu tik sienas
  21. Abso

    sraiges

    pagooglink ir rasi labai daug pardavėjų Nemanau kad verta kišti jas į duobę (manau net per šalta gali būti), tiesiog padaryk normalų voljerą dėl kurmių ir paukščių nesuk galvos, jei daug bėdos jie tau darys kita met apsisaugosi. O kad neperkaistų padėliok voljere medinių stelažų, kad būtų kur nuo saulės pasislėpti.
  22. kiek žinau tai įregistruoti galima tik perkant iš jau įregistruotų ūkių. "Iš lauko surinktų" įregistruoti manau negalima. Jei tiksliau veisle? helix aspersa maxima? ar tos gigantės achatina fulica?
  23. Abso

    sraiges

    Mano nuomone tai čia netoli pilstymo iš tuščio į kiaurą gausis. Jai jau nusprendi to imtis tai negaišęs laiko imi ir darai. Pasiemi mažesnį kiekį sraigių išsiugdyti įgūdžius pirmais metais, o po to jau pasilieki daugiau savų užaugintų ir pletiesi. Vynuoginės sraigės per daug skiriasi nuo "pramoninių" kaip sakote. Kas tinka vienom manau gali visai netikti kitom. Laikas - pinigai, kol eksperimentuosite traukinys gali nuvažiuoti
  24. Abso

    sraiges

    Visi augintojai kaip susitarę kalba jog rinka nėra perpildyta ir paklausa didesnė nei pasiūla. Kaip yra iš tikro nežinau, pats dar nieko parduoti nebandžiau. ansverx ,o katras sraiges auginti planuoji? Rinksi laukuose Vynuogines ir auginsi? Jei taip tai neverta. Jei pirksi motininę helix aspersa maxima ar muller bandą tai voljiero nepakaks Tiesa pasakius voljieras čia mažiausia problema O šiaip voljiero aukštis apie 70cm medinis karkasas aptrauktas storesne plėvele (plėvelę reikia įkasti giliau ~20cm į žemę) ir viršus nuteptas solidolo ir skalbimo miltelių mišiniu (sraigės ant jo užšliaužusios apsisuka atgal į voljierą, nes jo nemėgsta), taip pat gali kloti tinklą po žemės sluoksniu nuo kurnių, bei kabinti ore nuo paukščių. O valgo sraigės įvairius sultingus žalumynus pradedant rapsais baigiant buroku lapais ir tt... Papildomai reikia pašaro, tikslios sudėties nežinau, bet įeina kreida miltai mineralai...
  25. Abso

    Peticija

    pasirašiau bet manau čia kova su vėjo malūnais
×
×
  • Create New...