Jump to content

karolynas

Nariai
  • Pranešimai

    26
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius karolynas

  1. prieš 3 minutes , vk_ pranešimas:

    O kur agroplėvelė, nes šiąnakt pas tave (ir mane) nusimato rimtesnė šalna?

    Daug žiedų, kur uogas dėsi? :) Ir dabar kasmet derlius vis didės...

    Apie uogų dydį reikia spręsti, kai krūmas deri gausiai ar normaliai, nes 15 uogų užauga nenormaliai didelės.

    Kodėl vietoje Bluecropo pasodinai, kas jam atsitiko? Bluecrop viena iš geriausių veislių.

    Reka greičiausiai ir lengviausiai duoda derlių, jos krūmai auga geros formos, juos lengva gražius suformuoti, bet ji linkusi persikrauti derliumi, todėl matant labai daug žiedinių pumpurų juos reikia pragenėti.

    Toro neskubėk nurašyti, visoms tokioms veislėms reikia duoti papildomo laiko, palaukti metelius.

    bluecrop vis lapai raudonuodavo, uogos beskones buvo. na tai nedengsiu pagalvojau, gal nenusals nes pas mane kalnas labiau ir silta vieta, vynmedzius tik apdengiau. rekos uogos nebuvo dideles, greitai noko, manau ne per daug bus ziedu, nors skaiciau negenint krumo tai uogos mazeja. neperdaug bus tu uogu manau, bus kur det :)

  2. chandler.thumb.jpg.b052365fa38b8743f0d4132f4686f42a.jpg

    Chandler, antrais metais dave tik 15 uogu, neduoda nauju ugliu is po zemes, auga ir medeja labai gerai, uogos didziules, vos ne iki 3 cm.

     

    goldtraube.thumb.jpg.bb3d01a982321aa5d6b8cc8ba54df9d4.jpg

    Goldtraube, turi vos juntama juoduju serbentu prieskoni, del to man labai patinka, o kitu uogos panasiai vienodo skonio.

     

    1040868279_naujareka.thumb.jpg.0df9b14a36dd4ecd6c3855719b126afa.jpg

    Nauja Reka vietoj Bluecrop pasodinau

     

    patriot.thumb.jpg.52669b0b11585f06a6705ac02fdf7b22.jpg

    Patriot, auga i ploti

     

    reka.thumb.jpg.c256812e5baeb78faea7889e4aa5abd2.jpg

    Reka, auksciausia is visu, man labiausiai patinka

     

    toro.thumb.jpg.85f5405bffff2a8717c6ccd4f97ab1af.jpg

    Toro, krumas maziausias is visu, ziedu nedaug, nebesodinciau. Nors gali buti kad mazai ziedu nes leidau 4 naujiem ugliam leist augt praeitais metais, ir siais metais jie gali daug paaugt ir kitais metais bus daug uogu....

     

    daug durpiu gerai dregme islaiko todel nelaistau, praita vasara laisciau tik 2 kartus per karscius kai ilgai nelijo, manau per arti susodinau krumus, nors kolkas netrukdo.

     

  3. prieš 4 minutes , vk_ pranešimas:

    Pas tave pilnai žydi šilauogės? Pas mane jos porą mėnesių kaip sustingusios, beveik nesivysto, vos vos lapeliai ėmė augti ir žiedynai labai lėtai didėja, bet dar nesiskleidžia. Atsparumas šalčiui labai priklauso nuo išsivystymo fazės. Buvo šioje temoje anksčiau gera nuoroda įdėta, paieškojus galima rasti. Pagooglinęs radau tokią informaciją:

    Apsauga nuo šalnų  Kartais pavasarį, gegužės mėnesį, žydinčioms šilauogėms pakenkia šalnos. Pavasarinių šalnų žala priklauso nuo žiedpumpurių išsiskleidimo: visiškai išsiskleidę žiedai pažeidžiami esant 0 oC, žiedpumpuriai –2 oC, o išbrinkę žiediniai pumpurai nukenčia nuo –6 oC. Esant –6 oC šalnoms apšąla jauni lapai, ūgliai, išsiskleidę žiedai, o žiedpumpuriai paprastai lieka sveiki, žydi ir mezga uogas. Šalnos pavojingos, jei šilauogynas auga slėnyje, dauboje, kur pavasarį kaupiasi šaltas oras, šaltukas stipresnis negu atviroje vietoje. Žydinčias šilauoges nuo šalnų apsaugo dūmijimas arba laistymas iš viršaus.  Nuo šalnų saugantis laistymas-purškimas turi būti įjungiamas oro temperatūrai nukritus žemiau 0 °C, o vėlų rytą, nutirpus ledukų sluoksniui ir šerkšnui, vėl išjungiamas. Tokių laistymo įrenginių turi būti tiek, kad laistant neliktų sausų krūmų. Likę pavieniai sausi augalai nušąla. Auginant šilauogių plantaciją svarbu nuolat sekti numatomą dirvos temperatūrą. Ypač tam daug dėmesio būtina skirti žydėjimo metu. Nuo šalnų būtina laistyti saikingai, nes perteklius gali atnešti daug nuostolių. Padidėjus aplinkos drėgmei, pradeda plisti grybinės ligos. Laistymas ir dūmai padeda esant nedideliam šalčiui, bet nuo –10 oC šaltuko šimtaprocentinė apsauga neįmanoma.

    Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/bustas/pasidaryk-pats/2017/07/03/news/lietuviu-pamegtos-silauoges-nuosekliai-ir-aiskiai-ka-svarbu-zinoti-apie-ju-prieziura-1844294/

    Aš niekaip nesiruošiu jų saugoti. Žada didelius kritulius, šlapią sniegą, tai gal žemiau 0 nenukris, kai bus labai šlapia. Lig šiol man neapšaldavo žydėdamos, o dabar dar nė nežydi.

    jau 4 dienas nebuvau prie ju, bet jau tada beveik zydejo, na o jos prie pietines pastato sienos, jos greiciau vystosi kai silta, manau jau zydi visos, rytoj galbut dengsiu agro plevele, kad nakti nesusaltu, bet dar orus paziuresiu ryt.

  4. On 2020-04-07 at 19:55, vk_ pranešimas:

    Neskubėk persodinti, nes apšals per šalnas. Galėjai anksčiau persodinti, o dabar, kai šiltnamyje jos tau jau ėmė žydėti, tai dabar geriausia lauk, kol ir lauke augančios ims žydėti.

    kiek salcio reikia, kad nusaltu visiskai ar pasaltu silauoges zydincios? pas mane rodo poryt -2 nakt,i tai tikriausiai reiktu apdenkt jas? ar cia dar ne kritine temperatura?

  5. Prieš 12 valandų, ricardasd pranešimas:

    Atidžiai pažiurėkit i parudavusius lapus , jie maišosi su žalia spalva o tai reiškia kad išdžiuvę lapai rūkant bus smirdus ir kirs į gerkle .

    Taip sutinku , jeigu vidurinė gysla pabala ir lapas pašviesėja tada nuskinti jie pagels-subres , tokie lapai bus ne tokie smirdus ir nekirs į gerklę.

    zalia spalva tai clorofilas, gal iseis su laiku kad ir is rudu lapu, nezinojau kad per anksti skinu

  6. On 2018-08-25 at 22:37, ricardasd pranešimas:

    Sveiki vyručiai !

    Žiuriu Jūsų nuotraukas ir matau kad labai skubate, nes žali lapai nevisada pagelsta- isirpsta o tai reiškia kad rukisite blogą tabaką .

    Tabako lapus geriausiai skinti kai jie buna geltoni arba pradeda gelsti .

    Praitais metais bandžiau žalius skinti ir sudėjęs i kruvą juos brandinti , nieko gero , juos reikia nuolat perinkinėti , sartiruoti , daug darbo , geriausiai laukti kol patys ant stiebo subres.

    pas mane tai pagelsta ir nuruduoja, tik as dziovinu palepej, ten oras nejuda, bet lapai negenda. ant virves pakabinau naudodamas dantu krapstukus .IMG_20180829_171128.thumb.jpg.c615069ccc694be0d7e0008c8efe7f6f.jpgIMG_20180829_165902.thumb.jpg.78ef953ad15d229d8f38fc870f12b16c.jpg

  7. Prieš 4 valandų, Vilmukė pranešimas:

    Smagu, kad šilauogės gerai laikosi ir nenunyko :) Linkiu, kad àugtų dar geriau :) O raudonų dėmių ant stiebų nebeliko? Turbūt padėjo genėjimas, kaip man parašė Česonienė (jos atsakymą jau įkėliau į šią temą). 

    ant rekos buvo raudonu demiu daug bet labai graziai sumedejo, galbut tai tik nudegimai nuo saules

  8.  

    On 2018-08-02 at 22:00, vk_ pranešimas:

    Karolynai, kaip auga tavo šilauogė, kuri tau atrodė įtartina beveik prieš 3 mėnesius?

    Chandler kolkas dar gyva, vienintele is zemes neisleido ataugu, atrodo graziai neskaitant stiebo. buvau stipriai apgenejes, net norejau ismest vienu metu kad kitos neapsikrestu, bet vietoj to nupurskiau visu stiebus vario sulfatu, ir idomu ar isgyvens per ziema. laistau pakankamai retaiIMG_20180809_153203.thumb.jpg.dbd6425782db7aab02c436e8bcd30d52.jpg

    toro ant zemes gulaIMG_20180809_153224.thumb.jpg.46a2686d9440b594fef7c36c3c38866e.jpgIMG_20180809_153357.thumb.jpg.81e9afbdfdef072cf291ee98723f12fc.jpg

    nelabai gavosi foto, labiausiai augios patriot ir reka

  9. prieš 30 minutes , vk_ pranešimas:

    Pagal ką sprendi, kad kažkas blogai? Pagal stiebų spalvą? Stiebų spalvos, priklausomai nuo amžiaus, būna visokių spalvų, tai pagal tai sunku ką nors nuspręsti, jei nesi šilauogių auginimo daktaru.

    Man pirmu požymiu, kad kažkas blogai, būtų blogai augantys lapai ir ūgliai, o tavo nuotraukose lyg ir normaliai auga šilauogės? Gal kažko neįžiūriu. Jei yra kažkokių, pavyzdžiui, mechaninių stiebų pažeidimų, bet augalas žaliuoja, tai nėra ko labai pergyventi, nes išleis augalas naujus stiebus iš žemės ir senus blogus bus galima paprasčiausiai nukirpti ir išmesti. Bet jei ant jų ūgliukai auga normaliai, tai tada išvis nekreipčiau dėmesio.

    pirmoj foto kazkoks grybelis, net zieve lupasi, bet zaliuoja nes storokas stiebas, bet tokiu neturetu pardavineti.

  10. Prieš 4 valandų, vk_ pranešimas:

    Paprastai būna problema, kad visi per tankiai pasodina, nes galvoja toks mažas sodinukas ir nepagalvoja, kad jis gali pasiekti 2 metrus į aukštį ir vos ne tiek pat į plotį. :) Aš pirmą sykį pasodinau 8 šilauoges plote 4 x 2 m, pasirodė mažos ir vietos daug, tai dar viduryje 9-ą šilauogę pasodinau. Bet jau pirmą vasarą kai davė ūglius, dvigubai didesnius už pasodintų sodinukų aukštį, tai iškart tapo aišku, kad 9-ą šilauogę teks persodinti. 

    O jei tu pasodinai didesniu nei 1 m atstumu, tai tai yra tik privalumas. Beje, kokių veislių šilauoges sodinai? Nes tų šilauogių yra visokių dydžių, mes čia šioje temoje kalbame tik apie aukštąsias šilauoges, bet yra jų ir mažo ūgio veislių, vos ne kaip mėlynių, tai tokias galima sodinti tankiau. O aukštąsias šilauoges sodinti verta minimum 1 m atstumu.

    na sesta gavau dovanu, todel taip ir gavosi, is eiles pasodinta reka, bluecrop, toro, chandler, patriot, gold traube(dovanota), o transeja man per plati gavosi 110 cm, bet link apacia bandziau siaurint iki metro panasiai. transeja prie ukinio pastato pietinej pusej, silauoges 2 metrai nuo sienos, tai dar baisu del lietaus, bet tikiuosi reiks maziau priezuros, kai tiek durpiu sukisau.

  11. sendien pasisodinau 6 silauoges i transeja, taip gavosi, kad ne maziau nei 1m atstumu, gal nieko baisaus. beto jei kam idomu, nuvaziavau i iskirsta spygliuociu miska ir prie kelmu buvo supuve pjuvenos susimaise su zieve, manau labai tiko pamaisyti su durpemis :) , nors manau 5 kibiru buvo mazoka, gal kada idesiu nuotrauka.

  12. prieš 2 minutes , wydas63 pranešimas:

    Automobilio ratai irgi vienodai apvalus , bet visvien balansuojami nors ir lėčiau sukasi nei centrifugos rotorius :D  . Nieko labai blogo nebus , a jei bus tai pajusi pagal padidėjusią vibraciją , bet Tau visvien ją reik dar kartą ardyt ir išplaut kai priklauso nuo a iki z .

    supratau, aciu, pries keisdamas tepalus geriau isplausiu nors jau atrode neblogai :) ir labai nuraminai del tepalo

  13. prieš valandą, wydas63 pranešimas:

    "Per gero" - duok Die , nenusipirksi :D . Šitas tepaliuks tinkamas(A3/B3/4) ir spaudimas norm , žiūrint kokiam stovį motoras . Ateity , jei keistum tai yra ir geresnės kokybės , pvz. "gulf formula g 5w40" jo ir kaina būtų panaši .

    tai man pagal specifikacija ar tinka? as tik radau kad mano d243 motoras, ir pamaniau kad tas tepalas ir pacia centrifuga praplaus, nerandu motorui kas tinka...

×
×
  • Create New...