Jump to content

Virmantas

Nariai
  • Pranešimai

    60
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Virmantas paskelbtas turinys

  1. Sveiki, ketiname statyti angarą grūdams ir technikai laikyti. Norėčiau rekomendacijų su kokiomis įmonėmis statybos vyksta sklandžiai. Daviau užklausas kelioms įmonėms, daugiausiai tikėjausi iš Borgos, bet jie man paskambino ir pasakė, kad nesukonkuruos kaina ir net nepateikė pasiūlymo, tad likau nusivylęs. Tad kokią įmonę rekomenduotumėte.
  2. Na kai laikiau B kategoriją AM neturėjau, kai išsilaikiau CE jau man užrašė, kad turiu ir AM kategoriją. Pamaniau, kad ir traktoristo teisės "nelaikius" leidžia vairuoti silpną motorolerį. O klausiu dėl darbuotojo. Jis turi traktoristo teises, o B kategorijos jam išsilaikyti nepavyks (jau vyresnio amžiaus jis), pamaniau, kad gal su traktoristo būtų galėjęs su motoroleriu važinėti, vis ne kaime užsidaręs ir užsidaręs.
  3. Ar galima su traktoristo teisėmis vairuoti motorolerį?
  4. Virmantas

    Ūkininko ūkio įkūrimas

    Aš turiu 4ha sklypą prie savo sandėlių, tai ten noriu namą statytis. Nuėjau klaust į savivaldybę ir sakė jeigu pasidarysi Kaimo plėtros projektą galėsi vieną namą viename sklype pasistatyti, nors ir žemės ūkio paskirties žemė ten. Tą projektą pasidariau, truko 6mėn. ir 600€ Nieko tame projekte nėra tik realiai parodo planelyje kur galima statyti, o kur ne (ten griovo apsaugos juosta, kelio...). Dabar statome tame sklype sandėlį, o vėliau ir namą pasistatysiu.
  5. Zilvis55 ir ukdavidas, senasis mano modelis, pats paprasčiausias. bLiudas man parašė asmeninę žinutę ir papasakojo, kad problema yra kontaktų laidas ir nurodė kur jį pirkti. Taip ir padarysiu.
  6. Norėjau paklausti apie 6430 (ir turbūt visų kitų 6x30 traktorių) prietaisų skydelį. Mirę pikseliai ar kaip pavadinti, neberodo ekranėlis nei motovalandų, nei kuro talpos, nei vandens temperatūros, nei greičio. Dojuje sakė, kad reikia keisti visą panelę, kas kainuoja 1000 €, gal yra kam taip buvę, nes manau su laiku visiems šiems traktoriams ekranėliai pradės užgesti.
  7. Čia tas 250, gal atčipuotas? Mūsų peprogramavo kompiuterį, tai kuro paduoda į siurblį dabar kaip 270ag., tik siurblys jau nepaima tiek ir ten mums kalbėjo, kad reikia burti, dėti 8 klasės traktorių siurblį ir tada tie 270ag. bus... bet iš ties, tai gal ir gerai šitą traktorių atsičipuoti, bet iš jo 250 ar 270ag. Nepadarysi. Jis realiai atčipavus bus tikras 220ag. (kiek ir rodo jo skaičiai specifikacijose), bet iš jo nieko daugiau neišspausi. Taip šis traktorius yra vangesnis už 7820, nėra to riaumojimo variklio ir tarsi lėčiau įsibėgėja kartais taip atrodo, tačiau jis visgi yra stipresnis už 7820 (jei kalbame apie nečipuotus traktorius). Labai daug kas sako, kad čia ne visai pavykęs modelis ir pats ilgai taip galvojau, tačiau šiai dienai esu juo patenkintas. Jis padaro tą ką turi padaryti ir atčipavus 220ag tikrai jame yra, nors jis ir vangokas traktorius, tačiau turi tą resursą ir trauką turi. Antrą sezoną traukia Vaderstad Spirit 6m. ir dar geriau nei 4m. Vaderstad (spėjame, dėl to, kad galą užspaudžia Spirit). Netikėjome, kad jis išvis trauks tą sėjamąją ir jau galvojome keisti traktorių po sezono pirmo, bet kai pabandėme pamatėme, kad nereikia net keisti traktoriaus, tikrai gerai važiuoja, o Spirit specifikacijos reikalauja beveik 300ag traktoriaus.
  8. Statome sandėlį ir kitam rudeniui norėtume džiovyklą pasistatyti, bet jau rimtesnę, kad bent 50t būtų talpa. Nelabai žinau kur žiūrėti ir ko klausti. http://rovaltra.lt/produkcija/antti-grudu-dziovyklos-bokstai Rovaltra šiomis prekiauja, bet kažin kaip kokybė? Dar pernai Intersilo mums siūlė bokštą statyti džiovinantį, bet baisingai brangu. Kas turite pasistatę kiek didesnę džiovyklą ką rekomenduotumėte?
  9. ceck, O kokia tavo patirtis su šių firmų servisais?
  10. Na daug tų dalykų gyvenime buvo jau. Turime John Deere S670, prieš tai WTS 9640i turėjome, tai Dojus javapjūtės metu yra padėjęs ne kartą. Kažkada WTS'ui buvo žvaigždutė po iškrovimo sraige subyrėjus, tai tą pačią dieną nuėmė nuo kieme stovėjusio WTS ir davė mums ir kūlėme. Šiaip kokius 3 kartus yra buvę, kad jie mums nuima nuo naujos technikos dalį ir mums duoda. O Konekesko, tai vieną kartą subyrėjo škyvas kondicionieriaus prie variklio esantis, suka generatorių ir aušinimą variklio (viskas ant vieno dirželio), vienu žodžiu kult negalim, o jie iš mūsų tyčiojasi, sako, kad dažnas gedimas, visiems galop subyra tas škyvas ir svarbiausia, kad jie jo neturi sandėliuose. Buvo penktadienis, tai kombainą paleidome antradienį. Per tą laiką rapsą nukūlėme su vienu kombainu. Vienu žodžiu nebesinori žiūrėti į tą pusę ypač, kai yra alternatyvų. Bandėm jiems aiškinti, kad tą škyvą nuimtų nuo naujo kombaino, bet jie į mus kaip į kvailius žiūri ir viskas... Gaila, nes Claas tikria geras kombainas, bet kam tie kombainai reikalingi jeigu kulti negali?
  11. Konekesko tai servisas labai yra nuvylęs, turime Claas kombainą Lexion 550 ir daugiau daug John Deere technikos, nes tiesiog į Claas negalime net žiūrėti (nieko naujo pirkti), nes serviso nėra...
  12. Tai ir mūsų tas 952 nėra labai jau ir kokybiškas. Hidraulis nelaiko, tepalą jau leidžia pro įvairias tarpines, nors su juo palyginti mažai dirbam, nes jis prie purkštuvo tik prikabintas. Nepalyginsi kiek kankiname 89 ar 82 belarusus savo. Nebeta kokybė naujų, bet kitą vertus devėto 952 be kokių 10 - 12 000€ nenupirksi, o tais 2013 metais tas mūsų 952 be PVM kainavo 55 000Lt tai būtų kažkur 16 000€, taip mąstant tai jau geriau naują pirkti, nebent pabrangę jie...
  13. Sveiki. 2013 metais mano brolis nusipirko MTZ 952 iš Kajovikos Raseiniuose. Geras traktorius. Tik dabar pats mąstau, kad reikėtų gal dar vieno neidelio traktoriuko su krautuvo ūkyje - kaip ir dar vieno MTZ. Skelbimuose senų kainos kiek didokos, beveik tarsi ir naują pirkti apsimokėtų. Tik vat klausimas ar dar juos galima nusipirkti? Tais 2013 metais Kajovika kalbėjo, kad nebegalima tų tikrųjų MTZ registruoti, nes neatitinka taršos, tai jau tada sakė, kad užsiriša šitas reikalas. Tai va ar dar galima nusipirkti 820, 892 ar 952 MTZ traktorių be jokių tų .3.4 (952.4 ar 952.5). Tą tikrą senamadišką MTZ traktorių. Gal kas neseniai pirkote, iš ko, kaip sekėsi ta registracijos procedūra?
  14. Turiu MTZ 80, geras traktorius, tačiau panaudojimas menkas, tad kilo man idėją padaryti iš jo traktorių volavimui. Galiniams ratams iš senų laikų turiu dublius, tačiau bėda priekiniai ratai. Jie labai siauri ir volavimui netinka, nes rėžia dirva. Ar įmanoma uždėti kažkokius kitokius ratus, gal kokio rusiško padargo obotai tinka ar šiaip yra kažkoks sprendimas, kokį galėtumėte pasiūlyti ar esate išbandę. Būsiu dėkingas už pasiūlymus.
  15. Virmantas

    Kombainų klasifikacija

    Tokios varžybos tikrai būtų įdomios. Iš tikrųjų kažko labai bijoti neturėtų pardavėjai, jei jie pasitiki savo technika, tik žinoma reiktų gerai išmanantį kombainininką pasodinti. Bet realiai mąstant visi LT rinkoje esantys kombainai yra geri ir nemanau, kad gėdos pridarytų, tiesiog nereikia bandyti parodyti kažko neįmanomo. Šiaip manau, kad pagrindinių gamintojų flagmanai pasirodytų panašiai. Case, New Holland, John Deere rotoriniai su Claas hibridu našumo atžvilgiu parodytų kažką panašaus. O įdomumas matytųsi tokiuose dalykuose kaip šiukšlingumas, nuostoliai, skaldyti grūdai.
  16. Virmantas

    Ašiniai kombainai

    Kiek aš suprantu čia jie varžėsi pagal kūlimo greitį ir į nuostolius ar švarumą daug dėmesio nekreipė?
  17. Pernai nusipirkome frontalinius krautuvus ant MTZ 892 ir 952 traktorių. Priekinis balkis abiems yra paprastas. Jau praėjo metai kai šiuos derinius naudojame ir pastebėjome gana rimtą problemą. Abiejų traktorių vairavimas pasidarė problematiškas. Nieko nekeliant (tuščiu krautuvu) vairuojasi visai gerai, bet vos priekinė pakaba gauna apkrovos vairuoti darosi sunku. Be to sukant vairą girdisi cypimas, kurio prieš uždedant krautuvus nebuvo. Pernai mes taip pat apvertėme priekinius ratus tam, kad traktoriaus provėža atitiktu platesnes vakarietiškų traktorių provėžas. Galbūt dėl to, kad ratas yra išneštas į išorę gaunasi laužimas ir dėl to prasčiau vairuojasi. Kokios gali būti viso to priežastys? Kiek aš suprantu ties ta vieta kur sukinėjasi ratai viduje yra spyruoklės ar kažkas panašaus (pats nesu ardes), bet garsas sklinda iš ten, ar tas spyruokles galima pakeisti kuo nors patikimesniu, tinkamesniu apkrovoms?
  18. Aš manau, kad tai vienas kito verti kombainai. Pasirinkęs kurį nors iš jų neturėtum suklysti. Techniniai duomenys labai panašūs. Galbūt pagal kainą rinktis verta. Laverdos privalumas aukštai įmontuota grudų išpylimo sraigė, pravartu jeigu reikės išpilti į aukštas priekabas grūdus. Bet ar tau to reikia? Bet manau, kad tai vis tiek privalumas. Ir dar Laverdos kiek žinau kederius turi su juostiniu elevatoriumi "Power Flow" jeigu gerai atsimenu vadinasi. Aš asmeniškai esu už tokį kederį, gerai kulti sugulusius javus. Bet tai padidina kainą. Aš kažkaip labiau rinkčiausi Laverdą, bet nieko blogo ir apie New Holland negaliu pasakyti.
  19. Žinai perskaičiau šitą tavo sakinį ir nesusilaikiau neparašęs. Man toks jausmas, kad aš tą sakinį pats būčiau parašęs. Aš niekada nemėgau tų visokių klubų ir barų, būdavau toks rimtas iš karto. Viskas iš tikrųjų dėl to gerai, nes kai žmogus esi atsakingas tai darbo reikalai visai gerai sekasi ir mokslai sekėsi gerai. Tačiau dažniausiai jaunimas susipažysta būtent klubuose ar panašiuose pasibuvimuose kur būna daug alkoholio. Aš kartais nueinu į tokias jaunimo pasilinksminimo vietas, bet lieku nusivylęs. Merginoms patinka tokios linksmybės.
  20. Na tai būtent tai aš ir siūlau. Mažais žingsniais. Bet mano manimu jeigu yra parama kuri iš esmės nereikalauja papildomo investavimo tai jaunasis ūkininkas nusiperka mažą vakarietišką traktorių už 100 tūkst. ir nusiperką padargą kokį naudingą, kurio dabar trūksta. Purštuvą, kultivatorių ar ką nors, bet tokio ko tikrai reikia. Daug kas siūlo pirkti gerą vakarietišką, bet kas iš to? Stovės traktorius be padargų ir neduos savo naudos. Tie vakarietiški nors ir maži už seną MTZ bus pranašesni ergonomika (patogumu) patikimumu. Naujas traktorius bent 3 metus neturėtu lūžti. Su senais traktoriais ir padargais yra taip, kad išvažiuoji į lauką dirbti ir grįžti remontuotis technikos nebaigęs darbo. Sakote, kad netrauks 4 korpusų plūgo? Taip, sutinku. Bet 20 ar 70 ha tikrai užtenka ir 3 korpusu plūgo. Mes asmeniškai ariame su 5 korpusų pl9gu ir šiemet suarėme kokius 250 ha. Viena savaitė ir bus suarti visi laukai. Taigi, aš manau, kad dabar protingiausias žingsnis nusipirkti pigų, bet patikimą vakarietišką traktorių ir padargą (gal plūgą, gal kultivatorių) ir tada traktorių išnaudoti maksimaliai, kad jis uždirbtu pinigus. O tada bus galima kalbėti apie kitus žingsnius, galingesni traktoriai ir našesni padargai. Dabar nusipirkti našų vakarietišką traktorių netikslinga, nes jis nebus išnaudojamas. O pagal mūsų ūkio asmeninę patirtį pasakysiu, kad mes pirmiausia nusipirkome vakarietišką kombainą, nes mūsų ūkio logika tokia, kad nėra prasmės visus metus auginti derlių, o paskui nenusiimti jo arba nusiimti su dideliais nuostoliais. Kiek užauginai tiek, bet pasiimti privalai maksimaliai to ką įmanoma. Bet nemanau, kad už 140 tūks. įmanoma nusipirkti naują kombainą. Galbūt kokį nors Sampo, bet ir tai tik patį silpniausią.
  21. LS Traktors ir TYM. Mano nuomone yra optimaliausias variantas pasirenkant jaunojo ūkininko paramą. Taip sutinku, kad tie traktoriai savo kokybe ir patogumu nusileidžia John Deere Valtra, Fendt traktoriams, bet šiuo atveju svarbu kaina. Šie traktoriai kainuoja apie 100 tūkst. Lt ir įsigijus tokį traktorių liktu lėšų ir padargui ar keliems smulkiems padargams (turint omenyje, kad 140 tūkst. parama). Kaip ten bebuve tai ne 82 MTZ su maža kabina. Tai šiuolaikiški traktoriai su kuriais galima daug padaryti. Aš rinkčiausia šį http://tym.lt/shop/traktorius-tym-t-1003/ arba http://www.horomechanika.lt/produkcija/ls-mtron-plus-100-4. LS traktorius yra tas pats kas New Holland mažieji traktoriai tik skirtingai nudažyti. Jeigu šiuos traktorius sumontavus su frontaliniu krautuvu tai gaunamas laibai universalus ir pakankamai pigus variantas. Žinoma jeigu yra galimybių ir reikia tik traktoriaus be padargų verta bandyti tartis su John Deere, Valtra ir kitais gamintojais dėl jų parduodamų mažųjų traktorių, tačiau nemanau, kad į 140 tūkst. Lt kainą sutilps tokie traktoriai. Bet kokiu atveju, jeigu dabar dirbama su MTZ 82 tai ir LS ir TYM traktoriai bus milžiniškas žingsnis į priekį
  22. Virmantas

    DSC00117

    Albumas Technika

    John Deere 6430
  23. Virmantas

    Technika

    Ūkio technika
  24. Virmantas

    DSC00195

    Albumas Technika

    John Deere 7820
  25. Virmantas

    DSC00041

    Albumas Technika

    John Deere 7930
×
×
  • Create New...