Jump to content

Parausvinis

Nariai
  • Pranešimai

    28
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Parausvinis

  1. Sveiki, Dar nesu No-Tilleris, tačiau ekspermietnuoju ir išbandau technologiją savo dviejų skirtingų tipų dirvožemiuose. 

    1 - lengvas dirvožemis - durpė

    2 - sunkus molis.

    Dalinuosi foto kaip atrodo laukas gegužės 4 d. V. kv.  Sėta 04-09.   Prieš tai laukas buvo suartas, ir atsėliuota žieminiai kviečiai. Po to rudenį sulėkščiuota ir pasėta Šakninis ridikas ir žirniai, posėlis paliktas per žiemą.  Pavasarį nupurkšta glifosu ir su Avatar pasėta V. Kv. 

    Pastebėjimas toks kad sėją galėjau atlikti savaite anksčiau. Nors dabar atrodo - kad šie kviečiai vejasi anksčiau pasėtus kviečius.   Kitas pastebėjimas- kuris šiek tiek nustebino- žemė, ji pakankamai minkšta ten, kur kiečiausias molis sunkiai dirbdavosi.

    Sekančiais metais planuoju sėti žieminį rapsą. Norėčiau testi eksperimentą ir sėti no-till. Tačiau šiek tiek bijau.(per gera rapso kaina tokiems eksperimentams :D ) Kadangi turiu patirties is kito no till lauko...pas mane kombainas be pelų skleistuvo, ir kur pradalgė - rapso beveik nėra. Ražieninių akėčių neturiu..  

    Klausimas, ar verta bandyti sekliai susilėkčiuoti lauką ir sėti no-till, ar geriau sėti striptill.

    Jei nepavyks pasėti iki rugpjučio 15 - no till net nesėsiu. Pastebėjau kad no tillinis rapsas turetu buti pasėtas ypač anksti.

    Ačiū už patarimus :)

    Foto iš lauko, ir posėlio - lapkričio 2 d.

    IMG_0351.HEIC IMG_2572.HEIC

  2. On 2020-08-24 at 11:01, BR pranešimas:

    Matai tarpiniam per ziemą netinka žirniai, yra sąrašas ką gali set ten pagrinde smulkesekliai augalai, visokios žolės, tai su barstytuvu netinka

    Jeigu pasirinkai sėti  vasarinis posėlis, tai žirniai tinka ir gali stovėti per žiemą. jų įdirbti iki pavasario niekas nedraudžia... Aš taip suprantu.

     

     

  3. Prieš 6 valandas, sole pranešimas:

    Daug ridiko, bandau šiemet 4kg šakninio ridiko+ 16kg garstyčių mišinį tai gaunasi 20% ridiko. Pagal sėjos normą gaunasi po 50% abiejų, garstyčios šiek tiek daugiau.

    Tikrai Šakninio ridiko? ne Aliejinio?   Nes aš manau kad jeigu dėjai 16 kg Garstyčių ir 4 kg ridiko, tai tavo ridikas neišgyvens. Garstyčios viską užstelbs.

  4. On 2019-08-20 at 16:08, joniskietis pranešimas:

    Kokia patirtis sėjant žieminius kviečius iš kart po garstyčios ir ridiko posėlio? Pernai, rugsėjo 24-28dienom smulkinau posėlį su mulčeriu, maišiau su diskiniu skutekliu ir iš kart sėjau. Rezultatas-labai sunkiai ir nevienodai dygo, pasėlis buvo netolygus, pavasarį sunkiai savinosi azotą, o derlius-tragiškas. Ir visai tik sklypuose kuriuose sėjau tiesiai posėliui “ant galvos”. 

    Rezultas geras, kūlėm po 8 tonas šiais metais Skagen. Tik sėti pavyko su horsh pronto.    Amazone su rotoriniu kultivatorium nepasėja...

  5. On 2019-07-31 at 07:31, paulius radvila pranešimas:

    Kas ryt startuojat su rapso seja? As asmeniskai keli metai vis pradeedu nuo pirmo seti, siemet sekiau tik nuo kokio pirmadienio apsikulsim ir tada ramiai i rapsa

    Ankstyvesnė rapso sėja yra geriau nei vėlyvesnė.  Įprastais metais suspėdavome pasėti žieminį rapsą tik Rugpjūčio 20-25 d.

    Pernai pasinaudojom galimybe pasėti anksčiau, pradėjom sėti Rugpjūčio 17-20.  Derlingumas gavosi 4 t.

    Šiais metais bandysim sėti su Focus tiesiai į ražieną Rugpjūčio 5 d.

  6. Ar esat kas nors bandęs sėti šakninį ridiką kartu su sėjamaisiais vikiais? 

    Aš norėčiau pasisėti šakninį ridiką, bet dabartinės taisyklės įpareigoja sėti dvi skirtingas kultūras, todėl reikia kažką priderinti šalia... 

    Noriu padaryti taip, kad po žieminių kviečių, su skutiku pradirbu žemę, tada pasėju šakninį ridiką +??? ir palieku per žiemą.

    Pavasarį pravažiuoju su skutiku ir pasėju vasarinius kviečius.

     

    Pernai sėjau baltąją garstyčia 15kg/ha + aliejinį ridiką 4 kg/ha tai baltoji garstyčia užstelbė ridikus, reikėtų keisti santykį, bet aliejinis ridikas yra brangus. o garstyčia su šakniniu ridiku nedera nes, šakninis ridikas neaugina tokios aukštos antžeminės dalies.  

    Kokios jūsų mintys ir pasiūlymai?

  7. Aj čia kaip pasiseka, bet pastebėjau kad kuo anksčiau formulę fiksuoji, tuo ji geresnė būna...  

     

    Čia su vienu žmogum iš elevatoriaus kalbėjau, sakau formulę po -15 turiu, tai sako o tai tau pasisekė, čia Elevatoriaus kaina..

    Tai galvoju rudenį kai tokias formules siūlėt, buvo sanaudos kitokios? Nemanau, čia visi jie mėgsta sau kuo daugiau pasiimt...

  8. Prieš 3 valandas, rapsas pranešimas:

    Pasak jo po praėjus 3 sav. po pirmo tręšimo. Stiebo ilgėjimo tarpsnio pradžioj. Sakė sieros 50vm, boro 150g ir ledinis derlius bus :)  

    Rapool vokietukai šiemet per seminarą Kaune taip pat minėjo, kad žirnius ir pupas reikia sėti vasario pabaigoje.  Tai kas tinka Vokietukams nebūtina tinka mums.

  9. On 2018-09-02 at 22:05, ignas.d pranešimas:

    Ryt bandysim balitus set, po kokia 150 kg. Sita veisle ilgiau dygsta ir maziau krumijasi tai turetu but puse velnio

     

    Balitus po 150 kg sėti stipriai per mažai. Aš Balitus sėjau rugsėjo 6 d. po 240 c2.  Balitus labai prastai krūmijasi,  o šiemet dar ir tragiškai dygsta..  Sėjau Ada ir Balitus vienam lauke. Tai Ada jau sudygus i balitusas vos vos lenda..  

    Va šiandien daryta foto...

    IMG_20180916_193416.jpg

  10. prieš 4 minutes , paulius radvila pranešimas:

    Npk siemet gal vertetu nenaudoti jei iauge, nes nuo priesiolio visko like ir nera ko ta rapsa skatint? Propie cyrax tikrai uztenka orius nes ligu kaip ir nesimato

    Nutricompex turi ir daug mikroelementų kurie teigiamai veikia žiemojimą. manau jie nepakenks.. O naudoti fungicidą kai jau matosi ligos požymiai yra per vėlu. :)

×
×
  • Create New...