Jump to content

zombis

Nariai
  • Pranešimai

    179
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius zombis

  1. Nežinau ar tu nori pirkti grynaveislius gyvulius ar kergti karves mėsiniais buliais ? Pati geriuasia veislė mišrinimui" šerolė ", bet "limuizinai" ne tokie reklūs pašarams , tik jei laikysi palaidus tai" limuizinai" būna laukiniai .Herofordai gerai pakelia šaltį ir ir labai gerai tinka peivų sukultūrinimui t.y. nuėda tą ko kiti neėda .tik reikia žiūrėti kurie kokie gimsta , nes pieniškos karvės ypač nedidelės labai sunkiai veršiuojasi nebent "symentaliai " jie būna mažesni , bet reikia turėt uomeny , kad ji

  2. Kovo 25 diena Utenoje,savivldybes saleje buvo naujojo 2014 - 2020m paramos etapo pristatymas. ZUM pristatinejo. Susirinko apie 200ukininku, buvo tiketasi apie 50. Aisku rekimo buvo daug...

    Idomu tai, kad del pakeitimu salyginiu gyvuliu priskyrimo pievoms ar ganykloms, pritare Panevezio ukininkai. Tai pasake ZUM atstovas! Taigi, panevezio ukininkai ar tikrai jums reikia 1sgv - 1ha, arba 1sgv - 2ha. ???

    As tuo tikrai netikiu...

    Iš "kitos operos" aš čia. Ten buvo kalbama tik apie tiesiogines išmokas, žalinimas ir panašiai. Bet ne apie kaimo plėtra. Ne apie ekologinį.

  3. Kovo 25 diena Utenoje,savivldybes saleje buvo naujojo 2014 - 2020m paramos etapo pristatymas. ZUM pristatinejo. Susirinko apie 200ukininku, buvo tiketasi apie 50. Aisku rekimo buvo daug...

    Idomu tai, kad del pakeitimu salyginiu gyvuliu priskyrimo pievoms ar ganykloms, pritare Panevezio ukininkai. Tai pasake ZUM atstovas! Taigi, panevezio ukininkai ar tikrai jums reikia 1sgv - 1ha, arba 1sgv - 2ha. ???

    As tuo tikrai netikiu...

  4. Sveiki,

     

    Esu naujokas ir planuoju auginti mėsinius. Turime sovietinių fermų, bet jos su stulpais ir žemokos (kraikui susikaupus galvijai pakils labai, o ir ventiliacijos nėra). kaip ir galima būtų bandyt restauruot, bet jos ne prie pat laukų ir vis tiek kažką tektų statyt ganyklose pavėsiui ir tt. priedo į tokias fermas sudėtingiau įvažiuoti su turima technika ir ten sukiotis. tai čia didelis klausimas lieka dėl tikslingumo.

     

    Peržiūrėjau  jūsų montuojamas fermas laukuose, kurios iš tiesų yra įdomios, paprasti ir palyginus nebrangūs. Bet pabandysiu suformuluot klausimą, jei pavyks korektiškai: kaip yra tuo atveju, kai yra kelios bandos ir jas reikia atskirti? tada reikia statyt dar vieną tokią lengvą fermą kitai bandai? nes vienos bandos skaičius kaip ir yra apie 30 galvijų.

     

    arba kaip tada, kai vasaromis nuganomos ganyklos ir bandą reikią pastumti toliau? pastatas kaip ir lieka. tokiu atveju nebent pavėsines mažas statyt.

     

    Tada kila klausimas, ar statyt vieną didesnę ar keletą maženių.

     

    Dėkoju už atsakymus:)

    Taigi perskirsi pašiūrę pusiau, padarysi atskirus išėjimus iš kiekvienos pusės. O kam pašiūrė vasara? Užtverk miškelį kokį ir viskas.

  5. Visiems eko gyvuliams,paprastoj pievoj 1sg/3ha.Dar atsiminiau dabar eko ūkyje bus galima sėtinius augalus tokius kaip avižos,kvietrugiai,kviečiai ir panašiai deklaruoti kaip pašarui bet to ha galvijai nedengs,dengs tik kiaulės ir vištos :icon-geek:

    Ekologiškam gyvuliui trigubai mažiau pievu reikia...

  6. Seip gan taikliai pakomentuota.

    Del intensyviu veisliu jautrumo viskam, nesutikciau. 

    Jei angusus realizuosi mesai iki 20-22 men, riebalu per didelio prikaupimo tikrai nepamatysi.

    Angusu veisles karves pasizymi stipresniu gynimo instinktu, pvz.savo vaiko atzvilgiu. Tarkim, segant numerius reikia pasisaugoti labiau, nei kokios simentales,limuzines ar sarole. Aisku tai irgi ne taisykle.

    Nepamirskim, kad idealiausios veisles tiesiog nera.

    Is siu triju veisliu pasirinkau angusus, nors dar turiu grynu sarole, bei kitu veisliu misrunu. Ir visi man jie patinka... 

  7. Sveiki, pries pora dienu nusipirkau kelias 12-14 men. mesines telycaites. Noriu paklaust,  tai kaip suprantu sias ismokas apie kurias kalbate gaus buves savininkas? ar jos nuplauks ir niekas nebegaus? dar nelabai gaudausi ismoku uz mesinius reikaluose

    Gausi pats, jei islaikysi pora menesiu ir parduosi skerdyklon, arba laikysi ir toliau, bei neparduosi kitam augintojui siuos metus.

  8. Pataisykite mane, jei klystu. Bet turbut kulturines ganyklas ukininkai sejasi tik sienainio, siloso gamybai, ar ganymui. Ir nelabai kas be galvoja apie siena. Mano gyvuliu racione sienas yra pagrindinis pasaras. Todel gal esate kas nors seje zoliu misinius sieno gamybai, bei ganymui? Kokie butu tinkamesni? Nelepus, ilgaamziai. 

    Plotelis kuriame seciau - melioruota zeme, siaures rytai, molis priemolis,nemaza dalis ploto dobilai, tris metus ganyti gyvuliai. 

    Aciu, jei patarsite

  9. Dariau girdyklą apie 200m nuo šėrimo vietos. Tačiau manau, kad didesnis atstumas būtu dar geriau, kadangi prisigėrę šalto vandens gyvuliai eidami atgal(sportuodami) sušyla. Arti blogai. Aišku tinka tik tuo atveju, jei jie gali laisvai išeiti iš tvarto, ar laikomi lauke. Nuo šulinio iki girdyklos, trasos ilgis po žeme 75m. Pajungiau hidroforą. Veikia gerai.

  10. Pastačiau aš tokią - http://www.avena.lt/index.php?route=product/product&product_id=2150. Viduryje lauko.

    Kol kas veikia gerai. Aišku dar šią žiemą nebuvo rimtų šalčių, kaip 25 ar 30 žemiau nulio.

    O iš savo pusės galiu pasakyti tai, kad toje girdykloje nėra jokių stebuklų. Svarbiausiai apšildomo sluoksnio storis, pludės mechanizmas,pačios girdyklos talpa.

    Kiek pamenu Korėjoje gaminta, bet kokybė tikrai nebloga.

    Rinkausi iš Mirafaunt, Suevia, Kerbl.

  11. Planuoju pavasari isirengti kulturine ganykla, apie 4ha. Ruosti pasarus, bei ganyti. Gal galetumete patarti kokiu zoliu seklu misini pasirinkti, kokiu santykiu.

    Zeme - molis, priemolis. Turbut reiktu issitirti zemes PH, bei dar kazka?

    Dar gerai butu suzinoti kaip tinkamiausiai isdirbti zeme tam zoliu misiniui. Ta prasme kokiais padargais, kokiu gyliu seti, sejos laikas.

    Aciu

×
×
  • Create New...