Jump to content

vilija

Nariai
  • Pranešimai

    93
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    jurbarkas

vilija pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. smulkinti reikia. nemanau,kad gerai yra mest puseles lukšto. vištos gali imti kiaušinius lest...o ir sutryps daug. aš išdžiovinu,sutrinu ir įpilu į sausus pašarus. kiek joms trūksta,tiek ir lesa.
  2. vilija

    Putpeles

    blogai,kai reikia kaskart atidengti,pilant vandenį.išsivėdina,paskui vėl stipriau kaitint turi,kol pasiekia reikiamą temp ir drėgmę.o tada Jūs ir vėl atidengsit,kad patikrinti,ar netrūksta vandens ir tt...turėjau panašų vokišką,metus iškenčiau ir pardaviau.man nepatiko toks perinimas.
  3. vilija

    Avių liga

    issividuriuos ir praeis, siaip gert svarbu kad turetu ..gero minksto sieno paduociau po to jei nepageretu ..fermactiv.. miltuku kokteili sugirdyciau .. http://www.manoukis.lt/print_forms/prin ... =1550&z=73 ačiū už patarimus.
  4. vilija

    Avių liga

    esu visiška naujokė avių auginime. pirmąkatr gyvenime įsigijau Romanovo avyčių.gal net mišrūnių. dabar joms jau 5 mėn. pabėgo vakar iš aptvaro (čia avinas sugalvoja vis gastrolių) ir priėdė pas vištas kviečių-miežių bei šiek tiek miltų (žirniai,rapsas,kukurūzai). labai išsigandau,nes jau buvau skaičiusi jūsų diskusijas, kad gali blogai baigtis. na,situacija tokia-avytės žvalios,bet viduriuoja. o avinukas liūdnas,gulinėja,viduriuoja,geria daug vandens,bet neėda net žolės.matyt,užsikimšę viskas ten jam. KĄ DARYTI DABAR? vet vaistinė nedirba,jokių vaistų neturiu...ką duoti? prašau patarimo .
  5. tai viskas aišku. aš sau noriu užsiauginti.
  6. turiu dviejų-trijų metų arklių mėšlo šiek tiek,užsisakiau porą pakelių šampinjonų sėklų ir bandysiu savarankiškai pasidaryti tą briketą ir auginti. .. kadangi niekas nieko nepataria ir nesidalina patirtim,teks daryti bandymus.(truputį info radau internete).kas gausis,kolkas nežinau.
  7. ir man įdomu būtų...tik kad tyli visi.kas nors vistiek auginat.kokių dok reikia,kad legalu būtų,kaip su realizacija ir tt??????
  8. vilija

    MESINES VISTOS

    zinoma kad taip... as tai zmonems parduodu valgymui,ne perpardavimui. ir pernai po 14 viska pardaviau.vilnius,tai ne provincija.pas save tik po 12 gaunu.tai ir duodu tik tada,kai atlieka nuo geruju uzsakovu.
  9. vilija

    MESINES VISTOS

    man po 14 paima i vilniu. sakyciau,normaliai...
  10. vilija

    Kalakutu auginimas

    nagi,patarkit,kas zinot,kodel taip...mano viena baltoji mesine kalakute pastoviai deda kiausini be luksto,tik plevele. ir,rodos,neturetu nieko trukt,seriu DE HEUS pasarais+kvieciai,mieziai,kukuruzai,avizos,grikiai+runkeliai,obuoliai,morkos,kopustai+po lauka vaiksto,dar ten kazka randa...dar vitaminai i vandenuka...TAI KO TRUKSTA DAR???????
  11. vilija

    Vistos

    musu draugai tokiom prekiauja.is paukstynu perka ir vezioja po kaimus.pripasakoja visko. gerai,jei dar deda.tik netikekit tokiom pasakom,kad jos dar des ir des.nea...kas jau parduos gerai dedancias vistas???prekiautojai jas vadina negraziai-padevetomis.tokios vistos jau buna visai isnaudotos ,isspausta is ju viskas.ilgai neturetu det...turit pirkti visciukus,juos uzsiauginti,tada bus aisku,kad kuri laika tikrai bus kiausiniu.bet tos paukstynu grazuoles ilgai negyvena,apie 2-3 metus jei des,tai viskas.tokios jau jos isvestos-greit,daug,bet trumpai.
  12. vilija

    vistos

    gi rasau,kad nebega.jau ir kerpant junti,jei per daug imi.o lesimui,kuitimuisi netrukdo patrumpintas snapas.maniskes ir kopustus,ir runkelius gerai lesa ir ne tokiais smailais snapais...blogiausia,kad trumpinimas NEPADEJO!!! o nuoroda nebloga.patogiai cia...tik,jei per ta pacia puse eis,tai turetu nematyt kiausiniu,kad nesusigundytu lest.
  13. vilija

    vistos

    vista nekankinama,nes snapas trumpinamas iki pirmo kraujo laso.neskauda jai,jeigu kraujas nepasirodo.as nutrumpinau,bet nepadeda.o kriaukleliu,lukstu,zvyro-sociai visko turi.sunku atpratint,kai paragauja.patinka,skanu...siandien pasidariau primityvia guzta su nuolydziu,kur kiausinis nurieda ir vista jo nemato.kraiko-siaudu,sieno jau neturi buti,kad riedetu lengvai kiausinis.nurieda jis i pakrasti guztos,o ten stogelis toks nedidelis,tik truputi didesnis uz kiausini.kiausinis pasislepia...dvi savaites vargau su jom,niekas nepadejo,kol nepadariau dengtos guztos.ir-jau 3 kiausinukus turiu nuo pietu. tikiu,kad kas nors galetu parodyt ar papasakot,kaip graziai pasidaryt guzta su nuolydziu kiausiniui.gal ir parodys.mielai paziureciau ir pritaikyciau,nes maniske tik is bedos.
×
×
  • Create New...