Jump to content

lauztuvas

Nariai
  • Pranešimai

    675
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    3

Atsakymai kurių autorius lauztuvas

  1. Dar klausimukas. Pas mane smulkintuvas kuriame peiliai sunerti ant iesmu. Man jis kazkaip lievai smulkina - ta prasme siaudus sudauzo labiau nei smulkina, gauna toki ilgi vistiek. Buvusiam darbe ant kumbaino smulkindavo tai tokiais kokiu 5cm ilgio gabaliukais, graziai. Net nesimato kad ten tu siaudu buvo. Pas mane pradalgys vistiek nedidelis lieka. Aisku geriau nei be smulintuvo. Bet kaip ji priversti tikrai susmulkinti o ne pakapoti tik?

  2. On 2021-06-16 at 21:00, volvobms830 pranešimas:

    Sveiki,

    gal kam nors teko keisti kombaino volvo bm s830 kederio sraigės pirštų plastmasines įvores? Jeigu teko gal patartumėte kur ieškoti nusipirkti naujas?

    1.png

    Labas. Nuo ko tiko tos plastikines ivores?Kur pirkai?

  3. Prieš 6 valandas, arunis pranešimas:

    slegis turetu buti apie 200-207bar slaunys neturi priverstinio spaudimo zemyn del srautu reikia pasigilinti rimciau :D

     

    Del slaunu- pas mus dvipusiai cilindrai stovi. Tai kaip ir turetu buti priverstinis spaudimas. 

    Zodziu telefonu remonto nepavyks atlikt . 

    Del slegio tai kaip ir uztenka - visos sekcijos padarga iskele iki galo. Tik problema tame kad tai daro letai i viena puse. Jei kelia gerai (greitai) tada blogai leidzia (letai).  Sukeitus slangus viskas atbulai vyksta. Sejamosios hidraulini gedima atmete nes pajungus prie kito traktoriaus viskas kilnojas gerai. 

    Pas sita traktoriu imanoma hidrauliniu poru kalibracija be kompiuterio? Seip ir y Dotnuva skambinom ir dar keliem meistram bet visiem dabar sezonas - visi menesiui i prieki eiles turi. Viens kazkuris meisterys siule pabandyt kalibruot ti nesake kaip . 

     

  4. On 2020-07-29 at 09:43, arunis pranešimas:

    geriau veliau negu niekada :D pasitikrink pasta skaityk ir daryk nuo 897 puslapio :) 

    Sveiki . Reik minciu. Aciu is karto

    Case ih magnum 310 2007 metu. Visos papildomos poros veikia taip - gerai kelia bet labai letai leidzia. Apkeiciam slangus - kelia letai bet greitai leidzia. Su visom 4 porom tas pat. Pagrindines slaunys kelia gerai bet padejus kulbes po slaunimis, savo subines nebepakelia. I srauto reguliavima su poru ratukais porankyje beveik nereguoja. Buvo meistras, tikrosios problemos neisiaiskinom. Skambino kitiems, konsultavos, visiem minciu truksta. Matavo slegius- 180 baru spaudzia.

  5. Sejom 50 ha savo sekla, 50ha is Malsenos veisliniu. Nelabai skirtumas buvo. Tik kad savo seklos seti smulkesni grudai buvo nes biski per didele norma pasejom - apie 200kg sejom pernai i ha. Derlius tiek veisliniu tiek neveisliniu panasus - apie 4 t. Kompleksiniu negavo. Salietros apie 300kg gavo.

  6. Ar kas esat susidure rugiuose su varpu septerioze? 

    Kodel klausiu- virsininkas nuvazevo pas kaimyna ( dirba apie 1200ha) sako kad varau purkst nuo varpu septeriozes. Ok . Skambinam i BalticAgro ( kazkaip su jais dirbam pastoviai) - sako, reik butinai nes dauk lyja. Siulo FalconForte. Skaitau apie Falcon forte - ten raso kad nuo varpu septiriozes tik kviecius saugo o rugiu ne. Nu aisku kad nieks neaisku. Skambinam y Malsena ( kazkaip jiem grudus stumem) - kazka neaiskiai mykia, lyg pirma diena grudus supirkinetu. Toks vaizdas kad septerioze jiems nelabai zinoma rugiuos. Nu del visako paskambinam i konsultavimo tarnyba. Vietinis rajono specialistas nezino. Jis skambina savi chebrai pasikonsultuoti. 

    Isvada kad visi skirtingai sneka.

    Ar yra kam neprieme rugiu del varpu rugiu septeriozes?  

    Ir seip intere paskaitineju, tai kazkaip visur raso apie kvieciu varpu seterioze o ne rugiu. Pernai niekuo nepurskem nuo ligu tai nieko ir nerado derliuje.

  7. Mano nuomone: ce yra kalbama apie kratukusvo ne kratomoji lenta. Kratomoji lenta turetu stoveti po kratukais. Ji priekyje pakabinta ant svirciu o gale prie veleno per du taskus. 

    Del kratuku tai matyt padile tos textolito(ar kaip ta medzega vadinas) yvores per kures kratukai prisitvirtina prie veleno. O aukstyn -zemyn ant veleno kliba tos yvores? Jei ne tai nesukciau galvos del soniniu laisvumu.

  8. Tai ner skirtumo. CZ 3,6 irgi nera bloga sejamoji. Asmeniskai as ir savo arus su tokia seju. Pas virsininka seja grikius. Tai irgi visad pavasari arimus roundapuoja. O tik tada sejam. Pernai buvo geguzes paskutines dienos kai sejom. Gavos neblogai tik derlius mazokas - virs tonos. Gal norma padidinom perdauk. Apie 140kg/ha. Kur durpe- pagule. Netresem. Sejom su trasu barstykle. Ir su germinatorium idirbom. Greita seja gavos.

  9. Prieš 2 valandas, apulis pranešimas:

    Laukai sulėkščiuoti, laukiam lietaus ir pasirodančių piktžolių, tada purkšimas, po to kultivavimas ir volavimas, po to sėjimas ir volavimas, tai manau sėja bus apie birželio vidury, nes anksti pasėjus durpyne jie dažnu atveju atveju gauna nelauktą šalną ir nušąla.
    Pernai sėjau į suartus, bet nepurkštus ir pilnus varpučio laukus, tai labai slabni grikiai buvo, nedideli ir retoki net sakyčiau, kovojo visą laiką su varpučiu dėl saulės matomai.

    Turėjau viena lauką plėšinį iš buvusios pievos, tai nors ir priesmėlis, bet teko gailėtis, kad ten pasėjau grikius, nes kalė į aukštį ir sugulė, tai sunku kulti buvo, nors ruduo pernai buvo labai palankus grikių kūlimui. Tai patarimas kitiems, kad reikia nepertręšti ir neparinkti per daug derlingos žemės jiems, nes grikiai tokiu atveju užaugina daug žalios masės ir tas jų stiebas galiausiai lūžta ir laukas sugula.

    Gal kas galėtų su tręšimu patarti, koks tręšimas geriausiai pasiteisino, ar tręšti sėjant ar prieš sėją pabarstyti ar pasėjus? Ir kuo tręšiat, nes realiai paskaitęs matau, kad tręšiama salietra arba N16P16K16 apie 50kg/ha.

    Kokia norma seji?

  10. Prieš 22 valandas, Inžinierius pranešimas:

    Matai kai dirva visa vienoda pieska, tai ir ankstini sėją, kad dar drėgmės būtų.

    Jeigu zinociu kad pavasary balandis ir geguze bus toki kaip pernai, seciau geguzes pabaigoje avizas. Kaip grikius. Gal derlius nebutu toks gausus kaip pasejus anksti bet nors tureciau vienodus paseliu laukus. O ne taip kad ant triju stiebu jau nunoke grudai o ant kitu triju stiebu gruduose pienas stovi. Bet ce tik man svaiciojimai.

×
×
  • Create New...