Jump to content

Ferrari

Nariai
  • Pranešimai

    534
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Ferrari

  1. Kolkas padeda abieju sietu pradarimas.... pasrodo visai kita logika reikejo vadovautis. Tiesiog per maziau pradarytus sietus nepakankamai praeina oras ir tada grudai nepakankamai pasiskirsto, zdz mase ant sietu pradzios susilaiko ir nera paskirstoma tolygiai per visa ploti. Dar siemet grudai sunkus, mieziai dar siurkstus kabinasi uz sietu ir tiesiog reik geresnes aeracijos tarp zvyneliu....

  2. prieš 6 minutes , caper pranešimas:

    Aš irgi taip pat nesuprantu ir nesigilinau, bet pernai pradejus kult nauju kombainu šita problema buvo, ir pasirodo ja labai psprasta buvo išspresti. Sietas buvo per daug uzdarytas.

    Idomiai...  Bet sakytum dabar kazkokie nureguliuoti tarpai butu. Su tokiais pat tarpais buvo kulta jau ir praeitais sezonais.

  3. prieš 4 minutes , jevgenijus pranešimas:

    Gulinčius kulei? Gal daug žemių suvalgei.

    Na zemiu ner daug praryta, budavo zymiai daugiau. Kratoma lenta svari, nieks neuzsinese... 

    Vaziuojant ant 2-3 km/h barstymas zymiai mazesnis. Na bet logiska netaip perpila loveli svariu grudu, bet tai tokiu greiciu nesamone kulti, problema visvien kazkur yra...

  4. prieš 4 minutes , manttys pranešimas:

    Mazink greiti ir ziurek, ar dingsta beda

    Su greiciu ivairiu ismeginta... Aisku ten ant 2 km/h vaziuosi tai gal ir neuzpils, bet tai nedarbas. Budavo snioji gerai, jau gerus nuostolius per uzpakali rodo, bet pro apacia nieks nebyra. Plius ner kazkoks stebuklas grudu dabartiniam lauke. Butu kokie 8 t/ha tai dar butu galima paaiskinti. Sraigute/elevatoriaus menteles jau padile perdaug maz... Bet per 9 metus neturetu, plius nekulant baisiai daug

  5. prieš 15 minutes , manttys pranešimas:

    klausimas tau perkulima uzpila, ar svariu grudu, jam, matyt, perkulima uzpylinedavo

     

    Bet prie pat vejalkos yra svariu grudu lovelis, tai realiai tik nuo jo gali i ventiliatoriu pakliuti, perkulimas yra truputi toliau link kombaino galo, ir kad perkulimo nespetu nesti tai jau baisiai daug reiktu svariu grudu i ji paduoti

  6. prieš 5 minutes , caper pranešimas:

    Cx’ui padejo apatinio sieto pradarimas.

    As tik to logikos nelabai suprantu... Daugiau pradarysi apatini sieta, tai dar daugiau mases paklius ant lovelio grudinio, o jei jau problema buvo, kad ir taip jis persipildo ir uzpila vejalka tai tik dar labiau uzpilti turetum... Idomu kodel jums tai suveike

  7. Sveiki. Turime problema, kad grudus varo per ventiliatoriu... Turbut taip yra uzpilamas grudines sraigutes lovelis, kad tiesiog grudai pradeda byreti i ventiliatoriu ir tada pro ten tasko... Kaip suprantame esme, kad nespeja nesti grudu i bunkeri ir jie susikaupia apacioje. Jau labai daug variantu ismeginta, grudinio elevatoriaus mova tvarkoje, dirzas taip pat sukasi nebuksuoja, del ko galetu nespeti nesti grudu i bunkeri... Elevatorius megintas ir patempti ir atleisti, uzsikise kaip ir niekur nera, nebesumastome ka ziureti. Kazkada taip buvo tai problemos su mova buvo, dabar ji atrodo tvarkoje. Sraigute neprasisuka vietoje kuri nesa grudus link elevatoriaus. Pridedu nuotrauka koks vaizdas sustojus gale lauko....

     

    20200813_135436.jpg

  8. prieš 6 minutes , Aralyys pranešimas:

    O kaip dieci? Kaina gundanti.

    Kaina tai gundanti, tiesa. Tačiau labai nesinori po to turėti vargo dėl gedimų ir šiaip tam tikrų techninių/ergonominių sprendimų. Ten jau labiau ekonominė klasė. Tarp JCB, Claas dar Manitou būtų galima įterpti. O su Dieci ir kaimynai turi problemų, būtent su pavarų dėže, kuri pradėjo rodyti kaprizus patampius priekabas. Ir svarbiausia kad nelabai yra koks pigus sprendimas tas problemas išspręsti. 

  9. prieš 48 minutes , JCB pranešimas:

    Dirbam jau 5metus su juo, prastovos tik dėl įtempėjų, keičiam kas sezoną, nors ir org dedam, gal dabar jau ištaisę šią bėdą, o daugiau sėdi ir važiuoji. Dėžė transporte nervina,  Na bet čia žinai, vis galvoji, kad kitas geresnis, nors gal išbandžius, tas kitas labiau nuvilt gali. Galingas. Na tikrai nemažai apie jį prirašęs keli puslp atgal.

    p.s. kaip ir ne kartą minėjau, hidro kablį į komplektaciją būtinai.

    Skaitinėjau kažkiek gi ir senesnes žinutes, buvai ir minėjęs, kad powershiftas transporte truputi kliūva, geriau būtų kokia pilnai bepakopė. Na bet va ką gali pasakyti, kad ir nesi turėjęs kolkas problemų su dėže, nors ir su svoriais pas tave krautuvas važynėja. O su Varipower kaip būtų - jau klausimas. Aišku, gal tik šiaip perdaug baisu, juk negamintų jau kiek metų, jei ten užsilenkinėtų ta dėžė.

  10. Sveiki :) Svarstome apie naujo teleskopinio krautuvo įsigijimą. Kolkas lyginame 2 modelius : JCB Loadall 541-70 AGRI Super vs. Claas Scorpion 741. JCB modelis jau gan senokai išleistas (nors JCB jau yra pristatę ir 3-ią kartą, atitikmuo būtų 542-70, tik dar kolkas nežinau kada pasirodys tarp mūsų prekybininkų...). Claas atnaujintas palyginus nesenai, į rinką 2018 išėjo, kaip bendras darbas su nauju partneriu Liebherr. Šiaip vienas pagrindinių klausimų būtų dėl dėžių. JCB modelyje Powershift su 6/4 pavarom, tuo tarpu Claas Varipower. Ką būtent sau dėl geresnio darbo šiuo metu pasirinktumėte, kaip jau išbandę realybėje tam tikrus variantus ? Ar nereikia bijoti, kad Varipower patampius priekabas ilgai netarnaus ? Šiaip ir yra mums didžiausias klaustukas kaip šios abi dėžės tarnaus/dirbs tampant priekabas. Aišku nekabinėsim kažko beprotiško, bet pvz. priekaba su šienainio rulonais yra visiškai normalu, kad reiks patempiot. 541-70 modelį, kiek skaičiau, kolega JCB gerai pažinoti turi, nes su tokiu dirba jau ne vieneri metai.

    Dėkui už mintis ir patarimus :)

  11. prieš 9 minutes , ceck pranešimas:

    paprastas atsakymas žinai kuom skiriasi paprastas 1,9 tdi purkštukas nuo 1,9tdi pumpadūzo?jeigu ne tai pasiskaityt apie juos,nes aš ne raštininkas kad tiek prirašyčiau

    Žinau PD ir CR sistemų skirtumus. Whatever ne apie tai diskutuoti tema skirta ;]

  12. Prieš 13 valandų, Bulvinykas pranešimas:

    Pagrindinė problema - visą tą masę reikia susmulkinti, o tam kumelių reikia daug, ypač šiemet, kai šiaudai buvo pusiau žali kūlimo metu.

    Tiesa, o jei dar ir peiliai i tarnavimo pabaiga tai isvis... Kai tenka leist i pradalgius, kitas darbas, tada jau nebent geram dumblyne tik gali pritrukt kaimenes.

  13. On 2017-09-18 at 12:53, Bulvinykas pranešimas:

    per kratukus irgi nuo reguliavimo priklauso - koks tarpas, būgno greitis, jei šiaudai sumalti, jei perkūlimas papildomai daug gražina. Dabar gi nauji kratukai jau reguliuojami panašiu principu kaip ir rotoriai - tarpas didelis ir trina ne metalas o masė tarpusavyje. Todėl ir arklių reikia daug, kad tą masę sudorot. Mano senukėj arklių trūkumas, todėl didesnio nei 6 mm tarpo negaliu daryt.

    Čia galvoje turite tai, kad padidinus tarpą tenka paduoti daugiau masės (greičiau važiuoti), kad išsikultų taip pat, kaip ir su mažesniu tarpu, ir būtent didesnis momentinis masės kiekis  ir stabdo variklį ? Nes jei greičio nekeičiant, tai didesnis tarpas - mažesnė apkrova varikliui. Geram lauke galima lipt iš ribų su tarpu, bet jei daug sukiotis-stumdytis, kai negali užtikrinti optimalios masės, tai nepažaisi tada. Aišku ir kitas dalykas, kaip su ta didele mase spėja susitvarkyt kratukai/sietai, na bet čia ir jau daug priklauso nuo skirtingų techninių parametrų + nuo norimo vaizdo bunkeryje, bei kombaino gale..

     

  14. Sveiki. Fermai reikėtų generatoriaus, apie 20 kW galingumo. Gal kam teko pirkti, domėtis generatoriais. Kokios generatorius gaminančios firmos vertos dėmesio, o kurios ne. Su kokia lietuvių įmone geriau turėti reikalų. Domina betkokia informacija. Dėkui.

×
×
  • Create New...