Jump to content

Ritu

Nariai
  • Pranešimai

    2
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Ritu reacted to Banginiz in Puola varnėnai   
    sveiki o mes vasarą išbandėm puikų ginklą trešnęs valgėm pilna burna po kelių metų pasnikavimo kas liečia trešnes, ar norite stebūklingo vaisto? norėčiau parduoti šią mintį, bet ji ne mano, tad skaitykit: į trešnę įkėlėme lapę, aišku negyvą, tik jos peruką, tai nuo kur matėsi jos kailiukas buvo visas derlius, tik pačią viršūnę nuėdė, bet ten ir taip sunku pasiekti, tai jau nebepykome. Ne kiekvieną dieną būname sode, tėvai tai ištisai, tai pasakojo matė, kad jei grobikai skrenda žemiau ir pamato kailiuką tai net atbuli pradeda skristi ir mauna kaip torpedos belekur, tik tolyn nesidairydami, pagaliau prisivalgėme tiek kad žandai sprogo, linkiu sėkmės.
  2. Patinka
    Ritu reacted to yankadi in Lazdynai   
    Tokių žemaūgių, kultūrinių veislių augančių iki 4-5 aukčio yra. Tačiau jei norėsite riešutų - genėti, formuoti medelio augimą vistiek reiktų. Angliškas genėjimo tipas suformuoja vos 2 m aukščio krūmus su 5-8 kamienais, nuo kurių visą derlių galima laisvai nuskinti rankomis. Yra net Didžiojoje Britanijoje, Kento apylinkėse išlikę tokių šimtamečių sodų-giraičių, kuriose dar ir dabar krūmai puikiai dera.
    Daugiau info apie Didžiosios Britanijos lazdynų augintojus:
    http://kentishcobnutsassociation.org.uk/the-cobnut/technical-information/
  3. Patinka
    Ritu reacted to yankadi in Lazdynai   
    Jau kažkur minėjau, kad galima įsigyti šitą leidinuką (prisegtuke)
    nuoroda įsigijimui: http://kentishcobnutsassociation.org.uk/downloads/
     
    Ten daug nerašo, daugiau vaizdų iš kurių viskas puikiai aišku.
    O trumpai aprašant Anglišką lazdynų genėjimo metodą, esmė, kad krūmas su 6-8 pagrindiniais stiebais ar medelis ant vieno kamieno būtų 2 m. aukščio, suformuojant dubenėlio/taurės formos lają ant trumpo kamieno(ų).
    Genima paprastai žiemą, ar anksti pavasarį, kol augalai miega. Stengiamąsi pašalinti visas stipraus augimo šakas, susikryžiavusias, per daug sutankėjusias šakas ir šakeles, neleidžiant vidurinei krūmo/medelio daliai sutankėti. Ypač reikai stengtis pašalinti augančius perteklines šaknų atžalas, leidžiant ataugti tik pakaitiniams stiebams.
     

  4. Patinka
    Ritu reacted to KKU in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    http://www.zum.lt/index.php?1200822519 čia turėtum rasti surašytus visus rajonus ir vietoves, tokio kaip žemėlapio kol kas neieškojau tai nzn
  5. Patinka
    Ritu reacted to gediminaske in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    seip jau galetu didieji buti tolerantiskesni ir leist isikurt TIKRIEMS jauniesiams ukininkams o ne visus vaikus ir gimines sukist i jaunuosius 
  6. Patinka
    Ritu reacted to tiomkinas in ekologinis ukis   
    Taip, sudauze kaip reikiant visus uogu augintojus ne uogoms Iterpti meslo daugiau nei daug du kartus per 5 metus..Sienauti po 5 kartus per metus, o saltalnkiams tai isvis padare graziai grazu paziureti-leksciuoti po 5 kartus per sezona, sodinti tik motininius veislinius augalus ir t.t.  Raveti aplink uogakrumius.Vienu zodziu norinciu auginti uogas bus maksimimum 5 proc. tu kurie iki siandien norejo. Dabar jau normaliai atrodys uogynai. Manau, kad gerai, kad taip pasielge, nes drausti apskritai kazka auginti yra netoleruotina, o reikia reguliuoti per prieziura. Ir tada augina tie kurimes isties rupi..
    Tai tiek ziniu
×
×
  • Create New...