Jump to content

Ąžuolinio pelenio naikinimas


and

Recommended Posts

Toliau tame straipsnyje ir raso kaip gintis

" Priemonės

Nuo ligos ypač smarkiai nukenčia 1-3 metų amžiaus sėjinukai bei sodinukai ir kelmų atžalos, dėl to daigynuose, medelynuose ir miško želdynuose ąžuoliukus reikia 4-5 kartus purkšti sieros pagrindu gaminamais, sisteminiais fungicidais. Pirmą kartą - birželio mėnesio pirmomis dienomis, vėliau kartojant kas 10-15 dienų.

Daigynuose ąžuolų lapų miltligės daromus pažeidimus galima sumažinti sodinant ankstyvosios ąžuolo formos medelius, kurių lapai spėja susiformuoti iki masinio ąžuolinio pelenio sporų skraidymo. Giles svarbu rinkti nuo miltligei atsparių ąžuolų. Ligos plitimą daigynuose stabdo ir lubinų auginimas tarp ąžuoliukų lysvių, sodinant vieną lysvę ąžuoliukų - kitą lubino.

Miško kultūrose gryni ąžuolynai taip pat labiau pažeidžiami. Čia svarbu juos apsaugoti nuo žvėrių, kurie nukanda ąžuoliukų viršūnėles ir tuomet viršūninis ūglis formuojasi iš smarkiai ligos pažeidžiamų pridėtinių ir miegančių pumpurų.

Prieš ąžuolinį pelenį yra įmanoma ir biologinė kova panaudojant miltliges parazituojantį grybą Ampelomyces quisqualis."

Jai dar lapai visai nesusiske ir zali taip bandyk gelbet. Jai jau beveik lapai mire tai pagalba nepades- lapu suzaliuot nepriversi. DIdelis plotas?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...