Jump to content

Zirgu takas

Nariai
  • Pranešimai

    138
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Apie Zirgu takas

  • Gimtadienis 10/03/1983

Kontaktai

  • Interneto puslapis
    http://www.zirgutakas.lt

Miestas

  • Miestas
    Telšiai

Zirgu takas pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. Zirgu takas

    Poniai

    Kažkada seniau biški domejausi. Giliai nesiknisau, bet supratau, kad gal ir neverta tuo eksportu užsiimti. Kainos ten nedidelės. Vaikai dabar aukštaūgiai ir mažiukai poniukai jau ne visiems tinka. O tie, kas ieškosi, nori, kad ponis būtų 100% atidirbtas ir ramus, kadangi jam reikės su vaikais bendrauti. Apskritai su žirgų pardavimais šiuo metu sunkoka. Pasiūla didelė. Išvis žinau, kad dažnai Lietuvoje perka poniukus atvežtus iš Lenkijos, nes jie pigesni, nei vietiniai.
  2. Zirgu takas

    Poniai

    20 tūkst. už ponį? Žiūrint kokį. Gal ten kalba apie jojamuosius, sportinius? Jie kitokie nei šetlando, o šoka tikrai nemažus aukščius.
  3. Įtampos nežinau. pas mus dviejų lygių aptvaras. Viršuje juosta, apačioje laidas. Viršutinė yra apie 1,3 aukščio. Apatinė apie 60cm.
  4. Zirgu takas

    Arkliai mesai

    Kiek žinau, perka ir senus. Tik žiūri, kad tas senas ištvertų kelionę iki skerdyklos, jei reiktų vežti į Lenkiją ar kur nors toliau. O pati senų arklių mėsa gal ir nepateikiama žmonėms, bet, greičiausiai, keliauja į šuniukų, kačiukų maisto gamyklas.
  5. Zirgu takas

    Arkliai mesai

    http://www.lrytas.lt/-13278686941325855061-lietuvi%C5%A1ka-arkliena-tampa-retenybe.htm
  6. Zirgu takas

    Arkliai mesai

    Taip, perpardavėjai gal ir daro iš to verslą, nes jiems nereikia patiems veisti ir auginti. Ir kokiu tempu jie mažėja? Žiūrėk, žirgynų tik daugėja ir daugėja. Kaip grybai auga. Darbinių arklių, naudojamų pagal paskirtį, gal ir mažėja kaimuose. Bet sportinių, hobi arklių kol kas nemažėja
  7. Dirbau pusantro mėn. Švedijoje ir 3 Norvegijoje dar iki įstojimo ES. Važiavau pagrinde tam, kad tobulinčiausi ir minties ten pasilikti nebuvo. Nors siūlė.
  8. Zirgu takas

    DOKUMENTAI!:)

    Tavo nesčiosios kumelės turėjo iškart po kergimo būti užregistruotos, kaip sukergtos asociacijoje, kur pačios yra. Ir kumeliukų tėvas turi būti licenzijuotas. Turi būti kergimo dokumentai. Jei jų nėra, tai vienintelis būdas darytis DNR tyrimus. Kaip tai daroma, jei tėvai užsienyje, nežinau. Jei tie jūsų poniukai neturiu jokių kergimo dokumentų, tai tavo kumeliukai kilmės sertifikatų negaus. Galėsi tik paprastai juos užregistruoti, sučipuoti ir paprastą pasą išimti. Beje, jei atvykstantys poniukai irgi neturi kilmės sertifikatų, tai jie nebus kilmingi. Vien paso turėjimas nieko nepasako. O šiaip gali pasiskambinti į LAAA arba Mažųjų arklių augintojų asociaciją ir jie viską labai aiškiai papasakos.
  9. O su Lietuvišku pasu galima startuoti tarptautinėse? Ar tik su "raudonais" FEI pasais?
  10. Zirgu takas

    Grūdų kainos?

    Spėju dėl to, kad per radiją pasakė, jog kviečių derlius šiemet 10-tadaliu didesnis
  11. Tai parašė ne LŽSS pasus, o LŽSS išduotus FEI pasus. Tarptautiniai, raudoni (jei apie tuos galvoju). Ot specialistai Net dokumentacijoje nesigaudom normaliai
  12. Zirgu takas

    ORAI

    Na, viesulai jau pernai Lietuvoje pasirodė. Pernai aš savo sodyboje mačiau visai nedideli sūkurį. Nors ir nedidelis, bet buvo nejauku. Ir atsirado jis saulėtą dieną. O tokie dideli, tai nieko nuostabaus, kad atsiranda. Bus ir daugiau "kataklizmų". Nors tai tik mums atrodo kataklizmai, o iš tikrųjų Žemė juk nėra kažkoks laboratorijoje uždarytas objektas. Jos savijautą keičiasi priklausomai nuo Visatoje vykstančių procesų. Jei žemėje buvo ledynmečių, tai negalvokit, kad tai tik graži pasaka iš istorijos vadovėlio. Tai yra cikliniai procesai ir jie tikrai pasikartos. Atšalimai, atšilimai, tvanai, sausros.. Jei gerai prisimenat paveiksliukus iš geografijos vadovėlių, tai žemės tektoninės plokštės nuolat juda. Kažkada visi žemynai buvo susiglaudę, paskui nutolo vieni nuo kitų. Negalvokit, kad tas procesas sustojo vien dėl to, kad mes esam kažkokie unikalūs ir mūsų gamta pasigailės Čia galite pažiūrėti. Apačioje yra nuotraukų gražių http://geografas.eu/public/index.php?menu=2&id=85 Ir čia yra tik vienas iš faktorių Neseniai žiūrėjau filmą "Pasaulinis tvanas". Labai įdomus. Dokumentinis.
  13. Zirgu takas

    Darbdavys-darbininkas

    Nuo išdirbio? Na, jei daržas yra 2 ha ir samdai žmogų, kad prižiūrėtų, tai jis juk neravės daugiau nei 2ha. Tai koks čia išdirbis? Samdai, parodai plotą, susitari dėl algos. Jei mokėsi nuo surinkto derliaus, tai čia irgi juk ne nuo žmogaus kartais priklauso, kad prasčiau užderėjo.
×
×
  • Create New...