Jump to content

semprius

Nariai
  • Pranešimai

    72
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius semprius

  1. On 2021-03-16 at 12:12, Dovydas2005 pranešimas:

    o tai kažkoks efektas bus ne ekologiniame ūkyje? Galt tik kuro deginimas?

    Uždarysit kapilarius, pratampysit nušalusius lapus, jei buvo pelėsio - taip pat į naudą. Atversit daugiau juodos žemės - greičiau sušils dirva ir trąšos geriau tirps. Tik nepersistenkt reiktų.

  2. Prieš 9 valandas, manttys pranešimas:

    O rapsui užsidaro tam tikri diskai? Nes žinau, kad būna du komplektai diskų, vieni retesni, kurie eina paskui kojas, o kiti javams, tankesni, bet šitie tikriausiai jau eina į kojų tarpus.

    Rapsui dedasi atskiras išsėjimo diskų balkis. Ant 3m man atrodo 10 diskų rapsui, kviečiam 20. I kiekviena rapso diska susiveda 2 seklos slangos.

  3. Prieš 11 valandų, dvidas pranešimas:

    Negalima taip sakyti ,kada tokiam kaip aš ,dirbančiam 150ha ji atsipirks perkant nauja ,o ir dėvėtu nelabai tėra,ir dar manau traktoriaus 200ag neužteks ,vel keisti

    3m uzteks 200 ag. Jeigu pirkt vien del to, kad pirkt - tada tikrai neatsipirks. Jeigu ant kiemo noraginio nera, ar sejamoji jau issisketus - tada apsimoka.

  4. prieš 11 minutes , M&M pranešimas:

    arime visada geriausiai ir atrodys, tik klausimas ar finale derlius atpirks sąnaudas? šiaip po arimo ir sudygsta greičiausiai, ir atrodo gražiausiai kai nėra jokiu liekanų, bet ir brangiausiai kainuoja tiek darbo prasme,tiek ir laiko...

    Taip, ekonominiu ir laiko atzvilgiu (apimant visus privalomus poselius no tille) - tiesiogine seja su tokia, noraginio skutimo sejamaja yra geriausias dalykas siuo metu.

  5. On 2020-09-04 at 20:44, grazbek pranešimas:

    turbūt todėl kad kaltai yra siauri ir nepakankamai išverčia žemės todėl gylis toks koks reikalingas normaliam žemės dirbimui kad tvarkingai ir gražiai būtų galima pasėti.ištikro jei galėčiau aš ta dirbimą tikrai pakelčiau bet nuo to kenčia sėjos kokybė todėl pardavėjai ir rekomenduoja kuom daugiau arkliu kad suleistum iki pamidoru ir tada gazas dugnas varytum per laukus.Šiaip aš su šiuo aparatu dar tik mokausi dirbti po kol kas mažai yra informacijos pats aparatas irgi na toks apsirukusio žolės fermerio kaip ir zanaviku servizas jis irgi toks apsirukes ko paklausi to negausi.paleidinėtojai žino tik tiek kiek reikia paleisti  protingu patarimu kaip su juom reikia dirbti iš ju negausi viska reikia atradinėti pačiam.didžiausias iššukis sėja į šlapiablogai paskleistais šiaudais žemę.P.s. kaltai tikrai nepatinka galvoju kad turi buti trumpesni apačioje siauri viršuje platus gal netgi vaderstad  break mix tipo.Ypač sėjant 14 centimetru tarpueiliais.Tik kažin ar nesikiš su šiaudais kai uždėsi platesnius kaltus gal kas galite pasidalinti patirtim.

    Manau kad platesniais kaltas mažiau kemša, dėl didesnio kiekio žemių, kurias lengviau stumti, nei augalines liekanas. Ir sejimo diskai lengviau sukasi per sumaisyta dirva. Tik sejamoji is striptill pasidarius noragtiesiog till. Rapsui atvirsksciai, kadangi sejimo diskas vaziuoja tiesiai uz kojos - jam nereikia stipraus maisymo. Stipriam maisyme dingsta nauda is siaudu ant pavirsiaus - nes ju tiesiog mazai lieka. Taip pat daug zemes sujudintos issaukia piktzoliu didesni kieki.

    Yra pasetas rapsas tiesiai i raziena ir po minimalaus skutimo - skirtumo didelio nematau. Tik BŪTINA tvarkytis su pabirom, geriausia suskust ir nusipurkst glifosatu pries seja, arba bent jau nusipurkst. (Ikelsiu veliau kaip atrodo tas pats laukas setas i raziena, kuriam siek tiek pritruko chemijos ir buvo paliktas bandymui)

     Su kvieciais kitas reikalas - ten kruva eksperimentu. Atseliuota i skusta, tiesiai i kvieciu raziena, i arima po pievos. O toliau skusta, sudaigntos pabiros, nupurksta ir tada tiesiai seta. Is dabartinio vaizdo - geriausiai atrodo po arimo :icon-smile: ir arime traktoriaus sunkiau vilko nei i skutima.

  6. Prieš 18 valandų, ukininkas ed pranešimas:

    O negali būti reacija į juventuso ar proteuso panaudojimą žydėjimo pabaigoje

    Tiesą pasakius, manau, kad būtų galima pavadinti stresu ir tiek. O nuo ko, tai daug priežaščių. Savam lauke, pats geriausiai žinot nuo ko gali stresuot.

     

     

     

     

     

     

  7. Sveiki statybininkai. Reiktų namą apšaudyt polistirolu ir užtraukt tinką. Gal galit gerų meistrų aplink Panevėžį, Ukmergę, Kėdainius, Jonavą? Jeigu dar šiemet padarys - pažadu gero vyno butelį už kontaktus :) 

  8. O kokius guolius dejot ir ka su juo veikiat? Nes pirma karta buvo ideti is lytagros mediniai guoliai, o antra normalus (ta pati puse). Tai dabar laiko. Pirma kart subyrejo abieji antra isorinis, bet sulinko pusasis. Negaliu atsakyt ar reikia nuimti bakus, nes mes vis tiek abu kartus kabina nukelinejom, kad deze atsidaryt... taip kad bandykit paieskot su prozektoriaus pagalba palinde.

  9. On 2017-09-19 at 08:40, virgiux pranešimas:

    Teko man jaunystej su spyzium gale lauko stovet. Apie 78 metus

    Tėvukas prieš porą savaičių pasakojo, kad paskutinį kartą taip buvo 78ais. Javapjūtę pabaigė spalio pabaigoj, ir apie 20% liko nepaimta. Bet užvakar jau sakė, kad turbūt tūkstantį metų mūsų laukai tiek lietaus nematė... 

×
×
  • Create New...