Jump to content

Armandas

Nariai
  • Pranešimai

    82
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Armandas

  1. SVEIKI,GAL KAS PASAKYSIT KOKIUS KONKREČIAI NUO KIRMINŲ ESAT GIRDĘ,NES BUVAU VET. VAISTINĖJ TAI NIEKO TRIUŠIAM NEPASIŪLĖ,DABAR PATELĖ TRIUŠINGA NIEKO NEEDA ,DANTIM GRIEZIA IR ISMATOSE BALTOS KIRMELES MATOSI ,PATARKIT ..

    Man kai buvo kirmeliu taip pat veterinarijoj nieko nepasiule,bet vienas triusininkas sake kad reikia pirkt kombikorma korio sudety yra ROBINIDINO (neatsimenu tikslaus pavadinimo buna kartais nelietuviskai parasytas sudetyje bet skamba panasiai) jis apsaugo nuo kirmeliu tai as kartais tokio kombikormo paduodu kaip profilaktikai ir kirmeliu mano triusiai nebeturi.

  2. Sveiki.Pasakykit ar galima vienus triusiukus perdet i kita lizda jeigu tarp ju poros dienu skirtumas, viena patele atsivede du, kitos dvi dvieju dienu begi turi triusiuotis tai noreciau palygint triusiu sk lizduose kai kitos apsitriusiuos kaip manot ar bus gerai?

    Labas.As jau nededu 2 dienu skirtumu nors 2 triusiukai seip zek kad nesusaltu.Dedu tik tada kai buna tos pacios paros.

    surizikavau ir paskirsciau nes kita atvede 12 tai padariau po 7 vienam lizde pakolkas viskas gerai :)

  3. http://www.avena.lt/prekes_triusiams/girdylos_triusiams/KR74160

    Man va tokios pradejo nepatikti is pradziu nusipirkes uvau apie 10 tai dar nieko ten viena kita kapset pradejo bet dabar is 30 tokiu girdyklu vos ne puse kapsi per ta sratuka buvo kad net naujos is karto kapsejo tai seip na nepatinka det vis po apacia koks indelis kad nekapsetu ant dureliu... Gal kas koki kitoki buda zino kaip sutvarjyt kad neleistu vandens per ta sratuka?

    taigi cia ardomas nipelis. atsuk ir isvalyk siuksles ir nekapses

    Aha laba diena nezinojau tarsi to paimkit naujus nusipirke ir isvalykit jiems siuksles pazesit kiek ten siuksliu pilna...Gi rasau kad net nauji kapsi kokios juose siuksles buna atsukes visus buvau ir neivienas nesusitvarke nuo atsukimo ir pravalymo nes ten nieko nebudavo jokiu siuksliu...

    Pas mane tokio pacios tik nipelis su spyruokle kaip supratau is nuorodos tavo nipeliai bespyruokles todel tau patarciau pabandyt pakeis tuos kapsincius nipelius i nipelius su spyruoklem.Pas mane jose ir vanduo buvo pernai ziema uzsales jau ir antra ziema ateina ir jokio kapsejimo.

  4. :eusa-clap::eusa-clap::eusa-clap::eusa-clap::eusa-clap::eusa-clap:
    Jai jums skaitosi tvarkingas zmogus dedantis i deze mesa ar kazkur kitur o ne i saldikli tai nu cia nespreskit pagal save taip sakant tvarkkings zmogus tas kuris paskerdes nuplauna mesa ir sudeda i kameras arba is jo pasiima ta tiusiena is karto ir jau kiekvieno zmogaus tada asmeninis reikalas kur ja det ir kaip det...Nenumiriau tiek as tiek visi tie kurie valge mano triusius 20 metu...Taip kad priklauso tiems kas augina masiskai pardavimas ir kas nesupranta kaip tvarkyngai be skerdyklos apsieiti tai gali isirengti skerdykla kas 2 triusius laiko gales pavaidint kad skerdykla turi :D
  5. sveiki! triušius auginu vos metus, tik dvieju vadu tesulaukiau :D turiu klausima, gal ir kvailas bet rizikuosiu.

    Jai laikysiu triusingas pateles vienam nemzam narve, joms apsitriusiavus nepjauna viena kitos?

    Nemanau kad bus gerai pagal mane tai pateles turi but atskiruose narvuose.Ir apskritai visam forume negirdejau tokio dalyko kad kelios pateles tam paciam narve triusiuotusi :lol:

  6. Sveiki. Beskaitinėdamas supratau kad pas beveik visu triušis 4mėn jau sveria 4 kg o maniškiai taip greit neužauga niekaip. Nu iki šių metų nesiskundžiau niekuo aukdavo jie pas mane 5-6mėn ir būdavo skerdienos mažiausiai 2kg-2.2kg ir aš buvau patenkintas iki šio sezono kol įsigijau kaliforną patiną.Mano patelės šinšilų veislės ir yra stambesnės už patina. Rezultatas triušiukai auga labai prastai šeriu kaip ir prieš pora metų taip ir šiandien triušis niekaip nepasiekia 4kg svorio nors jau 7mėn amziaus tai sakykit ar aš teisingai galvoju kad šitoks eksperimentas kalifornas + šinšilas yra blogas variantas ir reikėtų keist patiną į didesnės veislės?(Gal kas turit kitokių minčių)?

  7. as vakcinuoju tik motinine banda o jaunikliu kur eis i puoda nevakcinuoju o ko tu cia verksleni istisai kad kiti uzsiaugina ekologiskai tai nesuprantu

    Ir aš va svarstau, skiepyt ar ne jaunimą, kuris keliaus į puodą. Pasidalink patirtimi, kaip tada su ligomis?

    Na pas mane asmeniskai pernai buvo ligu protrukis susirgo visi kurie buvo atvesti birzelio pradzioje ir sirgo visi jaunesni nei 10 sav. amziaus o tie kur buvo atvesti ankstyva pavasary ir birzelio menesy jau buvo isisavines organizmas vakcina nesirgo ne vienas nors ir buvo gretimam narve prie serganciu,todel symet vasara nekergsiu ir laikysiu tik ziema ir pavasary kad speciau suvakcinuot pries uodu antpludy.Dar turiu klausima ar butu galima skiepyt kralikuti pvz ne 10 sav kaip raso ant vakcinos o truputy anksciau apie 8-9sav?

  8. Sveiki.Tai va nueinu šiandien pas triušius ir randu tokį dalyką vienam narve laikiau penkis triušius 4 mėn. amžiaus vieno lizdo pagal lytį dar nerūšiuoti. Vienas negyvas :( jau vakar jis man atrodė toks papešiotas ir dabar prie negyvo buvo gan nemažai pūkų pripešta jokių ligų požymių nėra jokių žaizdų nepadaryta apart to papešto kailio.Tai va dabar paprotykit manę ar jį užkankino ar kas jam ten pasidarė?

    100% uždusino. Mano 4mėn vienas kitam nugarą iškando, kitam ausį įplėšė. Maniškiai irgi buvo neskirstyti. Matyt dėl patelių mušėsi. Staigiai išskirsčiau po 2 (patelė su patele,patinas su patinu). Patinai lyg ir apsiramino, o 2patelės vistiek mušėsi. Viena net svorio numetė. Matyt jos prie maisto neleisdavo (neseniai čia rašė kažkas, kad taip būna). Dabar vieni po vieną sėdi, kiti suvalgyti. Užtat dabar ramu. Tik va bėda - tos patelės, kai patinui įmetu, jį pjauna. Nesuprantu, negi muštis tada su broliais išmoko?

    Aišku.Nuraminai, jau maniau kad kokia liga bus įsimetus.Ryt lėksiu skirstyt.

  9. Sveiki.Tai va nueinu šiandien pas triušius ir randu tokį dalyką vienam narve laikiau penkis triušius 4 mėn. amžiaus vieno lizdo pagal lytį dar nerūšiuoti. Vienas negyvas :( jau vakar jis man atrodė toks papešiotas ir dabar prie negyvo buvo gan nemažai pūkų pripešta jokių ligų požymių nėra jokių žaizdų nepadaryta apart to papešto kailio.Tai va dabar paprotykit manę ar jį užkankino ar kas jam ten pasidarė?

  10. Sveiki.Tai va turiu klausimą.Kaip tik ateina diena kai jau laikas triušiuotis mano patelėm sinoptikai pranašauja didelį atšalimą taigi pagalvojau kad reik pašildyti gimdyklas su lempom skirtom šildymui ir galvoju ar tai netrugdys patelėm (junkčiau visai nakčiai) ar nesustresuos gal kas taip esat darę?

  11. Pirmoje nuotraukoje matosi langas :D , dar vienas nedidelis langelis yra iš šono tai tos šviesos kaip ir pakanka aišku galėtų but ir daugiau,todėl galvoju vasara dar vieną langą įdėt iš šono.Dėl ventiliacijos tai dar neapsisprendžiau,bet vasarą tai laikysiu vienas duris atdaras ir užmesiu kokią užuolaidą nuo musiu ir uodų :icon-cool: dar gal kokį kaminuką ventiliacijai vasarą padarysiu.O temperatūra toj "BELANGEJ" :lol::lol: vasara būna žymiai vėsesnė negu lauke. :eusa-dance:

    Tai jei laikysi duris atidarytas, vadinasi ir namuose turėsi nuolat būti? Nebent kokiam vienkiemy gyveni?

    Gyvenu nevienkiemy bet jei iš lauke esančių būdų nepavogė nė vieno tai iš pastato irgi neturėtų be to nakčiai ar kur nors išvykstant duris galima uždaryt :eusa-dance:

  12. Armandai, o kaip su apšvietimu ir ventiliacija? Langų lyg nėra?

    Planuojam ūkinį projektuotis, kuriame ir tirušidė kartu būdu, bet taip sudėtinga...Galvoju net pusiau atvirą vieną sieną daryt, t.y. vietoj langų tinklą dėt. Juk vasarą tai įsivaizduoju karšta tokioj belangėj būtų.

    Pirmoje nuotraukoje matosi langas :D , dar vienas nedidelis langelis yra iš šono tai tos šviesos kaip ir pakanka aišku galėtų but ir daugiau,todėl galvoju vasara dar vieną langą įdėt iš šono.Dėl ventiliacijos tai dar neapsisprendžiau,bet vasarą tai laikysiu vienas duris atdaras ir užmesiu kokią užuolaidą nuo musiu ir uodų :icon-cool: dar gal kokį kaminuką ventiliacijai vasarą padarysiu.O temperatūra toj "BELANGEJ" :lol::lol: vasara būna žymiai vėsesnė negu lauke. :eusa-dance:

  13. cia antras aukstas negyvenamas dar?

    Jo po poros savaičių apgyvendinsiu,nes reiks atskyrt jaunimą tai dabar ieškau indų tiksiančių pakišt po narvu sukrist mėšlui.Iš skardos padarytų vieną dėžę firmoi už 60lt vnt. sakyčiau brangoką galvoju det plastmasines jeigu rasiu.Ką manot apie plastmasinę dėžę?

    Sveikas,

    grazu ir tvarkinga, saunuolis!

    tik tas lipdukas ant duru turetu kaip tik labiau vilioti, nei atbaidyti :lol:

    plastmasines dezes ieskok per ispardavimus statybinese parduotuvese, labai tiktu betono maisymo (buna skirtingu dydziu) - tokios storos juodos dezes arba buna kitos paskirties storu baltu. nesusigundyk pigiom plonom kinietiskom - trukineja kaip velnias...

    del skardos - nesudetinga paciam pasidaryt panasius kaip apacioj sudetos. nusiperki skardos lapa - berots 120cm* 240cm. isardai kartonine dezute nuo batu. pagal ta sistema padarai brezinuka, tik bortelius lenkti reikia 2 kartus, kad astrus krastas uzsilenktu iki pat apacios - bus saugu ir zymiai stabiliau. su spiritiniu markeriu ant skardos nupiesi, su "bolgarke"ispjauni, sulankstai. su 3.2 - 3.4 mm grazteliu krastu sujungimus kiaurai pragrezi ir su kniede 3 mm sukniediji. kniedziu aparatas kainuoja 10-15 lt, kniedes - centus. priklausomai nuo narvu dydzio ir braizymo sugebejimu gal net 3 ar 4 talpeles, panasios i tas apacioje gautusi.

    Ir dar - jei bus labai gilios dezes ir tingesi daznai jas valyti, paskui prisirinks tiek, kad nepakelsi :icon-smile:

    Tas apatines dėžes dariau pats tik jos nelabai sandarios gavosi ir per kampus laša šlapimas todėl antram aukštui ieškau sandarių jeigu nerasiu plastmasinių tai skardinių kampus užvirysiu.

×
×
  • Create New...