Jump to content

Mantonas

Nariai
  • Pranešimai

    53
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Mantonas paskelbtas turinys

  1. Geras patarimas, o gal galėtumėte patarti kur tokio ieškoti? Ar tiesiog google paieškoje ieškoti. Kaip tokia knyga vadinama?
  2. skaičiau visą šitą temą, bet ten eina kalba apie kitą škyvą, esanti aukščiau. Gali ir neklibėti net atleidus diržus, nes kaip suprantu ten eina ne vienas guolis o keli. Svarbiausia nuo ko pradėti, nelabai suprantu kaip tą ašies antgalį-magnetėlius nulupti jų nesulaužant :/
  3. Ne,nešita. Ten didelis škyvas,nuo jo diržai eina dalgei ir nuožulniosios kameros. Ir atmušimo biterio,jei neklystu. Škyvas su daug varžtelių, kuriuos atsukus išsiskirtų jis ir pasimatytų kas yra viduje. O ašis ant kurios visa tai yra, yra su angliukais ar magnetukais (nežinau kaip teisingai išsireikšti). Visa tai tiesiai po išpylimo sraige
  4. Remonto klausimėlis MF40rs 92 metų. Kulimo metu iš atmušimo biterio škyvo pasimatė degusios žolės-pelų dūmas. Ten matosi yra tokia skylutė ir iš to škyvo centro tai sklinda. Vibracijos kaip ir nėra, bet lengvas gaudesys yra, tai matyt guolis koks viduje pabiro. Nelabai suprantu nuo ko pradėti ardyti tą škyvą? Kaip nuimti tuos magnėtėlius nuo ašies.. Gal kas susidūrę su tokiu remontu?
  5. Sveiki, norėčiau pasiteirauti apie Sampo 2020. Yra toks autogide '98 metų. Atrodo kaip ir nieko, bet kaip jis apskritai? Gal kas turit? Ar kaimynas turi ?
  6. Mantonas

    lubinai

    o kokie lubinai pas jus? Mėlynieji ar ..? Kokia sėjos norma ? Ir ar nebus vėliau bėdos su jais? Ta prasme, kad išnaikinti pavyks ?
  7. O tai tas išsireiškimas "groti pavaromis" tai kaip tiksliai jį suprasti?
  8. Kaip nėra tikslo, juk pasikeisti patirtimi nekainuoja. Nusipirkau traktoriu, norėčiau sužinoti, kur žmonės perka detales, kaip su servisu, ko geriau nebendyti, o kur galima ir daugiau nei rašoma charekteristikoje ir t.t.
  9. na jo, matyt niekas apart manes tokio traktoriaus neturi arba labai jau visų info brangiai kainuoja
  10. Laba diena, nusipirkau tokį, o ne anokį Norėjau gauti informacijos apie šį traktorių, gal kas iš forumiečių tokį turi ir galėtų su manim pasidalinti patirtimi dirbant su tokiu traktorium P.S. Laukiu atsakymo labiau nei laiško nuo mergičkokos kokios
  11. Mantonas

    Zemes ukio paslaugu kainos

    Čia nelabai pagal sezoną, bet parašysiu Už mėšlo kratytuvą (8t) pasikrovimą ir iškratymą kiek imat? Aš imu po 100lt, daug kas verkė, kad daugoka, bet ar tikrai?
  12. Mantonas

    Baltoji garstyčia

    Pas mus eko ūkis. Ž.kvietrūgiai iššalo, sėklos negavau, tai atsėti sugalvojom garstyčiom. Žemė nėra derlinga, tik 38-40 balo. Pirmi metai po daugiamečių pievų. Na vasarą buvo padarytas pūdymas, o rudenį buvo pasėta žieminiai.Viliuosi, kad garstyčios nustelbs piktžoles. Norma 20kg į ha. Gal galit ką patarti ekologiniam ?
  13. Ta prasme? Dalini išmokas kas turi 956? Aš aš..
  14. o gal zmogui pasiulis kas pigiau, nejaugi jam pasiuliau ir iskart turi pirkt A tai Tmastai kas svarbiau - kad , kolega pigiau nupirktu , ar kad ,pats brangiau parduotum ? Beto dar ir BK lygtai 306-1 straipsnis , egzistuoja . Smagu, kad bent iš mūsų sandorio jums juokas nekainuoja O straipsnių daug, abejoju ar forumo blevyzgos gali būti panaudotos kaip svarus įrodymas numanomai nusikalstamai veikai, ar jau esamai, nustatyti. Pilni rajoniniai laikraščiai apie parduodamus MTZ'okų ar DT dokumentus, abejoju ar visi tie žmonės yra patraukti baudžiamojon atsakomybėn
  15. Na sunku pasakyti, neteko niekad nieko panašaus pirkti, gal jūs siūlykit už kiek ir tada jau derėsimės
  16. Iškilo nauja problema: Priekinis tiltas neveikia Gal kas susidūrė su tokia problema ? Beje 956 ar 956xl nemažai jau lietuvėlėje vaidenasi
  17. Mantonas

    Vienkiemio saugumas

    Laba, norėjau sužinoti kaip kolegos saugosi nuo ilgapirščių. Pats įsigyju ferma tolokai nuo namų, galvoju kaip ją apsaugoti nuo žulikų. Manau pirkti pora šunėkų ir jungti signalizaciją su ,,Komandos" paslaugomis. Kaip jūs saugotės ? Perkelta
  18. Galit ir foto imesti, jei turit Apie angusus galvoju, bet pirkimą galvoju tik apie rudenį. Apie kainą kreiptis į pm?
  19. o pas mane tokia situacija: Yra buvusi karvydė, stogas vienoje vietoje pažeistas, nėra vandens, elektros,langų ir durų. Na likę tik sienos. Pajininkų 52 iš jų 39 tik gyvi. Pasitariau su advokatu, yra trys keliai kaip isigyti fermą. Renkuosi variantą tokį: susiperku kiek įmanoma daugiau pajų iš esamų gyvų pajininkų, inventorizuoju pastatą ir tvarkausi fermą(statybos, tvarkymo darbai), saugau visus popierius ir saskaitas susijusias su remontu ir priežiura. Jei per dešimt senaties metų atsiras koks pajininkas su savo trisdešimtają dalim, pateikiu jam sas remonto išlaidų, priežiūros ir panašiai. Ir atiduodu priklausančią kamurkę prie pastato. Jie atsirastų mirusių pajininkų paveldėtojas, tai oi...nemanau, kad bėda, nes jam susitvarkyti visus pajų paveldėjimo ir įrodymo popierius daug kainuos, realiai-neapsimoka. manau tai pigiau nei statytis naują fermą, tik tai kainuos daug nervų, laiko ir pastangų
  20. Akpil ir Bomet pigu, bet nieko gero
  21. Pasiskatykit diskusiją ir nekils klausimų dėl ko rašau apie tvartą. Pabrėžiau, kad ūkis ekologinis dėl tos pačios priežasties, dėl švaros, dėl karvių laikymo aplinkos. Nes kaip bebūtų keista eko reikalavimai aukšti, daug jų. Mūsų ūkis juos atitinka. Tvartas yra sausas. Gyvūnų gerovė- tai savoka, kurią reglamentuoja daugybė veiksnių ir reikalavmų, juos atitikti reikia pastangų, tad manau,kad gyvuliai prižiūrimi. Mantonai,gal gali parašyti iš kokių pieno tyrimų duomenų nustatote imuninės sistemos nusilpimus(ne).Labai būčiau dėkingas.Dabar,kas turbūt sutrikdė visus čia pasisakiusius Tavo aprašyme:laikymo sąlygos geros,melžimo įranga t.p.Įtari pašarus,bet ,kad virškinimo sutrikimų nesimato. P.sSkaičiau daug apie ekologinę pienininkystę,tik daugiau angliškai radau.Bet ką matau tuose keliuose eko ūkiuose apie save,tai be popierizmo,išmokų ir"šešėlio"kitų skirtumų nepastebiu. Dar pasikartosiu, kad ne aš tai nustatinėjau, o mano geras pažystamas, vet.gdytojas. Jis ne iš vieno kažkokio rodiklio, o bendrai iš visų apie tai prakalbo, kiek suprantu. Bet apie tai jau daug kalbėta- pasirodo nors nežinojau, jis ekstrasensas yra, pagal daugelį mokslininkų šiame forume Gyvuliu mocionas visuose įprastiniuose ūkiuose būtinas ? Šiltu ar šaltu metų laiku ? Melasos ir jūsų gyvuliai negali laižyti ?
  22. p. Mantonai, už kokias savo paslaugas mums jūs ruošiatės išrašyti sąskaitą - faktūrą??? Šiaip tai, jei jūs dar nežinote, Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatymas reikalauja, kad sąskaitą - faktūrą išrašytų paslaugą teikiančioji, ar prekę parduodančioji pusė..... Ir buhalterinėje apskaitoje pas jus taip pat yra buhalteris, kuriuo visiškai pasitikite?? Taip suklydau, norėjau pasakyti, kad jums kažkiek esu skolingas už jūsų pagalba ir teorines žinias.
  23. Daugeliui pakilo,ir vis po naują atsiranda. O gydom, dabar leidžiamais antibijotikais, vietinis vet gyd. leidžia. Bet tai kaip loterija, nes nežinom karvių atsparmo jiems ir panašiai.
×
×
  • Create New...