Jump to content

trintukas

Nariai
  • Pranešimai

    95
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario trintukas paskelbtas turinys

  1. trintukas

    Melžimo aparatai

    chm? paprasti veiksmai nepagelbėjo: ir ratus spardžiau, ir į išmetamąjį vamzdį pūčiau... ar kas galėtų patarti kur tų plokštelių siurblyje ieškoti (jeigu atsiųsčiau nuotrauką)? niekad neardžiau tokio siurblio. tepalas greičiausiai buvo dumblas.
  2. trintukas

    Melžimo aparatai

    chm? supratau. gal pasiseks be paskutinės intervencijos. Ačiū
  3. trintukas

    Melžimo aparatai

    Ačiū. Ryt ryte pamėginsiu po Jūsų nurodomų veiksmų dar pajungti melžtuvę.
  4. trintukas

    Melžimo aparatai

    Sveiki. Reikalingas patarimas dėl melžimo aparato gedimo. Aparatas pirktas Rietave iš tauraginių prieš 3 metus per tą laiką naudotas gal apie 7 mėn. (suminis laikotarpis). Vakuminis tepamas. Stovi tvarte. Vėl pradėjau naudoti prieš mėnesį. Tvarte pliusinė temp. Visada įjungus tekdavo ilgokai palaukti (apie 7-10 min.) kol pradeda kilti slėgis iki reikalingo lygio (tik įjungus pakildavo truputi, bet nepakankamai, kad pulsatorius tinkamai funkcionuotu ir melžiklius pritrauktų). Šį ryta kankinausi apie pusvalandį: įjungiu su uždarytu vakumo į pulsatorių ventiliu, atviru ventiliu, peržiūrėjau visas jungtis, šlangas - apie puse atmosferos ir viskas. Pabaigoje dar netyčia nulūžo tepalo šlangelio jungties į siurblį plastikinis laikiklis. Atkreipiau dėmesį, kad tepalo iki pusės šlangelio ir jis nejuda aparato veikimo metu. Gal turit kokių minčių? Ačiū
  5. trintukas

    pieno tyrimai

    Ugis ir mase - apie 450 kg, aukstis ties ketera priklauso nuo to ar jos is danijos ar is JAV (Dzersio salos originalai maziausi, bet ju Lietuvoje neteko regeti. Turiu viena daniska ir pusiau daniska bei JAV dzersiu krauju, tai pastaroji aukstesne ir snukio forma jau truputi kitokia (gaila, bet net keturi skirtingi dzersiu seklos saltiniai man tieke tik JAV dzersiu sperma - ... ir tikrai is prastesniu genetiniu savybiu buliu (juk visada galioja principas "minimum investiciju ir maksimum pelno)). pieno po versiavimosi primelzdavau is 5 versiu dzerses atole apie 9-10 vienu melzimu, is 2 versiu dzerse atole 10-11 l. Pienas riebus (geltono atspalvio, indai riebalais apeina), daug baltymu, maziau sueda (seniau deliojau vidurki tavrtiniam laikotarpiui 11-12 ritiniu sieno, dabar laktuojanciom nebedelioju daugiau kaip 10 ritiniu). ganyklose neisrankios pasarui - ir medzius nueda, ir maciau net builius edant (tikrai ne is bado). Minusai - jautresnes rudens oro kaitai (jeigu nebuvo ilieta vietinio kraujo), pasaro kaitai. Charakteris kaip ozkos ir prieraisios, ir uzsisiklinancios ties savo "noriu". Man jos idealios surio gamybai del iseigos (is paprastos juodmarges 10 l pieno gaunu 800-900 g. fermentinio surio, o is dzerses 10 l 1200-1300 g. fermentinio surio). o darant kieta suri gauni ir gera kieki grietineles sviestui. ...BET VISA SI INFORMACIJA NE SITAI FORUMO TEMAI.
  6. trintukas

    pieno tyrimai

    Pratesiu abrakadabras Istorijos apie PT tasa. Dzersine, kuri buvo karantine ir buvo gydoma pagal paseli bei jam parinktus antibiotikus (esu labiau linkes i ilgesni procesa be antibiotiku, bet...). Po du kartus ilgesnes islaukos siunciu piena i PT del paselio. Atsakymas - nera augimo. As jau ploju katuciu ir atiduodu piena i vietine VMVT neplaniniam patikrinimui. Gaunu fantastiska atsakyma (nekreipkit demesio i riebuma, nes pradejus melzti prisiminiau, kad reikes pieno meginiui, todel paimtas jau dali numelzus) R 5.99 B 4.41 L 4.31 Ph 6.65 ir.... SLS 769 t. Na, nusikeikiu ir kita diena atiduodu komercini tyrima. Skirtumas tarp pieno meginiu paemimo 6 d., jokios intervencijos vaistais arba uzkalbejimais ir pan. Gaunu komercinio atsakyma tai paciai karvei (riebalu maziau nes paimta melzimo pradzioje) R 4.51 B. 4.36 L. 4.41 Ph 6.62 ir ... SLS 246 t. Paaiskinkit man, zaliam pienininkui, kaip gali buti toks didelis SLS skirtumas 6 dienu laikotarpyje be jokiu intervenciju i karve? Papildomai buvau atidaves ir paseli - jokio augimo. Karve papildomai gauna tik mineraliniu su kalciu. Nezinau, kokia Jusu patirtis, bet nagrinejant sia situacija man i galva sauna tik keleta kvailu minciu, arba vietine VMVT "tarpininkauja" informacijos koregavime arba PT nesamones rodo.
  7. trintukas

    pieno tyrimai

    Jusu cituojamo saltinio isvadoje rasoma "Also, further investigations using more data are needed to confirm reached results in the present study.". Pateikiu adresa, kuri google paieska Jums turbut ismete pirmaji sarase. Ten nurodomos kitokios isvados: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2868129/ Stai sekantis saltinis, kur isvardinami galimi mastito identifikavimo budai. Vienas is ju pH. http://www.dcu.ie/biotechnology/abg/pdfs/carov/mastitisreview-tibs.pdf Net arabai formuoja tokias isvadas: http://www.iasj.net/iasj?func=fulltext&aId=81635 Pritariu Jusu pastabai, kad dideleje bandoje tai neturi prasmes. As kalbejau apie individualaus gyvulio pvz, kurio pH nerodo jokio uzdegimo (ypac tokio didelio SLS). Karve, kurios informacija pateikta - 50 proc. Dzersine. Butu saunu, kad remdamiesi savo patirtimi pakomentuotumet situacija, kai PT fiksuojama labai dideli SLS kieki, nefiksuoja skystas mastito testas (pienas lieka be jokiu pokyciu - skystas, svarus, be pleveliu, snargliu, granuliu ir pan.). Isoriniu pozymiu pas karve irgi nera *tesmuo be pokyciu, kurie leistu istarti mastita)
  8. trintukas

    pieno tyrimai

    augant SLS skaiciui dideja pieno sarmingumas, todel sie du parametrai yra glaudziai susieti vienas su kitu. Surininku is PV Europos patirtis, surininko eksperto is prancuzijos patirtis, visa surininkams skirta literatura nurodo labai aisku mastito parametra - pH arteja prie 7. Mineralai buvo duodami ne del SLS, bet del karves organizmo sustiprinimo, kad, jei yra uzkratas, ji pati pradetu valytis (bet tai buvo tik desperatiski veiksmai gavus priestaringus parametrus is PT. Ka Jus galvotaj apie tai, kad skystas testas (net poros skirtingu gamintoju) nerodo net uzuominu i mastita (daugiau kaip 200 t. SLS - o mano situacijoje net virs 600 t. Ar testas nuo tokio kiekio uzlinko?...)
  9. trintukas

    pieno tyrimai

    Pagarba Reiketu Jusu pagalbos paremtos Jusu patirtimi (jei esat kada susidure su, mano galva fenomenu). Turiu kontroliuojama banda ir kas ketvirti atiduodu piena per vietine VMVT i PT. Taip sutapo, kad atiduoti reikejo keleta paru po isleidimo i ganykla. Viena trukinama, viena karantine, kitos su pilvais. Liko viena karve. Visada atlieku vidine pieno kontrole del mastito du kartus per savaite su skystu testu. Patikrinau karves piena - jokiu neigiamu pokyciu teste. Po daugiau kaip savaites gaunu atsakyma: riebumas 4.73, baltymai 4.43, laktoze 4.20, ureja <5, SLS 673, sarmingumas 6.63 pH. Apsalau nuo gautu rezultatu: skystas mastito testas nerodo nieko blogo (ta proga nusipirkau dar ir kito gamintojo testa - irgi nieko blogo), pH beveik normoje o SLS i lubas lipa. Mano galva, esant tokiam SLS skaiciui pH tikrai butu arti 7, taip pat baltymu skaiciaus ir urejos procento prasilenkimas nesuprantamas. Aisku po tokio rezultato stabdo mano produktu gamyba. Bet man visvien makauleje nesuvokimas - pasidarau asmenini rugusio pieno testa del mastito. Gaunu tobula konsistencija. Galvoju, kad gal bus vaikai indeli pieno meginiui atidare pries imant megini. Susitariu su VMVT, kad po savaites atiduosiu pakartotini testa. Visa savaite papildomai karvei duodu mineraliniu priedu. Perku spec. sterilu inda, plaunu tesmeni su sodos tirpalu, valau galus su degtine ir dar pasidarau skysta mastito testa. Laukiu atsiputes, bet gavus rezultatus pradedu galvoti, kad su PT tyrimu rezultatais stebuklai darosi. Vakar gauti rezultatai dar karta suglumino ir galutinai ismuse is veziu - riebalai 4.01, baltymai 4.27, laktoze 4.22, pH 6.63, ureja 13 ... o somatiniu 522. Pagelbekit prasau - prarasti visi men. uzsakymai, totalus pasimetimas kai skystas mastito testas, rugpienio testas, pH priestarauja SLS skaiciui.
  10. trintukas

    karvių sėklinimas

    Pagarba Gal galima butu truputi placiau apie reprodukcinio trakto prieziura auksciausiu lygiu? Taip pat ka rekomenduotumet kaip kepenu atstatymo priemones? Aciu Pagarbiai
  11. trintukas

    karvių sėklinimas

    Pagarba Zinau tik bendrus bandos (tam laikotarpiui 3 melz.) parametrus tam laikotarpiui nes banda kontr. - riebumas 4,2, balt. 3,8, ureja 22, somatu 6 t. Ta kur versiavosi geguzes men - buvo tikrai puikios (mano galva gretinant su jos bukle po pirmo versio) bukles (grudiniu pasaru ir mineralu kieki tvartinio laik. pabaigoje buvau padidines nes maciau smunkancius urejos par., plius jas visada esant giedrai dienai ir iki minus 10 isleisdavau bent keletai val. i lauka). Ta kur penktus (dvynukus) issimete, kai emiau is ukio dave maziau pieno negu pas mane pernai vasara po apsokinejimo. Del telycios nezinau, bet kai ja parsivezem buvom pavadine "dviraciu" (aisku kodel) - todel pusmeti net neseklinom, kol neatstatem. Dabar puikios busenos telycia. I desras visada suspesi, bet man negalioja didelio ukio logika, kur visada turi pamaina ir vardan ekonomines veiklos nesicackini. Tai Dzersines karves (ju riebuma mazina dideliu pieno kiekiu duodanti juodmarge, todel ir parametrai nelabai atitinka Dzersiu pieno parametrus) ir man ju pieno partametrai ypac vertingi surio gamybai.
  12. trintukas

    karvių sėklinimas

    Sveiki. Reikalingas patarimas (-ai). Turiu keleta retos veisles pieniniu karviu ir telycia. Problema su seklinimu. Viena versiavosi pernai geguze - vis dar nesusiseklina (po pirmo versio irgi ilgokai seklinom - 8 men.). Telycia tausojom, nes buvo uzbukcinta bandoje. Atstatem, bet seklinti pradejom kai jai jau buvo apie 24 men. Nesusiseklina nuo pernai pavasario. Melziama karve besilaukdama penkto versio pries pat versiavimasi pasigavo virusa ir isssimete (buvo dvynukai). Galvojom, kad suds, bet issivale be problemu ir jokiu (bent neuzciuopiamu) problemu. Seklinam nuo 2014 rudens. Pakeiciau keturis seklintojus ir penkiu buliu seklas. Turejom jautuka. Galvojom, kad suds, bet nuo jo pastojo vietines juodmarges, o sitos ne. Paskutini karta darem skatinamuju injekcija ir dviguba seklinima - suds (po pirmo termino siauteja). Maistiniu medziagu trukumas??? Bet vasara ganesi atole, gaudavo laizalu, o pries seklinant ir vitaminu injekcija. Rujos buvo tokios, kad stogas kilnojosi. Mastau, kad dar lauksiu pavasario ir si karta meginsiu seklinti su kitu turimu jautuku (jeigu jam jau nereikes kedutes arba kopeteliu). p.s. isvezimas i mesa yra krastutinis sprendimas (cia ir patarimas nepades)
  13. trintukas

    Išvaržos.

    buvau pasikvietes viena veterinara. jo isvada "lyg ir isvarza". Tas "lyg" labai neapibreztas. Ciupinejant aplink minksta guza, kuri galima lengvai tarsi istumti i vidu, jauciama kieta pilvo ertmes sienele, o aplink guza toje sieneleje jauciama tarsi kietas cilindriskas apvadas. mano galva tai labai panasu i isvarza, bet pasak vieno stambiausiu pieniniu ukiu lietuvoje savininko-praktiko, jei tai isvarza gyvulio jau nebetureciau (nes butu krites). vat ir nebezinai zmogus kaip elgtis. Atsargai ieskau kas imtusi operacijos. Gekonai. Jei tai isvarza, ar gyvuliui pavalgius tas guzas turetu buti kietas (kai zarnos uzpildomos maistu), ar islikti minkstas? Aciu
  14. trintukas

    Išvaržos.

    Tai 15 men. telycaite. Dar nesuseklinta. Pries pora men. kita karve uztvojo jai i pilva su ragu. Ta vieta istino. Tepiau Visnevskio ir Ichtiolio tepalu, atsivere pulinga zaizda. Isejus puliams, liko sis guzas. Paspaudus tarsi sueina i vidu, minkstas. Spaudzioti leidzia, bet ribotai. Turejau puiku veterinara, bet uzlenke ji liga ir nebera jokio padoraus veterinoriaus aplink (liko tik dideliu ukiu ispaikintas veterinaras). Gal tai skysciai (edema)? Labai nesinori lengvu mostu i mesa nusiusti nes tai danisku dzersiu telycaite.
  15. Kas galėtų patarti dėl karvės pilvo išvaržos (įtariamos)? Ar verta tokią karvę sėklinti? Ar yra šios problemos sprendimo būdų be mėsinės? AČIŪ.
  16. Pagarba Gal kam teko keisti ISEKI priekiniu varomuju centrini asies rieboksli? Kur gavot? taip pat gal vairo traukes tvarket? p.s. dar vis neradau kas toki parduoda (ta210f modeliui). senaji isiminejant sudraske, tai dabar pievos ir miskas be darbininko bliauna. aciu
  17. gaila, bet turiu viena gera avi kurios tesmeni veterinorius perdegino. pasekmes - dvi avytes su ciulptukais maitinom o avi teks rudeni i amzinas ganyklas issiusti (vietoj tesmens pora akmenu). nesinori panasaus scenarijaus. dabar stovi tvarte su sausu sienu pasarui ir planas palaipsniui mazinti numelzimu skaiciu per para (uztrukinti panasiai kaip ozka). gal yra kitokiu patirciu?
  18. Pagarba Patarkit kaip avi, kuri atsivede brokuota prieaugli (teko issiusti i amzinas ganyklas nes nebutu isgyvenes) ir liko be jo, apsaugoti nuo mastito? bandau 3 kartus per para numelzti ir tepu mastiseptu. Mastau po savaites retinti melzima, kad organizmas pradetu mazinti pieno gamyba. Aciu
  19. * Tai gal galima būtų viršuj kažkaip pritvirtinti papildomą išlenktą bet nuimamą lakštą, kuris padėtų ir šlapią sniegą "vynioti" į ritinį? Sniegui geriau, kai peilis pasviręs į priekį, o gruntui atvirkščiai - atgal. Tam būna specialios posvyrio reguliavimo trauklės. Prilipti sniegas irgi neturėtų - kai gerai "vynioja" ir stumia šalin, jis gerai ir nusivalo. Maniškis (buvęs) irgi apšaldavo sniegu. Padidinus atsilenkimo kampą (turi būti 30 laipsnių min.), puikiausiai nusivalydavo. Kelio valymo efektyvumas priklauso ir nuo pasirinkto greičio. * Pamenu, kalbėjom apie gumą. Manau jos nereikėjo dėt, tik papildomas galvos skausmas. Dabar ją pakeisčiau į plieno juostą. O gumų, man atrodo, Lytagroj yra ir įvairių storių. * O ar ne per žemai nuleistas tas pakabinimas po dugnu? Galėjo būti aukščiau, nes patį strypą, vienaip ar kitaip, vis vien reikia sulenkti ties priekiniu tiltu. Ar ratai pasukti į kraštines padėtis nekabina peilio strypo? Jooo, tokiam kelio ilgiui be buldozerio prastai. Gyvenimas parodys, ką ir kaip dar patobulinti teks. O šiaip tai nuotraukose atrodo visai gerai. Cilindras irgi geras - su ašimis šalia štoko. Pirkai tokį ar turėjai užsilikusį nuo kokio mechanizmo? Domiuosi, nes anksčiau ar vėliau man pačiam kažko panašaus reikės. guma pasitarnauja - kliunant uz isalusiu akmenu nebedauzo buldozerio ir neperduoda smugio i korpusa. toki pirkau - teks tobulinti. ratu nekabina.
  20. O tai kur pliusai ir minusai? jau parasiau i ''padargai japoniskiems mini traktoriams'' pagarbiai
  21. Buldozerio minusai. Truputi zemas - puraus sniego pusnis per virsu ritasi, todel tenka nustumineti du kartus - pirma pusnies virsu, paskui apacia. Darant toki, vertetu buldozerio prieki aptraukti skarda, kad slapias sniegas neliptu o verstu. Durnai pajungtas (bet cia jau mano beda) hidraulinis valdymas - nuimta padargo pasvirimo trauke ir vietoj jos pajungtas buldozeris. geriau per hidro skirstytuva. Problema su amortizacine guma buldozerio apacioje - negaunu tinkamos (bet cia irgi mano galvos skausmas). pakabinimas po dugnu mazina prosvaista ir tai ypac blogai kai yra slapio sniego pusnis - kabinasi arba kaip roges uzslenka ant sniego, kad priekiniai ratai nebekabina kieto pagrindo. Privalumai. Gerai parinktas islenkimas - susuka sniega i ritini (taciau su slapiu sniegu beda). Lengva pakeisti pasukima. Tinkamas ilgis. Lengva visa pakabinima demontuoti ir vel sumontuoti. DIDZIAUSIAS PRIVALUMAS - man sia ziema nebeteko dirbti su sniego kastuvu (uzpraeita ziema bendras su kastuvu nukastas kelio ilgis buvo virs 17 km).
  22. Beje, ir peilį gerą pasidaręs turi . Ar jo prikabinimo vietą traktoriuj (prie sankabos) kaip nors dar stiprinai? nuotraukas idejau i skilti ''padargai japoniskiems mini traktoriams'' (cia jau viskas susivele). Pridedusu sodyba nupirkta prieda - kabli. buvau isbandes ant rusisko. pasiziurejau, kad tiks ir japonui tik reikes padaryti papildomas slaunis (nes slaunu itverimo kaisciai nenusiima kaip pas rusus), ausis atatampu iverimui ir bus geras kablys priekabai. Mano turimas 3 tasku nebelaiko priekabu - pradejo linkti (pastebejau beda, kad niekaip neispresi priekabos kablio lauzimo efekto is virsaus arba apacios (sonini lauzima isprendi su priekabos kabliu besisukanciu aplink savo asi). Manau, kad toks kablys pasalins sia problema). p.s. teks eikvoti nenumatytas papildomas islaidas nes tempsiu savo nauja priekaba pas kita suvirintoja svorio perbalansavimui. Nenormali apkrova i kabli - nesinori sulaukti liudnos pabaigos.
  23. Beje, ir peilį gerą pasidaręs turi . Ar jo prikabinimo vietą traktoriuj (prie sankabos) kaip nors dar stiprinai? esant laiko atsiusiu nuotrauka su komentaru apie pliusus ir minusus
  24. Rašai lyg ne mama pagimdė, o dinozauras bus patį išperėjęs. Ateis laikas, labaaai pasigailėsi tokius žodžius parašęs. ja. mamoms kaip ir tevams turi buti pagarba ir padeka uz gyvasti. TACIAU NESIPESKIT. VIENAS NUSTOK PROVOKAVES, O KITAS - KARSTAI ATSILIEPTI. DIEVAZI, APSIEIKIM BE PYKCIO.
×
×
  • Create New...