Jump to content

rapolas

Nariai
  • Pranešimai

    19
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario rapolas paskelbtas turinys

  1. o kaip su pacia susipazinti? i svecius galima atvaziuoti?
  2. rapolas

    subtec trimeris

    kas liecia trimeri tai sutinku su Gliuku. priklauso nuo to kiek dirbsi. Pats naudoju stihl, pirktas pries tris metus. Darbo mato daug, nes yra dvi sodybos, plius tevukas pasinaudoja ir dar retkarciais miske krumus papjaustau. Kol kas rimtesniu gedimu nepasitaike ir tikrai pateisina savo varda. Bet tas, kas turi tik keleta aru aplink namus, manau nera dideles problemos surizikuot ir nusipirkt pigu varianta ir isbandyt ji. Ir tarkim jei man maniskis pirkinys atsipirks per 5 metus skaiciuojant po 400lt kas met, tai tas pigusis variantas greiciausia atsipirks per metus ar pora. Ir visa kita jau tik skonio reikalas. Nenori investuot daugiau ir gal kazkiek rizikuoji pirkdanas no brand gamini ir su juo pjauni arba keikiesi, arba moki daugiau ir pjauni. ir kaip pasitaiko irgi tenka nusikeikti.
  3. rapolas

    ar jum reikalingi siaudai

    del pievu alinimo tai matau cia jus ukininke siek tiek perdedate. Labai jau ziurite kaip is ukininkaujancio puses. Jiems viskas yra gerai: uz susmulkinima sumoka 130lt tarkim, visa kita pelnas ir nelabai jau svarbu, kad toj pievoj bus reciau zoles; dar traktoriui mazesne apkrova. Ir taip pievos jau labai smarkiai nenualinsi, cia palyginus dar maza zala jai. Svarbiausia, ko noreciau, kad greiciau valstybe uzdraustu pievu smulkinima ir skatintu sieno surinkima is tokio tipo pievu ir perdirbima, nes dabartiniu atveju tai dengi na veter, ko normaliai mastant neturetu visiskai buti. tikiuosi klerkams dasus ir imsis veiksmu, o ne dovanos zmonems pinigus beveik uz nieka.
  4. rapolas

    ar jum reikalingi siaudai

    praeita sezona is musu apie 20 ha pievu nusipjove ir susisuko rulonus granuliu gamintojas. Kaip pradziai likom patenkinti, visgi atkrito papildomos islaidos, idomu kaip siemet bus. Nezinau ar jiems pasiteisino tos granules is sieno ar ne. Isties jei sienas jiems pasiteisins, tai turetu buti uzdrausta sieno smulkinimas, juk taip sukuriama verte. Tik nemanau, kad vyriausybe sugalvotu, kokiu efektyviu priemoniu, tokiems sprendimams igyvendinti.
  5. rapolas

    Kalbu kursai

    mano krikstotevas tai is disku nemazai pramoko kalbos, daaug laiko praleidzia masinoje tai vietoj muzikos imasi kalbos. Tad manau, kad ne pas viena jau imanoma traktoriuj cd naudot, tad per darbymeti labai smarkiai galima patobulet. O pradziai tai reikia suprast gramatika, suprast kalbos griaucius o po to jau tik lipdysit juos ir bus lengviau ir lengviau. sakoma, kad iprastai uztenka minimaliam bendravimui keletos tukstanciu zodziu. Jei per diena sugebesit ismokt bent desimt zodziu tai po metu jau pazanga bus tokia, kad turetu pakakt naudotis kalba be didelio diskomforto. Svarbiausia sitam dalyke drausme ir kantrybe ir efektas bus. gal pradziai patiks sitas: . Zodyna i rankas ir pirmyn. Aisku idealiausia samdyt destytoja, bet kaip gali taip ir sukiesi.
  6. pats irgi esu susidomejes sia statyba. teko padeti statyt pazistamam toki nama. patenkintas juo zmogus. Jei pats statai ir pagrindine darbo jega esi pats ir draugai, tada tikrai galima sutaupyti. Namo varza labai gera. ir isties jausmas jame bunant, bent jau man skiriasi nuo tradiciniu namu. Lietuvoje si statyba gan sparciai populiareja, zmones nebebijo atrast sena gera. Internete galima rasti daug informacijos apie juos. Taip pat yra rimta firma Eccocon man rodos toks pavadinimas, kuri stato pagal uzsakymus. jie jau sios srities profesionalai. Tad linkiu sekmes renkantis namo projekta ir ideja. As manau, kad tai nebloga alternatyva tradicinei statybai. Cia vienas pavyzdys kaip zmogus pasistate toki nama. Kas netinges patyrineti, manau, ras idomios informacijos: http://rb.blogas.lt/
  7. rapolas

    Krūmynų įsisavinimas

    http://www.youtube.com/watch?v=XuAo4hOh ... _embedded#! stai kaip lietuvaiciai kovoja su kelmais.
  8. rapolas

    Krūmynų įsisavinimas

    ir mums yra teke isisavinti su tevuku krumynus pries pora metu. Aisku tokiu medziu dideliu nebuvo, bet maximum 10 - 15 cm skersmens pasitaikydavo. musu plotas buvo gal apie hektara. tai sau neskubedami per tris ar keturias dienas su su viksriniu ir trosu siaip ne taip istampem. po to gerai isleksciavom ir aparem. reikejo pazaisti, bet dabar visai neblogas laukelis. mano nuomone pudyt tuos kelmus uztruks laiko, tad gal geriau greiciau pabandyt isisavint ta miska ir pradet eksplotuot kaip dirbama zeme.aisku jei kastai virsytu luksecius tada gal ir pudyti verta. cia jau ponas kai paskaiciuosit tai ir nuspresit.o gal aplink yra koks dar viksruotis ir zmogus, kuris nebijo pasibovyt tai tegul ir pabando.jei rezultatai pranoks lukescius tai priveiks ta lauka minimaliom islaidom. zinoma auksciau pamineti variantai su tinkama technika yra patys rimciausi.bet kuriuo atveju sekmes uzkariaujant gyvybine erdve. idomu kaip baigsis sis planas.
  9. rapolas

    forumieciu amzius

    Man 25 metai. turiu siek tiek patirties ukyje, nes tevas ukininkas. pats irgi mastau ar verta man vis dar prisidet rimciau kada prie jo. Tad sis portalas man tinka ir patinka. O tu Audrute kaip cia rimtai mastai apie visa tai?! jei turi dar polekio brukstelk man [email protected]. Butu idomu su tavim susipazint. arba kelkis i ta skilti kur vyko kazkada diskusija apie zmona ir rinktuvine priekaba( ar kaip ten tiksliai) jei nenori rasinet laisku padiskutuosim viesai apie bendrumus ir ateities vizijas
  10. rapolas

    Šaku smulkintuvai

    gerai, kad ieskote iseiciu kaip panaudoti tas sakas. ypac patiko tos kapokles. manau kai taip brangtsa mediena ir sakas deginti kartais nebebus sunkus darbas kai noresis pagaileti taip sunkiai uzdirbtu pinigeliu. ir dar manau pachalturint iseitu. tik aisku kaip daznai ta peciu reiketu pakurineti? visgi reikia ieskot alternatyvu, nes dabar uz metra kaip minimum 70lt reiktu paklot perkant, tad viskas kas is medienos igauna verte.
  11. rapolas

    Stihl ar husqvarna?

    Tai keičiam , aš tau duosiu puse naujos kainos , gal net daugiau , o tu naują nusipirksi .... Apie senus modelius nieko nesakau , bet dabar gaminami labai "patobulėjo" ..... Tame ir reikalalas, kad gaila keist arba parduot,nes atrodo, kad dar tarnaus ne vienerius metelius, tad kam tas klapatas bereikalingas. sena meile nerudija. lauksiu kol uzlinks tada teks jau ir patyrinet dabartines pjuklu gaminimo tendencijas ir ju ispildymo kokybe.
  12. rapolas

    Ar teko padirbeti uzsienyje?

    as irgi pamaisiau pasaulio siek tiek. pirmakart isvaziavau i norvegija i komandiruote budamas 19metu.tad sesias savaites smagiai padirbejau plastiko fabrike ir pasisemiau patirties. idomus tie norvegai, bet prie ju sugrisiu dar.po to veliau teko isvykt i airija pries pat krize pas drauga staliu firmoje smagiai metelius padirbejau. tada buvo tikrai geri laikai.rekordas airijoje uz beprotiska darbo savaite 950 euru. tikrai gera prisimint aisku cia rekordas vidurkis iseidavo apie 500 euru. smagiai mes ten gyvenom ir dirbom airiai tikrai patiko, megejai isgerti ir gerai laika leist, tad susibiciuliaut su jais ten gan lengva buvo. po to grizau i lietuva, nes statybos ten pirmos krito del krizes. ir tada gavau pasiulyma padirbet zuvies fabrike norvegijoje. tad galiu pasakyt savo nuomone apie juos. bendraujant su jais is ties jauciamas saltumas. norint tapti draugu su norvegu tikrai reikia nemazai laiko. as pats susiradau dar papildoma darba pas ukininka, tad po darbo( cia vasara) smagiai iki isnaktu pas ji pastaciau su draugu kelias tvoras avims ir ispjovem kalnuose krumus busimai aviu ganyklai. tad pavyzdziui tas norvegas nei kart nebuvo pasikvietes pas save i svecius, tik paprastas oficialus bendravimas. tad sakau norint su jais susibendraut laiko reikia.jie sunkiai prisileidzia zmones. nors pliusas tas, kad kaip lietuviai tas ukininkas nei spartindavo nei sakydavo paskubekit, padarom darba, jis padekoja, atsiskaito ir visi patenkinti. del to jam didelis pliusas, tiesiog nera jokio spaudimo. tiesiog daryk gerai ir as nesistegsiu is taves isspaust viska. tokia ta istorija mano.plius dar teko svedijoje sesias savaites pasistazuot misku sodinime, ten buvo super darbas ir supratingas sefas. realiai skandinavai su savais priciudais bet perkast galima.
  13. rapolas

    žiemkenčių buklė

    aisku. aciu uz informacija pagyvensim pamatysim.
  14. rapolas

    žiemkenčių buklė

    mes su tevu irgi esame smulkus ukininkeliai, tad si rudeni pasejome 3ha zieminiu kvieciu i pudyma. ir taipogi matosi pageltimu.man kaip neprofesionalui iskilo klausimas: ar tie pagelte kvietukai isgyvens? buciau dekingas uz atsakyma.
  15. as kaime irgi tikrai gyvenciau, tiksliau vienkiemyje, bet su 30ha issukt rimtus pinigus pakol kas ne mano nosiai ir piniginei, Tad reikia taikytis prie gyvenimo ir suktis taip kaip moki.visur gyvenimas turi savo pliusiu ir minusu. tiek miestas zavi savo pasiula, tiek nuvilia tam tikrais aspektais, tiek kaime gera ir grazu tik kartais truksta tam tikros veiklos. tad renkames kiekvienas pagal save ir to gyvenimo tarpsnio aplinkybes.
  16. rapolas

    Stihl ar husqvarna?

    aciu uz patarima, Beleri! suredagavau. o ar paciam galima istrint savo pranesima? nes sis jau, kuri dbr rasau visiskai ne i pjuklu tema.
  17. sveiki kainu burtininkai! idomu perzvelgti Jusu samprotavimus sia nelengva tema. man patiko retorinis shaulinio klausimas. tikrai tikiu, kad tie pinigai nenuseda ukininko kisenese, bet ponas Bulvinykas tikrai zino. gal galetumet mane zalia apsviest? tikrai idomios samokslo teorijos.
  18. rapolas

    Stihl ar husqvarna?

    sveiki! as sitame forume dar tik pradedu savo istorija, tad tarsiu zodi apie varnas.Pats naudoju 254xp. Tevas ja pirko tikrai seniai (manau bent desimt metu atgal) isverte su ja tikrai jau ne viena simta, manyciau net gal bent virs tukst. metru, nes ziemomis dar chalturindavo valydamas miskus, pjaudamas birzes. Aisku gedimu pasitaikydavo,taciau laiku ir gerai suremontavus, iki siol dar neuzmusta. Tad mano nuomone sitas pjuklas tikrai vertas pagarbos. viskas priklauso manau kokiems poreikiams tas pjuklas perkamas.Jei tik savo poreikiams, manau visgi likciau prie varnos. jei rimtam darbui tada jau tektu rimtai pamastyt, palygint. ta pati 245 buvo skirta profesionaliam darbui, tad manau jei dar tektu paciam rimciau ka nuveikt miskuose, daugiau simpatiju skirciau varnoms ispradziu renkantis. visgi uztarnauta meile
×
×
  • Create New...