Jump to content

Lorenso

Nariai
  • Pranešimai

    16
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Lorenso paskelbtas turinys

  1. Lorenso

    Stihl ms 260 grupes keitimas

    Stihl nekeites, bet Jonsered porai modeliu teko, labai paprastas, ir netgi smagus darbas. Seip jau turbut nelabai pakaks vien "grupe" pakeisti, alkuninio veleno guolius, o ypac riebokslus taip pat vertetu pasiziureti. Dabar turbut daugumai pjuklu cilindrai buna dengti nikasiliu, tik toki ir patarciau deti.
  2. Kad laukuose siti sunkoki... Nu bet jei sunkieji patinka, kodel ne, ypac jei laukai neslapi. "Afrika" yra geras daiktas, tik reik atsargiai rinktis, o tai remontas anu ner paprastas.
  3. Lorenso

    "kitkinis" presas

    Vo tai dekui vyriokai uz paaiskinimus, ramiau kazkaip . Savaitgali reiks pasiuostinet kokio padabniau atrodancio presiuko aplinkui. A, sita, Augunstas'ai, kas tie "zali"? Cia gal kokie Claas ar kazka pagal spalva...? Ar ne taip supratau...?
  4. Lorenso

    Suomiskas vartytuvas

    Gal kalbama apie sena YLÖ dvieji ratu? As vartymui dantis i prieki pasuku, ir kogero reik kad jo rotoriai beveik horizontaliai virs dirvos sliauztu. Pas maniski ratai per auksti tai tenka prieki nuleisti, ir jis siena siek tiek i voliukus meta. Bet seip varto labai neblogai ir darbas gan greitas.
  5. Lorenso

    "kitkinis" presas

    Sveiki, Sumasteme kad mums 8 raguociu galvoms maistui ruosti reiktu "kitkinio" presiuko. Ir dabar tokie klausimai parsirado: ar labai jie gadina siena sukapodami? Ta prasme, tie kur rysuliukus daro tai ok, bet kaip su tais kur kubelius risa? Ir dar... Niekada neteko presuoti su "kitkiniu", ar rimciau pasidometi kaip ten pas ji su mechanika, velenu, reik 1000 apsuku ar nebutinai? Brangaus kazkokio nereik, bo tie raguoti padarai labiau kaip kaip hobis negu verslas... Dabar kokiu 40 procentu sieno tiesiog priekaba vezam, rankytem kraunam, nekazka.... Likusi i rulonus sukam, bet velgi, reik samdyti o ir tie rulonai labai dideli ir juos sandeliuoti sudetinga. O ir ziema tenka isvynioti be jokiu padargu. "Kitkas" krauti teko pernai, tiesa pasakius darbas visai nesunkus ir netgi smagus, kaip koki lego delioti... Ar vistik "kitkinis" per daug sudetingas ir apie technika per daug nenusimananciam bus tiesiog galvos skausmas pievoje? Traktoriaus kazkokio mandro velgi nera, melynas "belarusas" viska dirba. Bet anuos daug kur matau kad ir "kitkinius" ir ruloninius pasuka, tai gal susitvarkytu... Parotinkit mane - dekingas busiu.
  6. O butina registruojamas? Jei ne tai krosinis ar taip vadinamas "hard enduro" laukuose nepakeiciamas. Neluztancios plastmases, lengvas, manevringas. 125cc dvitakcio per akis, tik suvaldyk atsukes rankena . Jei nepatinka dvitaktis, tada 250cc keturtakciu skelbimai pilni. Jeig neesi krose vaziaves su galingesniu nezinosi ka daryt. Anksciau nemaniau, kad apart pasivazinejimo laukais ir miskais galesiu krosinuka ir praktiskai panaudoti. Dabar kur tik galiu vaziuoju: aptvarus apziuriu, laukus matuoju gps'a prisisukes, grybauti, riesutauti pailseti kur nuosaliau ant kalvos ir t.t... I keturrati net nebeziuriu, "matyt skonio reikalas" bet man krosinukas kaip transportas laukuose zymiai patogesnis. Zinoma visokios "afrikos", KLR'ai ir kitos karves sunkumo dvirates transporto priemeones yra gerai, bet laukuose nepatogu, be to bus gaila lauzyti arimais, o ir remontas ju ne toks jau lengvas. Del markes tai reikia pagal isvaizda rinktis - rimtai. Bet koks Honda, Yamaha, Kawasakis, Suzukis, Gas-Gas, Husabergas ar Husqvarna ir t.t.. vaziuos ilgai ir gal net nuobodziai jei priziuresi. Tik reikia nepatingeti ir nusipirkus iskart pakeisti tai ka laikas ir turbut negailestingas ankstesnis savininkas jame nuniokojo . Kinietisko nesiulau, bet yra kas su jais vazineja ir nesiskundzia.
  7. Kaimynu vaikas su panasia zoliapjove tampo masinos priekabele su malkomis, veza net piestu atsistojes
  8. Lorenso

    tik VARTYTUVAI

    Sveiki, gal kas esate tureje/turite sena "suomiska" pakabinama vartytuva? Na toks su 2 ratais... Nusipirkom savo keliems ha pakapstyt, kad po rotacines greiciau dziutu, bet neesu tikras ar gerai as ji ten atreguliuoju . Siena jis lyg i koki tai atskira pradalgi sumeta, ar taip normalu? Nors seip iskapsto labai neblogai, bet lyg ir storokai pazeria. Kaip suprantu jis turi buti pasvires i prieki uz traktoriaus o dantys kazkiek siekti zeme kai isisuka? O beje, jis ir grebti gali kazkaip? Gal kas galetu paaiskinti ka ten padaryt reik? Man nelabai reik to grebimo, bet idomu butu pabandyti... Atsiprasau, kad taip kvailai klausineju, tiesiog nesusidures anksciau su tokiu daiktu, o laiko eksperimentuoti taip mazai savaitgaliais...
  9. Lorenso

    Keturraciai

    Paiskaitinejau tema ir nutariau savo trigrasi ikist - neskirta rimtiems ukinykams, tik megejams . Keturatis auginant galvijus tikrai labai naudingas daiktas, patogu piemeni tvert, nusivezt pasaru ir t.t. Ypac jei ganyklos ne prie namu o galviju nera daug. Traktorius tada gali ilsetis, o daznai ir patogiau nei dzipas. Del galingumo: nelabai isivaizduoju kam reikia tu 800cc jei jis naudojamas kaip transportas iki ganyklu pavaziuot, na tiek kad sunkesnis jei priekabele didesne nori tempt. Su tokiu reik i purva lyst ir "gazuot", o ne karvutes lankyt. Na gal medzius tampyt is misko. 250 - 500cc uztenka (mes su 200cc ir priekabele pavelkam ir i kalvas lengvai uzkopiam, tik tiek, kad kiek per lengvas, bet juk tai ne traktorius...). Ar sportinio tipo ar "darbinio" nelabai ir svarbu jei kokios zoliapjoves ar buldozeriuko nekabini. Priekabele masinos, nedidele, zinoma, temptu be problemu bet koks, aisku jei ne purvyne. Keturraciai grandinine pavara ir jokiu 4 varomu, man didelis pliusas. Grandines siuolaikines laiko labai gerai, remontuoti juokai, daliu mazai. Na gal kinietiski byra labiau, neteko susidurti, bet visokios jamahos, kavasakiai ar ktm'ai- neuzmusami. Sportinio tipo rinkciausi vien del patikimumo ir paprastumo. Pazistamas su dvitakte yamaha blaster tampo priekabele ir malkas veza, ir pas gyvuliukus... O tas keturratis isvis lengvas ir tam pagal ideja visai nepritaikytas, vien jau del motoro (na, vyresni, ar motokroso "ragave", zino kas yra dvitaktis) . Bet dziaugiasi, kad nereik nei dzipo nei traktoriaus kinkyt maziems darbeliamas. Turint maza uki keturatis, kad ir paprastutis, tikrai puikus pagalbininkas. Kogero dauguma kaime gyvenanciu ar bent jau turinciu sodybas tai suprato, del to "mini-arkliuku" visa daugeja. Dziugu, kai jais kazka dirba, o ne vien laksto pamiskese kaip isproteje... Juk vien del ramybes ir tylos dauguma is musu ir gyvena kaime
  10. Is tikro gyvent kaime ir dirbt mieste daugeliui manau tiesiog per brangu. Vazinejimas, laikas, visokie remontai ir t.t... Manau jei jau gyveni kaime tai reik ir naudos is to ispest (be to kad kaime ir taip oras grynas, ezeriuks miskiuks saslykiuks ir t.t.. ), ka nors auginti, versliuka koki isukti. Na kad atsipirktu benzinas ir "fsio takoje". Buvo laikai kai 90km i darba kasdien vazinedavau (apie 180km pirmyn atgal), vieninteliai minusai tai sugaistas kelioneje laikas ir geras gabalas prasto kelio. O seip, jei dabar taip reiketu vel - nedvejodamas vazineciau . O viso to varomoji jega - po darbo norisi grizti namo, ten kur puikiai jautiesi .
  11. Lorenso

    pjuklai

    Realiai sodyboje, jei malku nereik daug pjaut, geriausia kuo mazesnis ir lengvesnis pjuklas. Kad ir minetasis stihl 180 husqvarna 235 ar panasus. Pjauna jie gerai, mazas svoris, maza vibracija ir t.t. Patvarumas velgi geras. Malonumas obelis genet ir viena kita sausuoli malkoms nuverst. Ypac patiko stihl 180. Patys naudojam husqvarna 55, bet realiai jis kiek didokas kai tiek tenaudojam, noretusi mazesnio. Teko ziema is kaimynu skolintis didziule "varna", storiausius medzius kaip per sviesta ima, galia zveriska (berods apie 5 ar 6 kV), bet padirbejus viska iskausta, svoris didelis . Aisku turbut iprast galima..
  12. O koki starteri jus naudojate su TD-20? Turim toki sena pupsiuka o jis visai be jokio starterio....
  13. Dekoju uz patarimus. Vistik nusipirkom MTZ, minusai tik keli - vedasi ne starteriu o "puskaciumi" su virvute, vairas laisvos eigos siek tiek turi ir kabinos galini langa reikia sutvirtint kad nebarsketu. Jis beje dar su mazaja kabina. Bet seip lengvai valdosi, tepalais neapibeges, kabinos salonas nesutrintas. Berods 3000 motoval. pradirbes. JUMZ naujesnis, kabina erdvesne, bet jau tepaliukas kai kur matosi ir vairas labai sunkiai sukiojasi. Be to MTZ is vaikystes man kazkuom labiau patiko... O su T40 isejo taip kad pamatem jog savinikas ji lyg nori sau pasilikt, sumazino uki ir atseit mtz ir jumz per dideli. Be to t40 sniegui prasivalyt geriau tinka... Tai jau ir nebekalbinom .
  14. Kadangi jau tema apie rusiska technika... Reik patarimo... Koki traktoriu pasirinkti? Yra 3 variantai.: T40AM (raudonas, atrodo '94), JUMZ 1990m ir Mtz 80L 1987m. Visu bukle gera, tvarkingi, priziureti. MTZ senesnis, bet jo stovis kogero geriausias. Koki jus pirktumet? Darbo jam mazai tebus, tiesiog pagalbininkas sodyboje, apie 5 ha zemes (3ha pievos + 1ha dirvos ir siek tiek misko uz 2km, malkoms veziotis ir t.t). Pirktume maziuka, bet giminaitis viena is minetu uz simboline kaina parduotu... Dekui.
  15. Sveiki, Gal imanoma pritaikyti koki starteri DT-20?
×
×
  • Create New...