Jump to content

Alvydas 1

Nariai
  • Pranešimai

    35
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius Alvydas 1

  1. Prieš 13 valandų, Pienmėgys pranešimas:

    Nuo kurio skrandžio tie "morkavi" milteliai?? Pas veršelį tie skrandžiai keturi.... ir labai priklauso nuo amžiaus, kurį skrandį reikia gydyti... 

    Kiek prisimenu tai buvo iki 6menesiu veršeliams skirti nuo skrandžio ir prieskrandžio reikėdavo šiltam vandenį išmaišyti ir sugirdyti bei daugiau tą diena nieko išskyrus atvirinta vandenį neduoti .

  2. Prieš 22 valandas, virgis807 pranešimas:

    Dar ąžuolo žieviu arbata girdydavo o su druska tai pirma kart girdžiu ar esi išbandęs? Vet vaistinėse  dabar , švirkštuose ,  yra  preparatu  reikalui esant gelbsti.Pas mus kartuji keti pelynu vadina padeda veršeliams ,tai ir pats profilaktikai atigeriu arbatos.Kažkada buvau kursuose tei, sėjant pievas, patarė įmaišyti visokiu vaistažolių.

    Na jei veršelis negeria ar neėda pirmą ka darau duodu truputį valgomos druskos dažnai padeda jei rimčiau kas tada karčiųjų kiečių arbatos ir jei jie nepadeda tada kviečiame veterinoriu.

  3. Prieš 21 valandas, virgis807 pranešimas:

    Na nors viena gera naujiena.kartais ,kai atsiranda problemu su virškinimu pagirdom linų sėmenų nuoviru,dar vet.vaistinėse yra specialių preparatu virškinimui tvarkyt

     

    Linų sėmenys daugiau nuo viduriavimo , jei su virškinimu tai geriau kokių karčiųjų kiečių arbatos ar jei nieko neturi ar nenori vaistų duoti tai arbatinį šaukštelį druskos duodi. Anksčiau vetvaistinese būdavo tokie oranžiniai -morkavi milteliai nuo skrandžio, tokioms veršelių ligoms kurie gerai veikė, dabar siūlo visokius probiotikus kurie padeda turbūt tik sveikiems veršeliams.

  4. Žiūriu smulkiems paraiškų priėmima pratęsė iki gegužės 15d matyt manęs laukia 😉nes tų smulkių kurie neėmė paramos , ne taip daug ir likę. Ir ar jums daug pardavėjas pakelia kaina jei pasakai pirksi kokia žemės ūkio techniką paramai, nes kiek klausinėjau tai kai pasakai kad perki su parama kokį traktorių vietoj kokių 12 tūkstančių pasidaro geriausiu atveju 15 ar 16 tūkstančių atseit jūs ten dykai pinigus gaunate tad dalinkitės su kitais .

  5. prieš 39 minutes , AG Paulius pranešimas:

    Ir ką ? verslui visiškai nusispjauti ant smulkių gamintojų. Yra vienas žymus pieninės vadovas viešai pasakęs geriau, kad ir nebūtų tų mažų gamintojų mažiau, būtų problemų ir nepasitenkinimo pieno kaina. Toks požiūris gimdo veiksmus. Ministerija vaidina kad kažką bando padaryti, nes čia nėra variantų. Arba įstatyminė intervencija į verslų veiklą arba lėta sekoriaus agonija. 

    Čia daugiau principo reikalas saviems mokėti mažiau, geriau parsivežti iš toliau kad ir mokant tris kart brangiau plius dar parvežimo išlaidos. O kas dėl smulkiųjų kai nebeliks tų kurie turi po 10 karvių, smulkiaisiais taps tie kas turi 50 karvių ir taip pasiekim kad liks kokie du ar trys kurie turės kokius 10000 ar 100000 karvių tada tai tikrai pieninės turės siūlyti tikrai konkurencingą kainą tiems keliems nes nebus iš kur kitur gauti pieno ir galės tada svaigti kaip buvo gerai kai buvo smulkių pienininkų, bet žmonės bus atprate nuo karvių laikymo tad bus sunku juos priversti jas laikyti iš naujo.

  6. On 2024-03-08 at 17:31, AG Paulius pranešimas:

    Prašau 50 mln. jūsų pinigų keliauja į Latvija nes ten arčiau estijos pienas, o Lietuvos rinka jau išmelžta pasak Bartašiaus. 

    Gaila man pieno gamintojų bet iš kitos pusės taip ir turi būti. Perspektyvos aiškios. 

    https://www.delfi.lt/verslas/verslas/bertasius-apie-istorine-vilvi-group-investicija-latvija-pasirinko-del-triju-priezasciu-96075119 

     

    Taip kai vietiniams smulkiems moka tik po 14 cnt tai iš estų ir latvių pirkti turbūt po kokius 42 cnt yra pigiau  , kad jie taip didina pieno kiekį.

  7. Kas dėl pieno kainų tai kai pieninės pakelia darbuotojams atlyginimus iškart pieno supirkimo kaina krenta ir nesvarbu kad kitur ji gali kilti . Kažkur jei supirkimo kaina sumažėjo 4centais tai atlyginima darbuotojams jie pakėlė vidutiniškai kokiais 100€ . Šiaip norėjau paklausti ar čia tiesa kad už pieninės karvės nebemoka jokių išmokų nes nei pernai, nei šiemet nieko negavau ir kiek teko girdėti tai mokės tik už mėsines kurios lauke bus visus metus .

  8. Prieš 9 valandas, gerasukis pranešimas:

    Tai pagal kurią priemonę rašei, labai smulkių ar vidutinių? Nes jei teisingai supratau, tai labai smulkiems verslo plano nereikia, o vidutiniams net atskira grafa buvo išskirta, kad reikia pridėti kaip atskirą dokumentą, nors aš ir pats nepridėjau jo, su viltim, kad leis patikslinti, ką manau ir tavo atveju galima padaryti, nebent labai daug kitų klaidų privelta.

    Dabar pasitikrinau per zumis ir tikrai nors rašiau paraiška labai smulkiems ūkiams kurių reikalavimus galiu įvykdyti , bet ten priskirta smulkiems ir vidutiniams beje atmetimo atsakyme rašoma kad paraiškos pataisyti neleis .

  9. Prieš 21 valandas, AG Paulius pranešimas:

    Beprasmis reikalas, kol valdžioje nebus politologijos mokslus baigusių, turinčių iškalbos dovana ir vadybos supratimą iki tol nieko nebus. 

    Kokius ten baigė tai nesvarbu, svarbiausia kad norėtų valdininkai padėti žmogui, o negalvotu kaip prasedėti darbo laiką savo kabinetuose nes teko nemažai sutikti tokių kurie atėję į darbą tik ir galvoja kaip čia prastumti darbo laiką nieko neveikiant.

  10. Paraiškos atmintinėje žiūrėjau tai ten apie verslo planą užsiminta kaip neprivaloma ir šiaip žiūrėjau vertina tai vietiniai NMA darbuotojai , na gauti paramos nelabai tikiejaus nes ved ankščiau buvo 11000  ir tada nedavė, o dabar net atsisakius grudų yra virš 20000 nesuprantu kodėl taip pakilo nors yra tik 7 karvės ir prieauglis. Norėjau prašyti daugiau bent 25000 , bet tik 15000 leido paraiškoje įrašyti.

  11. Šiaip norėjau paklausti jei kas turit tokį mini akumuliatorini pjukla ar greitai pas juos sudyla grandinės, nes čia mane prigąsdino kad reikejo imti komplektą  iškart su dviem grandinėmis, nes spėjau jau priėjo priprasti ir rankinio pjūklo į rankas nebeimu palyginus labai greitai pjauna.Capture_2023-12-09-10-41-32.png.5fb02d1aae7ce716d94fdefa84f5bae2.png

  12. On 2023-12-06 at 09:07, Egida pranešimas:

    Savaitgalį korušas toks senas rašo,tipo domisi kiek už pieną moką.Sakau 25 cnt.O tas Vokietijoje kažkokiamę ūkyje prie Leipcigo dirba.3000 karvių.Tai ten tipo tas ūkis 95 cnt.gauna.Klausiu supirkėjas kas?Valstybinė įmonė.Sakau jam,didelis kiekis,didelė ir kaina.Tai kad sako netoliese kalbėjo su ūkininku,pas ta arti 50 karvių tai anas parduodamas tik kažkokiam kitam supirkėjui gauna berods 82 cnt.Pagalvojau,jai tiesa(anas lyg ir ne buvo melagis tas pažystamas) tai kaaaaai skirtumas nuo mūsų kainų.

     

    Visko gali būti kad vokiečiam už pieną moka ir tiek nes ir pačioje Lietuvoje kainos už pieną nevienodos vieniems moka 17cnt , kitiems po 24 cnt , o tretiems 34 cnt tai yra dvigubai daugiau ir nereikia Europoje tomis visokiomis statistikomis kad LT pieno kaina viena iš didžiausių Europoje .

×
×
  • Create New...