Jump to content

da-7

Nariai
  • Pranešimai

    35
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario da-7 paskelbtas turinys

  1. Ar galima Asimina auginti lauke? ar tik kambaryje? Jeigu ji yra krizmadulke , tai reikia 2 vnt, bet nebutinai skirtingu veisliu.
  2. Dekui Liutui uz pasakyma kur gauti asimina. O kaip po ziemos laikosi kiti Lietuvoje reti augalai? Pas mane Zizihus Jujube - apsalo I-metes sakos, bet augalas atrodo gyvas. Kada jis isleis naujus lapus? Pekano karija jau bando po truputi skleisti pumpurus. Kin. dekaisneja gavau nesenai , todel su lapais. Man sake, kad stirnos megsta skabyti karijas, o kaip su kitais augalais, ar reikia saugoti nuo kiskiu ,stirnu ir t.t. Idomu butu suzinoti ir kitus pastebejimus ar apie kitus retus augalus.
  3. da-7

    Lazdynai

    Kur galima gauti silauogiu "Schandler" 1- 2 metu? Ar tikrai labai dideles uogos? Ar skonis geras? Pas mane dabar kelios lazdynu veisles zydi mot. ziedai, o vyriski arba zydejo vasario men. arba nusalo. Susiradau sakuciu su zirgineliais(kuriuos isgenejau ziema)kaip dabar padaryti, kad greiciau issiskleistu? Pamerkiau i vandeni, ka galima ideti i vandeni, kad pagreitinti zirgineliu dulkejima? Ar deti siltai ir sauleje?
  4. da-7

    Lazdynai

    Pjuvenos daug kartu geriau, negu plika zeme. Jeigu gali rinktis kokias pjuvenas , tai lapuoc. geriau (lazd.) As bandau dar viena varianta- seni, papuve siaudai. Ju pilni laukai, niekam nereikalingi.Bet mulcias eda azota, ka reikia deti, kad nereiketu trasu?
  5. da-7

    Lazdynai

    Kokios pjuvenos geriau spyg. ar lapuociu? Pirkau kelis skiepytus lazd.Visi dar tik bando sprogti, o Sacharnyj jau uzauges apie 10 cm, tai po salnos, virsunele susiraite,galvojau nusale, bet siandien matau, kad atsigauna, vadinasi tikra ziemai atsparus (-42 C )
  6. da-7

    Lazdynai

    Radau info apie sakutes ilauzima, cituoju: lazd.labai daug energijos atiduoda I-meciams ugliams, todel stabdant ju augima, ilauziama sakele, kurios ilgis nuo 20 cm.(pas mane tokiu ilgu- mazai)Atzalos (jeigu leisciau) uzauga dideles.
  7. da-7

    Lazdynai

    As lenkiskai nemoku, yra Anna ir Joana(nebegavau )- sako, tai naujos lenku veisles.Siandien pasodinau, o Barbakan- su keliais M. ziedais. Tureciau rudeni pamatyti - ju riesutus.
  8. da-7

    Lazdynai

    Yra pirkti pap. lazd.dekoratyvine forma - Scooter .Labai panasus i Contorta.Tik mazesnio augumo, lapai labiau raityti, rudeni- spalvoti.
  9. da-7

    Lazdynai

    isigijau 5 naujas veisles, bet neturiu jokios informacijos apie jas , gal kas ka nors zino?1) Raudonas - ankstyvas (turiu ilgas -ankstyvas, bet tai- zalialapis) tai lenkiska veisle.2)Anna (riesutai- pailgi ) lenku .3),Bomba,- Azarbaidziano veisle, atspari salciui iki- 35 C. 4)Ennis-? 5)Garibaldi - turiu aprasyma.
  10. da-7

    Lazdynai

    Man patinka tavo mintys, gera logika, bet apie sakos ilauzima (inter. platybese)skaiciau senai, rimtuose straipsniuose. Todel galvoju, kad padarysiu taip: 3 vnt.vienos veisles, derantys krumai, 1-na nugenesiu, 2-ra ilausiu sakas, 3-cias kontrolinis. rudeni- atskymas, kur daugiausia riesutu .O lazd. krumai video, prastai priziureti, gal visai auga - laisvai, nes manau, kad turint n-kieki hektaru sodo, priziureti viska labai gerai- sunku.
  11. Gal yra galimybe gauti Asimina daigeli?(nusipirkti ar pamainyti?)
  12. da-7

    Lazdynai

    Pasamdziau sarga, gerai barska, todel vaiko stirninus, kurie nori trinti ragus i lazd.kiskai irgi baidosi vaizdo ir garsu. Tik letai sargas juda, tikiu kad nueis iki silauogiu, kai bus uogu.
  13. Sveiki , ar dar renki ivairius lazd. turiu Barbakan , Dzivo sejinukas , Tambovo velyvas ir Tam. ankstyvas , ir t. t. Domina keitimasis lazdynu sodinukais  . 

  14. da-7

    Lazdynai

    Trapezund is Kunigiskis Robertas is Alytaus raj. telef. 8610 36420 .
  15. da-7

    Lazdynai

    Keli lazdynai pasodinti siandien : po saknimis zeme is misko is po lazdyno , priristi , palieti ir apmulciuti . Priespaskutineje nuotraukoje - Tambovo velyvas , paskutine nuotr. isgenetas paprastas misko lazdynas . (riesutai nemazi )
  16. da-7

    Lazdynai

    Pirkau Trapezud Lietuvoje ,gal jis dar turi , as ji auginu siltnamyje ,todel atzalu dar teks palaukti
  17. da-7

    Lazdynai

    Kadangi E gyvatvore yra sodo vakarine linija , o lazd. salia , jie gauna daug saules ( vejo maziau ). Dera gerai . Kurie pasodinti pievoje , mazi , todel negaliu palyginti kurie geriau, bet manau ,kad lazdynai sode duos riesutu daugiau .Siemet is sodo dideli lazdynai keliauja i pieva , o i ju vieta ivairiu veisliu kanadines medlevos .
  18. da-7

    Lazdynai

    As irgi nematau skirtumo , kaip auginti, medeliu ar krumu . Svarbiausia gerai , pastoviai geneti . Tavo buve krumai , dabar isgeneti medeliu 2-ju kamienu , dar geriau uz 1 -na kamiena . Kadangi , stipriai suzalojus 1-no kamieno medeli , stiebas pradeda puti , kazkada jis nulus su visais riesutais , kol atsiauginsi is sakniniu atzalu , praeis maziausiai 4 metai be riesutu . 2-ju kamienu , viena nupjoviai , pakeitei genejima ,o riesutu vis tiek turi . As manau , kad pas tave blogai auga lazd. , nes nera mikorizes ir per daug erdves .Paprasti lazdynai auga misko trake , po lazd, mazai zoles , bet daug lapu (mulcas ) . Saknys yra susipynusios su ivairiais medziais ( sudaro simbioze ). Geriausia pap.lazd. dera miske , kai plynai iskertamas miskas ( beveik visi medziai ir tikrai iskertami visi lazdynai ) Lazdynai greitai atauga , turi stiprias saknis , gauna daug saules , aplink misko atmosfera (vejo mazai , pavasariniu salnu nebuna , saule kaitina nevisa diena ) ,tada lazd . po 4-5 m. (gal po 3m. ) gausiai dera . Lazd. lauke ar pievoje yra ne savo teritorijoje " isprievartautas " , todel jam reikia laistymo ,trasu .(gerai auga zole ) , o lazd. tampa "darzove" , kuria labai megsta zverys , pelenai . Pievoje (zemeje) yra daug karkvabalio lervu , o saknys daugiausia - lazdynu ir t.t . Kas parduoda lazd. rusiskas veisles , nezinau .As galiu is saknu atzalu atidalinti keleta Tambov velyvas . Pinigai nedomina ,gal turi koki idomu daigeli ?
  19. da-7

    Lazdynai

    Senas lazdynas veisle nezinoma , bet niekada nemaciau kenkeju , riesutai nemazi , reiskia "veislinis".
  20. da-7

    Lazdynai

    Miske iskastas lazdynas ,augantis medziu , pasodintas i pieva 2019m. pavasari .
  21. da-7

    Lazdynai

    Del mikorizes, dabar galima pirkti tirpala is parduotuves. Lazdyna , kuri siandien iskasiau , augo prie E gyvatvores , storas saknis kapojau E , todel galvoju , kad baltoji E neduoda lazdynui augti gylin . Butinai laistau tik pasodines ,pernai sode augancias nelaisciau .Visa vasara laisciau pievoje pasodintus lazdynus , nes buvo didele sausra , o lazdynai pasodinti 2019m pavasari .Info is interneto -lazd. gerai auga su: egle , pusis , azuolas , obelis , kriause ir putinu . Megsta spygliuociu mulcia - zieve ,spygliai , konkoreziai . Pas mane tikrai gerai auga salia E ,geriau negu pasodinti vieni grynai sauleje .
  22. da-7

    Lazdynai

    Tu esi teisus .Medelio formos lazd. irgi turi minusu. Todel yra dar vienas budas - stambas , skiepijant i turkini lazd. Pliusai nereika laistymo sistemos ,nes saknys stiprios , gylios (labai gerai pernesa sausras). Galima pasiskiepyti kelias veisles i vieno medzio sakas . Galima padaryti zalia , raudona ir geltona .Minusai brangu , i turkini lazd. vienos veisles prigija gerai o kitos blogai .
  23. da-7

    Lazdynai

    Kur tu radai sniego ? As vakar pasodinau : pap. lazd. forma " Aurea" ir Maxima " Purpurea" ,tiksliau perkeliau i kita vieta , temp . +2C. Siandien iskeliau dideli lazdyna Katalonski is sodo i lazdynu pieva. temp 0C (visos saknys 0 -10 cm.zemes gylyje.) Pas mane blogai auga tie lazdynai , kur zeme pavasari ilgai buna slapia . Bet as juos persodinau 2019m gruodzio men. i lazd. pieva. Tikiuosi gero rezultato , ruduo parodys .
  24. da-7

    Lazdynai

    Man patiko vaizdo irasas is kompo apie Trapezund vesle (auginant krumu ) . Daug geru , protingu pamastymu . Bet as noreciau pakomentuoti : Jis augina (kalba) tik viena veisle , kuri labai gerai auga Kryme . Ar Lietuvoje taip bus , parodis ateitis .( Sia veisle auginant stambu derlinga , gerai auga 5, 6, 7, 8 klimato zonose . Info is interneto ). As rasiau apie lazdyno auginima medeliu pliusus , turejau galvoje ivairias veisles .Lamberto baltas neduoda atzalu (info is interneto ) As daug metu auginu Lamberto raudonas . Tikrai yra mazai atzalu , palyginus su kitais (Barselona , Pervenec - ypac gausiai duoda atzalu, Tambov velyvas - daug atzalu ir t.t). Info is interneto -veisle Trapezund kilusi is Turkijos . Labai gerai auga , dera Kryme , todel ja gausiai augina ,platina Kryme ,daug reklamos , ja smarkiai propaguoja rusu mokslininkai ir kiti zmones ,todel dabar daznai vadinama Krymo Trapezund .
×
×
  • Create New...