Jump to content

Suwalkietis

Nariai
  • Pranešimai

    17
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Suwalkietis pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Sveiki forumieciai, noretusi paklausti gal kas turit is siu modeliu kazka nes, rasau projekta. Ir nenusprendziu kuri isigyti gal zinot siu traktoriu pliusus minusus, buciau labai dekingas uz info. Kaina tarp ju apie 2000 Eu, nesu baisiai didelis ukininkas turiu T40 AM, uztenka jo galios mano poreikiams pilnumoj, bet norisi kazko naujesnio bei patogesnio, o gal kazka kitka galite patarti kaina nuo 15 - 22 k Eu, technika tik nauja.
  2. Pirkau nemaza kieki is avenos auskaru, reples dave nemokamai, tad kadangi ju auskarai yra mazesnio diametro o reples splasmasines tikrai lb prastos is ju isemiau ir isidejau adatele i geras reples plienines, kur fiksacija zymiai geresne ir lengviau eina pradurti. Del gyvuliu registravimo ir zenklinimo naudoju ugri, pats viska tvarkau nereik veterinaro esu pabaiges kursus, ir del zenklinimo esu pabaiges kursus, tiesa esu girdejas kad paskutiniu momentu nevien avena pardavineja auskarus, tik konkreciai nesu domejasis, nes avinukus reik suauskaruoti iki puses metu laiko.
  3. Suwalkietis

    avies kailio isdirbimas

    Tiesa dadedant nepaminejau, brangekailius geriausiai dirba vilkaviski prancuzai kur koncervu fabrikas, o bebrus geriausiai siauliuose, del siauliu dirbimo avikailiu dirba pakenciamai, bet geriausiai lenkai, deda odele (napalana) ant kailio dazo, garina (suteikia kailiui kelis atspalvius) ir t.t. tad ju kokybe lyginant su lietuviais zymiai geresne.. O pakirpimas pa juos isvis superinis..
  4. Suwalkietis

    avies kailio isdirbimas

    Esu dirbes nemazai kauno kailiuose, kokybe labai prasta, jai norite moketi 60 litu nezinia uz ka pasau.. Turbut pigiau iseitu namuose ir issidirbtum geriau, nes pakirpima daro ar tau reik ar nereik, labai prastai nuslifuoja juos pinigai i bala.. TIKRAI NEPATARIU
  5. Kastravimo budai ir metodai pripazinti anglijje ir airijoje - http://www.esgpip.org/PDF/Technical%20b ... c218401278 , as propoguoju ir tikrai pasiteisines budas tai spermotakio uzspaudimas angliskai burdizzo, cia parodyras budas ozkoms, bet tinka ir avims , jokiu problemu galima kastruoti ir stambesnius avinus, nenukencia nei augimas, nei harmonu nei testosterono issiskyrimas praktiskai niekas, tik tiek kad ilgiau uztrunka pats procesas kol nuspaudi spermotakius palyginus su gumeliu dejimu. Didelese fermose, anglioj ir airijoj pvz uodegas teke matyti kad pjauna pjaute su skalpeliu, nes ten neturi laiko kada delioti gumeles, vaizdas mano akimis nekoks, bet sake taip leidzia jiems daryti. Beto del uodegu dejimo ir trumpinimo kai trumpina uodega su pat kunu, uzdeda gumele prie pat kuno ypac avytems negalima del plintanciu ligu, ji turi dengti lytinius organus stai kaip turi atrodyti . Tad daryciau isvada, kad maziems avinukams tikrai neapsimoka nuimineti kiausinukus, geriau juos kai jie buna 2 - 3 menesius nuspaudus spermotakius. Beje deti gumeles greiztai draudziama tokiam amziuje, gumeles dedamos palei anglus praejus 24 valandoms iki 7 paru kai virkstele buna sausa sudziuvusi. Del chirurginio kastravimo, teke bandyti labai ilgas procesas ilgai uztrunka, labai nukencia ju augimas, ir gaila ziureti i gyvunelius kai jie kankinasi tikrai nepatariu jokiu budu taip daryti.. Del burdizzo repliu (kastravimo) kas noresit parasykit duosiu nuorodu kur galite nusipirkti ir parsisiusti i lietuva.
  6. Suwalkietis

    Avininkystė.

    Atsiprasau uz reklama, bet noreciau apsikeisti sufolku viesles avinais, maniskiui 2 - 3 metai.
  7. Suwalkietis

    Avininkystė.

    Na vieną tokį ir aš šiais metais turiu,nenori eiti,bet stovi kai pastatai,geria pienuką,ėda.3 dienas leidau antibiotikų,5dienas B grupės kompleksinių vitaminų,suleidau nuo kirminų ir multivitaminų,jau bando stotis,po kelis žingsnius paeina. Pas mane tai remia tik su priekinem, sunkiai atsikelia ir ant ju. O galiniu koju jei tarkim pakelus palaikai tai einant uzlenkia kojas. Gaila labai ziuret kaip gyvuliukas kankinasi.
  8. Suwalkietis

    Avininkystė.

    Susiduriau su tokia idomia situacija, nes nezinau pirma karta taip, avukas ant uzpakaliniu koju nepastovi neriame ir nepaeina, padedant gali eiti su priekinem remia kuo puokiausiai. Gal kam teke gydyti tokia problema, bandziau atibiotikus leisti nepadeda, po to leidau selena 2 kartus ir nepadeda, neroxili leisti del stafilokoku ir neapsimoka nes pozymiai netokie. Be to leidau ir leidziu ilgo veikimo vitaminus ade, bei calcio gliukomata, novorubina b grupes vitaminus nuo nervu sakneliu uzdegimo, nuskausminamus. Be to si liga gal tik per kokias 2 - 3 dienas issivyste i umia, siaip viskas kuo puikiausiai buvo.
  9. Suwalkietis

    Avininkystė.

    Mes irgi šienainį per visą žiemą laikome toje vietoj, kur ir susuko, net neparsivežėm į kiemą. Kadangi mūsų ūkis nedidelis, esame nemechanizuoti, parsivežam kai reikia po vieną ruloną su arkliu - perpjaunam plėvelę ir pasikraunam į roges ar ratus ir per du kartus ramiai sau parsivežam. Mūsų šienainis nei sušalęs, nei suplėkęs, labai geram stovyje. Gal todėl, kad susukome pavytintą ir nesulytą. Suplėko ir sušalo galbūt tais atvejais, kai šienas ar šienainis buvo sulytas? Matai jei paliekate laukuose kur buvo nupjauta reik žiūrėti kad nebūtų netoli ražienos, nes pelės gyvena joje, ir žiemą gali užsimanyti pasmaguriauti , ir lizdus susisukti po rulonais, be to kai suka rulonus reik ziureti kad pakankamai uzsuktu pleveles, nes kita karta apsuka tik keliais sluoksniais, del to ir buna suplekes.
  10. Suwalkietis

    Avininkystė.

    Kur pirkęs tą galastuvą ir kiek mokėjas ?, nes gal apsimoka jį nusipirkti jei jis nebrangus, nereiktu bereikalo mokėti jiems. Žinoma jei pirkęs iš interneto gal galėtum įdėti nuorodą.
  11. Suwalkietis

    Avininkystė.

    taip lauke ziema, kai labai salta paprasciausiai aviu neleidziame lauk su maziukais, kad nesusaltu. Del susalimo nesvarbu jugi jie stovi plevelese esant dideliam salciui lauke ju niekas siltai nelaiko, tiek kad jei juos tenka nuvynioti ir serti kai buna labai salta nusivynioju iskarto visa ir susimetu i darzine, kad butu paprasciau serti, o kai silciau kisu i edzias. As nezinau kiek jus turite aviu jei nedaug uztektu ir vieno komplekto, o po to veliau dasipirkinetumete, avenoje http://www.avena.lt/category,cid.75 , taip pat yra ir agromaxe bei litagroje kiek esu mates. Kiek as zinau tai tik avenoje tuos peiliukus galanda, pats nebandziau brangus labai gaila sugadinti. Be to perkant masinele 1 komplektas peiliuku priklauso prie masineles, bei specialus tepalas, ir raktas. O po to kirpimo igudziai. Butu idomu suzinoti kiek nukerpate aviu per 1 diena, bent as tai nuo 20 - 25, jei kas atvestu nukirpciau daugiau . Nors australai sitoje srityje tikri specai stai keletas filmuku pasiziurejimui http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=0
  12. Suwalkietis

    Avininkystė.

    As seriu sienainiu vadinamu siloso rulonais (koncentruotais pasarais) laikau juos lauke, man uztenka 1 rulono 3 dienoms, siaip labai gerai nes mazai prieziuros rulona ivezti trunka gal 15 - 20 min. Nuimu plėvele tinkliuka ir ikisu i edzias visa ciela edzias pasidares taip kad eitu per ivezino vieta uzkisti pagalius kad jos per ta vieta neieitu, o is viraus edziu uzkales siferiu. Padares jas taip kad rulonas vos vos tipltu, o dedu i edzias kad avys neliptu ir nemindziotu jo, nes kitu atveju tai po 1 dienos reiktu praktiskai viska ismest. Ketvirta serimo diena isvalau sumetu i edzias, vakarais papildomai duodu siena, bent man iseina 3 rulonai sienainio (koncentruoti pasarai) ir vienas rulonas sieno cia kazkur 11 - 12 dienu. Pliusas yra toks kad jei sienainis sugedes nereikia imti i galva nes avys sugedusio neda, jei buna sugede paprasciausiai is krastu apeda ir tos vietos neliecia ne maziukai ne dideles. Minusas reik tureti technika ju veziojimui, jie sveria nuo 600 iki 1 tonos priklausomai kokia technika naudoji risimui, ir kokie pasarai yra sukami, zalia mase ar vytinta. Kiek turiu patirties vytintus geriau eda, ypac megsta zirnius su dobilais ir eraicina. Sunazole nelabai eda baisiai stipriai istaso zole is rulonu. Tresti pievu pries sukima nepatartina, ir aplamai kiek esu pastebejas tresimas ypac gryniems sufolkams netinka, nes juos apima viduriavimas, tresiu tik is rudens meslu, aisku efektyvumas mazas nes jo neiterpiu i zeme, bet geriau nei pilti kompleksines trasas kurios brangios ir po to nesuprasti nuo ko avys viduriuoja. Jei gaminsites pasarus, sienaini sukti juos anksciau ir 2 kartus nuo ploto kad jinai nebutu peraugusi, o ankstiniai augalai ar javai nebutu subrende. Bet javus tiek ir ankstinius reik vytinti nes kitaip neina sukti i rulonus, nes neina apsukti pleveles.
  13. Suwalkietis

    Avininkystė.

    Bijau sumeluoti tai vieno hektaro ganyklos ploto pakanka 8–12 eriavedziu su prieaugliu (iki nujunkymo) arba 12–18 jauniklių (4–12 mėn. amžiaus). Be to pašarams reik ruošti kito ploto.
  14. Suwalkietis

    Avininkystė.

    Svarbiausiai, jei needa ar motinos neprisileidzia reik pamilzti ir duoti krekenu nes krekenos eriukams yra labai svarbios. O zindyti galima pradeti ir tuoj pat su karves pienu bent iki tol kol pilnai prades esti sausus pasarus, palei literatura zindyti reik iki 6 kartu bent as zindydavau 4 kartus. Man praeitais metais teke zindyti 2 eriukus nes krito motina, patirtis auginant juos, is 3 gimusiu isgyveno 2, 3 krito po menesio zindinimo nezinau del ko, i kauna ekspertizes neveziau daryti. Bet zindytos avaites bovo zymiai smulkesnes ir leciau vystesi, nei tie kur ede motinos piena,. To pasekoje turiu 4 jaunikes avis kurios dar neapsieriavusios, bet jau papai po palengva tvysta tikiuosi i sio menesio gala kad atsives visos.
×
×
  • Create New...