Jump to content

Mąstantis

Nariai
  • Pranešimai

    27
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Klaipėda

Mąstantis pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Vat užtai, kad ketinčiau investuoti iki 0,3 mln. Paskui ir daugiau.
  2. Nu gerai... Iš viso to, ką čia pasiūlėte, kol kas nematau kuri veikla labiausiai finansiškai apsimoka. Nuomoti žemę visai neverslu; sodas neatneš greitos grąžos; bitėms tokių laukų nereikia, apie jas nusimanau dar mažiau nei apie triušius ir manau, kad didelio biznio iš jų nepadarysi; galvijų taip greitai nepriveisi; augalininkystė irgi kažin ar duos tiek pajamų. Kalbant apie triušininkystę, turiu galvoje auginti nuo kelių iki keliasdešimt tūkstančių galvų su ausimis Kuo didesnis kiekis, tuo didesnis biznis. O laukai gali būti naudojami pašarams auginti ar dar kam nors. Neužimsiu viso ploto. Galiu ir sodą, ir braškes, ir avis, ir velnias žino dar ką auginti. Jai kas turi kitokią nuomonę, mielai priimsiu
  3. Radau kažkuriame skyriuje naudingas nuorodos: http://www.lgi.lt/files/news/Veislines% ... alijos.pdf http://vddb.library.lt/fedora/get/LT-eL ... 5.0.02.ETD
  4. Gerai cia pavarei, gejai tikrai didele beda, ypac jei tarp veislines bandos tokiu yra O siaip kiek teko patirti, ir girdeti, tai pateles suleidus su patinu, vaiku nebuna, o jei buna, neaugina (visa vada tenka ismesti), tada jaunu triusiuku viduriavimas (pasitaiko 50proc. ir daugiau), pateliu mastitas, plauciu ligos, abortai, koju zaizdos, pavieniai kritimai del neaiskiu priezasciu (kartais sudaro nemaza procenta) ir dar daug kitu. Atrodo, kad pas kiekviena vis kitos bedos. nu ir aisku gėjai Visai kaip pas mus, žmones
  5. Mąstantis

    Triušių relizacija

    Dėkui ir už tokiu patarimus Na, šokių tokių patirčių turėjau su nutrijomis, bet tais sovietiniais laikais, kai jos buvo paklausios. Biznis ėjosi gerai, kol staiga nepakilo pašarų kainos ir biznis nebeapsimokėjo.
  6. Jo,Timeshuttle, dabar tik žvalgybą atlieku. Smulkmenas paskui nagrinėsiu, Dabar reikia bendrąją vadybinę pusę išsiaiškinti, problemas, stipriąsias silpnąsias šio verslo puses ir t.t. Truputį gailiuosi, kad tuo nepradėjau domėtis prieš kokius 4 metus.
  7. Na manau, nera didziuju bedu, yra kompleksines problemos, kaip sakant, simtas triusiu, simtas bedu. O jei pradeti vardinti, kas gali nutikti, tai reikia daug laiko Viskas aišku - jei ką nors darai, lauk bėdų, jei nieko nedarai - jų išvengsi...gal
  8. Na dar daug kas priklauso nuo zmogaus asmeniniu savybiu. O beda ta, kad tu specu LT praktiskai nera. O ir tikrai naudinga info uz dyka nedalinama. Ar tikrai jau taip nėra tų specų? Gal asociacija galėtų kviestis juos iš užsienio ir rengti seminarus? Kursai juk ne už dyką.
  9. Mąstantis

    Triušių relizacija

    O aš išskirčiau 2 dalykus: mokėjimą užauginti bei mokėjimą suskaičiuoti/planuoti. Būtent pastarasis veiksnys, mano subjektyvia nuomone, ir privedė minimą asmenį prie dabartinės situacijos. Kuri nesikeičia min. 3 metus.. Matai, vienas turi gerą galvą, kitas - geras rankas, trečias - ir tą, ir tą, ktas - nieko Kaip suprantu, jis neturi verslo apskaitos programos, kurią galima nesunkiai pasidaryti kad ir Excel'iuke, bet ir tą reikia mokėti.
  10. Mąstantis

    Triušių relizacija

    Nieko nežinau apie didelių ūkių problemas, apie Kaušių. Kur jų nesėkmės? O dėl eksporto, tai tik viena galiu pasakyti - visiškai su tuo nedirba triušininkų asociacija (-jos). Juk tokius reikalus reikia "stumti". Ką veikia visokie ataše? Sūnus UK gyvena, turi reikalų su tais ataše. Anot jo, jie neatlieka visų fukcijų, kokias galėtų atlikti.
  11. Žinias visada gali įgyti. Šiuo atveju gal sunkiau su tokiomis žiniomis, kurios ateina tik per patirtį. Ir aš beveik nieko nežinau, bet noriu tuo užsiimti. Skaitau, ieškau informacijos, kosultuosiuosi su specialistais, klausiu patarimų. Kažin, ar ir aš užprogramuotas nesėkmei?
  12. Mąstantis

    Triušių relizacija

    Jei kiekiuose problema, tai vadinasi, reikia galingą ūkį kurti
  13. Gavo, bet viskas nuejo suniui ant uodegos, ir ne del force majore, o del to, kad triusiu augint nemokejo, ir bande isradineti dvirati Įdomu, kokios jų klaidos.
  14. Skaičiau, kad kažkurie triušininkai gavo skerdyklai didelę paramą. Super, bet... jei koks nors force majore. Turi būti labai budrus, kad verslui kaput nebūtų ir netektų tos paramos grąžinti. Yra pliusų, yra ir minusų. Bet visgi nereikia spjauti į paramą. Kadangi užsiimu ES projektų administavimu, tai labai šlykštus reikalas popierizmas
  15. Mąstantis

    Triušių relizacija

    Tai butent, kad dideliais kiekiais, o niekas tiek neturi, o ir kartu sudejus, nesigauna o i kokia Latvija tai galima ir nedideliais. Įdomu, kiek tas didelis? 20 tonų per mėnesį? Šiaip čia jau tinkamas marketingas reikalingas. Reikia ieškoti kontaktų su užsienio šalimis, pasiūlyti palankesnę kainą nei siūlo pas juos pačius. Be to turbūt užsieniečiai prašo visokių sertifikatų ir turi dar visokių reikalavimų? Ar ne?
×
×
  • Create New...