Jump to content

Ifukininkas

Nariai
  • Pranešimai

    43
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Ifukininkas

  1. prieš 10 minutes , Marijus197 pranešimas:

    Priklauso kaip deklaruotos, jei kaip pieva iki 5 metų, tada teks šienauti. Deklaravau pas save kaip kraštovaizdžio elementą, tada pakanka nupjauti ir palikti suguldytas pradalges. Bet jei atkurtos DGP kodu deklaruoti, greičiausiai teks ir išvežti žoles 🧐

    O tie kraštovaizdžio elementai papuola į pievų atkūrimą? 

  2. Prieš 16 valandų, Mindzius pranešimas:

    Sveiki kolegos, esu pradedantis strip-till(3metai), no-till(2m), rezultatais esu labai patenkintas. Sėju savos gamybos sėjamosiosmis.

    Jūsų teismuiIMG_20221127_114906.thumb.jpg.f16fe9861920f38629b2001297e43e08.jpgIMG_20220429_161538.thumb.jpg.b4b36a1816960ebb38ef8a74db748cbf.jpg

    Kieno čia diskai pritaikyti įterpimo? 

  3. MATIF kviečių kainos vos per pusantros savaitės smuko ~30 Eur iš esmės dėl tų pačių priežasčių, dėl ko ir buvo pakilusios – diskusijų apie Ukrainos grūdų eksporto „koridorių“. Pagal šį susitarimą Ukrainai 120 dienų buvo sudarytos sąlygos eksportuoti grūdus per 3 uostus, kuo Ukraina sėkmingai naudojasi ir per pirmąją spalio mėnesio pusę beveik pasiekė praėjusių metų eksporto tempus. Vis tik, Rusijai pradėjus reikšti nepasitenkinimą susitarimu optimizmas jo pratęsimu buvo gerokai sumenkęs. Rusijos nepasitenkinimą labiausiai kelia tai, kad didžioji dalis grūdų eksportuojama ne į tas šalis, kurioms labiausiai reikia (ypatingai kliūna eksportas į ES šalis). Be to, ji norėtų palankesnių sąlygų savo grūdų ir trąšų eksportui. Šią savaitę pozityvūs Jungtinių Tautų derybininkų pasisakymai suteikė daugiau vilčių, jog susitarimas bus pratęstas, kas ir lėmė kainų korekciją. Svarbu pabrėžti, kad galutinis sprendimas priklausys nuo Rusijos, tad kol susitarimas oficialiai nepratęstas, bet koks aštresnis Rusijos pasisakymas šiuo klausimu gali vėl baigtis kainų kilimu.

  4. Sveiki, 

    Paskaičius skirtingas temas, suprantu, kad Claydon sėjamųjų ne viena Lietuvoje yra. Būtų įdomu pakalbėti su žmogumi, kuris sėja ne pirmus metus su jomis. Jeigu būtų norinčių ir galinčių papasakoti plačiau parašykit į pm kontaktus susisiekčiau. 

    Labiausiai domina pakabinimamos. 

    Taip pat įdomu kokia žemės dirbimo technologiją taikote prieš sėją akėčias, seklų skutimą ar tiesiog sėjat į ražieną ir po sėjos voluojat?

    Ar nekyla problemų su normos nustatymu?

    Kokiu darbiniu greičiu sėjat? 

    Kokie pasitaikė gedimai? Dylančių dalių keitimo periodiškumas ir jų kaina? 

    Kaip su sėjos gyliu išlaikymu molinguose dirvožemiuose?

  5. turiu ovlaka sb-4a-150/95 na svorio gal jis ir turi bet ne su rankom ji nesioju tai nera manau taip sunku tiesa pas mane jis yra 4plius vienas su atmintim remas 150 ant 150 atpjovimo diskai su automatine apsauga vieno sezono suarta apie 200 ha ir galiu pasakyt viskas ten pas ji gerai

    O su kokiu traktoriumi ari?

  6. Lemkenas apie 43 000 jeigu gerai atsimenu (3+1), bet jo ratukas per viduri ir kiek girdėjau zetorius tiek neiškelia lemkeno plūgo kad ratukas nesitrenktu į žeme.

    p.s Gal yra galinciu paneigti gandus?

    Blogai girdejai, zetorius iškelia ta pluga tiek kiek reik ir problemu del to nekyla, tie pas ka neiškelia tikriausiai buna neperstate ašies plugo i žemutine padeti(padetys buna dvi) juk rašiau kad dyrbu su tokiu plugu ir tokiu traktorium, kai rinkausi pluga tai apžiurejau visu firmu plugus ir del mažesnio svorio ir kainos pasirinkau lemkena, dabar dar apžiurečiau POTINGER firmos pluga nes juos pradejo atstovauti Agrokoncernas, konkrečiai Kedainiuse Reifagra(dabar kažkoks kitoks tos firmos pavadinimas) jie nori ieiti i rinka su tais padargais tai manau galima nusideret padoria kainos nuolaida.

    Pasidomėjau aš tais Pottinger plūgais va tokio turiu pasiūlymą "POTTINGER Servo 35 plus nova -4" kaina tai milziniska 71 000+PVM

  7. Sveiki kolegos,

    Turime tokią dilemą kokį plūgą pirkti. Renkamės keturių korpusų vartomą, bet dabar neapsisprendžiam kokios markės pirkti.

    Turime tokius pasiūlymus:

    Overum už 47 000,

    KUHN plūgas MULTI - MASTER- 43 000

    ar OVLAC SB 40 000(maždaug), bet jis sveria 1700kg, kaži ar pakels mano forterra 125.

    Tai ką patartumėt?

  8. Nepagailėkit pinigų ir įsidėkit Air Lux sėdynę, vairuotojas netaip jus siūbavimą. Pas mane iš pradžių buvo paprasta Grammer, o vėliau įdėjo Air Lux, tai skirtumas žymus yra. Kai traktorius siūbuoja sėdynė pasiduoda į priekį arba atgal ir netaip jaučiasi smūgiai :)

    Sutinku ta sėdynė geras daiktas.

  9. Jo 16V plius 136AG :eusa-whistle: tik va kaip ten su tuo reversu? noreciau kad butu reversas prie vairo kaip pas proximas

    Reversas kaip ir visų Forterrų su svirtimi persijunge. Gal kaip papildoma įranga eitų įsigyti tą reversą, kad persijungtų prie vairo, bent jau kai pirkau 125 ta nieko nesakė apie tokią galimybę.

  10. Manau viskas priklauso nuo žemės ploto kiek dirbama. Mes turim K-701, ir jis per metus dirba gal pora gerų savaičių. Tai manau geriau Kiroviec laikyti ant kiemo, o ne pusę milijono vertės traktorių.

    if ukininkai kiek zemes dirbi??

    100 ha

    ant tiek zemes man vieno belaruso uztektu... ;)

    Jeigu orai būtų palankūs gali ir užtektų, bet vieno tikrai per mažai.

×
×
  • Create New...