Jump to content

Robke

Nariai
  • Pranešimai

    41
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Robke paskelbtas turinys

  1. Manau čia daug kam aktualus klausimas. Kaip šiuolaikiniai ūkininkai išdirba pievas? Skutimas: lėkštėm/noragais? Ar visgi pievos niekaip neatnaujinsi be plūgo? Būtų labai malonu išgirsti kolegų nuomones ir patirtis.
  2. Gal kas susidūrę su problema? Case 5150 powershiftas pradejo durniuot, išmetinėja pavaras kartais sankabos permynimas padeda kartais ne. Dirbant presu pradejo išmetinėt darbinį, kita kart hidraulis nebeveikia tinkamai, vos vos iškelia preso dangtį. Užgesinus ir vel užkūrus viskas atsistato, veliau vel tas pats. Bandėm išardyt vožtuvus hidraulio ten prie siurblio, vienas buvo pakibęs. Isvalėm sutvarkem, surinkom, bet vistiek tas pats. Siurblio neitarčiau, nes kartais buna momentu, kai velka, tampo, kelia viską kai žveris. Toks jausmas lyg kažkas kažkur kištusi, bet filtrai ir tepalai nauji. Gal kas užvestumėt ant kelio, nuo kur pradet ieškot?
  3. Robke

    Ruloniniai presai

    Blin atsimenu senesnius laikus, kai būdavo didesnis pasirinkimas presų... O dabar susigrobė viską didieji gamintojai, kainas užsikėlė ir viskas, nebepašokinėsi... Liko trys diržiniai dubliai: MF, McHale ir Kuhn. McHale neišdirbtas iki galo, net pati gamykla tai patvirtino - atkrenta. MF tai tas pats Lely, nu jo ten atidirbtas presiukas, bet už tai ir kaina atitinkama, apie 80k geriausios komplektacijos, bet buvom pažiūrėt gyvai, tai toks atrodo "ateities aparatas", jei kas sugriūtu, priėjęs su raktu galva krapštytum, nežinodamas nuo ko pradėt... Lieka Kuhn. Gal kas turit tokį? Galit kažką papasakot? Kalbam apie Kuhn VBP 2160. Kažkaip tokia situacija verčia pradėt mastyt apie būgninius. Kas verčiausi dėmesio su protinga kaina šiuo metu? Mchale? Goweil? Ar tas pats Kuhn? Gal kas dirbat su John Deere C441R? Labai įdomi nuomonė apie juos tikrai. Nu ir pabaigai apie Krone Comprima. Yra keli egzemplioriai ir pas mus, bet kiek matau juos dirbant tai labai nenašūs atrodo, lyginant šalia Mchale'as deda į pavėsį Krone atsipūtęs, o gal pas mus operatoriai nenašūs... Kaip ten yra? Turintys pasipasakokit, nesigėdykit, tikrai daug kam naudos bus iš Jūsų patirties.
  4. Nu tai sugrįžtant prie temos, šių dienų aktualijose, kokio gamintojo traktoriai labiausiai verti dėmesio 130-150 AG? Pats dauguma Lietuvoj parduodamų, populiariausių modelių apžvelgiau, užsienio atsiliepimus, komplektacijas, tai geriausias kainos ir kokybės, ir komplektacijos santykis Massey Ferguson. Kas paprieštarautų?
  5. Robke

    Ruloniniai presai

    Renkamės ir mes. Tai toks įspūdis susidarė, kad traktorius 135 arkliu pigiau nei dublis
  6. Reikia gero meistro žemaitijoje, kuris galėtų sureguliuoti John Deere traktoriaus kuro siurblį. Gal kas galit pasiūlyti kokį specialistą?
  7. Robke

    Šėrimo būdai

    Jaučiai rišti, take traktorius telpa, girdyklos į gyvulių pusę atsuktos. Su išvyniotuvu arba rulonų atkandėju būtų pats tas sukiotis, tai ir liksim kolkas prie šito varianto. Na gal dar kas pasiūlys įdomiau.
  8. Robke

    Šėrimo būdai

    Ūkis vidutinis, bet tokia situacija su ferma, kad pašarų dalintuvas būtų tik nauja problema, todėl ir ieškom kažkokio paprastesnio būdo. Galvojom Agronic rulonų smulkintuvą imti, bet velnias brangus, palyginus su tuo, kad toks aparačiukas kaip nuotraukoje atlieka beveik identišką funkciją. Tai tikriausiai mėginsim tokį "išvyniotuvą" pagriebt. O tie EMILY aparatai atrodo protingai ir patogiai, bet niekas jais Lietuvoje neprekiauja...
  9. Sveiki. kaip šeriate savo fermos gyventojus? Ta prasme be dalytuvo. pas mus tokia situacija: į fermos koridorių susidedam rulonus su spec. kirviu perkertam ir reizuojam su šakėm, bet tėvams jaunystė nebe ta, reikia kažkokį lengvesnį būda susigalvot. Su dalytuvu ten sukiotis nepavyktų niekaip. tai gal kas pasidalysit patirtimi, kaip jūs tokioj situacijoj elgiatės? Gal naudojat kokius rulonų atkandėjus ar kažką panašaus? Gal galėtumėt ką rekomenduoti? Dėkoju.
  10. Robke

    kokius led zibintus rinktis?

    O tai jūs tuos LED žibintus jungiat vietoj senų lempų? Nereikia dar kokių papildomų pribombasų prijungt? Ar apsimokėtų senas lempas keist į LED ar geriau pirkt originalias?
  11. Gal galėtum numest? Nes aš arba ne tenn ieškojau arba nebėra tos temos...
  12. Kas naudojat ant traktorių LED žibintus? Ar to nedraudžia įstatymai? Apsimoka jau pasenusius žibintus pakeisti į LED, ar visgi sudėti naujus paprastus originalius žibintus? (Turiu omeny tuos ant kabinos ) Dėkoju.
  13. Robke

    GEDIMAI

    Taip Case 5150 yra uždaras bakelis ir jis pats prisipildo hidraulinio tepalo... tai greičiausiai tiems diskams bus amen. Sistemos ne iš lengvųjų tai tikriausiai patikėsim mechanikams šita reikaliuka. Ačiū vyrai už info
  14. Robke

    GEDIMAI

    Sveiki. Nei iš šio nei iš to dingo Case Maxxum 5150 stabdžiai... Gal kas turit minčių arba susidūrėte su tokia situacija ir galit papasakoti kodėl galėjo taip atsitikt?
  15. Robke

    Ruloniniai presai

    Jei norėsi gera deveta presa nusipirkt, tai is kisebes isbirs tiek pat kiek ir perkant nauja su parama. Reikia melzt europa kol galima, o ateis laikai kai niekas evru nebedalins, tada bus sunku.Kiekvienas apie tai masto skirtingai, o mes esam atsikande jau tu devetu dalyku... jau geriau pataupyt kazkiek ir nusipirkt nauja, gera, patikima ir tvarkinga daikta ir dirbt su juo ilgai ir laimingai, o ypač kai pats dirbi(aisku pasitaiko visokių brokų)
  16. Robke

    Ruloniniai presai

    Dėvėta pirksim tai tik vyniotuva nebent. Presas bus tikrai naujas.
  17. Robke

    Ruloniniai presai

    Dabartinis presas jau baigia pavargt. Deeveta Gallignani pirkom, tai reikia atsinaujint. Beto ir vyniotuvas metal fach z577 nebeilgai laikys.O del naudingesnių dalykų tai viska kaip ir turim, dar garažiuko reiktu. Dabar turbūt imsim kažka is paprastų presų. O vyniotuva deveta koki gal geresnį nučiupsim. Gal kas nuomone apie JD 990 presa galėtumėt parašyt, kas susidūrę?
  18. Robke

    Ruloniniai presai

    Lytagros atstovai sake, kad nebegaminamas.
  19. Robke

    Ruloniniai presai

    Viconas brangesnis už Case Rb kuris kainuoja 54k eur, bent taip dotpro sakė. Na taip, brangūs tie dubliai, teks nenušokus nuo atskiro komplekto grysti prie jo
  20. Robke

    Ruloniniai presai

    Šitų jau nebegamina
  21. Robke

    Ruloniniai presai

    Feraboli kainuoja kaip ir krone. Galignani dubliu nera, nebent perka Goweil važiuokles. Wolagris bankrutavo, tai juos Mascar perpirko, tai vat laukiam agrotekos pasiūlymo, paskutinis mūsų šansas pasiimti dublį tai Mascara, gal pigesnis bus. O jei ne tada bandysim imt John Deere 990 diržinį su tentu, gal kas susidūrę su juo buvot?
  22. Robke

    Ruloniniai presai

    Na turbūt tu kalbi apie paprasta presa. Mes dublį labiau norėtumėme pirkti.
  23. Robke

    Ruloniniai presai

    Na šitas presas iš išvaizdos rodo savo paskirtį kaip "treniruoklio" lašiakui tirbdyt bet tai blyn nagli tie žemės ūkio padargų tiekėjai... ant 15k euru sukėlė kainas kai evriukas įsivedė. Na bet ir kitur pažiūrėjus tas pats... Ir dabar galvos skausmas: ar apsimoka investuoti į dublį presa tokius kosmosinius pinigus 90 galvų turinčiame ūkyje? Kad poto netektų gailėtis, o jau ir dabar užkniso varinėt du traktorius... na bet teks tikriausiai pirkti paprasta presiuka... Susirinkau visų (beveik) Lietuvoje parduodamų presų kainas... kainos skiriasi labai nedaug, nesuprantu kas dedasi...
  24. Robke

    Ruloniniai presai

    Ieskom naujo, i parama eisim.
  25. Robke

    Ruloniniai presai

    Vakarietiški presai dubliai labai brangūs, neįperkam... Gal kokį pigesnį žinot? Biesai, kiek mokėjai už savo bio presa? Ar patenkintas?(neskaitant tų klaidų, apie kurias rašei). Ačiū
×
×
  • Create New...