Jump to content

Rikis258

Nariai
  • Pranešimai

    22
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Rikis258 paskelbtas turinys

  1. Jo, trumpinau išardęs. Atpjoviau nuo to galo kur gaikė sukasi ir ištekinau naują sriegį.
  2. Tai susidėjau cilyndrus. Trumpinau nuo vidinės dalies (ištekinau sriegį). Gavosi, kad sutrumpinau 6 cm štoką (bendras išsitraukusio cilyndro ilgis gavosi 54 cm nuo obuolių centrų. Pajūngiau ant vienos šlangos, kad tik keltų. Leidžia ir kelia normaliai. Nepasakyčiau, kad sulėtėjo kažkas. Pakelojau lėkštes (apie 1120 kg), tai kelia ant laisvų apsukų ir net nejaučia. Nuleidus cilyndrų štokų ir salnykų netranko, nes jiems žemiau neleidžia nusileisti centrinis cilyndras. 20240218_120547.mp4 20240218_120715_001.mp4
  3. Jo, aš taip ir bandžiau dėti nuo pradžių, sutraukus pagrindinį cilyndrą, bet nesigavo. Prie apatinio kronšteino buvau prisukęs c63-čius ir bandžiau uždėtu ant ašies kartu su alkūnėm, tai net negalėjau alkūnių užmaut. Šiandien pakėliau maksimaliai iki kiek nelaužia kronšteinų (taip kaip alkūnes dabar suregulevęs), tai reiktų, kad c63 cilyndras max išsimovęs būtų apie 54 cm, o jis gaunasi apie 61 cm (nuo ausų centrų). Dar per kokį vieną šlicą galiu alkūnes sukelt, bet ne daug ką išlošiu. Su nuleidimu viskas ok. c63 visiškai susistumia, o c100 visas išsistumia, tai problema su pakelimu. Bandysiu trumpinti cilyndrus arba tik patį štoką. C50 vistiek negalėsiu dėti, nes ant kronšteinų netiks. Dėl to nuorinimo per laiką, kai cilyndrai tik ant vienos šlangos, tai viskas ok. Ora numuša per tuos įsuktus tepimo taškus. Pirkau su c63, nes c50 atrodė silpnai, bet realiai nemaniau, kad dar papildomai pritaikyt kažką reiks. Su c50 kaip ir viskas ok būtų buve, nes pamatavau savo danfoso cilindrą, tai jo štoko eiga 17 cm (kiek ir reiktų). Kai baigsiu su pakaba bovytis, tai parašysiu kaip gavosi, plius foto įmesiu.
  4. Sveiki, turiu klausimą. Su c63 cilyndrais neina uždėti ant pakabos, nes c100 susitraukia visas,o o tie papildomi dar bando kelti, nes štokas jų turi daugiau eigos. Nedėjau c50, nes jie kaip ir turėtų būti panašūs. Primečiau prie savo danfoso cilyndro, tai ilgiai kaip ir panašūs. Norėčiau atpjauti c63 štoko kelis cm, kad gautūsi eiga 17 cm, kad sutiktų su c100, bet štokas ir taip visas suaina į cilyndrą, tai man netrankys korpuso ir salnykų nuleidžiant (nes štokas neturės kur remtis)? Ar galima tų cilyndrų korpuso viduje padaryti atramą štokuj, kad atsiremtų ir nemaltų korpuso ir salnykų? Cilyndrai tie jūngiasi ant vieno štucario ir kaip ir normaliai leidžia/kelia, bet atsiradęs oras juose išeis per laiką pro įsuktus tepimo taškus korpuse? Nes kažkaip buvau radęs info, kad perlaiką jie vistiek pritraukia oro, todėl kiti daro tose vietose grįžtamus į hidro baką, bet nežinau ar čia tiesa (dėl oro juose). Bandžiau viską kuo aiškiau parašyti. Iš anksto dėkoju už atsakymus.
  5. Situacija ne kokia ir nėra iš ko rinktis, kai visur jo nagų prikišta...
  6. Sveiki visi, čia skaičiau ką parašėte apie padangas. Daug įdomios info radau. Turiu kelis klausimus, kuriuos noriu išsiaiškinti... -ALTAI padangos. Jos lygtais rusiškos... kokia jūsų nuomonė būtų? Pakankamai geros? -Dėl padangų aukščių... Gale 15.5r38 tokio pat aukščio kaip 16.9r34? O jei norėčiau priekyje pakeist iš 11.2r20 į platesnes, bet gale palikt 15.5r38? Būtų kokių varaintų?
  7. Ačiū už tikrai išsamų atsakymą. Galvoju, kad man užtektų žeminto reduktoriaus. Vis gi transporte tiek daug nedirbsiu ir laukai pas mane arti vienas kito. Nors realiai negaliu būti tikras kaip ateitį bus. Tokių darbų nedarysiu, kad man reikėtų lėtai riedėti, tai pagreitintas reduktorius visai praverstų karts nuo karto toli važiuojant. Jau man tekę važiuoti su savo lėtapėdžiu 145 km per abi puses. Daugiau taip nesinori... XD. Užminėt man gerą mintį dėl kardano movos. Reikės jų pasižiūrėt. Bus įdomu pasidalinti įspūdžiais. Nusimato nemažai ardymo. Darkart ačiū už atsakymus.
  8. Sveiki visi, ilgai ieškojau, bet neradau tos temos apie mtz geritinmą, tai sukūriau naiją temą (labai nebarkit dėl to). Esmė tame, kad pas mane MTZ 562 nėra priekyje to išlėtintojo/išgreitintojo, todėl maniškis lekia tik max 26 km/h. Pas mane kaip ir mtz 80 tarpinis tik kaip suprantu perdavimas tiesioginis (nėra tų dantračių ant dėžės ir tarpinio). Žiūrėjau youdube kaip deda į 50-tus. Sužinojau, kad aplamai yra žeminantis reduktorius ir yra aukštinantis reduktorius. Kaip suprantu žeminantis reduktorius yra tuose paprastuose mtz su 2200 rpm, o aukštinantis yra mtz su 1800 rpm. Kažkokių nesamonių daryt nenoriu. Lakstyti ant 50 km/h nežadu, bet man tiesiog trūksta bėgių pasirinkimo. Norėčiau, kad būtų kaip paprastas 80-tas, kad žuikius sujūngus būtų 36 km/h. Plius man rodos skiriasi ir pačios jėgos perdavimas (pvz pagal greitį 6 paaukštintas būtų lygus mano 8 bėgiui, bet tų pačių lėkščių nelabai patysčiau 8-tu). Klausimas tok, ar mano susidaryta nuomonė dėl tų reduktorių yra teisinga ir ar man tokiu atveju reikia palėtinančio reduktoriaus? PS. pas mane jau perinktas variklis ir turi 2200 rpm. Prirašiau litaniją, bet norėjau, kad situacija ir lūkesčiai būtų aiškūs. Būsiu dėkingas už visus pastebėjimus ir patarimus.
  9. Ačiū už išsamius atsakymus. Galiausiai dėjom čekišką gupę. Išsiaiškinau, kad turbininei grupei reikia kažką daryti su purkštukais nes degimo kameros skiriasi ir t.t. Tai praėjo noras (geriau neužsiimt nesamonėm). Čia, kad negailėt pinigų ir dėt jau gerą tai jo. Pas mane tas 82.1 1998 m. nuo naujo nei kiek nedūmino ir iki paskutiniųjų uždusintas, bet ir netraukė XD (ir turbiną įdėjus (šestiorkę)). Dabar su čiakiška grupe atrodo normaliai jau. Aišku realiai kaip matysiu tik įkinkęs į darbus. Bet pavažinėjus atrodo, kad gerai. Turėsiu omenyje ateičiai kama grupes. Jei normaliai laiko, tai gal ir variantas alternatyvai. Dėl centrifūgos ir sintetinių tepalų prikolo tai nežinojau. Reikės turėt omenyje. Į savo mtz 562 jau dėjau filtrą. Tuos gerus tepalus naudojau jau ilgai, bet išmečiau centrifūgą tik dėl to, kad jos korpuse nebuvo kur įsukti štucario turbinos padavimui. Su centrifūga visada buvo šalto ir šilto spaudimas du. Su filtru šalto trys su puse, o šilto du su puse.
  10. Radau, kad "KOSTRAMA" pardavime yra. Reikės pasigilinti. Dar įdomu, kad Kama grupių yra su dviem žiedais. Ką dadeda papildomas žiedas ant stūmoklio?
  11. Supratau. Bandysiu žiūrinėtis, ačiū už atsakymą.
  12. Sveiki visi, pas mane yra ketinimai keisti variklio grupę. Pagrinde visi deda čiakiškas, bet radau, kad yra rusiškų KAMA. Mane domintų turbininė. Gal kas bandėt jas ir galit pasidalinti patirtimi ar bent žinot kas ten per gyvūnas?
  13. Sveiki visi. Nenoriu pradėti naijos temos. Turiu klausimą dėl priekinio tilto seno modelio junginėjimo, kur yra traukutė su kabliuku ir trimis skylėmis. Norėjau paklausti, ką tas užkabinimas už skirtingų skylių reiškia? Kai ariu, tai kabinu ant aukščiausios. Dabar man atsirado poreikis pavažiuoti nedidelį atstumą su įjūngtu tiltu ir devintu pažemintu traukti į kalnus. Pas mane nėra multiplikatoriau, tai aštuntu negaliu įsibėgėt. Gal ant žemesnių užkabinus būtų mažiau streso tiltui?
  14. Rikis258

    mtz elektra

    Laba diena, klausimas gal nelabai i tema, bet koki akuma geriau deti viena 145 amperu ar du po 80 kai idetas tas didelis starteris?
  15. Laba diena, norejau paklausti kuriais metais ejo eksportiniai mtz 50 variantai ( tikriausiai jie skaites mtz 550)?
  16. Laba diena, ar visu mtz 80 darbinis velenas buvo tukstancio apsuku?
  17. Laba diena, norejau paklausti del begiu riciagu, kurius reikia pasikti, kad ijunktum begi. Ar jie yra geri?
  18. Sveiki, cia gal klausimas nelabai i tema, bet jei mtz 82 ilgai dirbo su frontaliniu ar tai gali pakenkti priekiniam tiltui ir vairo kolonelei, jei dar ji buvo be domfoso.
  19. Sveiki, norejau paklaust kodel mtz 82 uzvedus meta melynus dumus ir po penkiu minuciu nenustoja? cia kad kartu ir tepala degina? ir kokios gali buti priezastys?
  20. Taip tas zmogus mums sake, kad su krautuvu buves tik krautuva atskirai pardaves. Tai viskas su juo aisku... aciu uz atsakyma
  21. Sveiki, noroiu pirkti mtz 82 1995 metu, 3000 su trupuciu motovalandu , buves vokietijoje ir veliau buvo nupirktas lenko, bet jo begiu riciagas issideves, tai noriu paklausti del kokiu priezasciu taip gali buti (riciagas stovi sone)? Buciau dekingas jei atsakytumet
×
×
  • Create New...