Jump to content

Kaunietis

Nariai
  • Pranešimai

    23
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Kaunietis paskelbtas turinys

  1. Kaunietis

    Vynuogės

    Sveiki, sode jau daug metų auga mėlynos vynuogės. Pernai apgenėjau, šiais metais turėtų būti uogų. Toks klausimas iškilo- kada žydi vynuogės? Pirmi metai kaip stebiu šiuos augalus, tai dar nepažįstu.
  2. Dėkui už išsamų atsakymą. Didžiąją dalį žinojau ir supratau. Bet kad yra padangų kurios turi tik du matmenis, o trečias yra 80, ar 85 procentai pagal nutylėjimą tai tikrai buvo naujiena. Pagal šiuos duomenis, tai vokietukas tikrai padarė neteisingą "upgrade'ą". Šio amerikiečio variantas daug arčiau tikro santykio ir jį tikrai galima toleruoti http://www.tractorbynet.com/forums/yanmar/182371-1610d-low-wide.html Geros dienos
  3. Sveiki, ieškau informacijos apie padangas ir nors kaip aišku pasidaro skaitant vieną, ar kitą žinutę, bet tik paimu konkretų padangos aprašymą ir ... nieko nesuprantu. Su automobilinėm padangom viskas aišku - ("plotis mm"/"pločio ir aukščio santykis proventais" ir ratlankio diametras coliais - 225/60 17) O kaip išskaičiuoti padangos aukštį kai yra tik du matmenys? Pavyzdžiui 4.00-15 ir 9.5-24. Čia yra priekinė ir galinė padanga. Kiek suprantu skaičiai 15 ir 24 yra ratlankių diametrai coliais. O kas yra 4,00 ir 9,5? Plotis? O tai koks aukštis? Va neblogai atrodo traktoriukas su platesnėm nei standartinės padangos: Šiam traktoriukui priklauso tokios padangos: YM1610-D 5.00-14; 8.3-22 Uždėtos tokios: 31x15.50-15; 500/60x22,5 Kadangi 4x4 pavarai reikia išlaikyti padangų santykį tokį, koks yra sugalvotas gamintojo, tai kaip iš šių duomenų galima tai išskaičiuoti?
  4. Na, aš tikrai nedarysiu jokių skaičiavimų. Tai padarė tie, pagal kurių pavyzdį darau savąjį karutį. Jį kabinsiu ant kablio. Dėl pačių skaičiavimų, tai suskaičiuoti galima tikrai daug ką. Tokį karutį ir jo apkrovas specialistas suskaičiuotų taip, kad nieko netrūktų, nes čia nėra ką skaičiuoti palyginus su kokiu nors boingu... Dėl brėžinukų, tai čia ne piešiniai, tiesiog nelabai suprastumėt kas čia per daiktas, jei Autocado tinkliuką prikabinčiau. O kadangi aš neturiu tiek daug visko, iš ko galėčiau pasidaryti karutį, tai turėsiu medžiagų ieškoti, užsakyti ir pats virinti. Dėl to negaliu pasakyti sulenk man - na, tiek, ar tiek, tą išpjauk tokį, ar anokį. Nuneši detalės brėžinį ir viskas visiems aišku. O kadangi brėžiniai bus iš sumodeliuoto modelio, tai lengviau ir smagiau visas surinkimo procesas vyks.
  5. Pirmi brėžiniai jau yra. Liko visai nedaug...
  6. Mano tikslas ir yra temti rastus iš netoliese esančio miško. Rastai yra nuo plonų iki 55cm. Drebulė, berželiai. Pradėjau daryti brėžinius. Vakare pasidalinsiu pirmais eskizais.
  7. Tai, negi niekas nėra bandęs tokio? Net nežinau, ar kas nors prekiauja Lietuvoje tokiais. O užsienyje jie gana brangūs. Nusprendžiau konstruotis pats. Iki sezono gal spėsiu. Jei pavyks pasidalinsiu įspūdžiais.
  8. Ar kas nors bandėte tokį daiktą Būtų įdomu sužinoti jo veiksmingumą. Atrodo patraukliai.
  9. Būtent ir svarstau apie tokį variantą, kaip Armino nuorodoje. Šiuo atveju reik skaičiuoti cilindro traukimo jėgą, o ne spaudimo ir kuo štokas plonesnis, tuo traukimo jėga bus didesnė, bet laibai nuplonint negali. O kaip originale išspręstas greičio ir jėgos klausimas? kiek žiūrėjau tai ir greitis panašaus į abi puses ir jėga. Tokiame daikte, manau, kad į abi puses jėga vienoda turėtų būti. Gal naudoja du cilindrus ir abu stumimui - vienas į vieną pusę, o kitas į kitą?
  10. Noriu paklausti ar dvipusio veikimo cilindras išvysto tokią pat jėgą į abi puses ar ne? Šiaip atrodytų, kad traukdamas jis turi mažiau jėgos, nei stumdamas. kaip ten yra?
  11. Kaziau, tai atriek porą kulbikių ir nufilmuok kaip jos skylą. Dar labai smagų būtų pamatyti kai kuriuos mazgus iš arčiau. Panašiai kaip kad šitam video bičiukas pristato savo skaldyklę rPHqWB0hU1c
  12. Na, taip, aš ir turėjau galvoje labiau principą, nei patį agregatą. Suprantu, kad tokio po pažastimi nepasikiši ir miškan nenusineši. Mano atveju, tai planuoti ir braižyti turėsiu, nes pats 12mm metalo su pjūkliuku nepapjaustysiu. O meistrui nepasakysi, ai pjauk truputi čia, po to aš pasidalinsiu... Turėsiu brėžinius daryti. Dėl to lengviau, kai yra už ko kabintis. Jei daroma viskas iš to kas po ranka, tai kaip su cilindru? Jis irgi parankinis? Jei būtų du, tai paimčiau vieną. Beje, visų kitų sudedamųjų dalių taip pat reikia - siurblio, skirstytuvo. Taigi, jei kas turite gulinčių be reikalo lauksiu pasiūlymų. Gero Pirmadienio;) ps, neturėtų labai įkyrėti mano šis atsisveikinimas, nes absoliuti dauguma nebaigia savo žinučių palinkėjimu.
  13. Smagu, kad tema atgijo. Gal Blakis turėjo galvoje šitą cilindrą su kabliu gale Gal kas turite pasipiešę skaldyklės brėžinukų? Žinau, kad kai kurios konstrukcinės problemos iškylą tik kai pradedi konstruoti, dėl to norėtųsi kuo daugiau jų išspręsti prieš detalių gamybą. Jei tai nėra slaptas projektas, būčiau dėkingas jei pasidalintumėt Geros dienos
  14. Patarimo kurią kompaniją rinktis čia nerasi, kadangi abi firmos yra pasaulinio lygio, turi didelę patirtį, bei norą išlikti tokiomis. Renkantis tarp firmos dažniausiai nulemia faktorius "myliu, ne myliu". Kai rinkausi pjūklą apėjau kompanijų atstovus savo mieste (Kaune). Pakalbėjau su jais ir susidariau įspūdį apie juos, bei jų požiūrį į mane. Po to pasidomėjau serviso pajėgumais, užėjau į dirbtuves, pakalbėjau su meistrais. Po viso šio darbo pasirinkau Husqvarna. Kadangi malkom renkuosi stambią medieną, tai žiūrėjau į galingiausių pjūklų liniją. Dar prisidėjo, jog tuo metu vyko akcija ir išsirinkau 570. Šiuo pjūklu džiaugiausi lygiai metus. Po metų jį pavogė iš automobilio. Teko ieškoti kito. Silpnesnio nesinorėjo, nes kaip minėjau pjaunu vidutinio storio rastus (55-40 cm diametro). Pasirinkimas vyko tarp 576 xp su, arba be autotune. Kadangi 570 jau negamino, o jį naudojant nejutau poreikio autotune'ui, tai pasirinkau tradicinį 576 xp kurio, kaip supratau jau irgi nebegamina. Skirtumai tarp šių pjūklų minimalūs. Gal kiek didesnės vibracijos pas 576 xp. Bet storą beržą, ar net ąžuolą pjauna ir dainuoja. Galios turi užtektinai, buferiu įkimba ir lengviausiai drožią skiedras kaip iš pypkės. Beje, serviso meistras vertas didelės pagarbos - dirba gerai, šneka mažai. Užėjus pas jį nebaisu užduoti klausimą ir bijoti, jog jis jam gali pasirodyti kvailu. Čia kalbu apie Pramonės prospekto servisą. tai tiek kuklių įspūdžių.
  15. Yra instrukcijos anglų kalba. Galima nusipirkti serviso, detalių arba vartotojo. Jas pardavinėja daugiausiai Amerikoje. Kainuoja nuo 20 iki 50 USD. Jei būtų lengvai randama ši informacija, tai tikrai jie tų instrukcijų nepardavinėtų. Bandau rasti įvairiais būdais, net japonų kalba, nieko nepavyko. Labiausiai įdomu būtų gauti vartotojo instrukcijas, kur ir būtų surašyti visi tepalai, filtrais ir kaip su jais elgtis, kada keisti ir t.t.
  16. Sveikinu, ramaske su pirkiniu. Šiuo metu tenka rinktis tarp YM1610d ir YM1720d. Pagrindiniai skirtumai, tai 1610d yra lengvesnis >200kg, pigesnis apie 1000 Lt. 1720d turi vairo stiprintuvą, labai nedaug, bet galingesnis (1AG). Gal dar kas nors žinote kuo šie modeliai skiriasi?
  17. O negi nereikia ziuret priekiniu ir galiniu padangu auksciu santykio ? Tiltai nesipjaus ? Razdatkei sakes nepareis ? Tai kiek suprantu, tai Splitlit nori platesnių, o ne aukštesnių. Ar ne? Neturėtų būti problemų šiuo atveju.
  18. ramaske221 gal gali nuorodą į tą KUBOTa 1602 pasidalinti? Esu gavęs kelis pasiūlymus atvežti traktoriukus iš užsienio. Čia apie juos paskelbiau perku/ieskau-mini-traktoriuko-t11297.html Ar verti dėmesio šie daiktai? Sakykime kad prieš pakraunant žmogus paklausys variklį, pažiūrės hidrauliką - ar nėra pašalinių garsų, ar laiko spaudimą (nors jis nėra tokios technikos specas) ir viskas bus normaliai, ar kaina jų ne per didelė? Už kiek panašius aparatus jūs pirkote?
  19. Priekabą jau turiu. Sklypas yra kampinis prie miško, tai važiuoti iki miško nereikia, tik mišku iki malkų Dėl kainos, tai buvau nusprendęs skirti apie 8-9 kLt, bet kai pradėjau domėtis, tai visi už tokią kainą parduoti... yra tik nuo 12 kLT ir daugiau. Na, nežinau, gal reikia dar paieškoti variantų, kurių hidraulinė sistema laikytųsi tvirtai. Geros dienos
  20. Ačiū už patarimus. Na, T25 man stipriai per didelis aparatas. Sode technikos negaliu laikyti, tai reikės kiekvieną kartą vežtis, arba važiuoti 25 km... O ir pačiame sode nebus kur su dideliu daiktu apsisukti. Į mišką pagalbininko reikia, kad 15-20 kubų malkų per žiemą susivežtume. O mieste sniegą nuo kiemo nustumdyčiau. Tai manau, kad pradžiai užteks Yanmaro 1401D. Gaila, bet žemės frezos iškeltos mano išsirinktas traktorius nelaiko. Išlėto nusileidinėja. Ar tokie dalykai tvarkomi, ar tai jau "negydoma" liga? Ar su tuo galima gyventi? Su Sauliumi vakar buvau susitikęs ir apžiūrėjau kelis variantus. Bet va, vienas iš jų turi, kaip supratau, hidraulikos problemą, tai dabar nežinau ką daryti? :/
  21. Litechnija nuvylė. Planavau kelionę pas juos savaitgaliui, nes parašyta darbo grafike, kad dirba iš Šeštadieniais nuo 8 iki 12. Tai šokau su šeima į mašiną, galvojau parodysiu žmonai ir vaikui kaip traktoriukai atrodo, apžiūrėsiu, pakalbėsiu. Atvažiuoju ogi vartai uždaryti. Skambinu, sako mes nuo Lapkričio Šeštadieniais nedirbame... Gal ir gerai, bet apie tai reikėtų pranešti savo tinklapyje, nes kelionė man kainavo ir laiko ir pinigų. Na atvažiavau pas juos darbo dieną, tai pasirodo kad iš visų 10-17 ag traktoriukų, kurie paskelbti autopliuse jie turi tik vieną (kiek žinau, galima išimti skelibimą kai prekė parduota). Taigi, iš viso sąrašo, kuris mane domino, turėjo tik vieną traktoriuką. Jo kaina skelibiu.lt ar tai alio.lt paskelbta 13000 ir parašyta kad suteikiame nuolaidas autopliuse jau šis traktorius kainuoja 13500 Lt. Kaip manote kiek kainuoja tas traktoriukas nuvažiavus pas juos? Ogi 14500 Lt. Kuo toliau, tuo nuotaika blogėja. Jau nekalbant apie tai, kad man paklausus ar kas gali pakonsultuoti dėl traktoriukų atsakė kad konsultantas išvykęs, o aš neturiu laiko... na, bet gretai, kas domina? tai paklausiau kelis atsitiktinius klausimus, jausdamas kaltę, kad trukdau pardavėją ir išvažiavau namo su viltimi kad daugiau nereikės čia grįžti. O grįžtant prie mano klausimų, kaip ten su tais patikrinimais prieš pirkimą?
  22. Sveiki, ruošiuosi įsigyti 15 AG traktoriuką. Nėra taip paprasta, kaip atrodė pradžioje - skelbimų daug, tik rinkis. Kai priėjau prie konkrečių modelių apžiūrėjimo, tai pasirodė jog didžiosios dalies skelbimuose esamų traktoriukų nėra, tų kurie yra kaina didesnė nei skelbime 20 procentų (čia Litechnijoj). Labai nemaloniai nustebau. Na, kad ir kaip ten bebūtų, išsirinkau kelis vienetus. Mano klausimas būtų toks, į ką reikia atkreipti dėmesį perkant traktoriuką ir kaip žinoti ar viskas yra normos ribose? Variklio darbas; Pavarų perjungimas; Sankabos darbas; Hidraulika; Padangos; Visi traktoriukai užsivedė gerai, pas vieną keliant žemės frezą girdėjosi gana stiprus džeržgimas. Pardavėjas sakė, jog taip yra kol šalti tepalai, kai sušils sistema, neva, garsas turėtų dingti. Bet įtarimą sukėlė tai, kad pas kitą traktorių to garso nebuvo, net ir su šaltais tepalais. Tai kaip ten iš tiesų...? Dar klausimas kaip patikrinti hidraulikos sistemos būklę? Ar iškelta freza turi laikytis visą laiką, ar gali po truputi nusileisti? Nes vieno traktoriuko freza per porą minučių nusileidinėja. Bet prie frezos yra gamyklinė grandinė, kuri fiksuoja frezą pakeltoje padėtyje. Tai tiek būtų padrikų klausimų iš pradedančiojo 4wd geros dienos
×
×
  • Create New...