Jump to content

ukisLT

Nariai
  • Pranešimai

    11
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Lazdijai

ukisLT pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Sveiki, ūkininkas kuria kaimo turizmo sodybą, kaip išskirti išlaidas, kurios bus apgyvendinimo pajamoms ir žū pajamoms. Tiksliau nesuprantu, kurioje sąskaitoje kaupti tas išlaidas, kol galutinai bus sukurtas turizmo verslas ir bus pradėtos gauti pajamos. Į PVM atskaitą traukiau kas mėnesį visas sąskaitas. Prašau pagalbos, nes nežinau ką daryti, o apskaita vesti reikia, labai reikia
  2. Prašau, padėkit Kaip uždaryti 560 sąskaitą po koregavimo?
  3. Laba, gal galit patart kokiais įrašais koreguot metų gale perskaičiuotą pasėlių savikainą, ūkio reikmėms suvartotą produkciją, parduotą ir likusią? ( savikaina gavosi didesnė negu buvo užpajamuota metų eigoje)
  4. Jus painiojate PAJAMAS ir PINIGINES ĮPLAUKAS. GPM atžvilgiu apskaita tvarkoma KAUPIMO principu, kur galioja IŠRAŠYTOS sąskaitos pajamoms (plius neapmokestinamos pajamos - išmokos, plius kitos pajamos, pvz. gautos banko palūkanos) ir leidžiami atskaitymai (sunaudotos trąšos, sėklos, kuras, nusidėvėjimas, kitos bendros ir finansinės sąnaudos). GPM atžvilgiu visiškai nesvarbu - iš kurios kišenės gautą litą kurioms sąnaudoms patirti panaudojote. Tai jus iš apmokestinamųjų pajamų atimat visas išlaidas ir kas lieka apmokestinat GPM, teisingai supratau, nereikia kreipti dėmesio į neapmokestinamas pajamas.
  5. Bet pagalvokit, iš NMA gautų išmokų perkame ūkiui reikalingą inventorių, kurą, sėklą ir t.t., žodžiu patiriame išlaidas, kurios mano manymu nemažina apmokestinamųjų pajamų. Nors gal aš per toli nugrybavau, bet man kilo toks klausimas, todėl norėjau sužinoti jūsų nuomonę. Jeigu į GPM308 traukiat visas išlaidas, valio, tada nereikia mokėti GPM.
  6. Suprantu, kad išmokos NMA rodomos GPM308N priede kaip neapmokestinamosios pajamos, tačiau deklaracijos pildymo taisyklėse parašyta "Apskaičiuojant V7 laukelyje (leidžiami atskaitymai) įrašytiną sumą, neįskaitomi GPM308N priede deklaruojamoms neapmokestinamosioms pajamoms tenkantys leidžiami atskaitymai". Skambinau tel 1882, jie neužtikrintai, bet irgi patarė, sumažinti išlaidas ta suma, kuri buvo panaudota iš NMA gautų sumų. Todėl klausiu, kaip jūs pildote.
  7. Prašau pagalbos. Ūkis <14EDV, reikia mokėti GPM 5 proc. Pildant GPM308 V priede parodomos visos pajamos iš ŽŪ veiklos minus joms uždirbti patirtos išlaidos, leidžiami atskaitymai. Gaunasi rezultatas, mano atveju minusas. Ar reikia mažinti leidžiamus atskaitymus suma, kuri gauta iš NMA kaip tiesioginės ar papildomos išmokos už pasėlius, nes tada būtų pelnas, nuo kurio reikia mokėti GPM 5 proc. ir sodrai 16 proc.
  8. ukisLT

    Avietes

    Sveiki. Vėlai rudenį pasodinom avietes Polka ir Polana, nieko daugiau nedarėm, palikom žiemoti. Kažin, ar gerai padarėm, kad nenukirpom stiebų prieš žiemą, gal dabar reikia nukarpyti. Gal galit kas patarti.
  9. Sveiki, pildau pirmą ūkio FA, labai sudėtinga pasirodė Pelno (nuostolio) ataskaita. Gal galit patarti, kaip teisingai užpildyt Yra pardavimai minus kintamosios ir pastovios sąnaudos, o kur dėti savikainą , Per 2009 m gavau paramą technikos pirkimui, ar reikia parodyti PN ataskaitoje, ar tik tiesiogines išmokas.
×
×
  • Create New...