Jump to content

Moniikita

Nariai
  • Pranešimai

    8
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Vartotojo informacija

  • Lytis
    Moteris

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Moniikita pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

2

Reputacija

  1. Ne tik galima, bet ir reikia. Jei esat PVM mokėtojas tai turėsit apskaičiuoti ir susimokėt pvm nuo savo sunaudotos produkcijos savikainos.
  2. Teisingai. Jei pats sunaudoji asmeninėms reikmėms produkciją, sau sąskaitą faktūrą išsirašai. VMI šiaip neturėtu kabinėtis prie labai smulkių, kurie ne PVM mokėtojai ir GPM dar nemoka. Prie PVM mokėtojų mėgsta prisikabinti, nes pvz., kad ir gyvulį sau pasiskerdus turi išsirašyti PVM sąskaitą faktūrą ir žinoma susimokėt PVM, o jie mėgsta užklaust, nejaugi mėsos savos nevalgai, pieno negeri.
  3. Taip. Sąskaita faktūra reikalinga dokumentuoti pardavimą. Pinigų priėmimo kvitas parodo tik grynų pinigų priėmimą. Tai teoriškai turėtumėt išrašyti ją kiekvieną kartą parduodant. Tačiau, praktiškai, parduodant paprastiem fiziniams asmenims, kuriems sąskaita faktūra nėra reikalinga, galima tiesiog metų gale išsirašyti sau vieną sąskaitą faktūrą, visai parduotai produkcijai, prie vardo pavardės nurodant "fiziniai asmenys". Tik žinoma turit būtinai turèti pinigų priėmimo kvitus, kuriuose turėtų būti įvardinta kiek ko pardavėte.
  4. Parduodant produkciją ar žemės ūkio paslaugas reikia išrašyti sąskaitą faktūrą. Pirkėjui apmokėjus supildote kasos pajamų orderį arba pinigų priėmimo kvitą. Jei produkcija perka supirkėjai PVM mokėtojai, jie patys išrašys jums PVM sąskaitą faktūrą.
  5. Jūsų darbo užmokestis tikrai į žaliąją knygą nesirašo. Ten turi įsirašyti tik visos išlaidos ar įplaukos bei skolos susijusios su vykdoma žemės ūkio veikla.
  6. Dabar užmačiau nma puslapyje prie DUK apie turto vertę. Rašoma, kad turto vertė pateikiama pagal balanso duomenis. Tačiau taip pat rašoma, kad jei pareiškėjas balanso nesudarė, jis tokių duomenų gali neteikti. Tai kaip supratau nieko blogo neatsitiks jei ir neįrašysit nieko prie turto vertės. O Inžinierius turėtu atnaujint žinias. Balansą ir kitas finansines ataskaitas galima sudarinėt ir vedant supaprastinta apskaita jei yra poreikis. Aišku tam vien žalio žurnalo neužtenka. Reikia pildytis ir kitus žiniaraščius.
  7. https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/TAIS.256047/asr Tam reikalui yra patvirtintos rekomendacijos. Sudarysite balansą einamiems metams ir žinosite turto vertę.
  8. Šiaip jau ne PO paraiškos pateikimo, o ne vėliau kaip nuo paramos paraiškos pateikimo dienos. Tai reiškia, kad teikiant paraiškas, turite susitvarkyti apskaitą, žinoti išlaidas, pajamas ir turto vertę, viską ką turite įrašyti. Ir toliau tvarkyti apskaitą nuo pateikimo iki verslo plano pabaigos.
×
×
  • Create New...