Jump to content

Linelis982

Nariai
  • Pranešimai

    68
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Linelis982

  1. Duodat kiek ėda, pagal nurodytą miltelių tirštumą ir problemos baigtos. 

    1) Noriu patarimų dėl avių šėrimo. Eina į pabaigą man šienas , lieka tik šienainis. Galvojau nusipirkt kvietinių šiaudų kaip lastelienos normas. Juos avys išvis nors kiek ėda ir ar jie realiai pagal racioną jie naudingi? Pagal normas šiaudai turėtų sudaryt berots 3 procentus avies pašaro, tik ar jos ėda? ar naudingi tik pakratoms..?

    2) Užmačiau skelbimuos, kad pardavinėja žirnių "šiaudų" rulonus, kaip toks raciono paįvairinimas avims dašeriant prie šieno;šienainio? iš vis avys ėda tuos sudžiuvusius žirnių kotus? Kaimynas daug žirnių augina , jei naudinga šiemet gal pasidaryčiau ir aš (turint omeny jei nutartų neapart kaip ar sutiktų ant mėšlo pamainyt  ) 

     

    Na manau avis,visur vienoda.Is po gero sieno,i siaudus tikrai neziures.Geriausias variantas butu maisyti siaudus su sienainiu.

  2. Ji visus prisiima,ne vieno neatstumia.dabar maitinu paskutini pati maziausia. O viena niekaip as jo neismokinu zysti ,niekaip negeria. Vaiksto toks susitraukias,nebezinau ka bedaryti.

    Jei galima papasakosiu apie tokius dalykus savo istorija.Pernai kazkurioj temoj rasiau,kaip is dvynuku gime akla avyte.Nieko nemate.Motina is kart atstume.Buvo labai gaila.Tad nuo pat pirmos dienos,girdziau karves pienu,iki kol uzaugo.Atejo pavasaris,isleidau i lauka.Atrodos kaip ir viskas gerai.Vaiksciodavo paskui banda,kartais paklysdavo.Viena ryta taip ir neradau.Galvojau koks suo sudraske.Po keliu savaiciu radau ikritusia i maza siaura duobe,zemyn galva.

    Reziume tokia,kad tai kas gimsta ne tokie kokie turetu but,arba kaip ir jusu atveju per daug,Gamta pati pasirupina,arba nereikia trukdyti jai juos pasalinti.Suprantu kad gaila,bet is ju nebus nieko gero.Anksciau ar velliau,turesit su jais bedu.

    Cia mano nuomone,jei kas galvoja kitaip,prasom neisizeisti.

  3. Ar kasnors svarste apie galimybe uzsodinti ir mesti skelbimus kad zmones patys nusirinktu atitinkamai ir kaina maza uz nusirinktas uogas ? Uzdarbis butu is ismoku uz deklaruojamus eko uogynus ir is nusirinktu uogu. Taciau atkrenta, nurinkimas, transportas, saldymas, pardavimo laikas (stovejimas turguje ar vezimas klientams).

    Toks klausimas kilo kadangi zinau jog zmones vazuoja ir 40km nuo miesto tam kad gamtoj nusirinktu uogas ir uz jas susimoketu.

    Vienetai kurie atvaziuoja patys pasiiuogauti i avietyna.Geriau paciam organizuoti pardavima.Aviete slidus reikalas.dar neprinokusi,o jau turi turet savo klienta.Mes per si sezona savo jegom isstumem ne viena tona.Visos buvo parduotos mazmenininkams.Darbas sunkus,bet gerai kad jis trumpalaikis.

    P.S nelabai isivaizduoju ekologiska avietyna

  4.  išmoka pagal einamaisiais metais pateiktą paraišką už mėsinį galviją arba mėsinę avį, arba pieninės veislės bulių, arba pieninę ožką gali būti skiriama pareiškėjui, jei pasibaigus numatytam išlaikymo laikotarpiui gyvulys yra paskerdžiamas, parduodamas eksportui, įvykus gyvulio kritimui arba esant gyvuliui gyvam valdoje einamųjų metų gruodžio 31 d.

     

    Dėl Susietosios paramos už mėsinius galvijus, mėsines avis, pieninių veislių bulius ir pienines ožkas administravimo, kontrolės bei mokėjimo 2015-2020 m. taisyklių patvirtinimo

    Šaltinis: (http://www.infolex.lt/ta/323036) [2016-01-23]
  5. cia chebra kaip su cesnakais....kaina gera ir ura visi augint. max pora metu ir nukris tos kainos.po 2 ar 3 metu garantuoju kad daug kas gailesis sukises tiek pinigu.nors.....ir pats pavasari 60 daigu pasisodinau geltonu....aisku tik del saves, bet kai reik skint, tai uz.... toks darbas. o cia ziuriu zmones po 0,5 ha sodina :icon-rolleyes:

    po dvieju ar triju metu,pasodinus daigus,dar nesuprasi viso avieciu auginimo smagumo.Izanginis etapas tik..Nera taip baisu ,kaip kalbat.Darbo daug,bet jis trunka tik 6 savaites.Visi pradedantys,ir norintys pradeti-auksciau galva :icon-wink:

  6. Tas Vita Prem kokia jo sudėtis?? Ir į ką jūs jo dedate 2,5 procento??? Čia į koncentratus tie 2,5, ar į visus pašarus?? Į bendrą ar į sausą medžiagą??

    Laižalų tikrai per daug nebus avims, juk juose nieko ypatingo nėra....  pagrinde tik melasa, kad skaniau būtų ir daugiau laižytų...

    Mes čia jau turbūt du mėnesius kalbam apie tai, kad per daug gali būti ne avims, o jų šeimininko kišenei... Ar jums tai nesvarbu?

    2,5% i grudine traiskyta mase.Sudeties reiketu paieskoti.

    Del kisenes paskaiciuota.Juk mesinius auginam,ne del kailio.Uzsukus krana vienur,po to prasideda bedos kitur.

  7. geriau apžiūrėjau, yra ir kitom avim tokie  vilnų kuokštai ištraukioti , bet matos tik ant ilgesnės vilnos, o dauguma avių kirpta spalio mėnesį, tai vilna trumputė- nlb matosi. žiūrėjau žiūrėjau į odą be vilnos, lyg ir matos vos matomi šašiukai (kaip mini traiškana atrodantys) arba apskritai ten nešvarūs tiesiog "šudukai" prilipę..)  

    Jaučiu, kaip kolega minėjo , kad vilnagraužis , nors nelabai tenka matyti , kad kasosi, gal kai ateinu dingsta noras kasytis, o tik vaikosi grūdo :D .

    nežinau kiek iš jūsų naudoja laižalus, bet aš skeptiškas prieš juos, ir jie nemažai kainuoja.

    Kaip vilnagraužį gydyt ir kokia prevencija , gal pasidalins kas?

    koks cia brangumas laizalas?20 kg kibiras 15eu.Pvz 20 mamu per pora menesiu tikrai neiveiks.

  8. vienai ėriavedei pradėjo krist vilna nuo šiknos-uodegos. tokie  delno dydžio plėmukai. apžiūrėjau geriau, ant nugaros pora vietų nago dydžio ir lyg prie ausies nutrinta.  Avis sveika, gerai įmitus, 3 metų amžiaus.  Ant kitų avių kiek ieškojau, žiūrėjau nieko nėra,

    šalia vietų be vilnos perbraukus su pirštais krenta vilna ir aplink. oda be vilnos vietose šalta. pačios vietos be vilnos kiek stengiaus žiūrėt ir įžiūrėt- nieko visiškai nėra, nei pažeidimų nieko. nei blusų , nei vabaliukų vilnose ir neradau, ir avis lyg ir nesikaso... kitos kiektais dantym save pasikapsto, bet ne piktybiškai.

    Praėjusiais metais buvo ant keletos avių pasitaikę irgi panšių atvejų. Gal dėl to , kad drėgnas mūrinis tvartas? Oras irgi drėgnas, pagrindas, kasdien pakratomas, tai gana sausa. kiek galima vėdinama, bet gryno oro pro duris gauna toli gražu ne kas dien. į lauką irgi neišeina. Gauna šieno , šienainio, druskos ir avižų

    Kas per stebuklas puola mano avį? reiktų ją infekuot kad neskleistų užkrato? ir kaip gydyt?

     

    Nupirk laizalu avims.Mineralu trukumas.Kazkada buvo toks atvejis mao avims.

  9. nurinkimas viskas atsiremia,į pinigus nes kiek teko kalbėt su augintojais šneka apie 1 eurą už kg kai pradedi skambint ir klaust r reikia skinėjų tada kaina jau centai

    Siemet mokejom uz dezute (2KG)1 eura.Ir mes ir skynejai manu nelikom nuskriausti.Turejom gera komanda vietiniu mergaiciu.Tik karsciai truputi nualindavo.

  10.  Jūs tokie optimistai, kad tikitės čia pat gaut daigų :icon-question: .Nebus daigų ne tik Žemaitijoje, bet ir visos Lietuvos mastu o jei ir atsiras kažkiek tai kainelė.........žiauriai dabar ant bangos tas reikalas su avietėm.Kažin kur tai nuves.Na žinoma apsukrūs verslininkai priveš daigų iš Lenkijos ir pardavinės kaip čia užaugintas.Čia mano tokie pastebėjimai :)

    Na nereikia taip pesimistiskai.As asmenskai,neskanduociau uz visa zemaitija,kad nera daigu.Jei kam reikia,kreipkites.Glen Ample.galiu pasiulyti dideli kiieki.Vsada parduodam,ir patariam.Galiu sudaryti tresimo programa.

  11. labas vakaras, turim beda, 25 diena  vietinio girtuoklio ukinimko avys nuėdė visa hektarą aviecių........liko koks 30% geriausiu atveju.....gal kas turi patirties sprendzent tokią situaciją....manau be teismo neapsieis.....?

    Nei avys,nei mesiniai galvijai,avieciu needa.Gali tik istrypti.Isbandyta. :icon-wink:  :icon-wink:

  12. Na as neesu specialistas, bet naudojuosi specialistu rekomendacijom, kurios kolkas duoda labai neblogus rezultatus. Man tik kyla klausimas kiek laiko pats girdote tuo pakaitalu ir tokiomis normomis? Ir kokie rezultatai? Jei priesvoriu nera, tai ir taip aisku, kad kazka darote neteisingai. Nepasiteisinimas, jog viska darote pagal instrukcijas. Visada reiktu stebeti rezultata ir buti svertis telycaites - tai vienintelis rodiklis, kuris jum gali kazka pasakyti apie tai kaip jum sekasi. "Grazios telycios" tokia fraze jau neisvieno girdejau, o priesvoriai ten vargu ar siekia 700g. Nei sverti nereikia, matosi jau is akies, kai pats savus snuolat sveri...

    As suprantu verseliu priesvorio stebejima,Siemet pirmi metai kaip pasirinkau butent Shils produkcija.Kol ka neturiu galimybes sverti.Praeitais metais matavau krutines apimti,kas irgi duodavo siokius tokius pastebejimus.Siemet baigsiu irenginet ferma,tai manau svarstykles butinai pasistatysiu.

  13.  Tris kartus dienoj gauna iki 30 dienu. Pieno norma kinta priklausomai nuo metu laiko, du sezonai, siltasis ir saltasis. 30 dienu jau iskeliauja i grupini garda is vienviecio namuko ir ten gauna 2 kart dienoj piena plius kombikormas. Jus sakyciau tiek ir pienu girdot pertrumpai ir normos labai numazintos, nesitikeciau jusu vietoj geru rezultatu.

    girdau Eurolac gold.Laikausi parasytos gamintoju instrukcijos,kur butent tokios normos ir surasytos.Bet jei taip sakote,gal reiketu pakoreguot normas.Aciu uz pastebejimus

  14. Didelio mokslo nereikia paskersti nelaimeli,ir paziuret,kas jam mirti issauke.Geriausias budas isvengti nelaimiu,ir suprasti kas darosi tavo tvartuke,tai paserus neuztrenkti  duru,o dar kuri laika pastebeti gyvuliukus.Negalavimai,is kart pasimato.Taip nebuna,kad avinukas krito kaip nuo zaibo.Virs menesio,pats sudetingiausias laikotarpis.Ir pienas,ir sienukas jau rupi.

  15. Cia kalba eina apie jauniausius 0-100d. 

    Nenoriu reklamos daryt, bet startinuka dabar naudoju Josera kalberkost - malonaus kvapo produktas ir telycios labai noriai eda sakyciau.

    I zinoma pienas tris kart dienoj, atsilus orui dabar truputi numusiau zemyn norma 3.5 - 2.5 - 3.5.

    Bet vistik sakiau ta ir sakysiu - zmogiskas faktorius cia turi labai labai daug. Joks robotas, jokia stotele taip neuzaugins telycaiciu kaip mylinti mama. Tupynet reikia aplink situos padarus ir nekitaip. Aukot laika, pastangas. Taip technologija yra svarbu, protokoliniai veiksmai ir t.t. Bet priziuretojas padarantis tiesiog viska teisingai ir netinginys yra nemaziau aktualu.

    Dar norisi pabrezti, jog tai nera kazkokie aukstos genetines vertes misrunai su montbeliarde veisle ar pan. Kaip jau minejau siuo metu didinu banda pirktinemis telyciomis, ir tai ka dabar auginu yra dauguma zemiausios genetines vertes busliu palikuonys, kuriu doze pas seklintoja kainuoja 5-6lt. Gal yra isimciu, bet cia kiekvieno nesuseksi.. Nesiulau visiem jokiu budu dabar pulti naudoti tik pigia - noriu pasakyti, kad kai ateis laikas aukstos genetines vertes telycioms jos rodys dar geresnius rezultatus.

     

    Cia kalba eina apie jauniausius 0-100d. 

    Nenoriu reklamos daryt, bet startinuka dabar naudoju Josera kalberkost - malonaus kvapo produktas ir telycios labai noriai eda sakyciau.

    I zinoma pienas tris kart dienoj, atsilus orui dabar truputi numusiau zemyn norma 3.5 - 2.5 - 3.5.

    Bet vistik sakiau ta ir sakysiu - zmogiskas faktorius cia turi labai labai daug. Joks robotas, jokia stotele taip neuzaugins telycaiciu kaip mylinti mama. Tupynet reikia aplink situos padarus ir nekitaip. Aukot laika, pastangas. Taip technologija yra svarbu, protokoliniai veiksmai ir t.t. Bet priziuretojas padarantis tiesiog viska teisingai ir netinginys yra nemaziau aktualu.

    Dar norisi pabrezti, jog tai nera kazkokie aukstos genetines vertes misrunai su montbeliarde veisle ar pan. Kaip jau minejau siuo metu didinu banda pirktinemis telyciomis, ir tai ka dabar auginu yra dauguma zemiausios genetines vertes busliu palikuonys, kuriu doze pas seklintoja kainuoja 5-6lt. Gal yra isimciu, bet cia kiekvieno nesuseksi.. Nesiulau visiem jokiu budu dabar pulti naudoti tik pigia - noriu pasakyti, kad kai ateis laikas aukstos genetines vertes telycioms jos rodys dar geresnius rezultatus.

    Noreciau paklausti,jusu parasytos normos,tris kart dienoj,cia iki kokio amziaus?As savus iki antros savaites girdau 2-2-2.po to du kart dienoj po 2,5-3.Pradeda daugiau startino laizyt.ir kibiru barskinimas,kartais nelabai sukelia emociju.

  16. o tai nenudegina ?   as tai dar laukiu oro gero kad zeme isdziutu ,maziau veziu liktu pievoje ir t.t   nu tadu zadu i kruva supilti pievoje imaisant saku sieno ir dar sakiau slieku ileisti kad durpe padaytu ..  po to mescionim parduosiu i sodus :icon-wink:

    Nera jis toks stiprus kad nudegintu.Be to dedu isilga juosta toliau nuo kamienu.

    mano avys,eda nuo serimo tako,tai "pacios save pasikreikiam"nebuna.Kiek reikia pats pakreikiu.O stambuji,likusi pasara,sumetu galvijams.Sunaudoju viska,

×
×
  • Create New...