Jump to content

Dovydas Did

Nariai
  • Pranešimai

    20
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Dovydas Did paskelbtas turinys

  1. Dovydas Did

    Trašų kainos

    Iš nuotraukos net nepanašus į mūsų gaminamą produktą. Pas mus nebūna tokio produkto, tiesiog neįmanoma pagal technologiją.
  2. Dovydas Did

    Trašų kainos

    Apsvarstysim klausimą dėl maišo rišimo. Sušokę negali būti maišai, gali būti nebent susistovėję jeigu ilgą laiką sandėliuoti. Kompaktuotas produktas linkęs susistovėti dėl kampuotos granulės, tačiau sušokęs būti negali. Parašykit asmenine žinute savo pavardę, pažiūrėsim kada konkrečiai buvo vežtas produktas.
  3. Dovydas Did

    Trašų kainos

    Laba diena, Kompaktuotas amonio sulfatas visada dulka, praktiškai neįmanoma jo padaryti nedulkančio. Šie metai niekuo neišskirtiniai, visuomet dulkių yra panašus kiekis (apie 2 % mažesnės, nei 1 mm). Dėl geresnio šviežio ar pastovėjusio sulfato tai visiškas mitas, nėra jokio skirtumo, sakyčiau netgi atvirkščiai, su laiku granulė atiduoda paskutinius savo drėgmės likučius ir dar labiau sukietėja, todėl barstant ar perpilant dar mažiau apsitrina/apsilaužo, todėl ir dulkių būna truputį mažiau.
  4. Labas rytas, Aš tik papildyti dar norėčiau. Prisegu Bureau Veritas Estijoje darytą sertifikatą. Mėginys testui imtas iš visos tuo metu (2020.01.20 d.) sandėliuose ir maišuose turimos produkcijos ir testuotas Estijos BV laboratorijoje. Testas darytas Estijos BV dėl to, jog nei viena laboratorija Lietuvoje neturi tokio lygio akreditacijos, kuri atitiktų naujausius ES reikalavimus. Visos kalbos, jog Granmax gaminamame amonio sulfate trūksta veikliųjų medžiagų yra iš piršto laužtos. Kaip ir minėjau anksčiau, jeigu kam nors įdomu ir turite laiko, galite tiesiogiai kreiptis į mane ir susitarsim dėl ekskursijos po gamyklą (kai praeis karantinas žinoma). Sėkmės ir Gero derliaus! BV testas.pdf
  5. Laba diena, Šūdo deja negaminam, klausiu dėl to, jog trąšos pardavinėjamos per kitas įmones, kurios ne visada tiesiogiai iš mūsų pristato prekes. Noriu patikinti, kad Iš mūsų gamyklos neišvažiuoja nei vienas sušokęs ar kitaip pažeistas maišas, todėl ir noriu sužinoti daugiau informacijos apie pirktas prekes (iš ko pirkot, kada pirkot, kokį kiekį ir t.t.). Pagal gautą informaciją mums būtų nesunku atsekti, kuriame etape galėjo būti sugadintas produktas. Kas rašėt dėl priemaišų, tai taip pat atmestinas variantas, kadangi gamyboje nenaudojama niekas kitas išskyrus amonio sulfatą. Kviečiu visus, kam įdomu ir kas turit laiko, atvykti pasižiūrėti amonio sulfasto trąšų gamybą Klaipėdoje. Su malonumu aprodytumėm visą technologiją nuo žaliavos sandėliavimo iki pilnai pagaminto produkto.
  6. Atsiųskit man savo asmeninį telefono numerį, norėčiau daugiau sužinoti apie jūsų atvejį.
  7. Ar tikrai Granmax gamybos tirpdėt, nes dolomito į amonio sulfatą tikrai niekas nededa Šitas toks linksmesnis... Galima smulkiau sužinoti? Parašykit man savo telefoną asmenine žinute, paskambinsiu.
  8. Laba diena, Iš kur pirktą amonio sulfatą tyrėte? Kiek sieros radot? Nenoriu komentuoti nežinodamas faktų, tačiau kad sieros trūktų, tikrai pirmas jūs sakote. Smulkiau aprašykit prašau situaciją ir kur tyrėte, nes tai taip pat labai svarbu.
  9. Dovydas Did

    Trašų kainos

    Laba diena, Nėra konkurenciją ribojančių susitarimų, tačiau yra paprastesni dalykai. Mes, kaip gamintojai, parduodam tik FCA salygomis, tik dideliais kiekiais (1000 tonų nėra didelis kiekis) ir griežtomis atsiskaitymo sąlygomis, t.y. dažniausiai didžioji dalis pinigų mokama į priekį. Taigi, tie tarpininkai prisiima transporto organizavimą, ūkininkų/kooperatyvų finansavimą (skirtingais metodais), sąskaitų administravimą ir t.t. Todėl jų uždarbis kartais tikrai nėra labai didelis atsižvelgus į visus faktus.
  10. Dovydas Did

    Trašų kainos

    Laba diena, Deja, kol kas nėra galimybių įsigyti trąšų tiesiogiai, galutiniam vartojimui. Galbūt ateityje.
  11. Dovydas Did

    Trašų kainos

    Abi rūšys amonio sulfato yra gaminamos. Tik viena metalurgijos pramonėje, kita kaprolaktamo gamykloje, tačiau esat teisus, tai nėra pagrindinis produktas abiejose pramonės šakose. Metalurginis sulfatas gaunamas neutralizuojant dujas (kurios susidaro koksuojant anglį metalurgijos kombinatuose). Neutralizuotos dujos kristalizuojasi į amonio sulfatą, kuris praplautas ir išdžiovintas tampa žaliava gamybai. Kaprolaktamo (kuris naudojamas nailono, pluošto ir plastiko gamyboje) gamyklose amonio sulfatas gaunamas kaip bi produktas kaprolaktamo bisulfato druską neutralizuojant amoniaku, po neutralizavimo gaunamas "laisvasis" laktamas ir kogeneracinis amonio sulfatas, kuris garinamas ir kristalizuojamas skirtingais metodais gamyklose, vėliau džiovinamas ir tampa žaliava mūsų gamyklai. Kapro amonio sulfatas būna nuo baltos iki pilkšvos spalvos, o metalurginis gali turėti įvairiausių atspalvių. Spalva gali būti nuo baltos iki tamsiai pilkos, rudos, kartais rausvos ir t.t., tačiau spalva įtakos žaliavai neturi jokios, veikliųjų medžiagų kiekis visada yra apie 21 Azotas - 24 Siera.
  12. Dovydas Did

    Trašų kainos

    Tiekėjų yra gerokai daugiau nei keturi. Teoriškai, metalurginiam amonio sulfate gali būti iki 0,1-0,2% priemaišų nuo tarkim ant sandėlio grindų esančių nešvarumų, arba savivarčio priekabos jeigu ne visiškai kruopščiai buvo išvalyta, bet ne daugiau. Visos žaliavos papuolančios į gamybą keliauja per filtrus, kurie surenka didžiąją dalį pašalinių objektų, jeigu tokių yra, tai gali būti plastiko, metalo gabaliukai, grumztai, kiti objektai. Balasto į amonio sulfatą specialiai niekas absoliučiai nededa, nėra jokios prasmės.
  13. Dovydas Did

    Trašų kainos

    Laba diena, Leiskit įsiterpti į diskusiją. Ne visai teisus esat sakydamas, jog skiriasi tik fasavimas. Granmax gamina granules Klaipėdoje (t.y. granuliuoja), tik žaliavų kurios atkeliauja į gamyklą miltelių pavidalu kilmės šalys gali būti EU, Rusija, Baltarusija, Kinija, todėl Klaipėdos gamykloje sugranuliuotas produktas skaitosi Lietuvoje pagamintas. Galbūt kitos įmonės tik taruoja iš kitur atvežtas trąšas, teigti ar paneigti negaliu. Dėl išbarstymo: Pagal mūsų darytą Amazone testą, Granmax gamybos granulės išsibarsto iki 36 metrų be problemų. Dėl skaldos: Norėčiau sužinoti kieno gamybos amonio sulfatą tirpdėt, kad radot skaldos? Dažniausiai pašaliniai priedai būna NPK gamyboje kur specialiai dedamas kaip balastas, tačiau gaminant amonio sulfatą, jo negali ir neturi būti.
  14. Dovydas Did

    Trašų kainos

    Laba diena, Niekaip negaliu susisiekti su jumis. Trąšos tokios negali būti, vienareikšmiškai. Atsiųskit prašau savo tel. numerį, norėčiau kad pakomentuotumėt daugiau šias nuotraukas. Arba paskambinkit man, atsiunčiau jums savo asmeninį telefono numerį privačia žinute.
  15. Dovydas Did

    Trašų kainos

    Yra dviejų rūšių amonio sulfatas - Kaprolaktaminis ir metalurginis, abu jie yra gaminami. Atlieka pavadinti nedrįsčiau nei vieno iš jų, jie abu yra produktai. Metalurginiuose kombinatuose jūsų vadinama "atlieka" yra amoniako dujos, kurios susidaro tirpdant koksą, tačiau kad iš jo gautųsi amonio sulfatas, reikia dar daug triūso įdėti, todėl atlieka pavadinti būtų nelabai tikslu. Panašiai ir su kapro, tik ten gaminant kapro siūlą-šniūrą susidaro tirpalas, kurį kristalizuojant gaunasi milteliai, kristalai žaliaviniai, kuriuos ir naudoja Granmax. Tačiau abiejų sulfatų rodikliai tokie patys Azotas 21, Siera 24, nesvarbu kur gamintas, ar kokiu būdu.
  16. Dovydas Did

    Trašų kainos

    Laba diena, Granmax nefasuoja jokio kito gamintojo trąšų, tik savo gamintas. Jeigu kalbat apie žaliavą gamybai, tai taip, naudoja baltarusišką, rusišką, belgišką, kinišką žaliavą, tačiau gamyba (granuliavimas) yra tik Klaipėdoje daromas.
  17. Dovydas Did

    Trašų kainos

    Nežinau ar kažkas bandėt jau daryt, bet siūlau visiems kooperuotis truputį, kad žinot rinkoje siūlomų trąšų kainas. Prisegu lentelę, kurią atsisiuntę galit papildyt kainomis kokias šiuo ar kitu metu gaunat iš pardavėjų. Po redagavimo vėl atgal įkeliat į forumą. Manau naudinga labai būtų tokia informacija visiems. Kainos.xlsx
  18. Dovydas Did

    Trašų kainos

    Rapsas: Dėkui už atsakymą, po kiek buvai pirkęs Žvalguvos sulfatą? JCB: Maišai daugumos čiuožia, bet bėdos tame nematau.....
  19. Dovydas Did

    Trašų kainos

    Gal kas esat pirkę amonio sulfatą iš Žvalguvos? Siūlo berods iš Latvijos atvežtą, sako geresnis nei Lietuviškas.
×
×
  • Create New...