Jump to content

mauzas

Nariai
  • Pranešimai

    11
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Klaipeda

mauzas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Matyt aš vienintelis iš čia rašančių kitaiską traktorių turiu:). Prieš 2 metus pirkau Foton 254. Naudoju miške ir šienauju 5 ha pievos( kad krūmais neapaugtų). Pradirbęs 100 valandų. Siurprizų nebuvo. Lenkišką šienapjovę 300kg velka be problemų, malkų priruošia dviem namams ir pirčiai, šakų kapoklę suka, sniegą stumdo už save didesnes pusnis. Kuro sąnaudos šienaujant apie 2 l val. Žinau tiksliai nes dvi dienas pjoviau po 5 val, suvalgė kanistrą. Galios jam pakanka, esu BMW 530 ant pilvo gulintį purvyne ištraukęs. Kai rinkausi, tai žiūrėjau ir japonų, bet kaina tai beveik identiška gaunasi, o fotonas truputį didesnis ir sunkesnis. Na ir naujas, aišku. Pirkau Viltechoj, atvežė į kiemą. Keičiau variklio tepalus po 50 val, tai kažkokia smala ten buvo supilta. Bendrai patenkintas.Jokie skysčiai nevarva, turi visas lempas ir posūkius, jei reiktų kam registruot.
  2. mauzas

    Šaku smulkintuvai

    As mokejau 2800 litu be stalo. Rema prie traktoriaus virinau pats. Visai neblogai gavosi, imant domen, kad svarke laikiau rankoj trecia kart gyvenime. Jau turiu kapojimo ir kurenimo patirties, taigi: 1. Geriau nepatinget ir smulkias sakutes nusibraukt su kokia macete ( smulkme labai dumija ir nemazai vietos uzima maise ) 2. Tvarkingai sukrautos sakos labai palengvina darba ( vienas dirbdamas sugebu per 2 minutes maisa pritarkuot ) 3. Pasirupinkit veido apsauga - skydelis butu idealu ( saku miske ir pagrioviuose yra zymiai daugiau negu jusu dvi akys ir 32 dantys ) 4. Sausos sakos susikapoja geriau ir gula i maisa tvarkingiau, nei zalios. Tiesiog pastebejau, kad sausu daugiau telpa i maisa. 5. Mano traktorius 25 AG, kapoju variklio apsukas laikydamas apie 1200-1300. veleno apsukos 540. Gaunasi 5- 10 cm ilgio pagaliukai. Pora kartu inkisau per stora saka - sustabde varikli.
  3. mauzas

    Šaku smulkintuvai

    Turiu ir as kapokle klaipediecio gamybos. Pirkau si rudeni. Kapoju pernai nukirstas sakas, bet permirkusios lietaus. Tai palaikau diena katilineje ir po to semiu su siupeliu i peciu. Dega smagiai, kamino kimsimosi nepastebejau. Kol isidega, labai dumija. Pas mane alksnis, blinde ir uosis, tai uosine saka susikapoja tvarkingiausiai ir dega geriausiai. Sudega trecdaliu greiciau, nei malka. Privalumai: patogu sandeliuot, maisa patogiau atsinest i katiline, su lopeta semiasi be problemu ( as palei siena garda is bordiuro padariau , papilu ten maisa ir po to per kelis kartu susemiu i peciu). Papildomas privalumas - tvarkingos pamiskes ir grioviai. Minusai: greiciau sudega. Del santykinai didesnio zieves kiekio labai dumija ( kaimynai gali pretenzijas reikst ). Nasiam darbui reikalingi du zmones ir tvarkingai sukrautos sakos. 8 cm alksni karpo be problemu. Uosio kisu apie 6 cm diametro. Kol kas tiek.
  4. Tu jau antra tema sukuri tuo paciu klausimu. Nu neturi cia nieks agromashu, neturi. Didzioji dauguma meldziasi vieninteliam ir nepakartojamam Pupsikui T25 Nuostabiajam. Net neaisku kodel Pagrindinis situ maldininku deklaruojamas privalumas - atsarginiu daliu gausybes ragas. Pupsiko detaliu metosi kiekvienam kaime ir kiekvienas kaimo gyventojas, bent karta ikises pirsta i tepala, sugeba prikelt numirusi Pupsika antram, treciam o kai kada ir sestam gyvenimui. Jei Pupsikas prisikelia tik kelioms savaitems, jis iskeliauja i skelbiu, autoplius, autogida ar panasius puslapius ir suranda ten eilini maldininka. Vualia, ratas uzsidaro. Jei nori pirmus metus ne dirbti, o susipazinti su traktoriaus anatomija ir fiziologija, isigyk Pupsika. O dabar rimtai: pinigu, panasu, turi, todel pirk nauja, abiem tiltais varoma, 25 Ag ir daugiau traktoriuka. Pagal tavo planuojamus darbus ar belarusas, ar ukrainietis, ar kinietis tau tiks. Vaziuosi ir vargo nematysi. Nereiks galvot, kur koki salnika ar dantrati gaut. Uzsikuri ir varai sniego valyt. Naujiems ir garantija buna, ir gedimo tikimybe zymiai mazesne. O apie atsipirkima neverta net galvot. Kastuva pirkdamas juk negalvoji, kada jis tau atsipirks. Neprofesionaliam naudojimui perkami irankiai ir technika niekada netsiperka. Juos perki palengvinti savo buiciai. Nesiupeliuosi gi sniego 1.5 km? Nors fiziskai tai imanoma. Sekmes pasirinkime.
  5. Fotona 254 as turiu. Nuo sestadienio kozna vakara po darbo dirbu sniego salintoju ( pas mumis apie Klaipeda biski priverte) valausi apie 600 m keliuko, kiema, tevu kiema, apie pirti ir visokius pasalius. kadangi jau para nepusto, tai kiemus nuodugniau pavaliau. Pusnis iki bambos pastumdo, smarves jam uztenka. Dirbu paletintoja ijunges. Aisku, tenka stumdyti per kelis kartus, bet rezultatas teigiamas. Po pugos kelias buvo uznestas pusnimis apie metra, bet pralekiau per jas nepilnai nuleistu greideriu, veliau daugiau nuleistu ir galiausiai pilnai nuleistu. Lengoji masina isvaziuoja. Susiformavo tunelis, todel reiks per sventes i sonus pastumdyt. Cia jau ilgau uztruks. Dar bandziau pravazuma. Kieta, supustyta pusni iveikia tol, kol priekiniai ratai nepaskesta. Dar kaskiek eina pavaziuot ijungus blokiruote, bet paskui psio, kasasi vietoje. Bet isstumdo ta pacia pusni be problemu. Per kelis kartus. Kuro sanaudos apie 1 litras valandai. Dabar jau galvoju susimeistraut priekini stumdytuva sniegui. Pati peili turiu, reik tik pakabinima su hidraulika priekyje sugalvot.
  6. Kartonu uzdengtas radiatorius is priekio, pusvalandis sniego stumdymo, variklio temperatura - 80 Oro temperatura minus 8. Pigu ir efektyvu.
  7. Sprendziant is to ka raso rusu forumuose, tai su originaliu termostatu tu jo daugiau 40 ir neuzkaitinsi. Ten jie pritaiko nuo rusisku GAZeliu kai kuriu LADA modeliu. Tavo atveju manau reiktu isimt termostata ir autodetaliu parduotuvej turint pavyzdi paieskot analogo. Kartonas gal ir pades, bet norimo rezultato negausi. Gal galetum apie traktoriu parasyt daugiau, kur pirkai, koks modelis, kaip senai turi, kokie pliusai minusai, manau daugeliuj butu idomu. Na, vasara jis man buvo isiles iki 70 kazkur... Paziuresiu. Modelis pas mane Foton 254, pirkau viltechoj rugpjuti. Todel pliusu ir minusu negaliu pasakyt, mazai dar pats isbandes. Pagrinde dirbo miske, po audros isvartas tvarke, dar priekaba tampo, dabar greideri. Keleta masinu is griovio istrauke per si savaitgali Elektronikos jokios. 8tu begiu lekia smagiai, apie 25-30 km/h kazkur is akies, bet tampa nestabilus, lengva apsivozt. Cia tik tiems, kuriems reikia toliau pavaziuot. Tik nuvaziavus miskan pirma karta, nukrito veidrodelis. Sriegis prasuktas buvo. Tai buvo signalas patikrint visus suverzimus. Rezultatas - kas desimtas varztas ar verzle nedaverzti. Dar gerai kad antraeiliai visokie. Vaziuokles ir variklio suverzimai buvo ok.Ant variklio dangtelio dazu sluoksnyje radau medzio sakele Gal kinieciai lauke dazo? Pries savaite radau po traktorium saliarkos balute Greitai atlikta diagnostika ir rastas kuro bako isleidimo varztas atsilaisvines Praleidau per pirmini daverzinejimo seansa Daugiau bedu neislindo. Gal islys, kai reiks nusienaut 5 ha. Siaip patenkintas pirkiniu, viskas veikia, konstrukcija paprasta. Komplekte gavau du atsuktuvus, ziauniniu raktu komplekta, reples ziedukams nuimt-uzdet, paprastas reples, nuemeja filtrui ir issamu manuala su visais breziniais taigi problemu su ardymu nebus. Dar pridursiu, kad as ne ukininkas, pragyvenimui uzsidirbu is visai kitos veiklos.Tik turiu 5 ha misko ir 5 ha pievos. Visa ta uki reikia priziuret, gyvenu salia.Ir atsibodo lakstyt prasinet traktoriaus, kai prireikia. Kol kas tiek...
  8. Siandie pavaliau sniega su savo Fotonu apie 1,5 val, tai temparura > 40 ant daciko ir nepakilo. Buvo apie 5 salcio. Teks pasinaudot savo ir vyciuko patarimais ir imobilizuot radiatoriu is abieju pusiu. Pas mus ryt vel sniega pranesa, bus proga isbandyt.
  9. O ar ne paprasciau radiatoriu uzdengt kokia faniera is priekio?
  10. Naudoju labai panasu, bet tik sniega valyti. Nelabai su tokiu kelia prabrauksi. Aisku. Sniega valyt irgi su kazkuom reiks, todel teks imt.
  11. Sveiki, gal kas naudojate toki http://www.osmerida.com/traktoriu-padar ... p-187.html ar panasu greideri? Ar vertas demesio? Butu naudojamas privataus keliuko prabraukimu pagrinde. Tampysiu su 25 AG traktoriu. Aciu.
×
×
  • Create New...