Jump to content

Marcelė

Nariai
  • Pranešimai

    69
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Marcelė

  1. prieš 2 minutes , ramas 1 pranešimas:

     

    Deja klysti ne vienas pradejas reikalus su kanapem dideliais kiekiais baige veikla ,Priezastis nesugebejo paruosti tinkamos kokybes produkcijos ,sutrupinti ziedynai ,nelaiku imta ,seklos ir t.t dar pasakyk ,kad su tais kotais perka?

    O tu imk ir pasidomėk pats. 

  2. prieš 34 minutes , ramas 1 pranešimas:

    Su tavim ner prasmes ka diskutuot .Is tavo pasisakymu puikiai matyt kad kanapiu verslo tu nebaigi ,bet tu jo dar ne nepradejai normaliai.lygint skintus ziedynus rankomis su masina .taspats ka pirsta su b... Matyt ,kad tavo vadinamo siluso niekam nereik ir baigesi verslai .

    Nusileisk žmogau ant žemės iš Himalajų kalno. Senei jau su tavim normalios diskusijos nieks neveda. Pirma pradėk kitus gerbt ir jų produkciją, o ne vadint silosu... Tai ir žmonės kalbės kitaip. 

  3. Prieš 9 valandas, ramas 1 pranešimas:

    Kaip matau nesupratai apie ka as kalbu .Man gali nepasakot apie paruosima kanapiu ,manau zinau daugiau negu pakankamai .Kad ir kokybiskai paruosta arbata kainuoja 20g -4 eu .tai velniam tos tonos?Tai jeigu tokia gaunasi kokybiska produkcija ,kam baigi versla ? eurojac laimejai?

    Pagal tavo logiką turbūt ir į miestą su arkliu joji visdar. :D

  4. Prieš 2 valandas, ramas 1 pranešimas:

    Jeigu nori gauti normalius pinigus uz ziedynus o ne centus ,kaip cia foto. turi but ziedynai atitinkamo dydzio ,be seklu ,grazus ,nesutrinti,graziai isdziovinti ir be jokiu kotu.O sito vadinamo siluso kaina 1 kg 10-15 eu .ir dar ziurint kiek bus kanapiodu.

     

    003b52bd3d85.jpg

     

    66d9cf2d441b.jpg
     

     manau skirtumas ryskus yra.

     

    Kaip čia pasakius. Nelabai ir matosi tas skirtumas. :D  O tau ką mažai 10000 - 15000 eur už toną? Jei pardavinėsi kaip exkliuzyvą po vieną žiedyną tai gal ir geriau rankom rinkti. Džiovinant padžiovus ant šniūro žalias, kanapė labai greitai nokina sėklas ir mažėja kanabinoidų koncentracija. Svarbiausi ne lapai, o pats žiedynas ir per kiek jis laiko buvo išdžiovintas. Kas iš to grožio jei produkcija be kanabinoidų dėl ko kanapės vertinamos.... Prisitrauk mano nuotrauką trihomos kuo puikiausiai matosi, pas tave ani. 

    aaa.jpg

  5. Prieš 11 valandų, ramas 1 pranešimas:

    Pardavimo priezastis? seip galesi nusipirkti ir man nepardaves ,tik aisku ar tiek mokesi?Nes kokybe skiresi rankom skintu ir to siluso ,kaip naktis ir diena.

    Kokybė tai tikrai gera, nes pjauna kombainas patį kotelį su visu žiedynu, o ne jį šukuoja. Dėlto galima labai greitai viską patalpinti į džiovyklą plius su koteliu daug geriau džiūsta. Produkcija gaunasi tikrai kokybiška, beveik nenusileidžianti rinktų rankomis, bet našumas tai tikrai ne kaip renkant rankomis. Viską parduodu dėl to, kad likvidavau ūkį, o laikyti tehniką tik dėl 1 ha kanapių neverta. 

  6. Prieš 23 valandas, Daidas pranešimas:

    Sveiki.Gal kas pasidare džiovyklą žiedynams džiovinti,ir galėtų foto pasidalinti kas kaip pasidarė?galima PM Dekui

    Parduodu ir tehniką nuėmimui ir džiovyklą su sąlyga, kad ateity galėčiau nusipirkti žiedynų džiovintų. 

  7. Prieš 4 valandas, Virgis. pranešimas:

    Valymo paslaugą galima nupirkti. Kažkas Alytaus rajone turėjo prieš daug metų, dabar žiūriu jau bokštuva prekiauja jomis, turėtų būti daugiau vietų kur būtų galima gauti paslaugą.

    Turi būti ir lengvesnis būdas išsivalyti... Gal vibro stalo principu veikiančios valomosios.... Bet tokių ant mūsų svieto išvis nematyti.

  8. Prieš 8 valandas, Virgis. pranešimas:

    Neišlukštentus turėtų išvalyti optinė valomoji pagal spalvą.

    Tai va lukštentuvas tik centus kainuoja, kiek kainuotų optinė valomoji. :? Kažkaip turėtų ir kitaip eiti išvalyti. Išlukštenti grikiai gerai skęsta vandenyje, o nelukštenti neskęsta. Bet visą masę po lukštenimo vėl džiovinti nekas.

  9. Prieš 8 valandas, virgis807 pranešimas:

    Ten parašyta " svarbu kad grikiai būtu tinkamai paruošti"o koks paruošimas nerašo .Paskaitinejau vienoj diskusijoj  radau tokihttp://materseedequipment.com/wp/products/batch-debearder/

    Praeitą savaitę skambinau aš jiem. Sakė reikia prieš lukštenimą grikius frakcijom paruošti, kad dydis būtų vienodas. Klausinėjau, kaip išlukštentus išvalyti iki idelalių, kai lieka vienas kitas neišlukštentas negalėjo niekaip atsakyti. Tad didžiausia problema ne išlukštenti, o kaip išvalyti iki produkcijos pardavimui.

  10. prieš valandą, gbandinis pranešimas:

    Bet del ko tada po to juodojo pudymo ilsinimo, derlius buna kur kas geresnis? Kas tai zemei nutinka? Siaip ir derlius turetu mazet tada, jei toks blogis butu. Nesu megstantis juodaji pudyma, per daug zaidimo su juo. Bet yra teke laikyt. Tai pastebejimas, kad pora metu jaucias, kad pudymuota buvo. 

    Humusas pereina į mineralines druskas. Taip geriau tik pradžioj. Palaikius tokį gėrį kelis metus gali išvis netekti kulti. 

  11. Skaičiavau kiek galiu uždirbti iš 1 ha kuliant 5t kviečių ( pas mane tiek gaunasi jei viskas daugiau mažiau gerai), įskaičiavau ir amortizaciją ir mokesčius sodrai ir pelno mokestį šių metų kainom gaunu iš ha apie 200 eur pelno. Subsidijų nepridėjau, nes tai beveik lygu ką galėčiau gauti už žemės nuomą. Taip kad geriau neūkininkauti. 

  12. prieš 7 minutes , gerasukis pranešimas:

    Chebra, matuojatės čia visi kieno varpos ilgesnės, o ar savikainą skaičiuojat? Pabandžiau primest savo prastų žemių ekonominės technologijos savikaina, kuri tikrai nedžiugina, nes į ją neįskaičiuota amortizacija ir pradinių investicijų atsipirkimas, ypatingai kai kviečių kuli priemojlyje po 3.5t, žirniai galima sakyti praktiškai gavosi 0, o  miežiai smėlyje po 1.25t, Reik tikėtis, durpėj miežiai byres geriau... Gal kam juokinga, bet man jau verkt norisi. Kiek jums gaunasi savikaina?

    image.png.38b75ef787ece3fb60bdbe084732a78d.png

     

    Pigiai tu čia skaičiuoji. Geriau jau neskaičiuoti, nes dings noras ūkininkauti.

  13. prieš 46 minutes , paulius radvila pranešimas:

    Dar geresnis vaistas egzotikom pacia prasciausia priekaba ir tokies grindis pasidarai maza vintiliatoriu ir pirmyn, dar su lopeta perkasi, nei norijas valyt nei ka

    1F0DB1AE-CDDE-4C65-8D64-7C0713D3286A.png

    Turiu tokį pasidaręs atskirai ne priekaboj. Bet irgi reikia džiovinti bent dvi dienas, dujos būna užgesta, reikia kas kelios valandos važiuot į sandėlį patikrinti, dar paskui viską sukrauti rankom. O su kombainu nebloga idėja, bet į šiukšles daug gerų gali pakliūt, bet ten greit viskas turėtų sueiti ir dar dobilus perkultų. Gera mintis. :)

  14. Ką tik, virgis807 pranešimas:

     Tamstai niekas nesiulo užsiimti labdara.Užtenka ir vieno už teisinga atlygi.

    Nėr čia pas mus tokių. Visi arba pas Karbauskį arba yra ir kitur kur gali nuolat įsidarbinti. Likę tik hroniai kur bijai, kad į ežerą įvažiuos. Jei randi netyčia kokį pagalbininką tai eini kojas jam bučiuodamas. Bet kai labiausiai reikia nieko nėra. 

  15. prieš 5 minutes , virgis807 pranešimas:

    Matai kame čia problema jo ukyja pinigu yra 6m i prieki bet neturi laiko ju išleisti nes šiupeliuoja grudus rankom . Kol jis šiupeliuoja inflecija ėda jo pinigus ir sveikata .  

    Na kiti gudriau dar viską daro. Prisiperką už kreditus naujų aruodų blizgančių traktorių ir paskui verkia kai bankas viską išsiveža, nes neturėjo jokios atsargos. 

  16. Šiemet vežiau grūdus į elevatorių. Tai pirma prisikuli, tada visas dulkėtas pajuodę suprakaitavęs sėdi į traktorių varai į elevatorių ten laukį 4 valandas gryžti į lauką vėl prisikuli jau būna vakaras ( 7 val) elevatorius iki 9 dirba atleki prie elevatoriaus pamatai, kad eilė tai nu n...i tada apsisuki varai namo parsivarai kombainą. Kitą rytą arba tapatį keliesi pusę šešių, kad spėtai į elevatorių bet eilė jau būna ir gryžti iš jo koia 10 ar vienuoliktą poto kartoji dienelę. :D 

  17. prieš 7 minutes , rudis pranešimas:

    Cia turbut tik smulkiuju ukiu beda, stambesni truputi kitaip sukasi....

    Matai stambiam ūkyje jau gali samdyti nuolatinį darbuotoją ar kelis ir juos pilnai apkrauti - tai ir norinčių atsirandą. O čia reikia supermeno kuris ir traktoristas ir mehanikas ir agronomas, veterinorius ir pnš net tokį supermeną suradus, jo nuolat darbu neapkrausi.. O stambiam ūkyje vienas trkatoristas kitas mehanikas kitas agronomas. Tu tik organizuoji darbus. O čia iki 150 ha tik marazmas. 

  18. Ką tik, rudis pranešimas:

    O ka pakeist? Aplink bedarbiai, kurie net traktoriaus vairuot nemoka, jie geriau is pasalpu gyvena. Viena diena jie dirbt, kita diena ju jau nebera. O karvems nepasakysi, jog ju siandien nemelsi. Arba zole nupjoves tik po savaites i baltus rulonus tesuksi. Tai ir varai vienas pats be atostogu...

    Kai perėjom nuo gyvulininkystės prie augalininkystė tai net akyse prašviesėjo. Lygiai taip buvo ir mum. O dabar norisi bėgti nuo augalininkystės. Baisu šitiek darbo įdėta tiek investicijų padaryta, o viską imti ir mesti, techniką išparduot. 

     

×
×
  • Create New...