Jump to content

Runcė

Nariai
  • Pranešimai

    15
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Runcė paskelbtas turinys

  1. Naujausios zinios tokios - praejusiais metais kalakute isperejo per velai, tai tie keli kalakuciukai : du nunese "vagys", vienas laikesi tris savaites ir , matyt, susalo ir nugaiso. Bet siaip patiko man tas kalakuciukas , jau savaites uzlipdavo ant bendros laktos ir mocia po sparnu nakciai priglausdavo. Gaila, kad neisgyveno. siais metais tai priverstinai perinsiu kalakute, pades kokiu 15 kiausiniu ir kisiu po deze. Ir po to planoju kelis vistu kiausinius dadeti - bo siais metais vienintele kaimiska vistaite "vagys " nunese -ir ka tie sunys naktimis ir dienomis veikia?!?!?
  2. nu , nenori ta gyvate perete !!! vis kiausinius deda. Jau pribrendau po deze pakisti ir priversti pereti, liko tik klausimas - ar kalakutas reikalingas perejimo metu, ar reikia jam leisti uzeiti pas kalakute- pora vistik... Ar galiu kalakute perint troboj , sandeliuke?
  3. Na va , kalakute pridejo jau pakankamai kiausiniu, kokiu 30 vnt. Siandien radau lyg ir kalakutes , pagal forma , bet be taskeliu. Toje vietoje tik kalakute deda, vistos net artyn neina. Klausimas: kada kalakute prades pereti?! Man tai labai labai svarbu, bo mociute nenorejo tu kalakutu isvis (kaiminka gasdino, jog jie tik kombikorma eda, ir tt ir pp), tai nuo praejusios vasaros vis bambejo , kad gal isvis ta kalekute nedes, dabar bamba , kad gal isvis ji neis pereti... Ir dar - kur laikyti perincia kalakute : ar galima sandeliuke namie(taip vistas perindavo),ar galima palikti viena klojime, atskirai nuo visu pauksciu, ar reikia tvarte kur kampe ?
  4. Runcė

    Rūkymas

    rukiau ir aš. dabar nu gal kokie 5 -6 metai nerukau. Ejau i kursus Vilniuje , 10 dienu po 3 val . Nu , pagalvojau - jei 3 men. nerukysiu - atsipirks. Jie svoris priaugs - vel pradesiu rukyti. Svoris priaugo , o rukyti nesinori. Metodas paprastas ir elementarus. Buvo toks vienas kursuose , akivaizdziai atejo idodyti , jog jam nieka s nepadeda. Aisku ir nepadejo. Dar tuose kursuose buvo norintys mesti gerti. As tai nenorejau, bet teko "priverstinai" kokius 3-4 men ne gramo. po to psichika atsistate, tik vat pradejau nebemegti alaus, ant vyno persimeciau. Ir juoda duona pradejau valgyti,ji kaip zinai, kelia rugstinguma, tai rukoriai jos maziau valgo. Ir esme - nera JOKIU pliusu rukant!!! Teisybes delei dar pasakysiu, jog snus'a vartojua ilgokai. Tai ir jis neduoda NIEKO teigiamo. nerukyti yra labai malonu!
  5. Runcė

    Kaip ginames nuo erkiu?..

    galiu pasidalinti savo pastebejimais - geriausiai nuo erkiu saugo naminiai gyvuliai - palaido katinai ir sunys. Jie sekmingai surenka erkes. Aisku , gal ziauriai skamba, bet efektyvu. Savo kaime itin retai pasigaunu < o gal tiksliau> mane pasigauna kokia erke. Siaip erkes ,endemiko deka , pavirtusios tikroms siaubunemis, reiktu siek tiek ramiau reaguoti
  6. Runcė

    avies kailio isdirbimas

    butu gerai jei kas pakomentuotų tą klausimą dėl avikailio išdirbim namų sąlygomis . Aišku nesitikiu , jog bus tobula, nu bet iki tokio lygio , kad po sedyne prie kompo pasidet būtų galima manu realu issidirbti. Na, arba bent po kojomis.
  7. Runcė

    Rąstinė pirtis

    manau , ten buvo 100 proc. semenu aliejus. Bet jusu klausima supratau.
  8. Runcė

    Rąstinė pirtis

    Sėmenų aliejų valgo dumbliai ir pan. Buvau apdorojus stala ir suola, tai po metu buvo juodi nuo dumblių. Nusiplovė tai gerai, baltas medis liko, bet po kitos ziemos vel tas pats. Linai - tik vidaus apdailai. O jei pridėta chemijos nuo dumblių, tai ekologijos nebelieka.
  9. Runcė

    Rąstinė pirtis

    Kuom patartumete impregnuoti pirteles mediena, iš išorės? Svarbu ,kad kokybė būtų .
  10. Na va , jau gavom info jog kalakutas su kalakute labai intensyviai "bendrauti" pradejo. O ar galima vištų kaiušinius dadėti prie tų pat kalakutų kiaušinių? Ar nepasimes viščiukai dėl mažesnio ūgio, ar kalakučiukai ju neskriaus, jei tuo pat metu išsiperes, ar kalakutė jų nediskriminuos? Ir , jei viščiukai išsiperės ir išaugs iki vištų , tai gal jos perėti norės?
  11. Yra problemos - vištos dėjo kiaušinius visą žiemą su kokio mėnesio pertrauka. Utenos turguje jau kokį 3 metai nesu mačiusi naminių vištų, tik tas dedekles. Jei laikėte kalakutus, gal galit pasakyti kiek max kalakutė gali išperėti kalakučiukų? Ar galima pridėti kitų kiaušinių (vištų)? Kokiu dienų skirtumu? Ar tiesa kad kalkute besirūpindama vaikais gali nebeėsti ir iš bado numirti?
  12. auginau praejusiai metais tabaka, raudona. Negaliu daug komentuoti, nes vasara lietinga ir vėsi buvo. O kopūstų nuo kenkėjų nė kiek neapsaugojo...
  13. Praejusia vasarą labai nusivyliau San Marczano pomidorais - vasara dregna buvo, tai sirgti pradejo vos ne vasaros vidury, pomidorai nuskinti blogai noko, oda stora, skonio mažoka buvo. Bet džiuvo gerai, supjauscius skiltelemis ant pečiaus. Labai pasiteisino Sibirskij skorospel - paprastam šilnamį be jokių pagerinimų ( antri metai toj pat vietoj, po pomidorų) liepos pirmoj pusėje jau valgėme. Nesirgo, vaisiai neiper saldūs, nei per rūgštūs, odelė nestora, ir neper minkšti. Tik gaila kad determinintiniai, greitai baigėsi.
  14. Runcė

    povu auginimas

    Povus, laikomus palaidai,dar sovietmečiu, esu mačiusi Akmenų muziejuje prie Mosėdžio (užkrito pavadinimas). Vaikštinejo jie ten ir nieko nedarė.Ir juos ten tikrai gana ilgai laikė, bent kokį 10 metų (maždauk tokiu laikotarpiu mačiau).
  15. Sveiki, ieškai laikančių senovinių lietuviškų veislių paukščius. Šiuo metu turime porelę kalakutų. Laukiam kada pradės dėti ir perėti. Ir niekaip nesulaukiam. Abu , kalakutas su kalakute jau suaugę. Problema jog aplink nėra ko patarimo paklausti. Jei kas laikę, tai tik mėsinius baltuosius. Dar norečiau įsigyti senovinių vištų, tokių su raudonais kaklais.Arba bent jau normaliai perinčių, bo pirktines nors ir deda gerai, bet perėt jų gi nepriversi...
×
×
  • Create New...