Jump to content

rimcadax

Nariai
  • Pranešimai

    13
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius rimcadax

  1. Prieš 11 valandų, Vanagas pranešimas:

    http://www.avena.lt/Galvijams-ir-avims/Elektrinio-aptvaro-iranga/Tinklas-avims/tinklas 90cm?product_id=3200
    kas nors esat įsigiję tokį tinklą? pigiausias variantas lietuvoj šiuo metu mano žiniom. šiemet nedaug tinklų reiks, tai nutariau nevažiuot pas lenkus. 
    kiek supratau skirtumas nuo ovinet orandžiniais kuolais tinklų tik tas apatinės skylės daug didesnės ir eina 7elektrifikuotos gijos vietoj 9. naudosiu jau paaugusiom avims, ne jaunimui, tai tikriausiai galvų nekaišios vistiek. ką manot?

    Beje paskaitinėjau žiūriu kalbat apie apsaugas nuo žaibų. kas lieka iš tinklų , kai kerta žaibas? išsilydo visi tinklai, ar nieko? ir ar reikia kokių apsaugų nuo žaibų. tveriu panašiai apie kilometrą tinklų, tai būtų gaila, jei žaibas iškepintų.

    Nu jei elektros srovė visada bus, tai nei tie mažiukai kaišiotų galvas nei juolabiau suaugusios, bet dar priklauso kokį generatorių turi (kiek J turi). 

  2. Sveikas. Galiu pasakyt, kad paroda nieko gero. Avių buvo kelios veislės (sufolkai, romanovai, ostfryzai, tekseliai, šiurkščiavilnės ir lacone) Avys atrodo nelabai kaip, bent galėjo atvežti tokias rimtas, pripenėtas, kad atrodytų kaip rimti atstovai veislei. Paroda užsimanė pasipelnyti, mat padarė, daugelį "palapinių" pačioje žalgirio arenoje, už įėjimą 3eurai suaugusiam, 2 eurai moksleiviams ir studentams, iki 14 metų nemokamai. Aišku tai lėmė galbūt ir oro sąlygos, nes oras pasitaikė tikrai nekoks... Bet aišku čia kaip kam, man asmeniškai paroda nepatiko.

  3. O kas sakė, kad su avietėm lengva? Manau su javais lengviau, mažiau rankų darbo :D, tačiau prieš pradedant šį verslą jau reikia ieškot supirkėjų, o kiek toje laidoje tiesos, kad aviečių trūkumas, tai galime tik spėlioti.

  4. Na manau, jie turėjo omenyje apie vasarinę veislę "Glen Ample", mat rašoma, jog galima ir iki 25t išspausti su laistymo įranga. :) O polka manau max 5t. Bet jie gaus manau kažkur 12 t, jei didesnė dalis bus pasodinta vasarinė veislė.

  5. Sveikas. Manau, kad žirnius galima kaip ir avižas, duoti nesmulkintus. O dėl proporcijos tai manyčiau pusę ant pusės. Avižos teiks daug ląstelienos, o žirniai daug baltymų. Čia mano nuomonė. Šeip mes nešeriam mišiniais (neauginam žirnių) , todėl duodam tik avižas, kurių manau pakanka. O šeip mėsinėms avims duosi?  :icon-smile:

  6. Bet su tokia parama vistiek paciam puse sumos reikia mokėti ir + PVM, tai manau galima ir vakarietiska rast uz puse tos kainos 

    Matai, mes esame kaip ir sutare su firmą, kuri prekiauja šiais traktoriais, kad galėsime atsiskaityti pusę iš karto ir kitą dalį kai gausim likusius pinigus. Tai taip manau vakarietiškas tikrai geriau būtų, bet už paramas neleidžia imti naudoto.

  7. Sveiki. Žadame, naudodamiesi parama smulkiesiems ūkiams, pirkti traktorių CMT 80 su frontaliniu, nes palyginus su kitais traktoriais, kurių galia 80AG ir dar + frontalinis, už tokią kainą nelabai ir išeitų. Todėl norėčiau paklausti tų ,kurie tokį turi. Ar verta jį pirkti? Jei ne, tai priežastys dėl ko.

    Ačiū už atsakymus. :icon-smile:

×
×
  • Create New...