Jump to content

Eduardas

Nariai
  • Pranešimai

    1338
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    6

Atsakymai kurių autorius Eduardas

  1. prieš 29 minutes , manttys pranešimas:

    1. NE, NEBUS, nes pavasarį daug dregmės ir jau rytojaus dieną nerasi nei vienos granules. čia gi kalbame apie pavasarinį tręšimą.

    2. iš kur pluta? esu turėjęs plutą vieninteliu atveju, kai užvolavau miežius ir kalė baisinė liūtis. čia juk kalbame apie žieminius pasėlius. draugas akėdavo pasėlius akečiomis, neva nauda yra, bet po poros metų metė šitą reikalą, kaip visiskai nepasiteisnusį.

    3. nesmerkiu nei vienos technologijos, visi skirtingi, bet kai zmogus vartoja zodzius "kosmosas", tikiesi tikrai kazko ispudingesnio, nei derlius, kuri visi megejai pernai gavo.  Mažam ūkiui gal tai ir ok, bet didesniam visiškas NO GO. bet tai mano nuomonė

     

    Gal žemės skitringos pas mus, o gal sėjamoji įtakoja. Ar voluota rudenį ar ne - pavasarį matau sutrukinėjusią žemę kaip asfaltas, todėl dabar voluoju tik pavasarį. 

  2. On 2024-03-05 at 08:56, manttys pranešimas:

    nesutikciau, kad susilygina. realus nasumos sito padargo bus 15 ha, 20 labai ilga diena (su barstytuvu 120-150). taigi jei turi 100 ha, reiskias 5 dienos praeis kol paskutiniai laukai gaus azota ir tai su salyga, kad jau pradedi tresimus tik gerai pradziuvus (su barstytuvu paduodi tokiam plotui perdiena). Jeigu mes kalbame apie azoto savalaiki padavima, tai cia nera tinkamas variantas. Kas darosi su netaisyklingos formos,  laukais, kur padengti plotui reikia daug sukinetis galulaukese, kaip ten atrodo viskas.

    del vidurkio. ko gero neturiu net zemiu, kuriu balas 40, bet 2023 m vidurkis didesnis su 3 vaziavimais

    Viskas su tuo ok, kol dirbami mazi plotai, kaip ir nurode. bet jei pereinam bent i 100 ha, tai no go, mano nuomone

    Ar nebus taip, kad tas 5 dienas ant viršaus išbertos granulės gulės kol pradės tirpt sausesniais metais? 

    Kitas dalykas dėl plutos suardymo, pridėk dar vieną lakstymą su volais ar akėčiom. 

    Vieniems patinka lakstyt, kitiems nuosekliai dirbt ir nieko čia blogo. Ant didelio ploto skubant gali antrą tokį pasileist. Aišku daug lemia kokio dydžio laukai, kiek trikampių ir t.t.

    Įdomu būtų normalus bandymas vienas prie vieno šalimuose laukuose skirtingų technologijų. 

  3. Prieš 11 valandų, Virgis. pranešimas:

    Fendt priklauso AGCO nuo 1997. Apie kokio senumo fendt gali kalbėti, kai jau 27 metu senumo fendt yra AGCO su kuriuo ir prasidėjo vario transmisijos era? 

    Sakykim iki ~2005. Pirmasis VARIO išėjo dar 1995, ne AGCO jį sukūrė. Tik paskui AGCO viską darė savaip. Dėl to senieji Fendt iki 2005 dar dabar laikomi kaip kantrūs ir patvarūs..

  4. Prieš 12 valandų, kinziulis pranešimas:

    Jeigu ant aštuoniukės uždėjai šeškės smagratį tikrai joks balansavimas nepadės. Reikia dėt jamz 238 smagratį ir dings problema 100% 😉

    Bet kaip taip gali būt? Tipo smagratis lengvesnis? O tai jei be smagračio užkūrus tai išvis sokinėt turėtų?

  5. Prieš 8 valandas, M&M pranešimas:

    Kuom blogi po AGCO nupirkimo? 🤨

    Sunku išsamiai paaiškint, galit perskaityt šią temą nuo pirmo puslapio, bei keleta užsienio forumų. Kiekvieno skirtinga nuomonė, bet manoji tokia, kad pasikeitė dalys, dalių kaina ir bendra politika ne į pirkėjo pusę. Nepalaikau ir naujesnių JD, daugiau technikos vienetų valdantys galėtų plačiau pasisakyt. 

     

    P.S. pats turiu 2 senus Fendt

  6. prieš 14 minutes , sole pranešimas:

    Aplamai žemės ūkį bandoma pavaizduot kaip kokį parazituojantį verslą kurio indėlis į bendrą ekonomiką tik keli procentai ir išmokos mokamos už nieką. Kai statomos užsienio kapitalo gamyklos tai jos ir nuo mokesčių atleidžiamos nes kuria pridėtinę vertę per aptarnavimo sferą, infrastuktūros kūrimą, žmonių įdarbinimą ir t.t. O kai kalbama apie žemės ūkį tai atrodo kad ūkininkai vakume egzistuoja ir gautas pajamas ar išmokas išleidžia ne LT  ir beveik jokios pridėtinės vertės nekuria. Įdomu būtų sužinot kiek žmonių dirba įmonėse susijusiose su žemės ūkiu, užsiimančiomis technikos, jos dalių prekyba, aptarnavimo srityje ir t.t. Kas gerai įvaldęs kalbėjimo meną galėtų argumentuotai plačiau šita tema padiskutuot viešoj erdvėj.

    Kas iš tų kalbų. Viena tiesa: kuo didesnis - tuo daugiau nori. Pasižiūrėkit į brolius Lidlus ar panašius veikėjus. Prisiminkit tai kad 20% ūkių gauna 80% išmokų ir tai jau su išmokų mažinimu, tai reiškia hektarais dar skiriasi. Ir tas skaičius vis keičiasi ne į mūsų pusę, nes aplinkui toliau laukus renkasi milijoninės bendrovės. Čia jei ir padarys kokius pakeitimus ministerija, tai jaučiu bus tik trumpas atidėjimas tolimesniam šeimos ūkių naikinimui..

  7. prieš 16 minutes , Mode2 pranešimas:

    Kodėl nėra irasšyta punkto prieš gamtosaugininku tikrinima taršius automobilius, daugelis važinėjat ne pirmos jaunystėe džipais, mašinomis, traktoriais, kombainai kiek teršia. Ar jum čia neaktulu?

    Dauguma jei ne pensininko režimu tą tikrinimą praeis be problemų. Čia ta akcentuojama "katalizatorių nuoma" yra ne dėl taršos, o dėl bendro reikalavimo kad "būtų neišpjauta". Mano viena auto be katalizatoriaus jau kiek metų techą praeina be bėdų.

    Tikrintojai irgi žmonės, vakar kalbėjau su vienu gamtosaugininku. Juos ministerija padarė atpirkimo ožiais, užmetė didelę naštą ant jų pečių, jie neturi dar nei kvalifikacijos nei įrangos tikrinimui. 

  8. prieš 57 minutes , Tomas01 pranešimas:

    O ką ten skaityt? 

    Kad nebeleidžia rudeninio arimo palikt. 

     

    prieš 57 minutes , kazkass pranešimas:

    Už tarpinius pasėlius ir neariminę tai net nemokės, kol nepasibaigs kontrolės laikotarpis, kuris yra man atrodo kovo 15 d.

    Bet ar EKO išmokas gavot kas nors?

    Nei eko nei tiesioginių.

  9. Dar daug vidutinių (100-300ha) ūkių negavę išmokų net avanso? Pagal aplinkinius ūkius toks vaizdas kad išmokėjo sofiniams ir tūkstantiniams, o vidutinius smaugia. Gavau apie 20% Lapkritį ir daugiau tyla. Nma telefonu sako kad jiems irgi "sunku"... 

     

    P.S. dėl liekanų pasiskaitykit GAAB 7 punktą. 

  10. Prieš 4 valandas, manttys pranešimas:

     

    Vidutiniams ir mažesniems ūkiams bus ypač sunku, nes nemažai kiša koją ir mentalitetas, kad noris viską turėti savo, daryti viską kai nori, tas ivyksta prisiperkant daug rakandų, kurie neefektyviai išnaudojami. Esu to tipinis pavyzdys. Pvz kombainas pradirbo 50 valandų, purkštuvas išnaudojamas gal 20 proc.

    Ruskyne seniai nelikę vidurinės klasės, taip pat ir šioj valdžioj einama kad liktų tik ubagai ir oligarchai. Tik paskolink padargą kaimynui, NMA uź galvos susiėmę sankcijas norės paišyt, o ir taip labai mažai kas nori dalytis, maža ką sulaužysi.. Labai džiaugiuos kad sutikau draugą su kuriuo technika dalinuosi, dviese ir proteste drąsiau stovėt. 

     

    Apie protestą: Ūkininkams reikia bent ant rajono samdyt po normalų teisininką, kad kaip dabar policijai kišantis atsakytų už ūkininkus. Matai negali su traktorium atvažiuot, leidimo reik, o jie gali eismą stabdyt dėl kažkokios pelkių šiukšlės..

    Sako rusiai bijo protestus kelt, nes greit supakuos, kažkaip video žiūrint keistos mintys kyla..

  11. Prieš 6 valandas, gerasukis pranešimas:

    Bandysiu ir aš gal padėti tašką. Eko deklaruotus laukus galima purkšti herbicidais, sėti ne eko sėklą ir visa kita ką daro chemizuoti su salyga, kad tai daroma prieš pat deklaracijas iki prisiimant NAUJUS įsipareigojimus konkrečiam eko laukui

    Pats sau prieštarauji. Eko JAU DEKLARUOTŲ laukų tikrai negalima purkšti išvardytomis priemonėmis, taip pat kaip ir sėti nesertifikuota sėkla. Tai galima daryti tik įprastiniam laukui ir tik iki eko deklaracijos datos. Arba pasibaigus ekologiniams įsipareogojimams prieš naujus įsipareigojimus darysi metų pauzę.

    O piktybinių pažeidėjų tikrai tekę girdėt, bet už rankos nepagautas dar ne vagis.. 

  12. prieš 2 minutes , dzipas pranešimas:

    Kaimynas sunkvezimi su kranu naudoja - tai aisku pilno nepila konteinerio, bet pries uztraukiant uztentuoja ir sake dar nebuvo kad byretu grudai, bet patogumas tame kad turi kelis konteinerius ismeto galulaukej, paskui susirenka.

    Taip. Man tokia priekaba būtų naudinga ne tik grūdams, gali užsitraukti platformą su manipuliatorium ar žemesnį konteinerį jei žemėms vežti. Gali turėt kiek nori konteinerių, bet užteks vienos TA, draudimo, ir visi kiti remonto kaštai tik vienai puspriekabei. 

×
×
  • Create New...