Jump to content

ludditas

Nariai
  • Pranešimai

    951
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    7

ludditas paskutinį kartą gavo apdovanojimą Vasario 12

ludditas paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Miestas

  • Miestas
    Utenos r.

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

ludditas pasiekimai

Patyręs dalyvis

Patyręs dalyvis (4/5)

72

Reputacija

  1. Neseniai pats ieškojau informacijos šiuo klausimu. Man netiko nes apmokestinamos išsiimamos pajamos. https://zua.vdu.lt/naujos-tendencijos-zemes-ukyje-nuo-ukininko-ukio-link-juridinio-asmens/
  2. ludditas

    Deklaravimas

    Karvės skaičiuojamos ne po deklaravimo o imamas kiekvieno mėnesio vidurkis už 6 mėnesius, SG dydis priklauso nuo gyvulio amziaus, laikymo trukmės. Atsives veršelį karvė ir visa skaičiavimo sistema sugrius, nes nuo to mėnesio įsives naujas gyvulys.
  3. ludditas

    Deklaravimas

    Manau kad nebus, nes tai yra III grupės augalai: 10.1. bent 65 proc. deklaruotos ariamosios žemės (išskyrus Klasifikatoriaus III ir IV grupių pasėlius bei pūdymo plotus Klasifikatoriaus kodai: PDŽ, PDJ) ploto kasmet skirti kitam pasėliui auginti, t. y. kitais metais po einamųjų metų turi būti auginamas kitas pasėlis nei einamaisiais metais. Pasitikslinkit NMA ar ŽŪM, kad nebūtų bėdų. Kadangi pas mane ekologinis ūkis plius daugiau kaip 75% sudaro baltyminės ir DGP tai man 7 GAAB netaikomas. Beje kas augina nemažai ankštinių ir turi DGP, baltyminių žolių pasiskaičiuokit tuos 75 % gal ir jums 7 GAAB negalioja.
  4. ludditas

    Deklaravimas

    BMI tinka, bet netinka tarpiniams jei gerai pamenu.
  5. ludditas

    Deklaravimas

    Taip taisyklės sako, kad negalima to paties augalo auginti 2 metus iš eilės. 4 ar 5 kultūros čia nesudaro esmės. Gali būti kviečiai-rapsas-kviečiai.
  6. ludditas

    Deklaravimas

    NMI netinka augalų kaitai.
  7. ludditas

    Deklaravimas

    4 kultūros, iš jų viena baltyminė kuriai skiriama ne mažiau 10 % ploto, GPŽ tinka, bet kaip minėjo 1 metams. Baltyminės žolės ir jų mišiniai (visą III grupė) gali būti vienam lauke 4 metus, bet ne didesniam nei 50% plote. Iš esmės su GPŽ ir baltyminėm gali sukti kaitos ratą nieko, ar beveik nieko nekeisdamas. Pvz. sėji dobilą su vienmetėm svidrėm deklaruoji kodu GPŽ, kitą metų svidrių nelieka deklaruoji dobilus, dar po metų įsėji pvz., liucerną deklaruoji kodu AKM ir t.t.
  8. ludditas

    Deklaravimas

    Ji jau buvo 2023 metais. Žiūrėk prie kraštovaizdžio elementų, tikrai yra.
  9. ludditas

    Deklaravimas

    Jei jis nepažymėtas kaip kraštovaizdžio elementas tai niekaip.
  10. ludditas

    Deklaravimas

    Taip nelieka. Ekstensyvus ir šlapynės yra ekoschemose.
  11. ludditas

    ar reikia kam atkurti pievas

    Gerai įsiskaityk 3 VR! Gali persėti III grupės augalais. Reiškia sėji šiemet pvz dobilus, o po metų tas plotas turėtų iškristi iš paukščių apsaugos sluoksnio, nes paukščių apsaugos niekur nėra kur deklaruojamos daugiametės žolės. Ir galėsi manau sėti ką nori. Aš taip darysiu, nes tie plotai jau suskusti pas mane.
  12. ludditas

    ar reikia kam atkurti pievas

    Matyt nieko nesulauksim. Pakeisti kai kurie Valdymo reikalavimai
  13. ludditas

    ar reikia kam atkurti pievas

    Čia vienas narys DDobilas rašė, kad norima pakeisti laukinių paukščių apsaugos VR, kad jis būtų neprivalomas. Bet kol kas keitimų nėra. Gal verta palaukti?!
  14. ludditas

    Valdiškos Žemės Pirkimas

    Man šiandien patvirtino projektuojamus sklypus kuriuose yra nemažai krūmų. Gal ten pas jus kokios vidinės problemos skyriuje, kad netvirtina net po atliktų kadastrinių?
  15. ludditas

    Valdiškos Žemės Pirkimas

    Įdomu. Pas mane irgi yra iš 3ha apie 1,5 ha krūmų. Po savaitės turėtų tvirtinti projektą, pažiūrėsime ar praeis. Šiaip įtartinai ilgai nepatvirtina, žadėjo prieš Kalėdas, po to 2 kartus nukėlė tvirtinimą.
×
×
  • Create New...