Jump to content

artturis

Nariai
  • Pranešimai

    22
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario artturis paskelbtas turinys

  1. artturis

    Reikia vet gyditojo

    Sveiki, radot jums patinkantį vet gydytoją. postas senas
  2. Bet ar veterinaro nepažystate, kad ieškote atsakymų internete, kaip gydyti karvę? Kuom šeriate karves? neduodate burokų pjaustytų? ar šiaip pašare gal daug žemių? Kokius miltus duodate? nestengia karvė stovėti taip kad užpakalis būtų daug žemiau? Mano manymu bus problemos su šliužu. arba prarijo koki svetimkūnį, kuris žaloja, arba bus kokių žemių pririjus kurios sukelia skrandzio uzdegimą. Bandykit imest magnetą.
  3. artturis

    Gyvuliu vardai

    Butent kad tie vardai keiciasi gyvenimo eigoj. Zadejau surasyti i vic vardus, kad pase jau su vardu butu, bet kad db pasu nebereikia.
  4. artturis

    pieno tyrimai

    tai imkite meginius kiekvieno pardavimo metu. Ir pasiimkit sau megini. ji ras inhibitorius, tai savo megini paleisit per komercija ir zinosit ar cia jus maustu ar kazkur beda turit.
  5. artturis

    mastitas

    Na reiketu veterinara kviesti kuris pagydys. O ne bandyti paciam ekspermentuoti. Priezasciu yra labai daug, kodėl karves serga mastitu.
  6. pridetiniai speniai yra eksterjero ida. jei tas pridetinis spenys turi spenio lataka tai gali buti problema, nes prades gaminti piena ir pasigaus mastita. Geriausia yra vos gimusiai telycaitei pasalinti pridetinius spenius ir ateiti nebus problemu. Be to net rando beveik nelieka. Daugiau speniu nereiskia daugiau pieno
  7. jei zoliniuose pasaruose yra mazai baltymu, tai reikia naudoti kitus priedus baltymams sukelti, aisku jei norite daug melkzti is karves. Baltymais papildyti galite naudoti soja ir rapsa. Rapsas pigesnis, bet jo daugiau suskyla didziajame prieskrandyje, todel daug jo neidesite nes gali sukelti acidoze su visom pasekmem. Soja kad ir modifikuota, bet geras pasaras, tik nereikia padauginti.
  8. yra pas mus buve, kad suedus nuovalas sutriko edimas. Taikem kalcio preparatus su gliukoze kad suskatinti virskinima ir sustiprinti karvute. Per zonda pyleme vandens su Biorumen. Ar nera uzsisukes sliuzas? ir kokios ismatos skystos ar kietos ar is viso nera. manyciau reiketu daugiau duomenu diagnozei nustatyti, nes needa tai tik vienas is 100 pozymiu.
  9. artturis

    Gyvuliu vardai

    mes tai duodame vardus pagal ju pozymius. tarkim karve apsiversiavo ir versis ikrito i meslo kanala tai gavo varda srutinukas Karves vardas Laša, pagimde buliuka vardu lašas. jei jis niekuo neissiskiria o ir is motinos vardo neina kazko padaryti imame is serialu. Is pradziu juokesi is musu uzsispyrimo duoti visiems vardus. Bet tarkim dabar turim 100 buliuku tai is veido pasakom varda. numeriu nebeziurim. aisku ne 100 procentu. bet pas gyvuliai asmenybes
  10. artturis

    PENERGETIC-T MASTITIS

    Visi protingi žino ka ir kaip daryti. bet vistiek kazkodel labai daug serganciu karviu ukiuose ir didziausia baime yra del pakilusiu somatu. Norint susitvarkyti banda reikia sistemingai tvarkyti ukio problemas. Pasigaminti gera pasara, susitvarkyti tvarto higiena, tinkamai susitvarkyti melzimo iranga ir protingai melzti. Bet "ūkininkai" mano, kad maziau vargo bus jei nusipirksi stebuklingu milteliu kurie mazina SLS. Maziau vargo ir pasiteisinimas, kad kazka daro. Pirma nusistatykit problema kodel pas jus sukyla SLS. Kiek karviu serga bandoje subklinikiniu mastitu. Tada zinosit ko jums reikia ir nesvaistysit pinigu stebuklams, o nusipirksit ko tikrai reikia.
  11. Sveiki, viskas yra pildoma i veislininkystes sistema. Ir ten viskas yra apskaitoma. nereikia atskirai kazka daryti. Norint tai daryti reikia kreiptis i kontroles asistentus, arba paciam issilaikius kursus daryti. Sistema suvedant gan kiek letoka, bet igudus 300 gyvuliu per tris valandas puikiai susiveda. O visi seklinimai taip pat yra sistemoje.
  12. sveiki, as irgi naudoju Dairy plan C21. nera ji labai ispudinga bet sukontroliuoti banda tikrai padeda. kaip sakot is interneto pasiims duomenis. Kol birzu zemtiekimas tai sutvarkys tai prais dar daug laiko. Konsultantai moka su ja tik pacius pradmenis, o ji turi tikrai placias galimybes apdoroti duomenis. Tik gaila kad Lietuvoje nera kam pilnai išmokyti ja isnaudoti. nors jos pagrindas kaip exelio. suvedi formules ir pasigamini ataskaitas. Kolkas dar nesu pajunges prie melzimo aiksteles daugiau ji naudinga reprodukcijos srityje. butu smagu pasidalinti ziniomis apie programa, gal radot kaip dar geriau ja išnaudoti. beje ja galima parsisiusti is interneto. bus nelegali bet nedideliam ukiui tikrai gera paspirtis.
  13. Sveiki kas skaitote. Galvijus nuraginame del kai kuriu priezasciu. Jei laikai prirista karve ir ji ramaus budo aisku nuraginti nerekomenduojama nes tai bus jau mados vaikymasis. O jei jau karve sena ir ragas lenda i aki tai galiuko nupjovimas jai streso nesukelia (neskauda). Visas rago salinimas rekomenduojamas karvems kurios laikomos palaidos. Nes atsiranda mandruoliu kurios suzeidzia kitas karves, nes vistiek turi nusitatyti hierarhija. Tai atlieka daugelis veterinaru manau problemos cia nera. Naudoja nuskausminamuosius. Kartais gyvulys atsitato greit kartais kokia savate nuleides galva vaiksto. Geriausiai yra vereselius nuraginti. Kaip jau minejo termiskai ir sarmu apdoroti. Termiskai visiems aisku. O su sarmu tai paprasciau ir gal ne tiek skausminga. Jokio tesmens ten neisteps. Nes kai baigi nuragint tai ten sureguoja visas sarmas. Tai tikrai nieko nenutiks jei palies galva tesmeni. Sekmes nuraginat
  14. Tai yra preparatas Ezeepour. Karvei ant nugaros 10 ml užlašini ir musių nebėr.
  15. Norėčiau paklausti ar naudojatės farmacijų firmų paslaugomis dėl racionų sudarymo. Iš kokios firmos dažniausiai perkate papildus melžiamoms karvėms?
  16. galvojau cai dabar pasipils nusiskundimai arba pagyros apie veterinarijos gydytojus. bet si tema matyt nera aktuali.
  17. artturis

    ALIO KIAULIU AUGINTOJAI!

    as cia zmogus darbo negaliu rast. Lietuvoj bedarbyste o jus skundziates ner kam dirbt
  18. jei pasitaiko kelioms telycioms tai reik ziuret is kokio buliaus. nes cia tikrai nera pliusas ir daugiau pieno nebus. taciau jis negali buti ir uzdegimu priezastis nebent ir ji buvot pradeje melzt.
  19. artturis

    pieno tyrimai

    yra 2 ūkininkų rūšys. kurie falsifikuoja pieną ir kurie sažiningai dirba. rezultatas toks kad saziningai dirbantys gauna ta pati kaip ir falsifikuojantys tik isleidzia daugiau geriems rezultatams pasiekti. jei meginį imtų kiekvieną kartą kai superka piena issisprestu tos nesamones.
  20. tai kaip suprantu is pasisakymu visi yra patenkiti veterinaru darbu. Aisku kiekvienas gerina savo banda kaip leidzia pinigine. Seklintoju yra tiek kad gali rinktis, jei is 7 sykio neapsiseklina gal karve reikia gydyti o ne varyt iki pergales . Tai jokių kriterijų netaikot veterinarijos gydytojui?
  21. tai veterinarijos gydytojai turėtų patarti ir dėl prevencinių priemonių. O tai netaikot seklinimo (hormoninių) programų? Jei neserga gyvuliai aisku veterinaras nukencia, taciau galima ieskoti alternatyviu priemoniu kaip pvz sutarti numatyti abonentini mokesti nuo kiekvienos melziamos karves.
  22. Norėčiau paklausti gyvulių augintojų ar jie patenkinti savo veterinarų darbu? Ar kviestų susirgus gyvuliui neseniai baigusį veterinarijos akademiją gydytoja? Kaip sutariate ir ko tikitės iš veterinarijos gydytojo? Ačiū.
×
×
  • Create New...