Jump to content

Arvis66

Nariai
  • Pranešimai

    40
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Arvis66 paskelbtas turinys

  1. Kaune,,Lytagroje", išmatavimai-80x5x3510,pritaikė nuolaidą,mokėjau 220Lt. Jis už originalą plonesnis 2mm ir truputį trumpesnis.Sulaisvinau iki galo tempimą ir tiko kuo geriausiai,Nukūliau apie 25 ha,nesitempia,beveik nesimato,kad dirbęs.
  2. Aš anksčiau buvau įmetęs diržų lentelę,tinka nuo Volvo 800,ilgis 2215 mm,reikia žiūrėti Lytagroje,Plastenoje arba Agrotakoje.
  3. Nu tikrai gražus darbas. O kodėl savo traktoriaus savadarbio neparodai? Nors ir seniai daręs, bet vis tiek vertas dėmesio kūrinys. Yra įdėta ir traktoriaus foto samadielkose,savadarbiuose traktoriuose.
  4. Sraigėje radau tris tepimo taškus.Vienas yra iš dešinės pusės,kur nėra škyvo,tepasi ašies guolis.Kiti du yra po sraigės dangčiu,pačiuose šonuose,ten stovi tepami guoliai,bet juos sutepu tik prieš sezoną.O nuožulnios kameros priekyje guolių nėra,stovi įvorės,tepasi per ašies vidurį iš abiejų šonų.Taip,pagal senesnius modelius jau daug guolių pakeista neaptarnaujamais.
  5. O čia randasi tie pavarų tepimo taškai
  6. Šitam kombainui praktiškai visi reguliavimai tokie patys,kaip Volvo 800,aš buvau įmetęs kelis lapus iš knygos,dar mačiau buvo nuoroda,kaip susirasti gamyklinę instrukciją,tiesa,800 modelio.Ten tepimo taškų parodyta begalė,šitam kombaine jų yra apie 30,dar du yra po sraigės dangteliu.Jeigu nerasite daugiau informacijos,galėsiu įmesti tepimo schemą,nors ten jokių stebuklų nėra.
  7. Pasirodo sukūrę... Šiandien neišlaikė nervai ir nusiardžiau vieną bortinę pavarą. Kaip ir pirmai, jokių tepimo taškų neradau. Pasirodo, kad visas tepimas vyksta per tą tepimo tašką, per kurį tepasi pusašio guoslis (prie pat įėjimo į bortinę pavarą). Kaip ir viskas pas švedą - paprasta ir gerai padaryta. Ačiū už pastangas padėti Tiesa, kalbėjau apie tepalą. Susisiekiau su rimtais prekybininkais ir man jie pasakė tą pačią markę, kaip ir instrukcijoj - SAE30. Todėl nupirkau 20 ltr Q8 gamintojo tepalo. Kainavo 184 lt (bet čia dviems keitimams). Kuro filtrai 2 x 34 lt, oro didelis 80 lt, viduj mažiukas 88 lt Tepalo filtras 20 lt. Va toks variklio aptarnavimas gavosi. Greitu laiku įkelsiu nuotraukų,bus aiškiau dėl tepimo taškų.Aš kuro filtrus pirkau MAN firmos po 8 Lt,tepalo filtras nuo Beloruso,18 LT,už originalų oro filtrą užsišaukė 280 Lt,tai nuo senojo nupjoviau metalinį dangtelį ir kuo puikiausiai tiko nuo Mersedes Sprinter už 22 Lt,galiu keisti nors kas antrą dieną.
  8. Turiu 800 knygą,gaučiau 1110,tai aną galėčiau perleisti.Pasakykite,kas domina,pabandysiu įkelti.
  9. Nieko naujo švedai nesukūrę,kiek mačiau kombainų,tai visuose tie tepimo taškai buvo.Gal tik per seną tepalą ir dulkes nesimato.Jie randasi kažkur per 2 cm nuo bortinės pavaros išorinių kraštų,vienas priešais kitą.
  10. Jie ten ant tokių tekstolitinių "guoliaviečių" kabo ? Šiaip ir pas mane jie turi laisvumą šiokį tokį, bet nemanau, kad tai problema. Klausimas Arviui66 : po apžiūros nerasta tepimo taškų tarp rato veržlių, stebulės guolio dangtelyje... Yra tik tepimo taškas pusašio viršuje. Kiek supratau, per jį tepasi pusašis. Klausimas lieka atviras, kaip sutepti pavaros dantračius (ardyti velniškai nesinori... ).
  11. Bortinėse pavarose yra po du tepimo taškus,tarp rato veržlių,patepti reikėtų kasdien,nes paskum pavaros pradės leisti nemalonius garsus.Per juos tepalas patenka ant didžiojo dantračio dantų.Taip pat reikia sutepti pusašių guolius ir kartas nuo karto stebulės guolius,po du taškus pavaros centre.
  12. Kiek žiūrėjau ant rėlių,starterio,tai visur stovi datos 85m.Stovis jo labai geras,mažai dirbęs,pardavėjas sakė,kad nuo 2001m juo nedirbta.Parvežtas iš Norvegijos,matosi,kad ilgai stovėjęs.Pirkau Seirijuose,mokėjau 13 tkst.O 1130-tai patobulintas 830.Kiekvieną kombainą reikia gerai aplandžioti,tada gali pasakyti apie jo stovį.Kabiną dariau pagal nuotraukas,kažkiek nuo 800,kažkiek nuo JD kopijavau.Būtų malonu pabendrauti su jumis,galėsite užsukti.Reikėtų kažkaip susiskambinti.Aš dabar bandau įsidarbinti,nes po žmonos mirties jau 3m niekur nedirbu,jeigu pavyks,darbas bus pamaininis.
  13. Dėsiu polikarbonatą,turiu 3mm storio,jeigu priekinis vibruos,dėsiu 5mm.Šitą kombainą pirkau žiemą,anksčiau dirbau su Volvo 800.Už kombainą su kabina reikia primokėti 5-6 tūkstančius,o šita man atseis apie tūkstantį.Nuo kažko kito pritaikyti nelabai išeina,todėl dariausi pats pagal nuotraukas,priekinį stiklą išgaubsiu,kad mažiau vibruotų.O gyvenu prie Pivašiūnų,nesunku rasti.
  14. Arvis66

    VOLVO 830

    1110 Overume yra kratoma lenta.Manau,kad transporteris turi savo privalumų prieš kratomąją lentą,užtikrina iškultos masės tolygų padavimą ant valymo sytų,ypač kuliant žolėtus javus ir važiuojant į nuokalnę.
  15. Arvis66

    VOLVO 830

    Kombainas tam ir padarytas,kad surinktų visas sėklas.Prinokusias žolių sėklas kažkiek išpučia ventiliatorius,o neprinokusios visos bus bunkeryje.Kištis niekas nesikiša,tik didėja nuostoliai,nes nuo sytų ventiliatorius nepajėgus nupūsti tokio kiekio žalios masės,dažnai tenka valyti sytus,kratomą lentą (830 jos nėra).Droningborgai žolėtuose javuose kažkiek laiko sugeba išvalyti grūdus,kol neužsitrambuoja valomosios sytelis,o po to tenka pavargti,kol jį nugramdai.Išvada tokia:ką pasėsi-tą ir pjausi.Aišku,kuo didesnis kombainas,tuo didesnis sytų plotas,sumažinus važiavimo greitį jais galima su mažesniais nuostoliais kulti žolėtus javus.
  16. Arvis66

    Diržai kombainams

    Ačiū,pabandysiu skambinti,nors lenkiškai žinau tik kelis žodžius.O gal galite to forumo nuorodą įdėti?
  17. Arvis66

    Diržai kombainams

    Tai kur tada man ieškoti diržo Volvui,jeigu tų kombainų jau negamina?
  18. Arvis66

    Diržai kombainams

    Taip,reikia plokščio diržo,tik ilgis turi būti 3500 vidus.Gal kituose modeliuose eina kitoks?
  19. Arvis66

    Diržai kombainams

    Gal kas patarsite,kur surasti plokščią diržą Volvui 1110.Jo išmatavimai:plotis-80-90mm, storis-7mm, Vidinis ilgis Li 3492-3500mm, išorinis ilgis Lw 3536-3545 mm.
  20. Arvis66

    vejo jegaines

    Gal patys bandėte ką nors konstruoti?Būtų tikrai įdomu pasikonsultuoti,turiu ir aš truputį idėjų.
  21. Galiu pasakyti tik apie 800 ir1110 modelius,su kitais nedirbau,tai nežinau.Arčiausiai grūdų bunkerio esančią rankeną nustūmus nuo savęs link variklio,(tai reikia daryti švelniai ir lėtai)įsitempia plokščias diržas ir įsijungia kuliamoji.Sekanti rankena,esanti arčiau į kombaino priekį tarp pavarų perjungimo svirties ir kuliamosios rankenos įjungia chederį.Šita rankena fiksuojasi nustūmus toliausiai link variklio ir palenkus į chederio pusę.
  22. Taigi darbinės sankabos tai nėra,nuspaudus tą rankeną įsitempia diržas ir įsijungia kuliamoji,panašiai jungiasi chederis ir grūdų išleidimo sraigė.
  23. Turėjo vienas mano draugas DB 1200,atrodė,kad neblogas kombainas,bet kai pradėjo byrėti...Elevatorių ašelių guoliai,kai reikėdavo išardyti pusė kombaino,kad kažką pakeisti,pavarų dėžė labai silpna,pobūgnė labai greitai išlinksta.Na,o sytai byra ne tik Volvuose.Rėmai laiko,bet su laiku išsibeldžia sytų ,,žvynų'' vielinės ašelės,išdyla mediniai tašęliai,tada,žiūrėk,jau dūmai eina iš elevatoriaus diržo,jau trauk ,,žvyną''iš elevatoriaus.Pasidarai naujas,,šukas'' iš seno Nivos syto,įvirini ir vėl į lauką.Po 5-6m rimtesnio kūlimo sytus reikia pakeisti,nes išsibeldžia visiškai,nespėji remontuoti.Kuliu daugiausia pirma pavara,antrą naudoju nebent avižose,nors nėra prasmės junginėti,nes pirma išgreitinta pavara ir antra išlėtinta kažkuriam intervale dengia viena kitą.Nėra prasmės lakstyti,nes nesuspėja gerai iškratyti kratukai,paskui labai gražiai sužaliuoja laukas. Čia dar kažkas klausė grikių sėklos,sėju baltarusišką ,,Smuglianką'',bet turiu pasilikęs tik sau sėklai,pavasarį ieškok Varėnoje kombinate,aš iš ten pirkau,nors gal dar turi ir rimtesni ūkininkai pasilikę.
×
×
  • Create New...