Jump to content

Planetarke

Nariai
  • Pranešimai

    454
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    10

Atsakymai kurių autorius Planetarke

  1. Prieš 6 valandas, tadasjo pranešimas:

    Reikia saugot laukus nuo žvėrių, nieko nesakau, bet lygiai taip pat reikia saugot ir nuo medžiotojų, kurie darosi kelius laukuose kut nori, augina laukinius žvėris pamiškėse įsirengę šėryklas su vaizdo kameromis. Tai kaip ir būtų draugiška iš medžiotojų pusės tą žirnių lauką pasaugiti keletą naktų, bent kokį vieną šerną nušaut, pabaidyt juos. 

    O tai su miškinknkais, elektrikais, kitais ūkininkais ir panašiai bėdų nėra? Visi važiuoja kur kas nori ir nežiūri. Nuo žmogaus čia priklauso. 

  2. Prieš 8 valandas, Ukius_bulvinskis pranešimas:

    Medžiotojai turi užtikrinti tokią gyvūnų populiaciją, kuri nekelia grėsmės miškams ir pasėliams, o ne šernus auginti pamiškėse ir veisiti juos. Juokingiausias pasakymas, tai jei šernę nukalsim, ką medžiosim. 

    Ir dar, instinktai neišnyks, nereik čia pasakų sekti. 

    O tai kas draudžia patiems stoti į medžiotojus, ir prisižiūrėti savo laukus? Aš nesakau, kad medžiotojai neturi nieko daryti, bet nereikia pradėti iškart nuo kompensacijų prašymo, kai pats nieko neesi iš savo pusės padaręs. Bet kuriuo atveju žverims reikia maitintis, tai nebus taip, kad pora naktų pašaudysi ir sedės visi miškuose. 

  3. prieš 51 minutes , kestoxs pranešimas:

    Savininkas žirnius slėpė po žeme. Kokios medžiotoju parievoles ir atsakomybė? 

    O tai jūs įsivazduojate, kad prie kiekvieno žirnių lauko turi per naktis sėdėti žmogus ir baidyti?  Lietuvoje nėra tiek gyventojų apskritai, kiek yra pavasarį apsėta laukų. Ar medžiotojai yra privačių asmenų samdiniai? Kokios priemonės naudotos apsaugoti savo laukus? Kur repelentai, kur garsinės patrankos? Tipo aš sėdžiu vakare prie televizoriaus, o kažkas laksto per laukus ir baido naktimis? Medžiotojai moka mokesčius už teisę medžioti valstybės nustatytuose plotuose. Po 10-15 metų neliks medžiotojų išvis, kas tada eis saugoti? Eu komisijos nariai gal sėdės ir bambioškas mėtys?

  4. Prieš 17 valandų, LS1 pranešimas:

    vakar pasejau žirnius šiandien vienas laukas kaip po bombardavimo, realu išsireikalaut iš medžiotojų atlyginima žalos ir kada tą reiktų daryt, dabar kad ivertintų, kai sudygs kas liko?

    Kokių buvo imtąsi priemonių iš savininko pusės apsisaugojimui nuo žvėrių?

  5. Turiu vieną Etanos lauką, kuriame labai silpni daigai po ziemos. Nuo vandens nenumirko, nes priešsmelis. Pasėti po žirnių. 09-20. Ploni daigeliai kaip siūleliai, 3-4 vnt. Kaip juos pakelti gyvenimui? Šalia skagenas tai kaip didysis brolis su lyg tuo lauku. 

  6. Klausimas iš patirties trūkumo. Kadangi laukai pas mus sausi, nes smelis, noreciau suskusti poselius(rugiai, kvieciai, žirniai mišinys). Vegetacija prasideda, žaliuoja laukas pilnai. Ką galima padaryti blogo tokiu akstyvu metu pajudinus dirva? Vistiek greiciausiai seja prasides tik po menesio, bet dabar išdirbus spėtų apirti daigai. 

  7. Prieš 1 valandų, Bulvinykas pranešimas:

    2020 sėjau kovo 26. Balandžio mėn. buvo šaltas ir sausas, tai vaizdas buvo liūdnas. Galutinis rezultatas 

    1596388041473..jpg

    2020 metus aš mesčiau iš derlių skaičiavimo sistemos, bent pas mus, nes derliai buvo neeiliniai. Užaugo visur viskas. As norėčiau 2023 metų vaizdus pamatyti avižų laukų per kūlimą ir sėjos datas, ir tada palyginti, nes avižos vietomis sulindo į žemę atgal, neskaitant sėjos laiko. 

  8. prieš 46 minutes , Witalikas pranešimas:

    Pora sezonų pažaidžiau ir pardaviau. Normos neina pagaut tikslios ir paskleidimas netolygus. 
    Geriau su šlangom ta kur būna

    Kokiu pločiu bertos sėklos buvo?

  9. prieš 8 minutes , AG Paulius pranešimas:

    Gamta yra matematinis modelis, viskas vyksta pagal energijos mainų planą. Kol nesukrenta skaičiukai niekas neveikia taip kaip tikimės. 😉👍 

    Bet kaip šitą išaiškinti?😀

  10. prieš 36 minutes , manttys pranešimas:

    Nebeveikia, tai derliaus ner ar kaip?

    Nu tipo ankščiau būdavo papili salietros ar sulfato greit pajuosdavo. Ypač nuo sulfato. Dabar nepajuosta. Derlius kritęs tipo. O kai klausi kiek vm naudojai su lyg tais metais, kai salietra buvo pigi, tada nenori eiti į kalbas. 😀 nekalbu, kad tau 3 metai be npk. 

  11. prieš 21 minutes , spriksas pranešimas:

    O koks yra salietros tręšimo terminas? 😀

    Ne apie datas turėjau omeny, o apie ankstyvą/vėlyvą pavasarį. Visi trešiam po senovei, kai tik įvažiuojama į lauką. Tas momentas susijęs dažniausiai su vegetacijos atsinaujinimu. Bet paskutiniais metais, kai tik atsinaujina vegetacija, ją dažnai stabdo vėl atšąlę orai, todėl ir efektas pasimato vėliau salietros. Keli kaimynai sakė nebenaudos išvis salietros, viską purkš per lapus, nes tipo nebeveikia išvis salietra šių dienų. 

  12. prieš 23 minutes , Gudietis pranešimas:

    Kaip kokybė Uzbekiškų ar Kazakiškų trašų? Nėra daug smulkios frakcijos? Kaip pats veiksmingumas? Pernai lenkišką salietrą (iš AK) barsčiau tai reikėjo mažiausiai 10d kad pasimatytų bent minimalus efektas, gal ir metai nepalankųs pasitaikė, kitais metais su LT salietra 4-5d ir efektas budavo aiškiai matomas.

    Ne pirmi metai, salietros poveikis pasimato po ilgesnio laiko, nes visi tresia senais terminais, o pavasaris būna neįprastai šaltas pastaruoju metu. 

  13. Prieš 2 valandas, AgroP pranešimas:

    Platesni būtu: Mainų Ca, Mg, Na. Cholridai. EC elektrinis laidumas. Gal yra didelis uždruskėjimas toje vietoje, parodytu tyrimai. Lygtais ir dar kažka galima padaryt nepamenu koki tik tyrimą reik pasiknist tarp popierių

    Bet cia ne tam tikri taskai. Cia 1,5ha iš 4 yra taip. 

  14. Prieš 11 valandų, AgroP pranešimas:

    Reikėjo imti palydovini lauko vaizda suzonuotą zonomis pagal dirvožemį ir tada būtent iš zonų imti ir būtent iš tos vietos kur pranyksta. Platesniu tyrimu iš būtent tos zonos reiktu.

    Tai va, klausimas, ką reikia ištirti dar? Kokius rodiklius žiūrėti tose vietose? 

  15. prieš valandą, DDobilas pranešimas:

    100%  TAIP. Yra gauti oficialūs atsakymai iš augalų apsaugos tarnybos ir ŽUM (reikėjo ne vieną paklausimą padaryti, kol buvo gauti teisingi atsakymai), tačiau NMA kol kas informavo, kad apgailestauja, kad negali atsakyti į šį klausimą. 

    Tai išeina,kad nurašiau be reikalo. Tai pasirenkant tręšimo medžiagą: "Kraikinis galvijų mėšlas" yra tarkim granuliuotas, o ne iš po karvės užpakalio pakabintas?

  16. On 2023-11-15 at 23:05, DDobilas pranešimas:

    Mėšlo nereikia, nes ten reikia suvesti tik apie panaudotas mineralines ir organines trąšas. Mėšlas pagal teisinį reglamentą ne organinė trąša. Nors ŽŪM aiškino visus metus, kad mėšlą taip pat reikia suvesti, tačiau kai ŽŪM perkeltine prasme buvo sumurdyta nosis į mėšlą, kaip žadėjo padaryti pranešimą, kad mėšlo kaip ir nereikėjo suvesti į PPIS sistemą. 

    Čia rimtas reikaliukas? Kol neperdirbtas mėšlas, tol nereikia nurašinėti?

×
×
  • Create New...