Jump to content

mindzis

Nariai
  • Pranešimai

    71
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario mindzis paskelbtas turinys

  1. mindzis

    Triušių auginimas

    mano viena patele svere 4,9 kg gyva, o kai papjoviau, tai skerdienos beliko 2,6. nzn gal ir priklauso nuo to ka maitina ar nuo veisles, bet pas mane visada ant puses krenta.
  2. mindzis

    naujokas apie auginima

    Jeigu pakankamai intensyviai veisi, tada viena patele i menesi uzdirba kazkur +-30Lt. Turesi 100 vnt kazkas gausis, turesi 5vnt nesigaus niekas. 100 pateliu turint, ne kiekvienas turi kur prakist mesa.
  3. mindzis

    Triušių ligos

    jei mano triusiukai pradejo viduriuoti ir dar kazkokiom iskyrom salintis, beveik kaip i geltonaja puse, tipo kaip zele. vsio mirtis? triusiukai rugsejo 28 gime. atskirti nuo mamkos apie 4 savaite, tai kiek cia skaiciau anksti atskyrti triusiukai nesusinormalizuoja virskinimas? kaip juos gelbeti? kalciau per ausis, bet gyvo svorio tera apie 1,5kg, kas ten bebus kai sutvarkysiu ir tuo paciu kas diena jie kudeja ir darosi tinginiai.
  4. mindzis

    Triušių auginimas

    nu tai ir parasei... is kur mum zinoti, kas ten pas tave per invalidai??? viska tiksliai aprasyk, tada ir gausi tikslius atsakymus net neisivaizduoju nuo ko cia pasakot, : kojos klisos, vienas triusiukas turi nepilna priekine kojyte, ir kai kurie net neturi naguciu, o pas kitu yra jau. briedas kazkoks. triusiukai gime spalio 28d. buvo variantas toks, kai pirkau patina pavasari, tai buvau apsizioplines, parsiveziau invalida patina su isklisusiomis priekinemis kojomis. paskui situacija buvo, kad man ji pakeite, tipo nesusipratimas, netycia, hren snim uzmirstas reikalas... tai atkeite i tos pacios veisles kita patina, bet atrodanti visai normalu triusi. ir tai jei dave is invalidines seimos triusi (atrodanti normaliai), jis man seklins nesveikus triusiukus? gali buti taip? beje patelei tiek patinui pirmi triusiukai, bet tai nemanau, kad tai itakoja kazka. tai gali kas paaiskinti? triusiukai invalidai, nes todel, kad mano turimo patino brolis kartu su visa seima(galbut) nuskriausti likimo???timeshuttle prasei issamesnio paaiskinimo, tai parasiau ka izvelgiu siuo metu.
  5. mindzis

    Triušių auginimas

    nu tai ir parasei... is kur mum zinoti, kas ten pas tave per invalidai??? viska tiksliai aprasyk, tada ir gausi tikslius atsakymus net neisivaizduoju nuo ko cia pasakot, : kojos klisos, vienas triusiukas turi nepilna priekine kojyte, ir kai kurie net neturi naguciu, o pas kitu yra jau. briedas kazkoks. triusiukai gime spalio 28d. buvo variantas toks, kai pirkau patina pavasari, tai buvau apsizioplines, parsiveziau invalida patina su isklisusiomis priekinemis kojomis. paskui situacija buvo, kad man ji pakeite, tipo nesusipratimas, netycia, hren snim uzmirstas reikalas... tai atkeite i tos pacios veisles kita patina, bet atrodanti visai normalu triusi. ir tai jei dave is invalidines seimos triusi (atrodanti normaliai), jis man seklins nesveikus triusiukus? gali buti taip? beje patelei tiek patinui pirmi triusiukai, bet tai nemanau, kad tai itakoja kazka.
  6. mindzis

    Triušių auginimas

    primetat.... del ko gali gimti invalidai triusiukai? jei patele ir patinas vapse skirtingu seimu? ar gali buti tai, kad vienas is tevu yra is invalidines seimos, nors atrodo kaip sveikas?
  7. mindzis

    triusiu serimas

    64 dienom, jei nieko daugiau nesersi.iseitu po 130g triusiui i diena. o man iseina virs 150g ir dar plius buroka ir morka gauna. todel ir paaugo man per dvi savaites nuo 2,4 iki 3,2 kg, kai perejau nuo zoles ant kombiko. Nepainiokim augancio ir suaugusio triusio. Kai triusis augantis, jam dar ir daugiau reikia nei 150gr, bet suaugusiam norma galima mazinti, nes pateles gali nusipeneti, todel as pateles pradedu poruoti ne pagal amziu, o pagal svori.na tai kas be ko as ir nepainioju, bet su zole as tokiu rezultatu neturedevau.
  8. mindzis

    triusiu serimas

    64 dienom, jei nieko daugiau nesersi. iseitu po 130g triusiui i diena. o man iseina virs 150g ir dar plius buroka ir morka gauna. todel ir paaugo man per dvi savaites nuo 2,4 iki 3,2 kg, kai perejau nuo zoles ant kombiko.
  9. mindzis

    Triušių auginimas

    kazkur maciau rasyta, kad seriant triusius kombikorma pries pjaunant, reikia tris ar 4ias dienas komb. neserti... kaip jus darot?
  10. mindzis

    Triušių auginimas

    kas geriau, - ar patinas kalifornas + patele misrune, ar patele kaliforne + patinas misrunas, ... gimusiu triusiuku atzvilgiu, del mesos ir apsigimimo i geresne veisle ?
  11. mindzis

    Triušių auginimas

    rugsejo 28d. gime 7 triusiukai. paliko gyventi tik 4. gryzes i darbo radau 3 negyvus.
  12. mindzis

    Triušių auginimas

    cia zaidimas, jei maziau suvalgo, reiskias nelabai nori, o jei nores, tai suvalgys, ar gers is nipeliu, ar dar is bet ko. O seryklu pavyzdziu internete yra nemazai, gal padarei kazkokias sunkiai prieinamas. Arba gali buti, kad degesio kvapo, kuris lieka po virinimo, baidosi. Geriau daryk is skardos, tai eda kaip isproteje, o ten ta serykla pasidaryt tai max pusvalandzio darbas. is dvoikes skardos prihvatkem sukabinau. o del prieinamumo, tai turiu is litagros orginalia... turejau pavyzdi. pripratinsiu, niekur jie nedings. kai prades sau nagus arba man duris griauzti, is bado viska suvalgys. bet supranti, toks jausmas kad jie kazko dar noretu, nes draskosi ciut prie dureliu. nes pereinu nuo zoles i visaverti pasara. ciut pamaisydamas morka ar buroka. ir tie ziopliai vistiek laukia zoles, bet per nakti nesulauke, vistiek valgo kombik.
  13. mindzis

    Triušių auginimas

    as suvirinau triusiams edyklas, tai kazkaip savaite jau eina ir nelabai pripranta dar jie is ju valgyti. keli triusiai, tai jau suvalgo viska, o kiti palieka. tai perdejau jiems koklius atgal, tai vel viska suvalgo. vesiu ir as i mokykla...
  14. mindzis

    Triušių relizacija

    tai cia apiplesimas savam kieme, matant seimininkui
  15. o as pilnai pritarciau kad vezant pazeidzia t' rezima. jei mums zuvi i lietuva atplaukdina su kirminais, mesa apipurksta kad tik kuo ilgiau lakytu desros... daug pavyzdziu. mes esam trecia rusis salis, tad nieko stebetis.
  16. mindzis

    Triušių auginimas

    mano patinas kai baigia ta "lytini akta" verciasi ne ant sono, o ant nugaros, padarydamas puse salto. ar cia normalu? aisku taip ne kiekviena karta, bet verciasi tada kai jam tikriasiausiai pasiseka uzkergt. is pradziu maniau, kad cia patele su galinem kojom ji nuspiria, bet paskui nuodugniai nuziurejau, berods cia pats patinas triukus daro . taip jums nera?
  17. sveiki, auginu misrunes su patineliu (kalifornu). siuo metu ukis iki 10triusiu, maximum turejau 48. klaipeda - dituvos sodai.
  18. mindzis

    Triušių auginimas

    i kursus isleisk juos
  19. mindzis

    Triušių auginimas

    tikriausiai dar per jauni jie..
  20. mindzis

    Triušių auginimas

    Cia ne nuo rusies, o nuo pacio patino priklauso. As asmeniskai, tai laukiu, kol kokius bent 2 kartus nukris. Kaip kiti nzn. as visada laukdavau apie (iki 5 kartu). veliau dar uzkontraverzlindavau, kaip sneka mechanikai viena ar kita sukrankima. bet dabr kolkas ramu, gal delto kad nepilnai 5 menesiai jiems?
  21. mindzis

    Triušių auginimas

    norejau paklaust, ar pas visu triusiu rusiu (patinu) kai uzvaisina patele krenta ant sono ir sukrankia? ar kokios kitos rusys patinu nedaro taip
  22. mindzis

    Triušių auginimas

    ziurint kokia veisle. Patino 4 men tikrai nereiketu leisti, palauk bent iki 5 men, o broleriniu veisliu pateles gali bandyt. pateles gali leisti kai pasiekia 75proc savo veisles pilno svorio. patinas kalifornas, patele misrune( jos mama panasi i vienos melinaja, bet irgi maisyta)
  23. mindzis

    Triušių auginimas

    4 menesiu tiek patinas, tiek patele, ne per anksti kergti?
  24. mindzis

    Triušių ligos

    Kažkada forume, neatsimenu kas, bet sakanti, kad ji turi veterinarinį išsilavinimą, sakė, kad maistui naudoti negalima. Pernai susirgus mano fermai, aš pasitariau su savo veterinaru ir ... Išmušiau visus sunkiai sergančius ir sumečiau į šaldiklį. Prie -25 oC ir miksomatozė išsilakstė . Suvalgėm apie 30 triušių, dar visi valgiusieji gyvi . tai tas pats ir su koksiodoze? valgomi?
  25. mindzis

    Triušių auginimas

    Pas manes su belgu milzinu tas pats - tavo gal dar jaunas, maniskis jau 8 menesiu, bet i pateles nekreipia demesio. Viska bandau, ir ilgiau palaikau, ir patyrusias imetu, bet veltui. Pateles pacios lipa, o tas spaudziasi ir gulasi... tai gal ne tos pakraipos ?
×
×
  • Create New...