Jump to content

Sunflame

Nariai
  • Pranešimai

    27
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Vartotojo informacija

  • Lytis
    Not Telling

Miestas

  • Miestas
    Marijampolės apskritis

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Sunflame pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

6

Reputacija

  1. Sunflame

    DSC 0043

    Laba diena, stulpus sustatėm taip pat, kaip ir elektros stulpus, t. y. atvažiavo ir sukalė, o tada nupjaustėme vienodame aukštyje.
  2. Sunflame

    Lazdynai

    Sveiki, norėčiau sužinoti kokie kamieniniai lazdynai Lietuvoje gerai dera?
  3. Sveiki, pasidalinsiu ir as savo nuomone. Turim n101 jau sesis metus, isukom beveik 3000h, pirmas ir greiciausiai vienintelis be kondicionieriaus Lietuvoje Garantinio metu pakeite povershift kazkokius guoliukus greiciu dezej (visa mazga), po to hidraulo visa dezute, nes zemyn slaunu pradejo neleist, dar buvo ventiliatoriaus mygtukas nusproges ir dar keli smulkus gedimai. Nieko per daug ant jo nekraunam (4 korpusu nevartomas plugas, 3 m sejamoji su freza ir panasus zaislai). Patys dirbam ir stengiames nelauzyt. Siaip nieko labai gero ar labai blogo pasakyt apie si traktoriu negaliu. Dabar tevas uzsimane vietoj seno mtz 80 pasiimt A93 hitech su frontaliniu, gal kas toki turit, kokie atsiliepimai? Tiesiog uz tokia suma nelabai ka galima paimt ar kas turit/zinot geresni pasirinkima?
  4. Sunflame

    DSC 0038

    http://zemesukis.com/topic/1254-statyba-is-el-stulpu/page-4
  5. Sunflame

    DSC 0029

    Na, pagyvensim - pamatysim. Nuotraukoje dešinėje, jeigu įžiūrėsi, jau stovi toks statinys, kol kas dar niekas neįgriuvo ir neišlinko, o jau dešimt metų kaip stovi, gal ir šis nesugrius, tikiuosi.
  6. Sunflame

    DSC 0031

    Šiaip lentos žievintos tik, aišku, kur ne kur yra likę.
  7. Nesu aš tiek daug įsigilinęs į visus subtilumus, bet turėjau omenyje statyti "Pastogę", kuri atitinka 10000 < K ≤ 40000 reikalavimus. Deja mūsų "Pastogė" per aukšta, virš 6 metrų, todėl niekaip neįsipaišo į Nesudėtingą statinį O jeigu įsipaišytų, tai gal užtektų tik leidimo iš savivaldybės, nes lyg ir pagal STR 1.07.01:2010 "Statybą leidžiantys dokumentai" "2. Rašytinis pritarimas supaprastintam statybos projektui privalomas: 2.1. statant I grupės nesudėtingą statinį – kultūros paveldo objekto teritorijoje, kultūros paveldo vietovėje, Kuršių nerijoje; 2.2. statant II grupės nesudėtingą statinį – mieste*, konservacinio prioriteto ar kompleksinėje saugomoje teritorijoje, kultūros paveldo objekto teritorijoje, kultūros paveldo vietovėje." O pagal STR Nesudėtingi statiniai: 14. Nesudėtingo statinio projektą privaloma rengti, kai pagal statybos techninio reglamento STR 1.07.01:2002 „Statybos leidimas“ [4.15] reikalingi rašytiniai pritarimai statinio projektui.
  8. Galima statyti kaip Nesudėtingą statinį, bet tada aukščio apribojimai atsiranda, nes dauginamas jis kūbu. O norėjom, kad būtų galima įvažiuoti išmėžti traktoriumi. 17.2. Kiti inžineriniai statiniai, ne aukštesni kaip 15 m 17.2.1. 10 ≤ K ≤ 10000 + - 4) 17.2.2. 10000 < K ≤ 40000 - + 4) 4) K – statinio matmenų įvertinimo koeficientas, apskaičiuojamas pagal formulę: K = S × H3 , kur: S – statinio išorinio kontūro vertikalios projekcijos į žemės ir (ar) vandens paviršių plotas, neįskaičiuojant šios projekcijos viduje esančių didesnių kaip 10 m2 laisvų (neužstatytų) žemės ir (ar) paviršiaus plotų; H – statinio aukštis, matuojamas nuo statiniu užstatyto žemės paviršiaus vidutinės altitudės iki statinio aukščiausiojo (požeminiam statiniui – giliausio) laikančiųjų konstrukcijų taško, m;
  9. Kaip kažkuris iš forumiečių sakė, žmona leidimą davė, o jeigu rimtai, vien už tai, kad pergręžiau elektros stulpus, niekas nebūtų ant projekto pasirašęs. Virš metro į žemę dėjom polorono apšiltinimą apie vamzdį, į vamzdį dar įdėtas šildymo kabelis. Pirmas (plastmasinis) kranas uždaro atidaro vandenį, kai pripilam bačkas, mažuoju (metaliniu) kranu išleidžiam visą toliau už pirmo krano esantį vandenį (arba subėga į bačką arba išbėga laukan). Toliau viskas dar papildomai apšildyta putoplastu, makrofleksu ir pjuvenom. Pirmasis kranas prailginimu išeina į lauką, o antrasis paliktas lauke, jeigu užšals žiemą, tai kibiras karšto vandens ant jo ir toliau dirbam. Kol kas viskas gerai, bet elektrinio šildymo naktimis dar neišjungiam, per daug žiemos liko, pabandysim gale žiemos.
  10. Sveiki, pagaliau atsirado truputėlis laiko, tai sugalvojau pasidalinti mūsų statybų nuotraukomis. Statėm visiškai ekonominį variantą, todėl atsižvelkite į tai vertindami. Tvartas 33x16 m. Stulpus į ilgį kalėm kas 5,5 metro ir po stulpą į vidurį, kad balkių sujungimai gautųsi ant stulpo. Į plotį kalėm maždaug 5,5 metro tada pravažiavimas virš keturių metrų ir vėl 5,5 metro. Viršuje, virš stulpo gręžėm tiesiog kiaurai ir dėjom iš abiejų pusių po metalo plokštes ir pritvirtinom 15X15 balkius. Gal kas ir pasakys, kad nepatikima, bet turim senesnę pašiūrę kuri taip pastatyta dar stovi. Sparai sukalti kas metrą Pravažiavimas: perpjovėm išilgai perdengimo plokštes, atrėmėm į stulpus ir viduryje pripylėm žemių, toliau viską išbetonavom Galvojom ir išorę dėti iš plokščių, bet žiema užklupo, tai pasirinkom apkalt tik lentom Vandentiekį atvedėm ir apšiltinom jau po Kalėdų prieš pat šalčius, gerai, kad šiemet užšalo vėliau Kadangi daugiau mažiau viską patys, mediena iš savo miško, stulpai ko ne už dyką, o stogas iš seno šiferio (dar kartą - ekonominis variantas) tai kainos tikslios negaliu pasakyti, nes juk nuosavas darbas nulio vertas. Tai tiek, gerų naujų metų
  11. Sunflame

    claas consul bedos

    Gal pades, bet mes su tuo irgi daug zaidem. Ir stiprinom ir papildomus guoliukus dejom. O problema buvo paprasta. Apziurejom, kad pries tai kratomoji lenta dirbo truputi kitoje vietoje, taigi apkeitem krontsteinus pusemis. Kratomoji lenta atsistojo kur buvusi ir baigesi visos bedos. Kazkas pries mus buvo "geriau" pataises ir puses supainiojas.
×
×
  • Create New...