Jump to content

Ukininkas07

Nariai
  • Pranešimai

    209
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Haha
    Ukininkas07 got a reaction from paulius radvila in Akumuliatoriai   
    toki pati is dojaus uz 206+pvm pirkau sausio pradzioj. 174ah/1400A JD6930
  2. Patinka
    Ukininkas07 got a reaction from Witalikas in Laverda/ New holland   
    turiu l626 mcs 6m. 95m. 260ag.1950h., siemet pirmas sezonas buvo, likau patenkintas juo, 5,4m kederis tikrai permazas, tikrai paprastas kombainas lengvai taisosi.
  3. Patinka
    Ukininkas07 reacted to benspa in Tiesioginė sėja į ražieną   
    Po kelių metų sėjant tiesiogiai į ražieną laukas taps kaip asfaltas. Čia ne kokia Australija, kur mažai drėgmės.
    Manau, kad vienintelis tiesioginis sėjos variantas, kuris pasiteisintų Lietuvoje būtų toks, beje ir muzika visai nieko
     
  4. Patinka
    Ukininkas07 reacted to kestoxs in Gyventojų pajamų mokestis (GPM)   
    Čia žurnaliugos provokacija, beje jis bendrovių prezidentas, apie tas lengvatas kurios susijusios su pvm tikrai manau daugelis nežino, ir man tai buvo nauja, bet jos tiesiogiai liečia pačius smulkiausius ūkius ir didžioji dalis jų yra zemaityjoje su 5 karvemis, tai čia apie tokių naikinimą net nebūtų verta diskutuoti. Apie taršos mokestį, ir man but įdomu už ką ir kiek? Traktorių? Ar karvių bezdejima? Jaučiu kad už antrąjį variantą,  bet ar tai normalu? Manau ne. 
    Man labiau kilo klausimų dėl to kito veikejo pasisakymo, akcizas skatina vartojimo mažinimą,  toks jausmas kad tas žmogelis tikrai su ūkių nieko bendra niekada neturėjo. Ir su ekonomika. realiai akcizo pakėlimas tiesiogiai paskatins produkcijos kiekio mažėjimą,  ką gali padaryti dvigubai didesnė kuro kaina? O jau nekalbu, kad pajamų ir tiesiogiai pelno sumažėjimą apkrauti kitais mokesčiais, cia būtų įdomu padaryti analize,  bet įsivaizduoju,  kad tai vestų prie didžiulės katastrofos. Jie kalba apie kitu šalių mokesčius, bet nemini kitų šalių remimo,  Reikėtų visa tai sulyginti. Mano ūkis buvo straipsnis svedijoje ūkis gauna išmokas 200 eu Europos +200eu švedai dadeda Lietuvoje 85 Eur Europos ir 15 Eur lietuvos. Normalu? Ką tai sako? Kad visoje Europoje politikai mato kad žemės ūkis yra probleminės šaka, kuri be rėmimo išsilaikyti tiesiog negalėtų,  bet ji Ira gyvybiškai reikalinga šalies ekonomikai, todėl ji ir yra remiama. Lietuvoje, kažkodėl atrodo kad yra kitaip.
     
     
  5. Patinka
    Ukininkas07 reacted to Biesas in Gyventojų pajamų mokestis (GPM)   
    .... per patį dienos karštymetį, pa dešimtos atlaidų, ajau dvasingai stipriai nusteikis namo. gyvenimą tikslas tuom roz būva aiškus kaip nygdi: sustik gali mestele su Jazapoku ir Čirbų Vytoku. Ba anys jau būva gerokai unksčiau su zakrastijonu atlaiki mišias ir su atlaistu duši lauke manys prie kaperatyvą krautuves. Ti yra labai geras pavėsis ir baisiai gera aura pa bezų krūmu rengt sielas ir palitikas diskusijas.
    A kaip narakiai mana širdį jau untra nedėlia draske netikrumą jausmas: Kas daras su Lietuvu ir jos lietuviu? Ar neišeis Lietuva paskui lietuvį emigracijan? A jeigu TEIP? Kū tadu man daryt? Aš su veršiais neisiu gi iš paskos. Ar nepasdaris teip, kad gazuolia vargan pajimt nebebus mažna netik maną ulyčiaj bet aplinkiniase trijuose kaimase, arčiausiai bus nuvažiuot Vilniun arba Utenon? Ar tadu nepasdaris teip, kad un mana teliokų ( anys benkartai, veislinių nelaikau, ale vistiek ) valdžia uždės PSD, VSD, GPM, f**k ir kitokius mokesčius ir da padaugins iš dvejų. Ba ulyčiaj mana paskutiniaj lika ( kaip tik vardi Marijos Jazapoką teliokas nusižūdę pats ir da raštelį paliką, a Vytokas Čirbų jau na Kubiliaus laikų nebelaiką nieką, jam chroniška alergija na visų par kū yra keturias kojas )
    Sėdžiu su vyrais pavėsy ir verkiu kruvinom ašaram maišytam su "Šaltvyksnės" vynioku. Ir jaučiu kaip širdy daras gera gera. Sakyč pats Devūlis basom kojam par dūšiu peraja. Ir supratau kad raikalas visai ne mana veršiase. Visai raikalas ne tuštėjančiam kaimi. Raikalas yr pačiam many. Ba pa fizinia kantakta tarp "Šaltvyksnias" vynioką ir "Žibinkšties" alaus pradėjau regėt aiškias ateities vizijas. Kad geriau unsižiūrėč, užmerkiu vienu akį, untru ir matau kaip apsuptas baltų karvelių diedokas mana mamanėlin daužą pirštu ir teip aiškiai saka:
    - Nemesk veršią dėl GPM.... . Žinok tau raikia Lietuvos a ne Lietuvai tavys..... .
    Vizijas buva tokias stiprias ir aiškias, kad namo parejau tik untron dienon. Tiesiai puolau ganyklan un veršį. Apskabinau, pabučiavau jo kaktu, atsprašiau už visa kū. Tadu lingvu širdim atsigulau paklaimėj un žemes ir verkiau, jau savom ašaram. Verkiau del to, kad jasmu aš toks laimingas Dievą tarnas, kad galiu kadu noriu atsgult un sava žemes...... .
  6. Patinka
    Ukininkas07 got a reaction from chefas in Gyventojų pajamų mokestis (GPM)   
    Tai gerai, atsisijos kokie 50proc. Visu ūkininkų kurie realiai vykdo veikla, nustos pirkti ivairias paslaugas trašas technika kura ir visa kita kas reikalinga. Tada bankrutuos nemaza dalis tu, kurie tai tiekdavo, taip kad tik vieni pliusai ekonomikai ir valstybei..... emigruos dar puse mln. Gyventoju ir bus taip ramu kad ojojoj.....
  7. Patinka
    Ukininkas07 reacted to kestoxs in Gyventojų pajamų mokestis (GPM)   
    Daug metų niekas nenustato kur yra riba tarp smulkaus ir stambaus, nepasako kokiu ūkių reikia, kokių ne.
    "Mokytojo, kario, mediko, teisininko, menininko ir kitos profesijos susijusios su pasiaukojimu" didžioji dalis tavo išvardintų gyvena iš biudžeto lėšų, kiek jie mokesčių moka? Oficialiai daug, bet realiai pinigų perėjimas iš vienos kišenės į kitą, mokesčių mokėjimu nesivadina. 
    pabandykite pasiimti nesenai rodytas statistikas, įmonės kurios moka didžiausius mokesčius, didžiausios apyvartos ir t.t ir pažiūrėkite kokia joms įtaką daro žemės ūkis.
    kaip pavyzdį galiu paminėti, prieš savaitę Kauno grūdų seminare buvau, patys pristatė skaidrė kurioje nurodė pajamų dydžius gaunamus iš sričių, 52% augalininkystės pardavimai, dar apie 10% pašarai.
    Agrokoncernas, Linas agro,  pieno pramonės atstovai, maisto pramonė.
    Pabandykite sumažinti ūkininkų gaminamos produkcijos kiekius 10% - 20% ir pažiūrėkite kaip trauksis pramonė,  kokie netekimai bus biudžetui. 
    realus bvp visiškai neatspindi sraigto dydžio. 
     
     
  8. Patinka
    Ukininkas07 reacted to kestoxs in Gyventojų pajamų mokestis (GPM)   
    Visai įdomu paskaičiuoti ką mes turėtume panaikinus lengvatas, tarkime kadangi ūkininkas yra produkcijos gamintojas tai jo pajamos yra pelnas iš parduotos produkcijos,  sakykim pardaviau produkcija,  atsakaiciavau išlaidas ir kišenėje lieka x suma. Prilyginama x - 100% ir nuo tos sumos lūpam mokesčius. 
    100- 21% pvm = 79 na juk reikia pvm mokėti, kitaip gi negalima...
    79 - (9 psd + 29 vsd)%= 49 grubiai apvalinus juk ūkininkas žmogus dirbantis tegu moka kaip žmogus,  be privilegijų.
    49 - 15% pelnas = 41, 6  na kaip gi be pelno, žulikas bus jei pelno nesusimokes 
    Kas lieka? 41, euriukas nuo kiekvieno 100, koks mokesčių tarifas? 59% kas moka didesnius mokesčius? 
    O kur pagrindinis įrankis žemė?  Juk žemės pirkimas yra negalimas atskaitymas ar klystu? 
    Žinot ką turėsim po lengvatų panaikinimo? Daug išmokų ir mažai produkcijos...Mažiau produkcijos mažiau darbuotojų, perdirbėjų ir visų kitų, tai reiškia padidėjusią biudžeto skylia ir užburtą ratą.
    Oh tie ekologai jie visada trimis žingsniais priekyje.
    P.s ar nepraleidau nei vieno mokesčio?
  9. Patinka
    Ukininkas07 reacted to manttys in Gyventojų pajamų mokestis (GPM)   
    Mokesčių kėlimo labiausiai turėtų bijoti technikos pardavėjai, nes būtent jie labiausiai pajus sumenkusias ūkininkų pajamas :)
     
  10. Patinka
    Ukininkas07 got a reaction from caper in VECTOR 420   
    jie uz mova paprase 1244e su pvm.
  11. Patinka
    Ukininkas07 reacted to Augunstas in VAGYSTĖS   
    Sitie operat. veiksmai atliekami pagal  subjekto  hierarchine padeti visuomeneje  
×
×
  • Create New...