Jump to content

ieva.s

Nariai
  • Pranešimai

    24
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

ieva.s pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. ieva.s

    Galvijų ligos

    Sveiki, norėčiau patarimo, gal kas esate susidūrę. Močiutė prieš metus nusipirko pirmaveršę karvutę. Ir pastebėjo, kad ji laikas nuo laiko pakosti. Kas dien, bet gal kartą per valandą, pavieniais kosuliais. Nei dūsta, buvo kūdutė, bet per metus močiutė tą karvutę atšėrė, dabar karvė kaip karvė, bet tas pavienis kosulys niekur nedingsta. Neįsivaizduojam kas tai galėtų būti. Klausėm veterinoriaus, pagūžčiojo pečiais, numojo ranka ir tiek. Kosti ir tvarte ir pievoje. Dėkui.
  2. ieva.s

    auksinis stafilokokas

    O mūsų močiutė nusipirko karvute, nežinojom, kad iš pradžių reikia pasidaryti tyrimus, kai vaikai suviduriavo, nuvežiau vietiniam veterinarui, kad somatus ištirtų. Jie tada ir pasiūlė priduoti mėginį į pieno tyrimus. Ir kas įdomiausia, somatai idealus, labai maži, visi tyrimai geri, o auksinį stafilokoką rodo. Leidom tris dienas antibjotikus i raumenis, bet vistiek rodo. Močiutei sakė vienodai, tai karvutė ir stovi, o mes su vaikais einam pieno pirkti pas kaimynus.
  3. ieva.s

    Avietes

    tai va tas ir blogiausia, kad visi ziuri pinigine nauda. Aciu dievui ir tevams kad dar yra kaimas, kad galima savo darzoves uzsiauginti, mesa, grudus, as toki turiu, net is kaimynes kiaule galiu nusipirkti, kuri uzauginta grudais ir atliekom visokiom, o ka daryt miesto zmogui, kuris nori irgi savo vaikus maitinti normaliu maistu, neimanoma, pasitiketi kol kas zmogumi neina. Turgely visi sako, kad ekologiski produktai, ne velnio, visi meluoja kad gautu ta maximalia nauda, o kas nuo to: gerbuvis geresnis, namas prasmatnesnis, o kieno saskaita?. Aplamai si sistema, kuri siuo metu yra, pasmerkta yra zlugti. O mes tos sistemos vergai. Bent jau as tokios nuomones, noretusi, kad ir kiti butu bent jau panasios. Beje savaitgali maciau derliaus kraite, ten viena seima augina avietes, jau juos nuo praeitu metu stebejau, tai ju avietes vos ne dvigubai aukstesnes, nei buvo musu, ot ka reiskia azotas.
  4. ieva.s

    Kas turi uogynu ar sodu ?

    Labai sauniai aprasei obelis, o gal galetum taip kriauses aprasyt, nes lietuviai kaip susidariau isvada nelabai augina kriausiu, ir turgelyje sunku rasti, kas turi kokia kriausaite tik sau pavalgyti. Siemet pasodinau Carola ir Kliapo megstamaja, bet dar ilgai teks laukti kol teks paragauti, dar pries kokius 4 metus pasodinau uzbonine, bt tikriausiai vieta netinka ar kas jai, dar ne vienos kriauses neuzaugino, o siemet isvis ne vieno ziedo net nebuvo. Gaila kad tevai neuzaugino gera kriause, kaip susidariau isvada, tai tevai turi vaikams auginti kriause, kad jau vaikai galetu normaliai valgyti. Kokia dar veisle parekomenduotumet. Galvoju dar konferencine butu gerai isigyti, o kokia ziemine gera?
  5. ieva.s

    Avietes

    laba, jei tos rudenines avietes, tai ju saknys negiliai, pavirsines, giliai kasti man atrodo nereikia, va kas liecia gervuoges tai cia jau didesne problema, tikriausiai kokia 70 cm., reikia, o avieciu kiek zinau taip giliai tikrai nereikia. O veisle tai gal, Polana, gal polka, paziurek i paveikslelius is uogos formos, gal atskirsi. Ar uogos saldzios ar rugstesnes? Atsakes i siuos klausimus, gali issiaiskint veisle.
  6. ieva.s

    Avietes

    taip nera daug, bet kaip rasiau, mes netresem cheminem trasom, o kaip skaiciau, patresus azotu iki 3 kartu derlius gali padidet, Dali avieciu (gal apie 10 proc. nugere stipriai ir is ju po sauja uogu tik nuskynem; dar toki 20 proc. nugere siek tiek, matesi kad daigeliai zemesni, mazesnis derlius irgi) taigi. O siaip tai skaiciau kazkoki straipsni kad ukininkas sake, kad rasoma labai ispustai, o realiai nuo 1 hektaro nuskinama apie 2 tonas uogu (ekoloskai), o straipsniai raso kad iki 6 tonu. trecia - mes sodinom su 3 metru tarpais, nes zemes yra daug, kiti sodina 1.5 m. atstumu, tai gi ir tu eiliu tuose dvidesimt aru buvo tik 9. Siaip prigyt prigijo gerai, gal is 80 daigu kokie 2-3 tik neprigijo. Kaip bus kitais metai nzn, tikiuosi padvigubes derlius, ale bet kokiu atveju vien is to ir is 20-40 aru tikrai isgyvent neimanoma. Matai pas tave 150 krumeliu 1.5 aro, o pas mus 1000 krumeliu 20 aru. O ar ne per tankiai susisodinai? Kai normaliai nepravaiksto oras irgi gali ligos labiau kabintis. Na, isvada viena: tikrai realybe yra kitokia, nei raso straipsniai 5-10 t. is hektaro. Na jei is vien purksit azotu gal. Bet gal tada geriau visai neaugint, negu taip. Na cia kiekvieno asmenine nuomone ir sazines reikalas.
  7. ieva.s

    Avietes

    beje tikrai spokai avieciu nelesa. Iseinu ryte i lauka, o ten kur apseti laukai net juoda, tikriausiai vienam pulke kokia pora tukstanciu spoku, ir vis praskrenda pro sali, jau jei uzpultu per minute butu visas laukas nulestas.
  8. ieva.s

    Avietes

    Pas mus Polana veisle, kiek domejausi versliniam uogynui kaip ir geriausia veisle, todel ja ir pasirinkom. O kurios geriau, net negaliu pasakyti, vasarines veisles daugiau kenkejai puola, kirmeles, o rudenines jei salnos anstyvos irgi blogai arba siuo metu jau saltoka rankom skinti avietes. Ir dar ruduo nekoks. Mes siemet jau priskynem apie 200 litru uogu. Turejom priskinti daugiau, bet dali avieciu nugere, tai daigeliai nedideli ir derlius ant ju labai jau menkutis. Ir mes auginam ekologiskai, jei purksit azotu derlius turetu buti didesnis. Bet mes norejom tureti uogu kai ju jau beveik nera, todel ir rinkomes rudenines, paskutinis pasispardymas, kai jau like tik obuoliukai ir kriauses, o cia dar ir avieciu. Kitas momentas, galima vasaros metu dar kazka auginti pvz braskes, vysnias, kainos atzvilgiu tas pats. Tai ir leme apsisprendima. Na dar tikriausiai leme ir tai, kad jau tais paciaus metais dali pinigeliu galima atsiimti.
  9. ieva.s

    Avietes

    Pas mane irgi dalis suvargusiu, kurios buvo zemesneje vietoje irgi vandenukas stovejo, tai tos kur kas mazesnes uz tas kurios buvo aukstesneje vietoje Tai derlius siemet nekoks buvo?
  10. ieva.s

    Avietes

    Sveiki. Internetas streikuoja, jau du kartus rasiau ir vis issitrina. Jaau ir tingiu trecia karta ta pati pyskint. Siaip skaldyti krumelius gali, net kazkas man sake, kad reikia po keliu metu skaldyt senaji kruma, geriau deri, veliau pasensta. Pas mus irgi Polana veisle, is pradziu irgi pasirode kad rugstokos, bet kai pripratom tai valgom ir skanu, o ir tiem kuriem parduodam, tiem irgi patinka. O ir transportabilumo bei derlingumo atzvilgiu gera veisle. Jei nori vieno bet didelio derliaus rudeni tai pjauk iki zemes, jei nori dvieju bet ne tokiu derlingu (vasara ir rudeni) tai palik, o pavasari nudziuvusias virsunes nulauzysi ar nukirpsi. O del paruosimo ziemai tai zinok nzn, as tai nieko nedarysiu, nes 20 aru avieciu apdengt pavargsiu. O dar is patirties apie rozes, mociute niekada nedengia ir neissala, o kaimyne kiekvienais metais dengia ir vis viena kita issala.
  11. ieva.s

    Avietes

    Mes sodinom pavasari, o jau zeme pasiruoset? Cia dar viena priezastis, kodel mintys linksta avietes sodinti pavasari. Kadangi patys neturime technikos paruosti zeme, o dabar pati javapjute, tai veluojame su zemes paruosimu. Kazkur esu girdejusi, kad pranasaujama salta ziema, tad manau, kad apsaugoti ka tik pasodintas avietes nuo salciu- dar papildomos islaidos ir rizika, kad issals krumeliai. tarp kitko as kaiptik girdejau ta pati. Taigi man atrodo jus neskubedami is rudens pasiruoskit zeme, o pavasari balandzio pabaigoj sodinkit. Tik as dabar kazkaip mastau, kad pavasari geguzes menesi reikes pasidaryti raugo ir avietes pagirdyti ir is pavasario ir liepos pradzioj. Nes pavasari rekomenduoja purksti skystu azotu, kad butu daugiau ugliu, kad geriau aygtu, bet kadangi as cheminiu trasu nenoriu, tai renkuosi tradicinius, kaimiskus variantus.Siandiena vyrui paskutine diena darbe, po to dvi savaiteles atostogu, vaziuosim jas atiduoti avietems.Prasides imomumai, realizavimas. Grizus parasysiu kaip sekesi, bet itariu, kad pagrindinis nokimas prasides tik rugsejo pradzioj. Geru iseiginiu visiems.
  12. ieva.s

    Avietes

    Mes sodinom pavasari, o jau zeme pasiruoset?
  13. ieva.s

    Avietes

    Labas, as tai nesiruosiu niekaip ju saugoti, 1000 daigu manau neprisaugosiu, o dar kuo labiau saugai, tuo blogiau gaunasi, pas mus kaimyne kiekvienais metais rozes uzdangsto ir kiekvienais metais dalis issala, o mano mociute niekada nedangste ir issalo tikrai daug maziau nei pas kaimynka. Vaziuosim siandiena i kaima apziuresiu savo avietyna, jau visi laukia uogyciu, tik kad ju pardavimui dar tiek nera. O kazin jei nupjauta zole pamulciuot? Gali gal padegint? Reikes mociutes paklausinet, gal daugiamete patirtis ka pasakys. Neperkaiskit savaitgali.
  14. ieva.s

    Avietes

    Labai aciu uz nuosirdu dalijimasi patirtimi. Skaitau daug apie avietes, bet ko gero vertingiausia informacija yra paremta patirtimi. Truputi gaila, kad mazokai avieciu augintoju cia uzsuka Na ir taip jau musu diskusijos cia pajudejo.
  15. ieva.s

    Avietes

    kol kas atzalu dar nelabai leidzia i sonus, sake po poros metu pradeda zelti, as bent jau atzalomis planuoju plesti, kitais metais greiciausiai plesim iki kokio hektaro savo avietyna, o po to atzalomis plesim toliau. Del realizacijos as irgi bijojau, kad niekam nereikes, pradejau visiems siulyti, dabar jau strioke, o jei tiek neprideres, kiek jau dabar turiu norinciuju ir visi tik kibirais ruosiasi imti, o dar avietes nokti tik pradeda, neturiu ka pasiulyti. As irgi is ziedu skaiciaus tikiuosi, kad ju bus daug, o jei ne, prisizadesiu zmonems, paskui galesiu atsiprasinet. Mes irgi bijojom daug sodinti, nes nezinojom kaip bus su realizacija, dabar galiu drasiai pasakyti, kad galima nebijoti, tikrai klientu atsiras, kad tik butu skinanciu. :)Na galesiu parasyti veliau, kas mums gavosi, kiek ir kaip noko, kiek ejo uzdirbti, ir kaip is tikruju pirko, nes lygiai tokia pati zalia siuo metu ir as esu, gal but todel ir norisi pasidalinti ta informacija, nes jos labai truksta, kai reikia. Visai ne lietuve.
×
×
  • Create New...