Jump to content

HORŠAS

Nariai
  • Pranešimai

    27
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Visas nario HORŠAS paskelbtas turinys

  1. HORŠAS

    Skiltis chemijai

    Daugiau kaip 150g niekada nepurškiu ir veikia gerai
  2. HORŠAS

    zieminis rapsas

    Greitai rinkoje bus registruotas superinis herbicidas rapsasms CLAMOX .Ima viską ,išskyrus dirvinę našlaitę.Bandžiau vasariniuose ir žieminiuose rapsuose.Nemačiau augalų streso kurį sukelia FOX arba GALERA. Manau ,kad bus nepakeičiamas vasariniuose rapsuose ,kur daug garstuko ir kito brudo.
  3. HORŠAS

    žiemkenčių buklė

    Manau ,kad kviečių pageltonavimas ne vederio ir horšo problema .Pirma tai klimatines sąlygos (sausa) ,antra ilga rudeninė vegetacija ,trečia intensyvios technologijos ,ko pasekoje azoto dirvoje lieka labai mažas kiekis ir jo užtenka tik pradžiai ,o po to amen kviečiams ligos ,fioziologines demes.Tie ,kurie naudojote 15-25 gryno azoto turbūt su šia problema nelabai susidūrėte ir sejote ne per anksti.Tiesa šis azoto kiekis labai pasiteisino lokaliu būdu ,pakrikai dirbo silpniau.Gal aš labai klystu
  4. Karbamidas tikrai negelbes.Lietuvos žemdirbystes institutas gavo 220-400kg derliaus priedą naudojant amino rūgštis Terra sorb esant drėgmės pertekliui dirvoje.
  5. Gerai išžiemojo ada, zenta, ebi.Visos kitos labai blogai
  6. HORŠAS

    Grūdų kainos?

    Turėjau reikalų šiemet su Agrorodeo .Operatyviai ,greitai ,sąžiningai.Šiemet renkuosi šią firmą.
  7. HORŠAS

    zieminis rapsas

    Gal kuris jau buvot iškirtęs žieminį rapsą.Koks gyvybingumas ?
  8. Vall2 perskaičius tavo šeštadieninį straipsnį laikraštyje apie biržas liūdnokas vaizdelis.Darant išankstines 2010m rapso sutartis daugiau kaip 920lt nėra ko tikėtis.Ką manai?
  9. HORŠAS

    zieminis rapsas

    Pirma kalbėkim apie žieminį rapsą.Amonio salietra ,paskui iš karto amonio sulfatas -visiškai teisingai.Jeigu sausa KAS 32 nepakeičiamas(manau apie 60% efektyvesnis nei amonio salietra),jei drėgna salietra geriau.Negaliu to paaiškinti ,bet tai iš patirties.Gal kas turit minčių?
  10. HORŠAS

    zieminis rapsas

    Manau,kad pirmą reikia tręšti tik salietrą,nes joje yra nitratine forma,kuri vegetacijai atsinaujinusyra kaip sacharos dykumoje vanduo.Amonio sulfatas yraNH4 formoje:NH4 pereis įNO3 prie +10 dirvos temperatūros per 15d.+ dar kelios dienos ,kol NO3 taps visiškai prienamas.Išvada:kas norėtų pabadauti +15 dienų.60-70% sieros rapsai pasiima žydėjimo metu.
  11. Nors rapsas jau buvo 915 lt ,bet dar sutarties nesirašiau.Galvoju ,kad dar bus šuolis į viršų kovo-balandžio men.(kieta žiema visur)
  12. Vall2 pasakyk kaip biržos reaguoja į nepalankias oro sąlygas Europoje ar kainos koreguosis tik nutirpus sniegui ir prasidejus vegetacijai.Rusija ir Ukraina paseliais ir orais nesidžiaugia.
  13. HORŠAS

    Grūdų kainos?

    Vyriokai kada tie grūdai pradės brangti jei ruseliai dar 17mln. tonų išmes į rinką. Prognozė buvo 85mln dabar 102mln.[Rusijoje jau nebe rusai ukininkauja]
  14. HORŠAS

    Trašų kainos

    Iš kur ta kaina gali dar augti jei Ukrainoje iš keturių gamyklų gaminančių azotines trąšas dvi dirba puse pajėgumų,kitos dvi beveik stovi.
  15. HORŠAS

    Trašų kainos

    Kiek skaitau rusus ir ukrainiečius tai amonio salietros kaina vis palaipsniui kyla.Buvo 148-150 USD,dabar jau 150-155 USD ,karbamidas 230 USD [FOB ].Kas galit paaiškinkit FOB ir DAF.
  16. HORŠAS

    Grūdų kainos?

    Šiaurės Vilkas šiemet atsiskaito labai prastai.Nuvežiau grūdus,pakišo sutartį,kad atsiskaitys per tris menesius ir viskas [jiems nauja tvarka atsiskaitymo negalioja]
  17. Rudenį sejau su Pronto 4DC.Esu patenkintas sejos kokybe,nes buvo labai sausa.Nukalibravus trąšos išsėjamos labai tiksliai,labai gerai nusistato trąšų gylis.Nesąmonių tik buvo su tais jutikliais.[nera sėjos srauto jutiklisNr246 ar342 tokių išvis net nera].Išjungi kompą ,vel įjungi normaliai.Užsikimšimo jutikliai ,kad yra labai gerai.Buvo į seklų kepurę tinko gabaliukas pakliuvęs tai iš karto reaguoja.Dėl tų jutiklių tai sakė ,kad kiekvieną rytą išpūsti nuo dulkių.Norėčiau info apie rapso sėjimą.[sejamoji su įdirbimu],
  18. HORŠAS

    Trašų kainos

    Gal kas turite rimtos informacijos apie biuretą esantį karbamide?
  19. HORŠAS

    Grūdų kainos?

    Sveiki.Dažnai vakarais skaitau jūsų diskusijas ir pamąstymus,todėl norėčiau prisijungti prie diskusijų.Agrorodeo kitiems metams dabar siūlo ; kviečiai 2kl.-400lt ,rapsas-850lt.
×
×
  • Create New...