Jump to content

prsos

Nariai
  • Pranešimai

    11
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario prsos paskelbtas turinys

  1. IX SKYRIUS PARAMOS DYDIS IR INTENSYVUMAS 23. Suteikiamos paramos suma skaičiuojama atsižvelgiant į tinkamas finansuoti projekto išlaidas be PVM. 24. Pagal priemonės veiklos sritį didžiausia paramos suma vienam paramos gavėjui: 24.1. projektui negali viršyti 90 000 Eur (devyniasdešimt tūkstančių eurų); 24.2. 2014–2020 metų laikotarpiu negali viršyti 200 000 Eur (dviejų šimtų tūkstančių eurų). 25. Paramos intensyvumas: 25.1. projekto bendrosioms išlaidoms, einamosioms bendradarbiavimo išlaidoms paramos intensyvumas yra 100 proc.; 25.2. projekto verslo plane numatytoms įgyvendinimo išlaidoms taikomas 60 proc. paramos intensyvumas; 25.3. tuo atveju, kai smulkieji ūkiai bendradarbiauja gyvulininkystės, sodininkystės, uogininkystės ir daržininkystės sektoriuose, projekto verslo plano įgyvendinimo išlaidoms taikomas iki 70 proc. paramos intensyvumas. Augalininkystei būtų. 60 proc. paramos intensyvumas. Plius visi mažiausiai 3 ūkiai turi būti augalininkystės.
  2. Sveiki visi, Jai aš nuosavos žemes neturiu, bet tik nuomojosi žeme, visas nuomos sutartis įregistraves registrų centre. Ar aš galiu predintuotį jaunojo ūkininko paramą? ar yra būtiną turėti nuosava žemė?
  3. Sveiki visi aš kaip suprantu EDV turi būti apie 3,33 , bet aš dabar perskaičiavau savo mano gaunas 3,10 tai jai aš iš tevo uždeklaruočiau 1,5ha kviecių vasarinių mano EDV padidėtu ir galėčiau predentuot į parama? ar NMA už pakeista deklracija netaikytų jokiu sankciju? Šiaip kitais metais tas skaičius tikrai būtų viršitas nes pas mane dabar pagrinde yra pūdimai. Ir aš jau šiemet deklaravau antrus metus jai nespėčiau 2014m ar 2015 jau irgi negalėčiau megint? ačiū iš karto už atsakymus.
  4. Idomu kiek reiks turet zemes jai nori gaut 50t
  5. Be kabinos ir 50 ha ? Neblogai padirbėjote Ačiū, šiaip paplušėt reikėjo. Kiek jus kulet su savo volvo?
  6. Sveiki, Nusipirkom volvo 830, be kabinos, pasisekė stovis kombainiuko tikrai geras. Iš pradžių pakeitėm transporterių gumas, smulkintuvo dirža, dar keleta dalgio dantu ir buvo paruoštas javapjūtiai. Nukulėm apie 50ha. Kulia švariai,kuro sanaudos svyruoja apie 10l/ha. Didžiausia problema kuri buvo nutikus tai dalgiai segmentus nulauže, bet čia problema kas sėdi tarp vairo ir sedines.. Šiaip kombainiukas tikrai geras.. Man asmeniškai geriau nei niva. Minusas tas, kad kederio plotis tikrai mažas.
  7. Sveiki, neteko susidurti su tokia situacija, bet jei paprasciausiai pasiulai didesne kaina tai ka pardavejas visvien turi parduoti kaimynui ar kaip cia gaunasi Tai tu ta didesne kaina turi pasiūlyti pirkti kaimynui, jei jis už tą sumą neperka, tai tada parduodi tam, kuris nori. Tokia sistema automatiškai gaunasi, kad tikrina pinigų kilmę, jei sumos nemažos. Anksčiau būdavo, kad sumoka TIPO po 1000 lt/ha o iš tikro perka po tarkim 8000 lt/ha. O dabar ta 1000 lt/ha suma turi būti pasiūlyta ir kaimynui. Kuris už tiek nepirktų šiom dienom? Pasiūlėm ir daugiau bet permušė ūkininkas mūsų kaina.. Čia kaip lenktinės kaškokios gavos o tas žmogus kur parduoda jam be skirtumo kas jam sumokės pinigus. Aišku jai tas žmogus būtų norėjas parduoti būtent mum butų pakeles kaina prieš stambesni ūkininka, o mum pardaves kaip susitarėm. Na nusipirko ta žemę jau nėra ką diskutuot... Čia nuo 2014 metų" teritorijų planavimo įstatimas" atsirado tokia sąlyga jog reikia pirma pasiūlyt žemės pirkima kaiminam su kuriais ribojais, jai kaiminai nenori pirkt žemės tada gali pirkti tu. p.s.Kai daug valstybinės žemes ribojosi su mūsų žemėm niekas musu net neklausė ar tu nori pirkt ar ne, tiesiog nusipirko ir tiek, nusipirko net ta kuria nuomavomes o išsipirkt neleido. Dėl jaunųjų ūkininkų įsikūrimo gal žinot koki mėnesį bus informacija tiksli paskelbta NMA? Gal kas žino ko
  8. Man buvo šia savaite tokia situacija. Norėjau pirkti žemes 5ha. Susitarėm jau dėl kainos , nuvarėm pas notarą sako jog turi pirma pasiūlyt žeme kaiminams su kureis ribojas, o ta žeme ribojos su vidutinio augalininko ūkininko lauku, dar nuvarėm pašnėket su ūkininku, sakau jog sau perku noriu pradėt ūkininkaut ir t.t. nesileido į kalbas, taip ir nuplaukė žeme, dar siūliau pardavėjai jog nors nuomos sutarti pasirašytu 3metam, o dabar sumokečiau pinigus už žeme pasirašytume koke sutarti jog sumokėjau pinigus už žemę patvirtintume pas notara ir po trijų metų sutvarkitume dokumentus. Bet nesutiko
  9. Sveiki visi, turiu beda su volvo 830 neveikia palentintojas-pagreitintojas ta svirtis, idomiausia tai kad paletint greiti leidzia o padidint ne, gal kas buvot susidure su sia broblema?
×
×
  • Create New...