Jump to content

Ricci

Nariai
  • Pranešimai

    26
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Ricci pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

4

Reputacija

  1. Ricci

    Šilauogės

    Dabar ankstyvą pavasarį vandenėlis šniokštė kaip reikiant pro vamzdį. Vadinasi veikia. Ir substratas nebuvo visiškai permirkes o tiesiog drėgnas. Ko nepasakysi šalimais esančioje tranšėjoje. Jos substratas gerokai buvo šlapias. Bet galvoju patiesiu vamzdi ir šalimai kitos tranšėjos. Manau ir aš kad bus gerai. Nes turiu gravitacibę taškinę laistymo sistemą tai drėkinimas esant poreikiui gali būti tiekiamas pastoviai ir substratas turėtų būti saikingai drėgnas.
  2. Ricci

    Šilauogės

    Aš esu patieses drenažo vamzdį. Prieš sodinant ir jį Aš esu patiese drenažo vamzdį. Tai padariau ir užpyliau durpėmis tada sodinau. Apie užmirkimą nėra net kalbų. Tik dabar klausimas kaip pavyks palaikyti drėgmę substrate. Galvoju ar nebus per sausa.
  3. Ricci

    Šilauogės

    Kokios čia veislės šilauogts dar taip žaliuoja? Kokia čia veislė dar taip žaliuoja? Įtariu labai vėlyva.
  4. Ricci

    Šilauogės

    Atrodo nėra taip šilta. Bet nuo ko tai priklauso nežinau. Tiesiog gal viena prielaida jog šilauogėms per šilta. Turėtų būti šaltesnis ruduo.
  5. Ricci

    Šilauogės

    Labai gražiai atrodo. Sniegas gerai. Krituliai vanduo supstratui palaikyti drėgmei.
  6. Ricci

    Šilauogės

    Apsikrovusi tikrai labai gausiai. Gal žinote kelių metų krūmas?
  7. Ricci

    Šilauogės

    Vk matau su sodo žvėreliais turi daugiau patirties. Taip apie jenotą skaičiau kaip jis uoliai veržėsi prie šilauogių net per tinklą. Pasirodo buvau neivertines šių gyvūnų pavojaus. Reikės sugalvoti kokia priemonę atbaidyti stirnas. Kad tik peržiemotų mano krūmeliai daugiau nepaliesti. Bet va taisyklės nėra kad neateis. Ačiū už išreikštus pastebėjimus ir mintis. Kaip visados sužinome nemažai info iš tavęs.
  8. Ricci

    Šilauogės

    Prieš aptverdamas tvorele ( na žinoma ji laikina tik žiemos sezonu kaip ir tikėjausi nuo žvėrelių zuikių) krūmai buvo gražūs niekas nepaliesta nenukastą. Atvažiuoju lygiai po 2 savaičių. Kaip ir jau buvo prasidėja pirmieji šalčiai. Ir opa randu tarsi nuo krūmo šakelių viršūnių kur susiformavę žiediniai pumpurai tos šakelės tarsi nukirptos labai aštriai be jokių išpešiojimų šakos audinių. Tvora 1.20 m aukščio. Nuo krūmo centro iki tvoros krašto taipat apie 1.20 m tiek į vieną tiek į kitą pusę. Galvoju kaip taip stirna galėtų pasiekti? Tvorą atidžiai apžiūrėjau lyg jokių mechaninių pažeidimų nesimato. Ir kas keisčiausiai paliesti tik tie sodinukai kuriuos pasodinau rudenį šiais metais. Taiva mistika. Bet ir man peršasi tokia prielaida jog gali ir kaimynas. Nes gretima šalia bičiulystės su juo nėra. Ir taip kaip nejaugi jau ar toks badmetis žoliaėdžiams kad jau reikia eiti į sodybas skabyti šilauogių ūglius. Vk ačiū tau už nuomonę ir kad sureagavai. Kažkaip gaila pasidarė viso savo triūso galvoju pasidalibsiu pastebėjimais.
  9. Ricci

    Šilauogės

    Apsitveriu tvorele. Tinklo akis 5×10 cm apsidžiaugiu. Pernai šilauogių netvėriau nukando zuikiai. Po tvorelės aptvėrimo randu nukastas šilauogių viršūnes. Neturiu supratimo kas galėjo tai padaryti. Toesiog nukasta ūglių neradau nukritusių žiedinių pumpurų nėra apskabytas kiekvienas krūmas. Nėra kad viską nuvalgė bet žiedinių pumpurų apmažino. Būtent tuos krūmeliud kuriuos šį rudenį pasodinau. 6 krūmeliai. Pernai metais sodintą tik vieną Duke truputį apskabė. Turite minčių kaip per tokia tvorą galėjo kažkas padaryti man žalos? Kas per gyvūnai? Kaip pasiekti ir prieiti? Tvoros aukštis 1.50 m.
  10. Ricci

    Šilauogės

    Vk nuraminai. Vis galvoju kaip augina šilauoges tokie vokiečiai olanadai ar net lenkai kai pas juos klimatas ir ruduo kiek šiltesnis ir ilgesnis. Atrodo pumpurai negali visi prasiskleisti rudenį. O pavasarį nebus kam žydėti. Klausiau kitoje grupėje. Tai sakė būdinga rudeninis pražydimas patriot veislei. Kitos nieko panašaus
  11. Ricci

    Šilauogės

    O mane šilauogės vakar taip nustebino. Nuvažiavus pas tėvus pamačiau jog šilauogė nori žydėti. Čia vienas krūmas. Tik gaila nežino tėvai kokia veislė. Manau šilumos per daug šių metų laiku.
  12. Ricci

    Šilauogės

    Ačiū VK_ stengiuosi atrodo noriu jog krūmeliams nieko netruktų. Aš galvoju taip kiekvieną metą sluoksniuoti ant mulčiaus durbių sluoksnį ir vėl mulčias taip kiekvienais metais rudenį. Manau naujomis durpėmis užpilamas mulčias greičiau supuva ir taip rūgština supstratą. Tokia rotacija gal visai neblogai. Dar vieną dalyką man rekomendavo Petras Basalykas. Jog nepabijoti durpių užpilti prie pat kamieno. Kitaip tariant į vidurį krūmo. sako toks procesas labai skatina naujų ūglių dygimą. Paklausus jo o kaip kvėpavimas šaknų ir kamieno kaklelio puvinys jog neįsimestų. Sako nebijok mes eile metų taip darorome. Taigi darysiu eksperimentą pavasarį dar uždėsiu durpių į krūmo vidurį.
  13. Ricci

    Šilauogės

    Sutinku su jumis. Manau skirtingame klimate ir augalo priežiūra turi kiek kitokia specifika kažko reikia daugiau ar mažiau jį prižiūrint. Aš jau saviškes pieš dvi savaites užmulčiavau Durpetos aukštapelkės durpe ir užpyliau pušų mulčiaus apie 8 cm sluoksniu. Kitaip tariant žiemai paruošiau. Dar žonoma prieš užmulčiuojant palaisčiau kalio sulfato ištirpinau 20 gramų ant 10 litrų vandens. Vienam krūmui. Ir pabarsčiau superfosfato 30 gramų krūmui.
  14. Ricci

    Šilauogės

    Apie sierą tai turėjau mintyje jog startas gal būt substrato rūgštis nebus sumažėjus per žiemą. Išplautų kritulių ar sniego. Tiesiog galvoju siera bus kažkieka aptirpusi ir mikroorganizmai žemei sušilus pradės ją skaidyti. Bėriau granuliuotą sierą. Dar jos užbėrau jau ant pasodintų krūmų dariau eksperimentą. Ant keletos krūmelių užberiau po 100 gramų granuliuotos sieros. Ant kitų nebėriau žiūrėsiu koks skirtumas bus kito sezono vegetacijos metu. Samanų dėjau dėl mikoriozės. Galvoju greičiau grybas atsiras. Kas liečia pumpurus tai ir pas mane panašiai pradėjo dygti buvau kažkiek sunerimes. Na aesu pradedantis augintojas tai nelabai turiu dar su kuo palyginti. Aš vis dar laistau šilauoges krūmas gauna 20 litrų per savaitę. Ir galvoju laistysiu žinoma jeigu nelis iki kokio Gruodžio pradžios. Nes teko žiūrėti rusų augintojus youtube jie vandens duoda kol prasideda užšalimas. Kitaip tariant laistymas užsibaigia su žemės užšalimu. Tai kas man padarė didelia nuostabą.
  15. Ricci

    Šilauogės

    Matysiu ko kitais metais tikėtis iš Bonus. Šiais metais pasodinau į tranšėja 3 Rekas, 1 Puru, (paragavus patiko ši veislė nes uogos buvo labai saldžios) 1 Bonus, ir 1 Chandler. Į tranšėja imaišiau su durpėmis samanomis ir spygliais 1 kg sieros. Galvoju siera bus startas pavasariui. Va štai kas ir pas mano tėvus niokoja veja. Ogi šie gyviai. Visa pievelė išasinėta. Praeitais metais patyriau zuikių ataką apskabės šilauogių krūmus. Šiais metais tversiu tvorą jog to dalyko išvengti. VK_ kaip pas tave su žiediniais pumpurais šį rudeni? Manau jog ir pumpurų auginimas vėluoja. Galvoju dėl šalto pavasario pas šilauoges kažkur gera savaitę viskas vėliau.
×
×
  • Create New...